Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.e-wro.net.pl 14.06.06, 00:05
    Witam. Pracuje od 3 tygodni w pewnej firmie. Jest tam 3 kierowników zmiany i
    ich przełożony kierownik. Sprawa jest taka, że jeden z tych trzech kierowników
    zmiany, ciągle mnie publicznie poniża i "czepia sie byle czego", ale tylko mnie.
    Co mam zrobić? Już nie moge wytrzymać z tym gno.em. Co radzicie zrobic, aby
    przestał sie mnie czepiac?
    Obserwuj wątek
      • Gość: wiki Re: Mobbing? IP: 194.106.193.* 14.06.06, 00:18

Trzeba by to bylo rozpracowac na konkretnej sytuacji? Do czego konkretnie sie
        czepia? Jak cie poniża, co mówi?
        • absolwencina Re: Mobbing? 14.06.06, 08:40
          z twojego nicka wnioskuję, nie wiem czy słusznie, że masz 18 lat; sytuacja,
          którą opisujesz to świetna szkoła życia - co nas nie zabije, to nas wzmocni;

kierownik będzie źle cię traktował i poniżał, tak długo, jak mu na to
          pozwolisz; jeżeli teraz nie postawisz się - będziesz w taki sposób traktowany
          już zawsze;

kulturalnie, grzecznie, z klasą , asertywnie ( tu użyję specjalistycznego
          słownictwa) - przedstaw szefowi swój punkt widzenia, dokładnie opisz dlaczego
          jego zachowanie ci przeszkadza;

powodzenia i nie zapomnij napisać nam jak tobie poszło;

czekam na relację twojej rozmowy z szefem;

• iw78 Re: Mobbing? 14.06.06, 06:29
        Ile Ty masz lat? Ta praca jest warta tego wszystkiego? Słuchaj ten gostek nie
        jest panem Bóg wie czego, więc nie pozwól, raz , drugi coś mu powiedz. Niech da
        konkretne powody co mu nie pasuje. Najlepiej na piśmie.Powiedz mu to. Nie daj
        się mu. Pozwolisz raz, będzie trwać nadal. Temat mobingu jest mi znany bardzo
        dobrze. Trzymaj sie. A najlepiej , jeśli uważasz, ze on nie ma zadnych podstaw
        aby sie ciebie czepiac, idź "wyżej".
      • Gość: dupa kwas Re: Mobbing? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.06, 08:52
        Nie ma czegoś takiego jak mobbing. Jest tylko tępy niewolnik, który na to
        pozwala. Zwykle stosuje się symetrię: opie.r.dala się kierownika mało
        konkretnie, np. panie, weź się do roboty, bo jak tak będziesz kierował
        firmą/działem, to daleko nie zajedziemy. W ten sposób podświadomie przekazujesz
        zwierzchnictwu przesłanie, że identyfikujesz się z firmą i dbasz o jej rozwój,
        a kut.a.sowi, że wchodzi na minę. Niestety, musisz być skur.w.ysynem i notować
        jego wpadki, nawet najdrobniejsze, żeby mu to wygarnąć w odpowiednim momencie.
        Notatki są konieczne, bo wszystkiego nie zapamiętasz. I drugi efekt uboczny -
        od razu poczujesz się lepiej psychicznie.
      • Gość: Pegaz tylko dyktafon IP: *.e-wro.net.pl 14.06.06, 09:05
        > Sprawa jest taka, że jeden z tych trzech kierowników
        > zmiany, ciągle mnie publicznie poniża i "czepia sie byle czego",
        > [...] Co radzicie zrobic, aby przestał sie mnie czepiac?

nagraj "czepianie się" twojego kierownika zmiany na dyktafon. Z nagraniem udaj
        się najpierw do niego na rozmowę. Gdy będziesz niezadowolony z jej efektów, to
        zamów się na rozmowę do szefa tego kierownika.
      • Gość: charger86 Re: Mobbing? IP: *.e-wro.net.pl 15.06.06, 00:35
        dzieki wszystkim za rady. dzisiaj znowu sie mnie czepiał ten idiota, ale tym
        razem tak mu dogadałem przy wszystkich ze sie zrobił czerwony jak burak. potem
        do konca roboty sie nie odezwał ani słowem. mysle ze potym przejdzie mu ochota
        na "znencanie sie". a jak nie, to pojde z tym szczebel wyzej. jeszcze raz dzieki
        wszystkim za rady...
        • iw78 Re: Mobbing? 15.06.06, 10:16
          Gratulacje.:) I pamietaj nigdy nie daj się tak traktować, choby nie wiem kto to
          był.Powodzenia.
        • ewa9823 Re: Mobbing? 16.06.06, 20:36
          i tak trzymaj :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka