Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sprzedawca w salonie samochodowym

22.01.03, 22:46
    j/w, rozwarzam zatrudnienie się w salonie samochodowym jako sprzedawca.
    Mam do Was pytanie, czy ktoś z was pracował na podobnym stanowisku, jak może
    wygladac system wynagrodzeń, czy dużo się zarabia?
    Mam właśnie taką możliwość i nie wiem czy z niej skorzystać...?
    Obserwuj wątek
      • Gość: camelia Re: Sprzedawca w salonie samochodowym IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 10:09
        Pracowałam 3 lata w salonie. Moze masz gg, podaj numer to pogadamy. Chętnie
        podzielę się swoimi doświadczeniami.
        Pozdrawiam
      • Gość: rat Re: Sprzedawca w salonie samochodowym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.03, 10:23
        facet a gdzie twoja wiedza: np. wiesz co to carburator wy pieruńskie
        Warszawiaki myślicie że to kapusta ale na pewno nadajesz się urzędnika unijnego
        co dobre . tylko że ja muszę opowiedzieć się za Unią a tego nie zrobię ja będę
        widział jak się bawicie a ja nie mam pracy.
      • Gość: gig Re: Sprzedawca w salonie samochodowym IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 23.01.03, 15:35
        Pensja podstawowa jest niska, reszta to prowizja od sprzedanych aut. Twoja rola
        to zakręcić klienta jak już wejdzie do salonu. Jeśli marketing zewnętrzny jest
        słaby i klienci nie wchodzą do salonu, możesz wyjść przed salon i zatrzymywać
        przejeżdżające auta. Dobry handlowiec w salonie musi mieć niesamowitą empatię i
        musi doskonale potrafić zdiagnozować potrzeby klienta. Po wizycie klienta
        musisz go jeszcze nagabywać telefonicznie a nawet listownie. Twoja inwencja to
        w tym przypadku nie jest próżne słowo.

Oczywiście mówimy tu o sprzedawcy d/s klienta detalicznego.
        • rafal.dominiak Re: Sprzedawca w salonie samochodowym 23.01.03, 22:32
          Odpusc sobie!!
          Bylem nim przez pol roku.
          Najnizsza krajowa + prowizja ktorej nigdy nie zobaczysz.
          Traktuj ta prace jako ostatecznosc.
          Chyba,ze nie masz wyjscia.
          Jak chcesz to napisz na gg:2301774 to pogadamy.
          pozdrawiam
          Rafał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka