mlody303 16.06.06, 15:13 mam 23 lata żonę dziecko stałą pracę i kategorię A jakie mam szanse na przeniesienie do rezerwy bez odbycia zasdniczej służby wojskowej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rene Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 16:13 100% tylko z odpowiednimi dokumentami do WKU trzeba się zgłosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 16:29 a żona pracuje? jesli nie, mozesz powolac sie na to ze jestes jedynym zywicielem rodziny i masz na utrzymaniu żone i dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody303 Re: wojsko 17.06.06, 08:28 a wiesz jakie to mają być dokumenty i ile może trwać załatwienie tej sprawy jeżeli możesz to napisz wszystko co wiesz w tej sprawie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: wojsko IP: *.prenet.pl 17.06.06, 09:12 nawet jak zona pracuje to wojska nie stacna utrzymanie ciebie bo musieliby wyplacac ci kase na dziecko tak jakbys dalej pracowal plus zold - za drogi bys byl, lepiej poszukac ze 100 chlopa po maturze tyle co po szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 09:59 wojsko musial by palcic ryczalt czy cos takiego na twoja rodzine gdyby cie wzieli wiec nie masz czego sie bac:) a ta sprawa o ktorej pisalem jest okreslona w razporzadzeniu. zaraz poszukam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 10:17 masz 23 lata tak? jestes caly czas w polsce? nie mailes odroczenia? jesli nie, to przysluguje Ci automatyczne przeniesienie do rezerwy!!! "Obecnie, na podstawie art. 46 ustawy o powszechnym obowiązku obrony, zasadą jest przenoszenie poborowych do rezerwy bez odbycia służby wojskowej, jeśli nie zostaną oni powołani do odbycia służby wojskowej w ciągu 18 miesięcy od: stawienia się do poboru, zakończenia okresu odroczenia (jeżeli było to odroczenie ze względu na pobieranie nauki a nauka została przerwana termin biegnie od momentu, gdy WKU dowiedziało się o tym fakcie), otrzymania przez WKU zawiadomienia o zakończeniu odbywania kary pozbawienia wolności lub zakończeniu obowiązywania środka karnego polegającego na pozbawieniu praw publicznych, powrotu z czasowego pobytu za granicą" żrodło www.pomocspoleczna.ngo.pl/x/1943;jsessionid=090BE775F2FB0FFFAD36322844C6B547 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 10:18 na w/w stronie zanjdziesz odp. na pyatnia jakie postawiles:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 10:40 www.bip.iap.pl/gfx/golczewo/files/ewidencja_ludosci/Wniosek_o_odroczenie_zwolnienie_z_zasadniczej_sluzby_wojskowej.rtf a tu podanie jeszcze cos?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:10 Już tak masz wszystko dokładnie napisane, że nic nie trzeba dodawać. 18 miesięcy to pierwsza podstawa a druga to, że na utrzymaniu masz dziecko, zakładam ze żona pracuje. Ja na twoim miejscu siedziałbym spokonie na tyłku i czekał aż sami cię wezwą a jak cię wezwą to zabierasz akt zawarcia związku i akt urodzenia się dziecka oraz zaświadczenie z pracy (twojej) jeżeli żona nie pracuje to zaświadczenie z biura pracy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: wojsko IP: *.prenet.pl 17.06.06, 14:42 ja jednak radze samemu isc i sobie to zalatwic, uregulowanie tej sprawy jest korzystne gdy sie bierze kredyt, czasem tez gdy sie stara o prace - wiec lepiej isc, odstac 20min i miec to zalatwione na cale zycie niz pozniej na gwalt zalatwiac jak okarze sie konieczne. - a noz sie przepisy zmienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody303 Re: wojsko 18.06.06, 07:07 dzięki za pomoc mam nadzieje ze pójdzie to w miarę sprawnie sam nic bym nie zaczynał ale chcę wziąć kredyt i to jest jedyną przeszkodą jeszczevraz dzięki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś