Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

doświadczenie

IP: 194.146.128.* 23.06.06, 19:42
    Dziś byłem na swojej pierwszej rozmowie kwalifikacyjnej i wypadłem fatalnie bo... nie mam doświadczenia. Ale w ogłoszeniu o pracę nie było wymagane doświadczenie. W swoim cv i liście motywacyjnym podkresliłem, że nie mam doświadczenia i zamierzam je zdobywać. Pierwsze pytanie na rozmowie było od razu o doświadczenie co bardzo mnie zdziwiło, gdyż napisałem, że nie mam. Więc po co mnie zaprosili?pewnie nawet nie przeczytali mojej aplikacji..
    Obserwuj wątek
      • Gość: loka Re: doświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 21:47
        Potraktuj tą właśnie rozmowę jako super doświadczenie. Dobrze jest je zdobywać również na rozmowach kwalifikacyjnych. To już bardzo dużo, jeśli zaprosili Cię na rozmowę. Wyciągnij z tego wnioski, by kolejna rozmowa jakoś zaprocentowała. Myślę, że jak zdobędziesz doświadczenie w odbywaniu rozmów kwalifikacyjnych, będziesz umiał nawiązać kontakt z pracodawcą, wyćwiczysz swoją asertywność, będziesz umiał " dobrze się sprzedać", to i doświadczenie w pracy nie będzie Ci potrzebne.
        Życzę powodzenia w zdobywaniu wszelkiego rodzaju doświadczenia.
        Polecam zajrzeć na stronkę:
        www.pracuj.pl/kariera-rozmowa-o-prace.htm
        a w szczególności narzędzie symulator rozmowy kwalifikacyjnej. Musisz się tylko zalogować.
        Pozdrawiam.
        • skorpionica11 Re: doświadczenie 24.06.06, 13:02
          mow ze w cv jest napisane jasno o twoich kwalifikacjach
          • Gość: mr Re: doświadczenie IP: 194.146.128.* 24.06.06, 16:18
            no właśnie byłem w szoku wtedy stres(pierwsza rozmowa) a powinnienem powiedzieć że w cv jasno jest napisane że nie mam doświadczenia. Oj szkoda bo firma była dobra...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka