Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie o Assesment Center

27.06.06, 11:55
    Zostalam zaproszona do kolejnego etapu rekrutacji w formie Assesment center.Wczoraj dowiedzialam sie ze w innej firmie moge zaczac pracowac od zaraz.Nie bede mogla wiec pojsc na ten drugi etap. Nie mam jak tego odwolac, poniewaz zawsze kontaktowano sie ze mna z numeru zastrzezonego.Moje pytanie jest takie, czy jesli nie pojde tam bez wczesniejszego powiadomienia, to czy nie bede miec z tego powodu problemow? Czy nie obciaza mnie np kosztami za ten proces rekrutacji? Bo wiem ze taka forma rekrutacji jest dosyc kosztowna dla pracodawcy, ktory ja zleca.
    Obserwuj wątek
      • joanna_rutkowska Re: Pytanie o Assesment Center 27.06.06, 12:25
        Rzeczywiście, koszty AC są znaczące, ale obciążają pracodawcę a nie pracownika
        czy tym bardziej potencjalnego pracownika. Najlepiej byłoby powiadomić osoby
        odpowiedzialne za AC o swojej nieobecności, gdyż brak jednej osoby może
        zachwiać planem AC dla całej grupy. Mimo, iż nie ma pani bezpośredniego numeru
        telefonu wie pewnie Pani, przez kogo i dla kogo była pani rekrutowana. Polecam,
        zatem poszukać w internecie kontaktu ogólnego i spróbować przekazać informację
        o swojej nieobecności. Zakańczając swoją relację w ten sposób, zgodnie z
        kanonami kultury, będzie się pani także lepiej czuła.
        Pozdrawiam

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka