Dodaj do ulubionych

PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe Kalfas

02.09.11, 07:50
"Firma" PREMIUM INTERNET SERVICES (Prezes Arek Rudolf Kalfas) dzwoni do firm wyszukanych w internecie stosując typowy schemat oszustwa domenowego. Jednak osoba dzwoniąca posługuje się zawiłym pseudo-informatycznym językiem w sposób nachalny, stosując szantaż jakoby strona internetowa naszej firmy przestała się wręcz wyświetlać w internecie jeśli nie kupimy pakietu domen (bezwartościowych oczywiście) zawierających nazwę naszej firmy i jakichś kodów do naszej strony (?) oraz innych cudów na kiju .

Dane firmy "ratującej rzekomo naszą firmę przed konkurencją":

premium-internet-services.pl

Premium Domain Service
Centrum Rejestracji Domen
Premium Internet Services Sp. z o.o.
ul. Srebrna 16 (Jest to biurowiec z wieloma innymi firmami)
00-810 Warszawa
Telefon: 703 503 015
Telefax: 22 2501795
NIP: 7010232477
REGON: 142350069
KRS: 0000352939
HSBC Bank Polska S.A.
PL76 1280 0003 0000 0030 3647 2618
SWIFT: HSBCPLPW

Data wpisu 2010-03-31
Miejsce wpisu Warszawa
Rozpoczęcie działalności 2010

Oficjalny profil działalności: "Badanie rynku i opinii publicznej"

Kapitał wniesiony: 5000zł
Prezes zarządu: Arek Rudolf Kalfas (95% udziałów)
Prokurent: Radosław Witold Jankowski

Zarówno:
www.kalfas-marketing.pl/2010/
jak i:
premium-internet-services.pl
zlokalizowane są na serwerze w Amsterdamie (Holandia).
Obserwuj wątek
    • aeropainter Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 07.09.11, 10:44
      Witam, poszukuję wszystkich, którzy zostali oszukani przez Premium Domain Service której właścicielem jest Arek Rudolf Kalfas. Schemat oszustwa: dzwoni przedstawiciel z informacją,że ktoś wystąpił do ich firmy o rejestrację domen, do których Ty masz pierwszeństwo pierwokupu.
      Tak naprawdę, to oni wyszukują w internecie aliasy do których są wolne alternatywne domeny, występują o ich rejestrację ( w moim przypadku zrobili to na dzień przed rozmową tel.). Faktycznie w chwili zawierania umowy nie dysponują domenami, które sprzedają!!
      Takie działanie jest OSZUSTWEM w świetle prawa.. Zainteresowanych sprawą proszę o kontakt na maila dzin(małpa)vp.pl
      • gunar122 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 18.09.12, 20:09
        potrzebuje pomocy z tymi kalfasami
        889588679 prosze dzwonić doją mnie gnoje strasznie
        • bdzienis Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 07.03.15, 08:45
          Na nic nie reagować ,niczego nie płacić ,zbierać papierki od nich do sprawy, czekać aż przyjdzie nakaz zapłaty z sądu elektronicznego ,ODBIERAĆ PISMA Z SĄDU !!! , złożyć sprzeciw do sądu elektronicznego w terminie to powoduje przeniesienie rozprawy do miejsca Twojego zamieszkania tam można się bronić ,skorzystać z Radcy Prawnego ci są od spraw gospodarczych nie adwokat ,Ja właśnie wygrałam w sądzie po 4 latach
          • salima44 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 07.03.15, 20:06
            Nie wiem ile u mnie to będzie trwało? Na początku zaczęłam się domagać tego za co płaciłam. po wyczerpaniu korespondencji elektronicznej złożyłam po roku opłaconym rezygnacje . Odp nie dostałam.Po kilku miesiącach dostałam fakturę na następny okres. Ja swoje oni swoje .Rozmowa głuchego z nie mową. Dostałam nakaz sądowy . Zebrałam wszystko do kupy i wysłałam do sądu zaznaczeniem, iż chcę uczestniczyć w rozprawie. Wysłałam też wszystko do Prokuratury w Katowicach która prowadzi postępowanie wobec w/w firmy. I teraz czekam wraz z moim Mecenasem . Nie dam się skubać dożywotnie według w/w firmy.
            • ic14 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 03.04.15, 14:11
              Witam, też jestem poszkodowana trwa to już od 2012 właśnie wczoraj dostałam pozew od komornika podobno była sprawa w Lublinie e-sąd zapadł wyrok bez mojego udziału a komornik zablokował konta tak więc Wesołych Świąt, czy jest jakiś pozew zbiorowy ? może ktoś coś wie proszę o kontakt.
    • autoszyby2011 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 10.09.11, 14:14
      witam i ja zostałem oszukany i dałem sie złapać - niewiedza i presia czuni błędy - zobaczymy jak dalej to sie potoczy ,niepodpisywałem z nimi umowy pisemniej ,nie zostały mi przedstawione warunki na jakich można sie odwołać ,poprostu zadzwoniła domnie miła pani i powiedziała że jest zainteresowanie mą domeną i czy zgadzam sie by firma x może posługiwać sie domeną o nazwie mej domeny , była to jedynie rozmowa telefoniczna ,ale okazało sie że niby podpisałem umowe z dana firmą . po powrocie do pracy dostałem już fakture na 3x domene po 290 netto co byłem w strasznym szoku bo rozmawiałem z nią o mej domenie i że to własnie ja chce blokować dla siebie a nie inne jak się potem dowiedziałem .napisałem do tej firmy wiadomośc z prośbą o telefon by wyjaśnić to nieporozumienie ,oczywiście podane tel są nieaktywne ,dopiero po telefonach odebranych z komórki udało mi sie z tą niby firmą porozmawiac ,nic mi to niedało było stwierdzenie że jedynie może mi pani zrobić raty na spłate danej sumy - w między czasie ta miła pani powiedziała że ma nagranie z naszej wcześniejszej rozmowy i że niema odwrotu co dotej sprawy - mam inne zdanie na ten temat - nagranie jest strasznie nieczytelne jak i cała rozmowa w trakcie naszej rozmowy . poszedłem z ta sprawą adwokata - teraz czekam co zrobi firma xx (sprawdziłem ją ).pozdrawiam i czekam na podobne sprawy związane z tą firma xx
      • mirek214 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 14.09.11, 19:46
        Witam wszystkich oszukanych przez ta firme.Mnie rowniez oszukano mowiac ze moja strona jest nie indeksowana czytali mi umowe podczas ktorej zastrzeglem sobie ze jak cos mi sie nie spodoba to zrezygnuje z ich uslug na koncu mowiac tak,to bylo rano wrocilem z pracy do domu wchodze na neta a tu same negatywy o tej firmie.Jeszcze tego samego dnia po poludniu dzwoni jedna pani i mowi mi ze wykupilem u nich domene a ja jej na to ze rezygnuje z ich uslug bo sa firma nierzetelna i wtedy sie zaczelo jak pani do tej pory byla mila tak byl obrot o 180 stopni .Zaczely sie telefony straszenie firma windykacyjna,ja krotko mowie ze mozecie mnie nawet do sadu pozwac i tak nie zaplace bo czuje sie oszukanyto bylo w marcu tego roku.Obecnie dostalem nakaz platniczy z sadu w Bytomiu wziolem prawnika i sie od niego odwoluje w chwili zlozenia reklamacji nakaz platniczy traci waznosc.Szukam ludzi z wojewodztwa pomorskiego ktorych ta firma naciagnela. kont.604 950 214
        • rafal196303 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 26.11.12, 13:58
          Jestem z Gdańska i też dałem się nabrać.Mój tel.600980210
      • lukasz3001-pl Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 14.09.11, 22:48
        Witam. Mam dokladnie ten sam problem, wpadłem w mechanizm tych cholernych oszustów jakiś tydzień temu. Ja narazie wypowiedzialem umowe pisemnie i poinformowalem ich ze nie zapłace im ani grosza.Ich oczywiscie interesuje tylko zapłacenie FV bo w przeciwnym razie sprawa pojdzie do sadu. Podałbyś mi jakies szczegóły jak z nimi skutecznie walczyc lub co doradził ci adwokat??? bo widze ze ludzie maja z nimi dość duze problemy. Napisz tutaj lub na mojego maila- lukasz3001@interia.pl Z góry bardzo dziękuję i życzę powodzenia w walce z tymi złodziejami.
        • mirek214 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 16.09.11, 22:47
          Niestety teraz nic nie powiem na ten temat ponieważ nigdy nie wiadomo z kim sie pisze bo niestety ta firma podstawia swoich ludzi celem wyciagniecia wiadomosci a poza tym wydzwaniaja i i podaja sie za premium web lub premium tp (tu polecam)i probuja ludzia wmowic ze sie ma u nich wizytowke i dzwonia celem przedluzenia wizytowki a i jeszcze jedno dzis wlasnie mialem od nich fona numer sie wyswietlil ale po zakonczeniu rozmowy numeru niestety nie bylo w odebranych ,trzeba tez zwrocic uwage jak dzwonia firmy z numeru zastrzezonego kilka juz mialem i po zdaniu czemu dzwonicie z numeru zastrzezonego czy wasza firma ma cos do ukrycia nastepuje zakonczenie rozmowy z ich strony przed ostatnio tj 05.09 mialem wlasnie telefon z premium internet servces podawali sie za premium tp po 2 dniach zadzwonilem do tu polecam celem sprawdzenia tego czy ktos od nich dzwonil i okazalo sie ze nikt dowiedzialem sie tez ze kalfas podszywa sie pod tu polecam takze trzeba byc czujnym na kazdym kroku.pozdrawiam
      • autoszyby2011 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 28.09.12, 13:32
        witam poszkodowanych przez tą firmę .
        mam pytanko do wszystkich ,czy ktoś z was dołączył sie do pana Andrzej Jencz co zbierał chętnych na pozew zbiorowy ,jakoś ni widu ni słychu o nim ???
        tel nieaktywny ???
    • m-way Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 15.09.11, 13:58
      Szukam kontaktu z osobami oszukanymi, czy ktoś wie coś o pozwie zbiorowym?
      • autoszyby2011 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 15.09.11, 17:22
        witam jako nieliczny jestem oszukany przez tą firme
        tel 601312059 lub darmar@garwolin.com.pl
    • az2iz Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 15.10.11, 17:30
      Ja "wpadłem"kilka dni temu w te pułapkę tyle, że firma niby inna a jednak brzmi znajomo...
      Premium Domain Service
      Extra Internet GmbH
      Im Spähenfelde 51
      44143 Dortmund
      z ich strony internetowej, którą wcale nie łatwo znależć, wynika:
      Uprzejmie informujemy, że dnia 20.09.2011 spółka Extra Internet GmbH nabyła Zorganizowaną Część Przedsiębiorstwa "Premium Domain Service" spółki Premium Internet Services Sp. z o.o..
      W poniedzialek zacznę ich gnębić o zapis rozmowy telefonicznej i swoją drogą do prokuratury...

• renixa7 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 20.10.11, 20:26
        Kontakt w sprawie Pozwu Zbiorowego:
        mailto. janexus@wp.eu pod tym adresem można skontaktować się z Panem
        Andrzejem, który Państwa dalej pokieruje.

Sprawę prowadzi Kancelaria Adwokacka ACTA VERA ul. Piotrkowska 130 Łódź.
    • renixa7 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 20.10.11, 20:29
      Prosze dodac firme na portalu DodajOszusta.pl. Pozdrawiam Renata
      • gambit65 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 13.11.11, 07:14
        Otrzymałem informację od pana Józefa Wagnera, że wygrał sprawę.
        Witam serdecznieI PO SPRAWIE27.10.2011 Sąd w Chorzowie ogłosił wyrok w sprawie oszustów z firmyKALFAS.Pozew o zapłacenie należności firmie VINDICO zostaje oddalony .Firma nie wykonała żadnej usługi więc nie należy się jej jakakolwiek zapłata.
        Przekazuję Sygn. akt : I C 587/11
        Sąd Rejonowy w Chorzowie I Wydział Cywilny
        Pan Wagner pozwolił mi na przekazanie tego wszystkiego innym poszkodowanym. Proszę podpierać się tym wyrokiem . Ja mam sprawę 24 listopada i jadę na nią .
        Nie poddawajcie się !!!!!!!!!!!!
        • aeropainter Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 13.11.11, 09:33
          Gratulacje dla Pana Wegnera. Dobrze byłoby poznać uzasadnienie wyroku na piśmie, to znacznie podbudowałoby tych, kórzy czekają na nakaz zapłaty i sprzeciw do niego w sądzie. Nareszcie tym moralnym zerom zaczęło zgrzytać w ich ułożonym misternie oszustwie. Szkoda tylko, że żaden prokurator nie dobrał mu się jego firemkom do tyłka. Niemoc jakaś, takie prawo, czy brak chęci?
          Pozdrawiam wszystkich oszukanych.
          • gambit65 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 13.11.11, 11:25
            Będzie i uzasadnienie na piśmie tylko czekamy na odpowiedź sądu. Mam nadzieję że dostanę je przed moją sprawą żeby przedstawić w sądzie.
        • maryla196 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 16.12.11, 20:39
          jaki wynik rozprawy?
          Podaj uzasadnienie wyroku
        • ania-b-66 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 28.12.11, 09:34
          Jaki wynik sprawy???Mnie cały czas straszą...dzwoni windykator i wysłał przedsadowy nakaz zaplaty.
          • gambit65 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 28.12.11, 11:14
            Uzasadnienie wyroku dotyczącego strony internetowej;
            PRACA NIE ZOSTAŁA WYKONANA WIĘC ZAPŁATA SIĘ NIE NALEŻY. Przekazuję Sygn. akt : I C 587/11Sąd Rejonowy w Chorzowie I Wydział Cywilny.
            W odpowiedzi na przed sądowe wezwanie do zapłaty jako dowód podajcie wpisy na forach internetowych i opinie o tej firmie. Nie mają nawet jednego zadowolonego klienta . Nawet ci którzy zapłacili dla świętego spokoju i mają strony czują się oszukani. Tym wyrokiem możecie się podpierać w sądzie. Musicie w odpowiedzi na pozew użyć wszelkich dowodów jakie macie dostępne, ponieważ później sąd może nowych niedopuścić
            • ania-b-66 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 29.12.11, 10:11
              Windykator wysyła do mnie maile,że wpiszą moja firmę do Rejestru Dłużników-jeszcze przed wezwaniem do sądu.Czytałam,ze prawo na to zezwala(zadziwiajace!).Czy mam się tym przejmować?Bardzo chciałabym aby doszło do sprawy sądowej ale zanim do tego dojdzie, takim wpisem do Rejestru Dłużników mogą bezkarnie i bezpodstawnie narobić danej firmie kłopotów.Co z tym zrobić?Proszę o odpowiedź.
              • gambit65 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 29.12.11, 12:43
                Jeżeli wypowiedziałaś umowę to trwa spór między tobą a firmą windykacyjną i sprawę rozstrzyga sąd tak jest w umowie. Jak nie wypowiedziałaś umowy to masz problem
                • mathart Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 29.12.11, 19:50
                  Bardzo proszę Pana o radę.

Niestety ja także padłem ofiarą oszustwa ww firmy, jednak po rozmowie telefonicznej, w otrzymanym od nich mailu nie otrzymałem faktury. Wypowiedziałem także zarówno mailowo, jak i pisemnie umowę zawartą przez telefon w czasie nieprzekraczającym 10 dni. W każdym z kolejnych maili nie było zawartej faktury do opłacenia - dopiero w ostatnim mailu sprzed tygodnia została załączona faktura do opłacenia. Ostatni mail to:

"uprzejmie informujemy, iż minął nieprzekraczalny termin płatności wyznaczony Państwu w przedsądowym wezwaniu do zapłaty z dnia 12.09.2011.
                  Zgodnie z naszym ostrzeżeniem, w najbliższych dniach przystąpimy do wszczęcia postępowania sądowego poprzez złożenie w sądzie pozwu mającego na celu uzyskanie nakazu zapłaty oraz zasądzenie kosztów postępowania. Wszczęcie postępowania sądowego powiększy istniejące zadłużenie znacznie o koszty wpisu sądowego, koszty ustanowienia pełnomocnictw, koszty zastępstwa procesowego i koszty uzyskania klauzuli wykonalności.
                  Do momentu złożenia w sądzie pozwu macie Państwo możliwość do uregulowania zobowiązania (jeszcze bez dodatkowych kosztów wpisu sądowego, kosztów ustanowienia pełnomocnictw, kosztów zastępstwa procesowego i kosztów uzyskania klauzuli wykonalności) na rachunek..."

Kwota ponad 700 zł za dwie domeny... mam im zapłacić? Nie wiem co robić - proszę o radę.

82 1090 1753 0000 0001 1605 0581
                  Bank Zachodni WBK S.A.
                  25 Oddział w Warszawie
                  • mathart Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 29.12.11, 19:54
                    To w podpisie :

"Premium Internet Services Sp. z o.o.
                    82 1090 1753 0000 0001 1605 0581
                    Bank Zachodni WBK S.A.
                    25 Oddział w Warszawie"

to pozostałość po wklejeniu tekstu z maila - mogło to wyglądać jakbym był pracownikiem ;)

Pozdrawiam
                  • gambit65 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 29.12.11, 21:29
                    Proszę zebrać wszystkie dowody i udać się na policję . Skoro czuje się Pan oszukany i został wprowadzony w błąd to należy sprawę załatwić sądownie. W sądzie proszę podać dowód opinie o firmie na forach internetowych. Jest też nagranie jak premium chce oszukać klienta. Proszę walczyć .
                    • mathart Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 30.12.11, 00:30
                      Tak zrobię - jednak - czy zapłacić i ubiegać się sądownie o zwrot ? Czy nie płacić i zgłosić sprawę na policję ?
                      • gambit65 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 30.12.11, 07:05
                        mathart napisał:

> Tak zrobię - jednak - czy zapłacić i ubiegać się sądownie o zwrot ? Czy nie pła
                        > cić i zgłosić sprawę na policję ?
                        Nie p łacić i zgłosić sprawę na policję.
              • katchm5676 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 26.12.12, 21:02
                witam bardzo prosze o pomoc jak po kolei można załatwić sprawę z z domeną internetową, również zostałam oszukana podobnie jak opisujecie to w postach - zgdziłam się na waruki umowy telefoniczne oczywiscie nie świadoma ze nie przyjdzie zadna umoa pisemna do podspiania, obecnie dostałam maila że mam juz odsetki, jestem niestety dopiero chyba na początklu tego wszytskie, przeraza mnie to wszytsko co piszecie o sądach itd - prosze o pomoc.

• aeropainter Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 21.10.11, 09:11
      Uwaga, oszust Premium Domain Service znowu mutuje, zmienił najpierw siedzibę i figuranta w Niemczech a teraz jeszcze konto bankowe.
      A oto ogłoszenie zarządu, kombinują tak,żeby ciężko się im było dobrać do skóry :"Premium Internet Services Sp. z o.o. informuje, że w dniu 20.09.2011 r. spółka Premium Internet Services podpisała ze spółką Extra Internet GmbH Umowę sprzedaży zorganizowanej części przedsiębiorstwa (dalej „Umowa”). Na podstawie Umowy Premium Internet Services Sp. z o.o. sprzedał na rzecz spółki Extra Internet GmbH zorganizowaną część przedsiębiorstwa obejmującą prawa i obowiązki z umów na świadczenie usługi rejestracji domen („Premium Domain Service”), zawartych przez Premium Internet Services Sp. z o.o. z innymi podmiotami do dnia 19.09.2011 (włącznie).
      Począwszy od dnia 20.09.2011 r. Extra Internet GmbH, wpisane do Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla miasta Dortmund pod numerem HRB 23868, wstąpiło w miejsce Premium Internet Services Sp. z o.o. do umów o świadczenie usługi rejestracji domen („Premium Domain Service”). Wierzytelności z wystawionych faktur z tytułu realizowanych do 19.09.2011 r. usług nie są objęte Umową, dlatego też wszelkie faktury wystawione przez Premium Internet Services Sp. z o.o. do dnia 19.09.2011 r. z tytułu realizowanych usług winny być uregulowane na wskazane na fakturze (lub wezwaniu do zapłaty) konto. Dalsze faktury za usługi wykonywane na mocy zawartych umów na świadczenie usługi rejestracji domen („Premium Domain Service”) wystawiane będą przez spółkę Extra Internet GmbH i powinny być opłacane na wskazany przez tą spółkę numer rachunku bankowego.
      Zarząd jednocześnie zawiadamia, że Premium Internet Services Sp. z o.o. (dalej „Premium”) z dniem 01.10.2011 r. zmienia adresu siedziby spółki i adres korespondencyjny. Nowy adres spółki, a jednocześnie adres gdzie należy kierować wszelką korespondencję to:
      ul. Złota 61 lok. 100
      00-819 Warszawa
      Jednocześnie zaznaczamy, że pod powyższym adresem NIE znajduje się Biuro Obsługi Klienta, a wszelkie zgłoszenia do spółki Premium Internet Services Sp. z o.o. winny być kierowane poprzez elektroniczny formularz kontaktowy znajdujący się pod adresem: kontakt.premium-internet.pl
      Zarząd Premium Internet Services Sp. z o.o. jednocześnie informuje, że wszelkie zgłoszenia związane z realizowaną usługą rejestracji domen („Premium Domain Service”) należy zgłaszać do spółki Extra Internet GmbH elektronicznie poprzez formularz na stronie kontakt.extra-internet.de (strona w języku polskim) oraz jeżeli zgłaszana jest reklamacja/rezygnacja z przedłużenia umowy pisemnie, listownie na adres siedziby (korespondencyjny) tejże spółki:
      Im Spähenfelde 51
      44143 Dortmund
      Niemcy
      Zgłoszenia wysyłane do Premium Internet Services Sp. z o.o. a dotyczące realizowanych usług (w tym reklamacje i rezygnacje) nie będą rozpatrywane. Premium Internet Services Sp. z o.o. właściwe jest do kontaktu w sprawach związanych z płatnościami za faktury wystawione do dnia 19.09.2011 r.
      Zarząd Premium Internet Services Sp. z o.o.
      a to cytat z 2go maila, którego dostałem: "Przekazujemy Państwu pilne zawiadomienie odnośnie umowy na usługę "Premium Domain Service" numer zamówienia xxxxxxxxxx zawartej dnia 19.08.2011.

Pozdrawiamy serdecznie,

Premium Domain Service
      ul. Złota 61 lok. 100
      00-819 Warszawa

Telefax: 22 2501795
      E-mail: kontakt@premium-domain-service.pl
      Internet: premium-domain-service.pl

NIP: 7010232477
      REGON: 142350069
      KRS: 0000352939
    • plusik150 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 11.01.12, 11:36
      Wysylajcie maila do oszusta z taka trescia:

W związku z otrzymaną fakturą VAT nr 0000000 oświadczam, iż nie uznaję niniejszej faktury jak też oświadczam, że nie byłem świadomy , że zawarłem z Waszą firmą jakąkolwiek umowę.
      Mając na uwadze treść art. 84 kc i 88 kc oświadczam, iż działanie Wasze wprowadziło mnie w błąd co do treści czynności prawnej, od którego odstępuję.

I mozna zapomniec o sprawie.

Pozdrawiam
      Prawnik
      • chilinki Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 11.01.12, 14:02
        Czy pisanie do nich coś pomoże? czy cokolwiek panu odpisali ? Na moje pismo jedynie odpisali że posiadają nagranie świadczące o tym ze zawarłam z nimi umowę. Sprawy w sądzie ludzie przegrywają. To nie jest takie proste. Znalazłam w KC artykuł który mówi, że umowa elektronicznie jest wtedy zawarta gdy zostanie potwierdzona w ciagu 1 godziny przez drugą stronę. Ludzie nie potwierdzili , a w sądzie przegrywają .To co sąd nie wie ,że istnieje taki artykuł.
        • gambit65 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 11.01.12, 18:43
          W gazecie codziennej ukazał się artykuł na temat kalfas że to oszuści i naciągacze.
          • ftservice Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 11.01.12, 20:32
            Witam, w jakiej dokładnie gazecie(jaki region) ja także zostałem oszukany i zbieram wszelkie możliwe dowody, oraz z chęcią podzielę się uwagami z innymi ftservice@tlen.pl

> W gazecie codziennej ukazał się artykuł na temat kalfas że to oszuści i naciąga
            > cze.
            • gambit65 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 11.01.12, 22:12
              gpcodziennie.pl/4315-nabici-w-internetowa-butelke.html
              • ftservice Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 11.01.12, 22:26
                Dziękuje z pewnością pomoże, jak tylko pojawi się artykuł w Głosie Wielkopolskim dam znać.
      • magda.moja Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 26.10.12, 10:56
        Witam
        Uprzejmie proszę o informację czy wysłanie maila o podanej niżej treści uchroni mnie przed koniecznością zapłaty za tą oszukańczą umowę? W jakiej formie takie oświadczenie powinno być złożone aby nie można było go zakwestionować? Bardzo proszę o odpowiedź. Jeżeli istnieje taka możliwość chciałabym skorzystać z Pańskiej porady prawnej, może być odpłatnie. Bardzo proszę o kontakt Magda, tel 508 237 503
    • przemo1213 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 12.01.12, 13:42
      Witam wszystkich oszukanych!
      Mam pytanie czy ktoś z was składał zawiadomienie do prokuratury i z jaki rezultatem? Ja mam taki zamiar, tylko nie wiem jak na tą sytuację reagują organy ścigania.
    • gambit65 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 19.01.12, 11:21
      Gazeta Polska Codzienna napisała artykuł o tych oszustach
      • perzek Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 19.01.12, 13:12
        Jest też audycja w Radiu o nich. Niestety potwierdza, że działają zgodnie z prawem.

Sama audycja: youtube . com/watch?v=4Nx0OD-4BWs

Można jeszcze poczytać tu: forumprawne . org/nowe-technologie/251387-uwolnic-sie-od-premium-domain-service-premium-internet-services-8.html

PS
        usuńcie spacje między kropkami (inaczej się nie wysyła)
        • aeropainter Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 20.01.12, 10:43
          perzek napisała:

> Jest też audycja w Radiu o nich. Niestety potwierdza, że działają zgodnie z pra
          > wem.
          >
          > Sama audycja: youtube . com/watch?v=4Nx0OD-4BWs
          >
          > Można jeszcze poczytać tu: forumprawne . org/nowe-technologie/251387-uwolnic-si
          > e-od-premium-domain-service-premium-internet-services-8.html

Co to znaczy niestety z godnie z prawem, to nadużycie takiego sformułowania. Niestety, sama umowa jest teoretycznie zgodna z prawem, natomiast okoliczności i sposób w jaki została zawarta
          są niezgodne z prawem. Wprowadzenie w błąd, podanie nieprawdziwych danych, fałszywych informacji na skutek których niekorzystnie rozporządziliśmy swoim mieniem ma swoją nazwę i paragraf karny !!!!
          • chilinki Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 23.01.12, 11:04
            Od kiedy nie wywiązanie się z "umowy" jest zgodne z prawem ?
            • perzek Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 23.01.12, 11:23
              a od kiedy jest niezgodne? dyskusja dotyczy zupełnie innej materii. oczywiście, jeżeli umowa została niezrealizowana zgodnie z warunkami na jakich została zawarta, to mamy zupełnie inny przypadek. analizujac treść umów (dostępna w całości na tym prawnym forum) ciężko jest znaleźć element, którego można niezrealizować. Ewentualnie mogą się "nie wyrobić" w określonym terminie.
          • perzek Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 23.01.12, 11:12
            Nie teoretycznie, a praktycznie sądząc po wypowiedzi tego prawnika. Ciekawa dyskusja toczy się też na pewnym prawnym forum, gdzie eksperci też przychylają się do opinii, że to zgodne z prawem (niestety). Nie wiem czy komuś udało się cokolwiek udowodnić w sprawie wprowadzenia w błąd. Oczywiście można polemizować o legalności sugerowania "że ktoś wam domenę chce podkupić". Problem jednak w tym, że po pierwsze trzeba to udowodnić, a po drugie to bardzo standardowa zagrywka w marketingu i wątpie, aby jakikolwiek prokurator miał takie zgłoszenia z innych branż. Przykłady jakie mi do glowy przychodzą: chce wynając mieszkanie, agent zawsze stwierdzi, że są 2-3 inne osoby i żebym sie szybko decydował, kupuje auto, ta sama zagrywka, najlepiej żebym zaliczkę wpłacił to zarezerwują na mnie, albo w sklepie wybieram garnitur i okazuje się, że ten rozmiar (akurat mój) to ostatnia sztuka i żebym najlepiej od razu się zdecydował, bo ten garnitur cieszy się sporym zainteresowaniem, już dziś 3 osoby go oglądały i mają wrócić, a w ogóle to ostatni egzemplarz i nie będzie więcej. Co więcej wszystkich tych czynności dokonuję jako konsument (mam więcej praw) niż jako przedsiębiorca. Pytanie, czy skoro w każym z opisanych przypadków działałem pod wpływem błędu, to mogę iść na prokuraturę, i żądać unieważnienia umowy najmu czy sprzedaży? No i jak mam udowodnić, że faktycznie usłyszałem to od sprzedawcy? Niestety myślę, że analogicznie jest w przypadku tych domen.
        • katchm5676 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 26.12.12, 20:56
          Witam, ja również zostałam oszukana, prosze o pomoc wszytskich którym przydażyło się to wczesniej - nie mam pojęcia co robic jak to załatwić żeby nie płacić.
          podaję swój adres email katchm5676(malpa)o2.pl
    • umana1976 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 23.01.12, 14:09
      Witam:)Ja mam pytanko do wszystkich,których sprawę prowadzą prawnicy.Otóż do mnie zadzwonili z premium internet z zapytaniem czy nie chciałabym sprawy załatwić polubownie i dlaczego upieram się,aby sprawa była rozwiązana przez prawników i sąd-odpowiedziałam,że nie będę rozmawiać przez telefon i wszystkie zapytania proszę kierować do mojego prawnika,który oczywiście jest również pełnomocnikiem.Oczywiście na piśmie:)Stąd pytanko-czy do kogoś z osób,którym sprawę prowadzi kancelaria również dzwonili?Pozdrawiam:)
      • satoja Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 12.06.12, 16:27
        Jak potoczyły się wasze sprawy z Domain Service?? Niestety mój znajomy właśnie dał się na to naciągnąć.... co zrobić, żeby się wyplątać z tej pseudo-umowy??
    • adameuro Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 19.06.12, 15:25
      Witam

Wszyscy poszkodowani mogą złożyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa do Prokuratury w Katowicach ul. Wita Stwosza 31 , 40 - 042 Katowice . Tel. (32) 251 72 22 wew. 388 ( udzielają informacji na temat ). Już jest prowadzone postępowanie karne - przygotowawcze.
      • adameuro POSTĘPOWANIE PROWADZI PROKURATURA W KATOWICACH 19.06.12, 15:31
        Witam

Wszyscy poszkodowani mogą złożyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa do Prokuratury w Katowicach ul. Wita Stwosza 31 , 40 - 042 Katowice . Tel. (32) 251 72> 22 wew. 388 ( udzielają informacji na temat ). Już jest prowadzone postępowanie karne - przygotowawcze.

• piotrszumilas Re: POSTĘPOWANIE PROWADZI PROKURATURA W KATOWICAC 27.06.12, 10:53
          Witam. W każdym takim przypadku trzeba złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa określonego w art. 286 par 1 kk. Ponadto samo wprowadzenie w błąd albo wyzyskania błędu, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej , z zamiarem doprowadzenia do niekorzystnego rozporządzenia mieniem jest usiłowaniem dokonania czynu określonego w tym artykule karnym. Takie zachowanie stanowi usiłowanie oszustwa, które jest tak samo karalne i jest przestępstwem. Sama umowa może i jest prawna ale zawarta w wyniku przestępstwa i nie powinna być ważna. Trzeba walczyć z bandytami!!!!!! i tym całym gów.......nym marginesem. Paradoksem był by fakt, by Sąd swoimi postanowieniami nakazywał do płacenia za wierzytelność uzyskana w wyniku oszustwa na rzecz przestępców. pozdrawiam.
    • kasiaszweda Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 06.08.12, 17:53
      Hejka czy ma ktos z Was juz zajęcie komornicze? Ktora firma wykupila ich wierzytelnosci. Jak myslicie dlaczego Sady wydaja naten temat rozne opinie i wyroki i czemu nie lacza sprawy z pozwem zbiorowym? Wogole czy jest 2 pozew i do kogo mozna sie zglazac w tej sprawie i czy wogole cos to daje. Mowie Wam to smierdzi na odleglosc.... ja juz mam dosc tej sprawy i zdaje mi sie ze wymiekam ale daje sobie czas.
      • umana1976 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 06.08.12, 18:07
        Ja z tymi oszustami wygrałam bez żadnego problemu-moją firmę reprezentował mecenas od spraw gospodarczych,kilka dni temu wyrok się uprawomocnił.Sąd zasądził zwrot kosztów sądowych,dojazdu oraz mecenasa.Na obecną chwilę jesteśmy w trakcie sprawy o odszkodowanie w związku z bezprawnym wpisem do KRD.I doskonale wiemy,że sprawa nikła to teraz moja firma wpisze oszustów do KRD:)Pozdrawiam i życzę wygranych spraw.
        • kasiaszweda Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 07.08.12, 23:13
          Jesli mozesz podaj sygnature wygranej sprawy. Bedziemy Ci wdzieczni. Pozdrawiam
          • umana1976 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 07.08.12, 23:58
            Nie ma problemu-podaję:)syg.akt VII GC upr.228/12 Pozdrawiam i życzę wielu wygranych spraw z oszustami:)Sędziowie z Warszawy znają sprawę doskonale i wydają wyroki na korzyść poszkodowanych.W dniu mojej rozprawy było sześć z powództwa tych oszustów,z ich strony nie stawił się żaden pełnomocnik,tak więc naprawdę warto jechać choćby daleko na sprawę ale z sądu wyjść już z uśmiechem na twarzy:)Mój mecenas załatwił sprawę dosłownie w 10 minut,a te które były przed nami trwały i półtorej godziny i z tego co wiem nie zawsze osoby poszkodowane dysponowały pozapisywanymi mailami pomiędzy nimi a oszustami i dlatego tak długo to trwało,ponieważ osoby poszkodowane nie do końca potrafiły dowieżc tego,że padły ofiarami oszustwa.W moim przypadku było tak,że mecenas po przeanalizowaniu całej korespondencji pomiędzy mną a byłym kalfasem oraz po przeanalizowaniu maili i pism,które otrzymywałam dopatrzył się niezgodności w datach pomiędzy odsprzedażą kolejnej spółki a pozwem poprzedniej,która mnie pozwała..czyli mówiąc prościej-spółka A-czyli kalfas,odsprzedała udzia w spółce podmiotowi B,ten z po jakimś czasie odsprzedał swoją część spółki podmiotowi C a tamten po chwili podmiotowi D i tak np bo u każdego z nas było inaczej-Podmiot A odsprzedał udziały w styczniu a podmiot B w listpoadzie a Podmiot C w lutym..mnie pozwał podmiot B czyli Premium internet services w styczniu,chociaż od dwóch miesięcy spółka była już odsprzedana podmiotowi C,czyli pozwała mnie firma,która nie istniała już:)Ponadto mój mecenas powołał się na jakieś paragrafy i na ich mocy sędzina zanulowała całą umowę zawartą przez podmiot A-czyli kalfas Marketing,w związku z tym ani podmiot B,C ani D nie może domagać się zapłaty za coś czego nie ma.Mówiąc krótko,sędzina anulując umowę uwolniła mnie od oszustów.A mój mecenas po uprawomocnieniu się wyroku,działa dalej w związku z nękaniem i odszkodowanie o bezpodstawny wpis do krd-z wyrokim prawomocnym będzie łatwiej:)Pozdrawiam.
            • gambit65 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 08.08.12, 07:06
              JA czekam na apelację. U mnie zarejestrowali inną domenę niż w umowie a sędzina z Płocka napisała, że to bez znaczenia dla funkcjonowaniu strony. Śmiech na sali.
            • marylakp52 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 15.08.12, 11:18
              Witaj Umana1976,
              dzieki za informację. Mam prośbę czy mogłabys zdradzic, w którym warszawskim Sądzie miałas sprawę i jak adwokat Cię reprezentował, jakie poniosłas koszty z tego tytułu? bedę zobowiazana
              pozdrawiam Maryla
              • umana1976 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 16.08.12, 09:41
                marylakp52 napisał(a):

> Witaj Umana1976,
                > dzieki za informację. Mam prośbę czy mogłabys zdradzic, w którym warszawskim Są
                > dzie miałas sprawę i jak adwokat Cię reprezentował, jakie poniosłas koszty z te
                > go tytułu? bedę zobowiazana
                > pozdrawiam Maryla
                Witaj.Ja miałam sprawę w sądzie Warszawa Praga-Pólnoc,reprezentował mnie mecenas z Poznania( fachura od spraw gospodarczych),wymaga on dokładności związanej z całą sprawą-czyli wszystkie pisma,maile,daty i godziny oraz jeśli posiadasz to i nagrania rozmów,niestety nie załatwia nic mailowo i należy udać się do niego osobiście.Ja miałam niby zadłużenia na sumę 4800(suma faktur od kalfasa i następnych)a sprawa z mecenasem zamkneła się w sumie 7000,ale uważam,że warto było-święty spokój-BEZCENNE:)Zresztą teraz pozwaliśmy kalfasa byłego o odszkodowanie za bezpodstawny wpis do KRD,czekaliśmy tylko na uprawomocnienie się wyroku i anulowanie przez sąd tej niby umowy:)Pozdrawiam.
                • marylakp52 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 16.08.12, 10:35
                  Witaj,
                  bardzo dziękuję za podpowiedz, wybieram sie własnie do prawnika. Jestem z Warszawy, a dlaczego aż z Poznania? pozdrawiam
                  • chilinki Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 16.08.12, 13:40
                    Witam !!!
                    Mam prośbę do marylakp52 Także jestem oszukaną z Warszawa. Może skontaktowałybyśmy się, aby sobie jakoś pomóc. Mój mail marchilinska @wp.pl
                  • umana1976 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 16.08.12, 20:01
                    Nie ma problemu:)A prawnik dlatego z Poznania,ponieważ ja mieszkam w Wielkopolsce:)
                    • sunny001 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 05.11.12, 14:48
                      czy ja też mogę prosić o namiar na tego prawnika? jestem w podobnej sytuacji :)
                      pzdr.
                      AD
                • lukasz3001-pl Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 23.08.12, 15:59
                  Witam. Też szykuje mi się sprawa w sądzie z tymi oszutsami. Jestem z okolic Poznania. Mógłbym prosić jakis namiar na tego mecenasa od spraw gospodarczych z Poznania? Też się do niego udam. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Moj e-mail: lukasz3001@interia.pl
                  • majki-11 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 24.08.12, 14:58
                    witam jestem kolejna ofiara strony internetowej na tych samych zasadach co wszyscy i tym samym scenariuszu składam zawiadomienie w Katowicach bo mam tego dosyc ,firma kalfas sprzedała sie innej potem nastepnej a ja do kazdej pisze reklanacje .nie zapłacilem oszustom ani zlotówki bo zadnej strony nigdy nie zamawiałem. zachecam wszystkich do pozwu zbiorowego.pozdrawiam

• magda.moja Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 26.10.12, 10:49
                      Zgłaszam swój akces do pozwu zbiorowego! Czy podjął już Pan jakiekolwiek działania w tym kierunku. Bardzo proszę o informację. Magda, tel: 508 237 503
                • ladygagababajaga Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 21.06.13, 13:10
                  Czy mogę prosić o namiary na tego mecenasa, który Cię reprezentował?
                  • maryla196 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 23.06.13, 14:10
                    Prowadziła Pani mecenas Hanna Koncewicz, kancelaria w Wałbrzychu (bardzo miła).
                    Należy się odwołać - jeśli jest czas jeszcze. Każda sprawa jest inna. Jedno jet pewne - nie można opierać się na fragmentach rozmów.
            • 1czytelnik100 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 16.11.12, 12:05
              umana1976 ,kilka dni temu także zostałem nabrany.Mieszkam blisko Poznania.Jak się z Tobą skontaktować.Zależy mi by skontaktować się z prawnikiem o którym pisałaś.Mogłabyś podać e-mail do siebie ewentualnie telefon? Byłbym bardzo wdzięczny.
              • 1czytelnik100 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 16.11.12, 12:10
                umana1976 lub proszę o kontakt na meila kinga2471@o2.pl
                Będę wdzięczny za odpowiedź.
            • dlk3 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 17.04.13, 23:52
              Witam.Chciałabym kontakt do mecenasa który prowadził tą sprawę w Warszawie.Mamy ten sam problem z tymi oszustami.pozdrawiam
        • aleksandra309 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 04.10.12, 17:26
          witam, właśnie dzisiaj dałam się naciagnąć, czy mogłaby mi Pani dać jakieś rady, odnośnie tego, jak z nimi wygrać, oczywiście jestem już umówiona do adwokata, ale jestem z małego miasta więć różnie może być. Będę wdzięczna
        • magda.moja Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 26.10.12, 11:10
          Witam. Gratuluję wygranej sprawy! Ja w dniu dzisiejszy padłam ich ofiara i zbieram się do złożenia doniesienia o popełnieniu przestępstwa i napisania pozwu. Bardzo chciałabym zasiegnąć Pańskiej porady na temat tego jakie kroki należy podjąc, aby sprawę wygrać. Czy od razu zgłosić się do prawnika czy pozew napisać samodzielnie. Będę wdzięczna za informację i okazaną pomoc. Bardzo proszę o kontakt drogą mailową magda.moja@wp.pl lub telefoniczną 508 237 503. Z góry dziękuję, Magda
    • kasiaszweda Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 08.08.12, 17:59
      Witam Was walczacy z ta firma. Ja juz nie dam rady bo jestem po wyroku niestety bo ja juz komornika mam i nic sie nie da zrobic nie moge sie odwolac . Walczcie i sie nie poddawajcie. I jescze moi drodzy do Dortmundu juz sie nie dodzwonicie numery sa nieaktywne. Nie wiadmo co nie wiadomo jak teraz. Opierajcie na tych sygnaturach ktore wygraly zbioerajcie materialy. Odbierajcie poczte . Pozdrawiam i trzymam kciuki
    • mirek214 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 22.10.12, 19:54
      potrzebny kontakt z ludzmi z trojmiasta i okolic PILNE!!!!!! tel 604 950214
      • magda.moja Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 26.10.12, 10:46
        Witam
        Zostałam oszukam dosłownie przed 10 minutami. Oczywiście tel z którego do mnie dzwoniono już jest nieaktywny. Proszę o natychmiastowy kontakt innych poszkodowanych. Jestem za jak najszybszym napisaniem kolejnego pozwu zbiorowego.
        Kontakt, Magda 508 237 503
        • em2012 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 15.11.12, 15:38
          Ci oszuści dalej działają. Nie zgodziłam się na wykupienie domen, ale mają moje dane. Dzwonili z numerów rozpoczynających się na 7821, 7812, 7813 i na stacjonarny z nru zastrzeżonego.
          • magda.moja Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 14.02.13, 10:18
            UWAGA!
            Extra Internet działa teraz jako OnLine Solution Pro Gmbh.
            Zmienili nazwę ale to dalej Ci sami oszuści. Przekażcie tą informację dalej komu tylko możecie !!!
            OnLine Solution Pro Gmbh = Extra Internet Gmbh
      • magda.moja Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 07.12.12, 09:05
        Zapraszamy na facebooka ! www.facebook.com/pages/Oszukani-przez-Premium-Internet-Services-Extra-Internet-GmbH/117205248412622?fref=ts
    • magda.moja Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 07.12.12, 09:16
      Witam
      Wszystkich oszukanych zapraszamy na "fanpage" na Facebook'u:
      Oszukani przez Premium Internet Services / Extra Internet GmbH
      www.facebook.com/pages/Oszukani-przez-Premium-Internet-Services-Extra-Internet-GmbH/117205248412622?fref=ts

Pozdrawiam,
      Magda
    • magda.moja Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 07.12.12, 21:46
      INTERWENCJA POLSAT WTOREK 11.12.2012, GODZ: 16:15
      wedle najnowszych informacji, ale będę jeszcze potwierdzać :)
      • magda.moja Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 14.02.13, 10:17
        UWAGA!
        Extra Internet działa teraz jako OnLine Solution Pro Gmbh.
        Zmienili nazwę ale to dalej Ci sami oszuści. Ten sam mechanizm działania i nabijania ludzi.
        Właśnie rozmawiałam z kolejnymi poszkodowanymi. Przekażcie tą informację dalej komu tylko możecie !!!
        OnLine Solution Pro Gmbh = Extra Internet Gmbh
        • elektrocel Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 01.04.13, 10:56
          Ja wygrałem z nimi już dwie sprawy ale to nic nie dało bo nadal przysyłają fv do zapłaty i teraz jeszcze sprzedali wierzytelnośc firmie BIG INFO Sp z. o.o ul.Zamojskiego 45a/10 ,03-801 Warszawa jeżeli ktos ma problemy z nimi a wygrał ,już sprawe to piszcie do mnie elektrocel@interia.pl bo chciałbym wiedzieć jak to definitywnie zakończyć.Bo widocznie wygrana sprawa to jeszcze nie koniec.
          • mariusz3456 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 21.05.13, 09:42
            Witam wszystkich , moja historia jest podobna do większości , poza kilkoma szczegółami.
            wczoraj pojechałem na komendę policji w Koninie i pomimo moich informacji że jest złozony pozew zbiorowy w Katowicach Panowie policjanci nie chcieli przyjąć zgłoszenia stwierdzili że to nie jest przestepstwo, dopiero po moich sporych naciskach przyjęli zgłoszenie. Pierwszą nalezność za fakturę ściągnął mi znany wszystkim komornik z konta. gdy otrzymałem nastepną tym razem poprosiłem prawnika aby tym sie zajął napiasał jakieś pisma i przez rok miałem spokój aż tu w piątek 17-05-2013 otrzymuje tytuł wykonawczy od komornika , ponoc odbyła sie jakas sprawa w sądzie i otrzymałem nakaz zapłaty , o niczym takim nie mam wiedzy.
            Zeby było śmieszniej faktura za usługę dotyczy okresu do sierpnia tego roku gdzie jest domena i miejsce na serwerze podczas gdy od poczatku tego roku domena o której mowa jest moja własnościa. Nie wiem jak to się zakończy , wysyłam odpowiednie pisma do komornika i zazalenie na działanie sądu. W naszym kraju mozna kroić ludzi w biały dzień w świetle prawa.
    • lmo39300 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 18.06.13, 11:16
      WYGRAŁAM w dniu 13.06.2013 w Sądzie Gospodarczym w Warszawie sprawę z PREMIUN INTERNET SERVICES. W skrócie:
      1) 02.08.2011 –nie wdając się w szczegóły zostałam oszukana przez PREMIUM INTERENT SERVICES w klasyczny dla nich sposób. Po ok. 40 min od rozmowy , w mailu odstąpiłam od umowy , z uzasadnieniem
      2) 04.08.2011 – otrzymałam mailem fakturę VAT
      3) 22.08.2011- złożyłam Prokuraturze Rejonowej w Mielcu zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez PREMIUM INTERNET SERVICES
      4) 09.09.2011- złożyłam obszerne zeznania w Komendzie Powiatowej w Mielcu ( wraz z wydrukami całkiem obszernej korespondencji pomiędzy mną a Premium)
      5) 21.12.2011 Komenda Powiatowa Policji w Mielcu umorzyła sprawę – w prokuraturze uzyskałam wgląd do akt, z których dowiedziałam się kilku ciekawych spraw związanych z PREMIUM
      6) 18.06.2012 r. otrzymałam nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym z Sądu Gospodarczego w W-wie
      7) 06.07.2012 złożyłam sprzeciw od nakazu zapłaty – wynajęłam prawnika ( honorarium 250 zł brutto), który napisał odpowiednie pismo+ załączniki
      8) 16.10.2012r. otrzymałam odpowiedź na sprzeciw- pismo od pełnomocnika radcy prawnego Agnieszki Bieńkowskiej
      9) 04.01.2013 r. wyznaczono termin rozprawy , która nie odbyła się
      10) 13.06.2013 r. WYGRAŁAM !!!!!!! Sąd oddalił powództwo w całości. W ustnym uzasadnieniu Sąd stwierdził:
      - nagranie rozmowy nie było w całości , a więc stanowiło tylko część umowy (brakowało pierwszych ok. 30 sek) i ten fakt powoduje, że umowa jest niekompletna, a więc nie może być wiążąca
      - osoba, która ze mną rozmawiała telefonicznie nie była pracownikiem PREMIUM (nie ma żadnych dokumentów potwierdzających, że może występować w imieniu PREMIUM), a więc nie miała umocowania prawnego do zawierania umów w imieniu PREMIUM- umowa jest nieważna.
      Wszyscy oszukani przez PREMIUM- walczcie, z nimi można wygrać, powodzenia !

• maryla196 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 18.06.13, 11:52
        W moim przypadku nagranie również nie było całe i w konsekwencji wycofali pozew. Sąd drugiej instancji bardzo ładnie to ujął: NIE można opierać się na WYCINKACH rozmów.

Można wygrać - walczcie
      • ladygagababajaga Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 21.06.13, 12:35
        Ciekawe. Miałam rozprawę w tym samym dniu. Poza mną nie było w sądzie nikogo, ani ze strony powoda, ani ze strony pozwanych, a spraw było łącznie sześć w ten dzień. Niestety, ja sprawę przegrałam. Sędzia miał za nic to, że nagranie stanowiło tylko część rozmowy. Zresztą, nagranie było dla niego najważniejszą sprawą. Poza tym nic go nie interesowało.

Cóż, niektórzy najwidoczniej mają szczęście. Ja go nie miałam.

• explorer100 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES wygrana sprawa !!!!! 02.07.13, 21:39
          Wyrokiem z dnia 24.01.2013 Sąd Rejonowy Wydział Gospodarczy w Szczecinie ( XI GC 1182/12) oddalił powództwo Premium Internet Services. Wyrokiem z dnia 28.06.2013 ( VIII Ga 122/13) Sąd Okręgowy VIII Wydział Gospodarczy w Szczecinie oddalił apelację Premium Internet Services.
          • elektrocel Re: PREMIUM INTERNET SERVICES wygrana sprawa !!!! 31.10.13, 10:19
            Jak wy to robicie bop już mam ich serdecznie dość ,nie dość że mam komornika na karku to jeszcze przesyłają mi fv do zapłaty od BIG INFO z siedzibą w Warszawie a pozatym cholera już wie gdzie się mieszczą bo na kopercie jest adres do korespondencji ONLINE SOLUTIONS PRO GMBH BERLIN a przesyłka nadana Sienno k.Iłży co to dalej z nimi zrobić.
      • bogdanpz Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 10.02.14, 11:39
        Witam, mam wyznaczony termin rozprawy, jeżeli to możliwe to proszę o podanie namiarów na Prawnika, który prowadził temat.
        • lukasz3001-pl Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 08.03.15, 20:19
          Witam. kilka tygodni temu wygralem sprawe z tymi zlodziejami. Sprawa w poznaniu. Od nich nikt sie nie wstawil. Jak bede mial dokumenty z uzasadnieniem to napisze wiecej. Pomogla mi firma fastlaw z wroclawia. Takze polecam. PoZdrawiam
          • salima44 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 09.03.15, 14:07
            Witam.
            Dostałam pismo z Sądu z Lublina iż skutecznie i terminowo złożyłam im sprzeciw .Sprawa zostaje przekazana do Sądu pozwanego do jego miejsca zamieszkania. Oraz z dniem 19/02/2015 r nakaz zapłaty co zgodnie z art.505[36]&1 k . p. c. spowodowało utratę przez nakaz zapłaty mocy w całości. Do rozpatrzenia sądowi właściwości ogólnej pozwanego. A teraz będę czekać . Jeszcze nic nie przyszło z Prokuratury w Katowicach też złożyłam pełną dokumentację i opis sprawy. Pozdrawiam wszystkich oszukanych. Dziękuje za pomocne wskazówki.
            • ic14 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 03.04.15, 14:19
              witam, bardzo proszę o wskazówki też jestem poszkodowana.
            • domjo11 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 28.05.15, 10:34
              Dzień dobry. Własnie otrzymalam pismo z Sądu Gospodarczego w Częstochowie o umorzeniu sprawy podczas posiedzenia niejawnego. W uzasadnieniu jest napisane, że Big Info nie uzupełnili dokumentacji, a byli do tego wezwani. Wcześniej tez miałam złożoną dokumentację w katowickiej prokuraturze. Byłam tez przesłuchiwana na policji w swojej gminie. Jak tylko otrzymalam pismo z e-sądu, to sama napisałam sprzeciw i dopisałam za rada policjantów, ze firma ma sprawę w prokuraturze o własciwej sygnaturze. Po 4 latach wreszcie sie od tego uwolniłam! Życzę powodzenia!!
              • gorayka Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 26.08.15, 13:15
                Witam serdecznie. Jestem osobą poszkodowaną. Proszę o poradę w jaki sposób udało sie Pani wygrać ta sprawę . Oczywiście nie wiedziałam ze jaka Kołbiel sprawa się odbyła , aut nagle przychodzi do mnie pismo od komornika sądowego ze mam zapłacić ponad 4000zł. Mój adwokat odwołał sie od decyzji sądu z racji tego ze nie otrzymałam powiadomienia o sprawie sadowej, natomiast sad stwierdził ze powiadomienie zostało wysłane. Teraz mój prawnik złożył zażalenie do sadu . Nie wiem jak to sie skończy? To chodzi już o nie małe pieniądze, a odsetki nadal rosną. Moze pomógłby mi pani prawnik. strasznie sie boję. Pozdrawiam
                • fiedanna Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 17.12.15, 21:56
                  Witam. Szukam również pomocy w sprawie oszustwa tej firmy. Proszę o wskazówki. Pozdrawiam serdecznie
                  • maryla196 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 17.12.15, 22:12
                    Sprawę prowadzi jako pozew zbiorowy Prokuratura Katowice - byłem przesłuchiwany w tej sprawie. proszę się z nimi kontaktować. Ja wygrałem z nimi
          • ic14 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 03.04.15, 14:28
            Witam, bardzo proszę o namiary do firmy która pomogła w rozwiązaniu problemu z Premium.
            wyrok z e-sądu, zajęte konto, koszmar.
          • koziox333 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 26.04.15, 21:54
            Witam czy dałoby się z Panem skontaktować telefonicznie? Jestem na etapie skutecznego sprzeciwu i szukam kierunku obrony pozdrawiam
            • fiedanna Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 17.12.15, 21:54
              Witam ,ja również szukam pomocy w związku z oszustwem. Bardzo proszę o pomoc
              • am-radca.pl Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 12.01.16, 22:31
                Witam, walczyć z takimi spółkami można, ale wszystko zależy na jakim kto jest etapie walki - czy do drzwi zapukał już komornik, czy doręczono nakaz zapłaty z Sądu w Lublinie (i jest jeszcze czas na odwołanie się - złożenie sprzeciwu) czy dopiero skierowano wezwanie do zapłaty a sprawa nie jest jeszcze w sądzie.
                Jednak sprawa zaległych niezapłaconych faktur to jedno, a skuteczne wypowiedzenie/odstąpienie/unieważnienie umowy to drugie, zwłaszcza, że taka walka może trwać w nieskończoność, bo sąd może oddalić zarzuty tylko co do faktur, które zostały wskazane w pozwie, a przecież oni nadal mogą wystawiać kolejne faktury i kierować pozwy do sądu i przede wszystkim to trzeba zatrzymać!
                Pozdrawiam, kancelaria@am-radca.pl (am-radca.pl)
                • agakorenko Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 14.01.16, 13:23
                  Jaki obecnie jest status tej całej sprawy zbiorowej w Katowicach? To jeszcze trwa, co tam się w ogóle dzieje? Można się dołączyć? Mam z nimi sprawę w sądzie i czytałam, że jest jakieś postępowanie w Katowicach przez Prokuraturę robione i może mi to pomoże.
                  • lodz_ziip Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 08.07.16, 17:56
                    PILNE NOWE OSZUSTWO !!!! IDC International Debt Collection Ltd. Witam Chciałem wszystkich poinformować, że oszustwo przybiera nową odsłonę : Tym razem Rzekome Długi są upubliczniane na stronie : www.international-debt-collection.co.uk/pl/gieldapl/ Oczwisciecie prezesem tej firmy jest Pan Radosław Jankowski - prokurent z działaności Pana Klaffasa. Oczywiście faktury i zadłużenia są związane z domenami ! Zachęcam do kontaktu z Policją w tej sprawie bądź z prokuraturą! Wysyłają też mail następującej treści : informujemy, że dnia 08.07.2016 r. doszło do upublicznienia informacji w zakresie zobowiązania pieniężnego i danych osobowych dłużnika ? XXX na podstawie: - art. 4 ustawy o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych Dz.U. z 2010 roku, Nr 81, poz. 530 z późniejszymi zmianami, - art. 23 ust. 1 pkt 5 ustawy o ochronie danych osobowych Dz.U. z 2002 roku, Nr 101, poz. 926 z późniejszymi zmianami. poprzez zamieszczeniu wpisu w prowadzonej przez IDC International Debt Collection Ltd z siedzibą w Londynie Międzynarodowej Giełdzie Długów. Wpis został dokonany po kompleksowej weryfikacji przekazanej dokumentacji potwierdzającej istnienie zobowiązania, które na dzień dokonania wpisu nie było uregulowane. Państwa dług zostanie usunięty z Giełdy długów w przypadku całkowitej spłaty zobowiązania. Bardzo prosimy wówczas o dostarczenie potwierdzenia dokonania przelewu bądź wpłaty gotówkowej (mail, faks, listownie). Po potwierdzeniu z wierzycielem, w terminie do 5 dni roboczych, Państwa dług zostanie całkowicie wykreślony z Giełdy. Wycofamy także informacje o długu z baz danych udostępnianych naszym Partnerom i firmom współpracującym. czasu usunięcia wpisu o długu informacja o jego istnieniu będzie powszechnie dostępna na publicznej platformie oraz na giełdach wierzytelności naszych Partnerów. Informacja o długu i jego wysokości zostanie przekazana do baz danych firm współpracujących z IDC w tym m.in. telekomunikacyjnych, księgowych i innych, oraz będzie dostępna po wpisaniu zapytania w wyszukiwarce internetowej (np. Google) na temat Państwa firmy, co w konsekwencji spowoduje, że informacja o zadłużeniu może trafić do Państwa kontrahentów. Zgodnie z polityką IDC istnieje możliwość zgłoszenia reklamacji w przypadku podważenia istnienia zobowiązania lub wykupienie przez dłużnika własnego zobowiązania, a także opłata za usunięcie wpisu. Po szczegóły odsyłamy do naszego portalu: WWW Łączymy wyrazy szacunku, IDC International Debt Collection Ltd. 220c Blythe Road London W14 0HH Tel.: (+44) 203 6952914 Email: polska@international-debt-collection.co.uk Internet: www.international-debt-collection.co.uk / www.idc.lc Jeszcze raz zachęcam do kontaktu z Policją lub prokuraturą w tej sprawie nie dajmy oszustom działać bezkanie!
                    • galkag Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 14.07.16, 20:32
                      też dostałem tego maila, domyśliłem się że to ten oszust, czy naprawdę nie ma nich sposobu ? czy nasze prawo jest tak bezsilne ?
                      • len.a5 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 27.07.16, 15:39
                        WAŻNE!

Prokuratura w Katowicach prowadzi już postępowanie przygotowawcze w sprawie sprzedaży domen, wniesiony został pozew zbiorowy, w całej Polsce jest ok. 15 tyś pokrzywdzonych.

Sprawę prowadzi II Wydział Przestępczości Zorganizowanej w Prokuraturze Okręgowej w Katowicach.
      • alka-73 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 13.10.16, 10:32
        Witam.
        Kiedy przysłali mi wydruk rozmowy wraz z fakturą, przestraszyłam się i zapłaciłam 2 kolejne faktury za dwa lata - zgodnie z umową. W treści umowy w stopce, małym druczkiem było napisane, że można jej nie kontynuować , jeśli na pół roku wcześniej napisze się o woli jej nie przedłużania. Tak tez zrobiłam. Jako, że firma wciąż sprzedawała swój majątek kolejnym podmiotom, w tym również do Niemiec, swoje wypowiedzenie wysłałam również tam. Z 8 adresatów, 3 listy wróciły z adnotacją, że "adresat nie istnieje", lub "adresat wyprowadził się". Od 5 odbiorców otrzymałam potwierdzenia odbioru. Uznałam sprawę za zakończoną. Jednak po roku, otrzymałam kolejną fakturę i za rok kolejną. Tych już nie płaciłam. W międzyczasie sprawę prowadziła już policja. Sądziłam, że wstrzymają cały proceder. Jakże się pomyliłam. W kwietniu 2016r. Sąd Rejonowy w Wałbrzychu przysłał nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. Odwołałam się od niego. Ale w październiku 2016 odebrałam zawiadomienie o wszczęciu egzekucji. Teraz każdą noc mam nieprzespaną, martwić się, kiedy komornik zapuka do moich drzwi. Co robić? Może ktoś miał podobną sytuację? Może nie mam się czym martwić? Chcą ściągnąć ze mnie 4.000zł
        • aga-nik Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 18.10.16, 06:47
          my mamy taki sam problem nie wiemy co robić :(
        • gambit-65 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 18.10.16, 08:21
          Ja wynająłem prawnika i tak to opisał,że firma windykacyjna wycofała się z rozprawy sądowej dwa tygodnie przed .
          • lotos12345 Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 18.11.16, 14:18
            Listy które wysyła nam nasza sympatyczna znajoma pani Bieńkowska są nadawane bardzo często z poczty o nr 119 mieszczącej się w Warszawie przy ul A. Dwudziestolatków 3, co oznacza że ta przemiła Pani bywa tam niemal codziennie. I jeśli ktoś chciał by z nią zamienić słowo to wystarczy spytać się okolicznego żulka bądź panią na poczcie czy jakiegoś innego obserwatora który z pewnością orjetuje się kto często odwiedza tę pocztę. Życzę miłej i żeczowej rozmowy.
        • angelina_jar Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 18.11.16, 14:56
          Jak przyjdzie z sądu wyrok z nakazem zapłaty to w tym samym dniu trzeba wznieść zażalenie, ale najlepiej zrobić to z prawnikiem. Proszę dodatkowo najpierw zgłosić sprawę na policji u siebie w mieście. I wysłać pismo do prokuratury Okręgowej w Katowicach Wydział VI DS. Przestępczości Gospodarczej Sygnatura akt VI Ds 13/12 z prośba o wydanie zaświadczenia że jest prowadzone postępowanie w tej sprawie. tel do Katowic bezpośredni 32 251 13 54
          • angelina_jar Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 18.11.16, 15:07
            Jeszcze taka ciekawostka, w dniu dzisiejszym nasza firma otrzymała e-maila od BIG Info oczywiście znowu żądają zapłaty za faktury, tzn jest to próba porozumienia (pierwszy raz coś takiego ) I jest jedno zdanie, które mnie bardzo zaciekawiło że jeżeli nie zapłacimy to oprócz drogi sądowej "zostanie umowa zerwana w trybie natychmiastowym" WOW
          • nikorta Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K 28.02.17, 22:56
            Proszę jak już - to pisać rzetelnie i nie wprowadzać ludzi w błąd:
            - po pierwsze z e-sadu nie przychodzi wyrok , ale jedynie nakaz zapłaty - e-sąd nie wydaje wyroków
            - po drugie - od nakazu nie wnosi się zażalenia a sprzeciw
            - po trzecie - sprzeciwu nie trzeba wnosić w tym samym dniu w którym otrzymało się nakaz zapłaty, ale w ciągu 14 dni od jego odebrania, na formularzach które są do pobrania na stronach sądowych,
            - po czwarte - skuteczne złożenie sprzeciwu powoduje , że Sąd w Lublinie przekazuje sprawę do sądu właściwego ze względu na miejsce zamieszkania w tym wypadku osoby oszukanej
            - po piąte - jeśli nie czujemy się na siłach najlepiej poradzić się (po otrzymaniu nakazu zapłaty ) prawnika by pomógł nam napisać sprzeciw i zadbał by dołączyć do niego wszystkie wymagane dokumenty, podobnie - lepiej w postępowaniu przed sądem by reprezentował nas profesjonalny pełnomocnik
            Pozdrawiam
            Monika

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka