Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dokumenty-nauczyciel

IP: *.eranet.pl 29.06.06, 12:13
    Pomóżcie, proszę: jakie dokumenty sa potrezbne by zatrudnić się jako
    nauczyciel w państwowej podstawówce? Jutro mam się stawić u sekretarki
    z "kompletem dokumentów potrzebnych do zatrudnienia" a rozmawiając przez tel
    tak zgłupiałam, że zabrakło mi odwagi spytać o co chodzi...
    Obserwuj wątek
      • Gość: U. Re: dokumenty-nauczyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:47
        Zapytaj na forach, serwisach dla nauczycieli, szukaj w google.
        • konopielka80 Re: dokumenty-nauczyciel 29.06.06, 13:01
          dyplomy, zaświadczenia o odbytych kursach, szkoleniach, certyfikaty językowe, dowód osobisty, CV, list motywacyjny...
          dokumenty potwierdzajace Twoje kwalifikacje (nie wiem czy jesteś nauczycielem kontraktowym , mianowanym czy dyplomowanym...)
          • konopielka80 Re: dokumenty-nauczyciel 29.06.06, 13:02
            Aha..jesli juz podpisujesz umowę..to jeszcze numer NIP i numer konta bankowego
            • annajustyna Re: dokumenty-nauczyciel 29.06.06, 14:14
              A zaswiadczenie o niekaralnosci???
              • Gość: luisapaserinni prosze bardzo:) IP: *.e-wro.net.pl 29.06.06, 17:23
                po pierwsze: dyplom ukonczenia studiow lub kolegium
                po 2: upr. pedagogiczne
                po 3: (jesli nie wynika to z powyzszych) uprawnienia do nauczania przedmiotu -
                certyfikatu kursow, cert. jezykowe, studiów podypl.
                po 4: akt nadania stopnia (jesli juz pracowalas i robilas staz)
                po 5: od lekarza zaswiadczenie ze mozesz pracowac jako nauczyciel (moga dac ci
                skierowanie w owej szkole wiec jesli nie masz to don't panic, podobnie z p. 6 i
                7)
                po 6. ksiazeczka sanepidu
                po 7. badania okresowe
                po 8. dotychczasowe umowy o prace (szczegolnie o prace w szkole)
                po 9. podanie z prosba o przyjecie do pracy w szkole
                po 10. kwestionariusz osobowy (moga dac na miejscu, ale warto miec nr PESEL I
                NIP ze soba, nr konta bankowego, zeby wpisac w tabelki)
                po 11. pomysl czy masz jakies sugestie co rozkładu zajec, bo ci np. moga
                kolidowac z inna praca i spisz na kartce, jakby co wreczysz komu trzeba (ale to
                do umowy niepotrzebne, tylko dla własnej wygody)

[i prosze mnie za literowki nie łapac, bo nie mam czasu, a chce pomoc,
                zwlaszcza ze to jutro]
                • Gość: Anna Re: prosze bardzo:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 21:08
                  zaświadczenia o niekaralnośći jeszcze nie wymagają, choć myślę, ze czas to
                  wpropwadzić.
                  ogólnie rzecz ujmując wszystkie dokumenty jakie są potrzebne podali
                  poprzednicy; nawet jeśli czegoś nie będziesz miała- to doniesiesz, powodzenia!
                  • Gość: Taska Re: prosze bardzo:) IP: *.acn.waw.pl 30.06.06, 15:56
                    z zasw. o niekaralnosci szkola wystepuje juz sama
                    • Gość: luisapaserinni Re: prosze bardzo:) IP: *.e-wro.net.pl 30.06.06, 18:51
                      nie spotkalam sie z tym, i nigdy nie slyszalam od innych nauczycieli, moze
                      rozne kuratoria maja rozne wymagania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka