Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Błagam o pomoc!!!

03.07.06, 21:25
    po 1,5 roku szukania dostałam ofertę lepszej pracy.Mój przyszły pracodawca
    wystąpił o przeniesienie z dniem 10 lipca, ale mój obecny wyraził zgodę od 1
    września. Nikt chyba tyle nie będzie czekał.Tracę pieniadze i stanowisko o
    jakim marzyłam. Co mam zrobić???? Pomóżcie, błagam
    Obserwuj wątek
      • mimimo1 Re: Błagam o pomoc!!! 03.07.06, 22:08
        Wszystko zalezy od nowego szefa i dogadania sie - ja bym postawila sprawe
        jasno.Albo bierze Cie z porzuceniem albo idziesz na zwolnienie na ten okres do
        1.09 i chodzisz tam do pracy z tym ze druga opcja bardziej niebezpieczna i nie
        zadobrze moze o tobie swiadczyc, zalezy od czlowieka.Wiesz w obecnej firmie
        raczej kariery nie wroze szczegolnie ze poinformowalas ich o swoich zamiarach.
        • mimimo1 Re: Błagam o pomoc!!! 03.07.06, 22:09
          Jeszcze jedno - jaka masz umowe i od kiedy.
          • pysiaczek2510 Re: Błagam o pomoc!!! 03.07.06, 23:15
            umowę mam na czas nieokreślony i obowiązuje mnie 3 - czny okres wypowiedzenia,
            więc i tak w sumie robi mi łachę, że mogę od 1 września, chociaż to pewnie
            musztrada po obiedzie. Na zwolnieniu mnie raczej nie wezmą, bo to budżetówka na
            dość wysokim szczeblu, a nie wiem ja jest czy mogą zacząć na urlopie wypoczynkowym?
            • annajustyna Re: Błagam o pomoc!!! 04.07.06, 08:33
              Nowy szef jest niepowazny. Przeciez widzi, ze juz gdzeis pracujesz, a
              3-miesieczne wypowiedzenie zo zadna rzadkosc. Porozmawiaj z nim...
              • penelopa1 Re: Błagam o pomoc!!! 04.07.06, 13:23
                Powiedz swojemu obecnemu szefowi, że z niewolnika nie ma pracownika
      • patrycja.zasieczna Re: Błagam o pomoc!!! 05.07.06, 12:50
        Rozumiem, że obowiązuje Panią okres wypowiedzenia, na skrócenie którego nie
        zgadza się obecny pracodawca. Niestety pozostaje Pani tylko próba negocjacji z
        pracodawcą zarówno obecnym jak i przyszłym. Może jeden lub drugi ustąpi na Pani
        korzyść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka