Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w urzędzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 12:03
    Witam,

Dowiedziałam się, że jestem na liście osób spełniających wymogi formalne na
    stanowisko referenta w urzędzie miasta. Jaki będzie kolejny etap rekrutacji?
    Na stronach innego urzędu miasta przeczytałam przepisy dotyczące naboru nowych
    pracowników i tam pisze, że drugim etapem jest test merytoryczny.

Moi drodzy, czy ktoś z Was wie jak to mniej więcej wygląda?

Pozdrawiam,

K.
    Obserwuj wątek
      • Gość: wydygana Re: Praca w urzędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 14:43
        Proszę...
      • Gość: akasha78 Re: Praca w urzędzie IP: *.kat.3s.pl 23.07.06, 15:28
        Hmm najczęściej jest to test z ustaw jakich to zależy od działu do którego
        startujesz, może być test ze znajomości programów komputerowych a moze to być
        tylko rozmowa a czasem sie zdarza ze jest się na liście osób spełniajacych
        wymogi a wcale do Ciebie nie dzwonią bo już zatrudnili kogoś po znajomosci. W
        sumie to prawie zawsze stanowisko jest juz dawno obsadzone!
        • Gość: pop Re: Praca w urzędzie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 23.07.06, 16:13
          nie ma sie czym podniecać, pierwszy krok przechodzą prawie wszyscy
          • Gość: wydygana Re: Praca w urzędzie IP: 83.238.169.* 24.07.06, 14:55
            Witam,

Dziękuję za inf. Dzisiaj dostałam z urzędu informację o tym, że będzie test.
            Wiem już jakie ustawy powinnam sobie przeczytać (tzn. domyślam się), ale czy
            muszę to umieć perfekcyjnie?

Pozdrawiam
            • Gość: AAAAAA Re: Praca w urzędzie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.06, 16:09
              nie, nie musisz niczego umieć!

Po co o to pytasz, bez sensu!

TO OCZYWISTE ZE MUSISZ!
              • Gość: wydygana Re: Praca w urzędzie IP: 83.238.169.* 24.07.06, 16:28
                Drogi AAAAAAAA

Nie musisz być chamski! Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to może przerzuć
                się na coś mniej wymagającego... Może oglądanie telewizji?? Nie podoba Ci się,
                to nie komentuj - nie Ciebie się pytałam o zdanie.
                Mnie chodziło o to, czy pytania z aktów prawnych są bardzo szczegółowe np.
                Minister właściwy do spraw rolnictwa sprawuje nadzór pedagogiczny nad: a)...
                b)... c)...
                No i czy to jest test wyboru, czy jak? Proszę o odpowiedź osoby, które kiedyś
                taki test miały.

• Gość: akasha78 Re: Praca w urzędzie IP: *.kat.3s.pl 24.07.06, 17:35
                  Czasami jest to test wyboru a,b,c a czasami sa to pytania otwarte nigdy
                  niewiadomo na co się trafi. Co do szczegółowości pytań to tez bywa róznie ale
                  najczesciej jest kilka pytań bardzo szczegółowych na które potrafi odpowiedzieć
                  osoba która już pracuje w danym urzedzie-w ten sposób osoby dawno obsadzone na
                  dane stanowisko osiagaja najwyzszą liczbe punków:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka