Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

status bezrobotnego

IP: *.220.udn.pl 25.07.06, 10:08
    co daje status bezrobotnego? z mojego doświadczenia nic, ale ktoś może ma
    jakieś ciekawe informacje...
    Obserwuj wątek
      • Gość: ewa Re: status bezrobotnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 12:30
        mozesz korzystac ze szkoleń, oraz starac sie o pozyczkę( o ile sa fundusze)na
        rozwój własnej działalności, poza tym może cos nasz wspaniały rząd wymyśli(
        pozytywnego) i ciebie to obejmie.W każdym razie mając statut bezrobotnego nic
        nie tracisz a nóż sie sprzyda.
        • Gość: mar Re: status bezrobotnego IP: *.iapt.pl / *.iapt.pl 25.07.06, 22:38
          Ja mam troche inne zdanie. Tracisz to, ze nie mozesz miec zadnych dodatkowych
          dochodow, czyli nie mozesz pracowac legalnie np. na umowe zlecenie czy umowe o
          dzielo, jesli chodzi o legalna prace dorywcza tez nie. Jedyne co daje, to
          ubezpieczenie i prawo do darmowego leczenia.
          • Gość: pola Re: status bezrobotnego IP: 194.106.193.* 26.07.06, 14:40
            Czy na prawde nie można pracowac naumowe zlecenie mając status bezrobotnego?
            Nawet jakiejs drobnej , dorywczej pracy nie mozna wykonać legalnie? Ciekawe
            dlaczego?

A czy ktoś wie czy pożyczka na rozkrecenie działalności,, w tej chwili wynosi
            chyba z 10 000 pln czy to jest pozyczka bezzwrotna czy na jakiś preferencyjnych
            warunkach do spłacenia. Czy trudno jest ja usyskać?
            • Gość: anna Re: status bezrobotnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 15:17
              jestem zarejestrowana w UP od kilku lat, nie pobieram zasiłku, UP nie daje mi
              też ubezpieczenia ponieważ ubezpieczenie zdrowotne daje mi i mojej rodzinie mój
              mąż, korzystam za to ze szkoleń
      • Gość: bozena3911 Re: status bezrobotnego IP: *.maldyty.sdi.tpnet.pl 26.07.06, 15:59
        w razie jak znajdziesz sam sobie prace to chyba przez 2 miesiące coś ci za to
        dopłacają ok 156 zł
        • Gość: urz. Re: status bezrobotnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 16:25
          A nie lepiej zamiast tak się dopytywać wejść na stronę jakiegoś PUPu i
          poczytać?? Można też zajrzeć do ust. o promocji zatrudnienia....
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka