Gość: mariola2006 IP: *.058.dsl.mel.iprimus.net.au 14.08.06, 10:34 no to i tak slabo zarabiaja....lipa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uk Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.gorzow.mm.pl 14.08.06, 11:00 w UK taki gosciu dostaje min 700pounds/week Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia99 Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: 192.131.216.* 14.08.06, 11:57 To nie jest mozliwe, nie znam osoby na kierowniczym stanowisku w Warszawie, ktora by zarabiala ponizej 7500 PLN miesiecznie plus benefity.. Skad oni wzieli te dane? Odpowiedz Link Zgłoś
passionati Re: małe wynagrodzenia 14.08.06, 13:17 Gość portalu: bunia99 napisał(a): > To nie jest mozliwe, nie znam osoby na kierowniczym stanowisku w Warszawie, > ktora by zarabiala ponizej 7500 PLN miesiecznie plus benefity Widać mało wiesz, bo w Polsce wszystko jest możliwe np żyjąc i mieszkając w Wa- wie, a podlega się pod dyrekcję w Sosnowcu, Pszczynie itp = płace południowej Polski. I co ty na to? Przecież w Wa-wie wszystko kosztuje więcej niż tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gł księgowy Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: 80.54.177.* 14.08.06, 13:33 Po 11 latach pracy otrzymuje na stanowisku gł ksiegowej wynagrodzenie w kwocie Zasadniacza: 2178,00 + dod. funkcyjny: 110,00 + dod. stazowy: 239,58 co łacznie daje kwotę 2527,58 zł brutto. I jest to b. dobre wynagrodzenie na podkarpaciu. Nie mam do tego ani słuzbowego samochodu, ani laptopa a długopisy musze sobie kupować sama. Pracuje na komp. z win 98 bo firmy nie stać na nic lepszego. A więc te dane z czegoś wynikają - niestety.... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 16:11 zmien pracę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.06, 16:49 To kogo w takim razie stać na kupowanie mieszkań po 5-6 tys za metr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Qfwfq Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 16:52 Gość portalu: ja napisał(a): > To kogo w takim razie stać na kupowanie mieszkań po 5-6 tys za metr? Prawie każdego. Rata na 30 lat przy kredycie 200 tys. to 600 zł. Wystarczy pomyslec zamiast zadawac glupie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 19:18 600 na ratę kredytu, a co na inne wydatki (a jest ich niemało jeśli ma się rodzinę) przy pensji netto 1500 zł??? Chyba jednak nie prawie każdego każdego! Odpowiedz Link Zgłoś
akopinski Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku 14.08.06, 19:56 co mu bedziesz tlumaczyc to dzieciak, nie wie że trzeba płacic inne rachunki. A jeśli nie dzieciak to może lubi jeść powietrze pozdro Kierownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar To Brutto czy Netto na tych wykresach ? IP: 213.164.91.* 26.10.06, 14:02 ... bo place sa dosc zalosne, ale jezeli byloby to jeszcze Brutto to bym zaniemowil.... Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15000/miesiąc w IT Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: 80.50.26.* 15.08.06, 06:56 tych co maja w tyłku badania internetowe i siedzą w swoich mieszkaniach lub klepią murzynki na Antylach.... Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku 14.08.06, 18:08 Gość portalu: bunia99 napisał(a): > To nie jest mozliwe, nie znam osoby na kierowniczym stanowisku w Warszawie, > ktora by zarabiala ponizej 7500 PLN miesiecznie plus benefity.. Skad oni wzieli > > te dane? osobiście znam kilku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mendager tyle zarabiam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:19 Jest mozliwe - jestem kierownikiem w malej firmie , ktora ma swoj oddzial w Warszawie. Zarabiam 2800 / 3000 zł netto. Nie zapominajcie ze wynagrodzenia w tabelkach podawane sa jako brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku 14.08.06, 11:58 Pracując na takim stanowisku i za takie pieniądze człowiek się marnuje. Nie dość, że na zachodzie dostałby kokosy za to samo, to jeszcze nawet w PL, gdyby otworzył własny biznes zarobiłby pewnie znacznie więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi7 Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.csk.pl 14.08.06, 23:26 jaki np. biznes? taki jednoosobowy, bo jek zaczniesz zatrudniać 2-3 pracowników, to zobaczysz że Ciebie ZUS "zeżre" (oczywiście można płacić tylko składke zdrowotną, zamiast pełnego ZUS - pytanie tylko czy pracownicy sie na to zgodzą, bo niepełny ZUS nie daje im żadnej kasy do przyszłej emerytury) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 14.08.06, 12:41 To i tak bieda - co można zrobić z 6000 brutto w Warszawie? Kupić sobie 0,5 m2 mieszkania? Śmiech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na chwile Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.acn.waw.pl 14.08.06, 13:19 kolejny bezsensowny i niezgodny z prawdą artykuł wybiórczej i metra kiedyś napisano w innym artykule o płacach ludzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=644&w=42706316&a=42993853 teraz kolejne głupoty takie pensje kierownicze o jakich w artykule piszą ( 3500 )dotyczą urzędów a nie firm jedyne co piszą zgodnie z prawdą, to to , że najszybciej rosną pensje dyrektorskie :) dowodzi to faktu, że zysk wypracowany przez ogół pracowników firmy idzie tylko dla prezesa i dyrektorów zapewne dziennikarze chcą zamotać innym w głowach, niedługo ukażą się artykuły w których będą dowodzić, że 2+2 to 5 lub 3, bo w żadnym wypadku 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skip Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:38 Nic tylko wziąć się do roboty i zostać samemu dyrektorem albo prezesem... nic prostszego :-) a tu wszyscy narzekają że za mało.... z narzekania się nie mnozy ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Qfwfq Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 16:55 Gość portalu: na chwile napisał(a): > kolejny bezsensowny i niezgodny z prawdą artykuł wybiórczej i metra kolejny idiota ktory nie rozumie czytanego tekstu, a zwłaszcza wykresów. Artykul jest prawdziwy i dane prawdziwe. oczywiscie trzeba je zrozumiec. Faktycznie, forma jest malo zrozumiala dla przecietnego czytacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi7 Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.csk.pl 14.08.06, 23:23 czyli zgodnie z Twoim rozumowaniem 50m2 kosztuje 600 tys.zł? bzdura - nawet w centrum W-wy zmieścisz sie w 300 tys.zł a 6000zł brutto (około 4500zł netto), to jest sporo nawet jak na stolice Polski - nie wiem w jakich warunkach żyjesz (pewnie urodziłeś sie w królewskiej dynastii), ale ja bym tego biedą nie nazwał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomemwasbydlo sami yebnieci na forum? IP: *.hsd1.wa.comcast.net 15.08.06, 01:07 a co to takiego ta koorwa kierownik? to nazewnictwo prlu i nie ma odpowiednika w gospodarce wolnorynkowej. napolskie warunk 2000 na lape to dobry zarobek, wasi kerownicy zarabiaja po 7 tys? ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: sami yebnieci na forum? IP: 62.40.38.* 15.08.06, 08:30 generalnie to wszystko lipa, na pozycji managerskiej w Irlandii wychodzi (na poczatkach kariery) kolo 8 tys PLN (ponad 2tys Eur) na reke po zaplaceniu podatku... i jak tu wracac do POlski, gdzie bez ukladow pewnie nie mialbym szansy na dostanie takiej roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: sami yebnieci na forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:07 w posranym krakowie ceny mieszkań są od 4500/m i jak tu żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy czyli ile? IP: *.sdl.vectranet.pl 14.08.06, 13:47 *W pozostałych województwach 25% ma płace w wysokości od powyżej 5900 PLN do powyżej 3900 PLN.* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda "mediana" IP: *.cust.iol.ie 14.08.06, 14:58 Mediana? Tak jakby sie nie dalo powiedziec "srednia"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: "mediana" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 15:30 mediana i srednia to nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usak Re: "mediana" IP: *.msy.bellsouth.net 15.08.06, 03:46 Wybor sredniej albo mediany w analizie stratyfikacji spolecznej podyktowany jest wzgledami politycznymi. 1)Poniewaz w Polsce 80% pracownikow zarabia ponizej sredniej krajowej - stosuje sie srednia, aby kwota ta byla wieksza niz w przypadku uzycia mediany (propaganda sukcesu). 2)Poniewaz w Polsce 80% pracownikow na stanowiskach kierowniczych zarabia ponizej sredniej krajowej dla ogolu kierownikow - stosuje sie mediane, aby kwota ta byla nizsza niz w przypadku sredniej (nie powodowala nastrojow rewolucyjnych w rozwarstwionym spoleczenstwie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: "mediana" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.06, 20:05 Do "usaka":Bardzo prawdziwe spostrzeżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwmartom Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.tomaszow.mm.pl 14.08.06, 16:42 Mam na ten temat całkiem inne spostrzeżenia .W całej tej wyliczance Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.cefarm.com.pl / *.cefarm.com.pl 14.08.06, 17:04 Rety Ludzie!!!! Skąd wy jesteście??? Stuknijcie się w czachy i pomyślcie o kierownikach w supermarketach. Dobre rady w postaci wzięcia sie za robotę, lub wyjazdu za granicę albo otworzenia biznesu, schowajcie sobie w kieszeń!!! Pamiętajcie, że nie kazdy ma na tyle odwagi, możliwości etc. Nudzi wam się z tego siedzenia przed komputerami (pewnie w pracy) i wymyślacie takie głupoty i do tego zamieniliście pewnie rodziny na firmę. "Arbeit macht frei!!!" Żal mi was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 18:46 Panie kierowniku z Cefarmu-to siebie powinno byc ci zal. jesli nie masz odwagi, mozliwości etc to win tylko samego siebie a nie innych, którzy rzeczone maja. Zwłaszcza, ze w świecie koncernów farmaceutycznych kierownik średniego szczebla zarabia pieciocyfrową pensję plus dodatki. Fakt Cefarm koncernem nie jest..., ale mając doswiadczenie tam mozna szukac dalej. Tylko, ze tego trzeba chcieć i nie jeczeć. A jak uważasz, ze to durne rady to siedz sobie na swoim nedznie opłacanym stanowisku i klep w klawiatur z słuzbowego kompa wylewając żale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.cefarm.com.pl / *.cefarm.com.pl 14.08.06, 18:55 hahaha!! Ja na swoje zarobki nie narzekam:)) Jestem z nich bardzo zadowolony. Jednak znam wiele osób, które tak jak wcześniej mówiłem, nie maja pewnych możliwości. Czy nie uważasz, że należy im się szacunek?? Oni też pracują i w jakimś stopni przyczyniają się do tego co mamy, a Twoja opinia jest opinią osoby conajmniej DUMNEJ i ZAROZUMIAŁEJ. Pewnie do niejednego byłabyś skłonna, aby zarobić te parę groszy....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.cefarm.com.pl / *.cefarm.com.pl 14.08.06, 19:24 Zastanów się Ewo.... Czy uważasz, że wszyscy są tak samo zdolni jak Ty?? Niektórzy próbowali, ale im się nie udało. Próbowali po raz kolejny i znów fiasko. Sądzisz, że są sami sobie winni ?? Odpowiedz Link Zgłoś
akopinski Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku 14.08.06, 19:58 no ja jestem taki kierownik w hiperze i nie narzekam na płace a bedzie jeszcze wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.chello.pl 14.08.06, 20:36 To przyjmij moje wyrazy uznania! :)W Mrągowie natomiast kierownik w markecie zarabiał ostatnio 1500 pln (brutto) Kto mi powie, czy to jest dobra pensja?? Tylko nie tłumaczcie się , że tam jest wszystko tańsze :)Jako bazę weźcie cene litra..... benzyny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.pl 15.08.06, 00:20 A ja jestem zwykłym robolem i zarabiam powyżej 6000 zł jak i gdzie -proste ZAGRANICA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.e-wro.net.pl 15.08.06, 01:44 jesli 6000 w uk to jestes zebrakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usak Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.msy.bellsouth.net 15.08.06, 04:38 Jezeli Brytyjczyk zarabiajacy 1000 funtow miesiecznie jest zebrakiem, to kim jest Polak zarabiajacy miesiecznie 660 zlotych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: 62.40.38.* 15.08.06, 08:34 no nie przesadzaj gosciu, zebrakow na forum internetowym bym sie nie spodziewal... a jesli zarabia sie najnizsza krajowa za granica i czlowieka stac na zycie to jest i tak lepiej niz w PL, gdzie tyrajac jak osiol czlowieka nie stac na takie zycie jak w UK, Irlandii, Hiszpanii itp... przy innej kulturze pracy, zawodowej i innym podejsciu do pracownika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRANEK Kierownik IP: *.Red-80-58-235.staticIP.rima-tde.net 26.10.06, 17:44 czy ktoś się zastanowił obliczając zarobki kierowników ile on musi tyrać? te liczby są z kosmosu. Sam jestem kierownikiem budowy i za mniej niż 7 kawałków to mi się na budowie nie chce odddychać, zbyt duża odpowiedzialność i stres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emce Re: Kierownik IP: *.gemini.net.pl 26.10.06, 20:23 moge być kierownikiem za ciebie jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiero 75 Re: Wynagrodzenia kierowników w 2005 roku IP: *.aster.pl 26.10.06, 21:07 to prawda, stawki podane w artykule sa zalosne. U mnie tyle zarabiaja handlowcy. Szanujacy sie kiero nie schodzi ponizej 5000 pln brutto a jak jest naprawde dobry rozmowa zaczyna sie od 10000 w gore - pisze o pionie handlowym Odpowiedz Link Zgłoś