Gość: k5 IP: *.chello.pl 24.08.06, 19:50 gdzie pracujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smutna p[rawda Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 24.08.06, 20:19 nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gugol Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.08.06, 20:55 Marzyłem o MSZ ale niestety zostałem przyjęty i dopiero wtedy zaproponowano mi pensję... szkoda gadać, nie przyjąłem Potem próbowałem w kilku innych instytucjach m-wych (m.in. PAIIZ - szkoda gadać), potem próbowałem swych sił w motoryzacji, bo to moja pasja. Toyota mnie niestety odrzuciła w ostatniej chwili a w Hondzie pracują niepoważni ludzie, był o tym wątek. Potem cała masa przygód z marketingiem. Wreszcie trafiłem na coś odpowiedniego - nieruchomości. Nie jestem agentem ale zarabiam krocie i jestem szczęśliwy. Stosunki Międzynarodowe to kierunek prestiżowy ale zero szans na pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gugol Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.08.06, 21:00 Jak pracodawca słyszy "stosunki międzynarodowe" to traktuje to jako przedłużenie liceum ogólnokształcącego - masz wyższe wykształcenie ale nie umiesz nic konkretnego, więc nie jesteś atrakcyjny - taką opinię przeczytałem kiedyś w artykule specjalisty HR i dokładnie to samo odczułem na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k5 Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.chello.pl 24.08.06, 22:06 dzieki za odp. własnie czasami tak sie czuje, najbardziej chciałabym pracowac w instytucjach panstwowych ale jak tu sie dostac jak sie nie ma znajomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr doctor Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.06, 22:20 kto wam kazał na to iść, i co taka osoba umie KONKRETNIE. Niech ktoś napisze. Plastyk potrafi malować, rysować, grafiki tworzyć Informatyk naprawić komputer Ekonomista potrafi policzyć, zdiagnozować Pedagog potrafi nauczyć Osoba po stosunkach (jak sie nazywa taka osoba w ogóle heheh) - ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komornik Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: 85.195.119.* 24.08.06, 22:45 Moja koleżanka po "stosunkach międzynarodowych" na SGH znalazła bez problemu pracę w kiosku z prasą - na dworcu "Carrefour Wileńska" w Warszawie. Zarobki niezłe - na okresie próbnym 650 netto, a po pół roku, jak się sprawdzisz nawet 900 netto, także warto powalczyć. Mam też znajomego, który po tym kierunku jest dozorcą parkingowym, także jak widać mozliwości jest wiele. Wszystko zależy od naszych dobrych chęci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pupix Re: osoby po stosunkach międzynarodowych 24.08.06, 22:48 Gość portalu: dr doctor napisał(a): > kto wam kazał na to iść, i co taka osoba umie KONKRETNIE. Niech ktoś napisze. > Plastyk potrafi malować, rysować, grafiki tworzyć > Informatyk naprawić komputer > Ekonomista potrafi policzyć, zdiagnozować > Pedagog potrafi nauczyć > Osoba po stosunkach (jak sie nazywa taka osoba w ogóle heheh) - ??? słuchaj baranku! jak wg ciebie informatyk potrafi naprawiać komputery to ty jeszcze z gimnazjum chyba nie wyszedłeś. ja jestem EKONOMISTĄ po kierunku stosunki m-we. skoroś taki mądry to jak nazwiesz kogoś po zarządzaniu (dla ciebie pewno zarządca heheh) albo administracji (dla ciebie pewno administrator heheh) czy innej gospodarce przestrzennej (gospodarz heheh) - ??? a diagnozuje lekarz pierwszego kontaktu a nie ekonomista idź się lepiej udaj do takiego lekarza i nie pokazuj się na forum więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pupix Re: osoby po stosunkach międzynarodowych 24.08.06, 22:54 jeśli chcesz pracować w instytucjach państwowych to dość dziwne, bo po pierwsze pensja jest marniutka (1800-2000 brutto dla referendarza) bez widoków na podwyżkę a po drugie b.ciężko znaleźć pracę z przeszłością urzędnika. tak czy inaczej moim zdaniem jeśli masz wyższe wykształcenie i poczytasz trochę ustawę o służbie cywilnej nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem pracy w jakimś ministerstwie. próbuj www.usc.gov.pl co dwa tygodnie pojawia się multum nowych ofert dla każdego. jedyny ból to że trzeba wszystkie papiery (oprócz cv i lm jakieś oświadczenia, referencje, itd.) wysyłać im pocztą więc jak się wysyła dużo aplikacji to jest sporo do zostawienia na poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.chello.pl 24.08.06, 22:45 pracuję w HR w dużej korporacji. i przyznaję, że chwilę szukałam pracy 'w zawodzie', ale z marnym skutkiem. na obecne zajęcie jednak wcale nie narzekam i chyba przy tym zostanę :-) był tu już kiedyś obszerny wątek o politologach i stosunkowacach. pozdrawiam, n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.netmar.kom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 00:00 Jeśli miałeś uklady to nic dziwnego że pracujesz w HR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k5 Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.chello.pl 25.08.06, 15:53 Dzieki wszystkim za odpowiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zegarynka Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.24.net.pl 25.08.06, 17:18 pisze wnioski o pieniadze z UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 18:08 A gdzie dokładnie pracujesz..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zegarynka Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.24.net.pl 25.08.06, 19:46 firmia doradcza Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 25.08.06, 19:52 a moze tak praca w ochronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nachwile Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.acn.waw.pl 25.08.06, 19:59 a z kim był ten stosunek ? dziwki czasem mają stosunki międzynarodowe, delegacje z innych krajów, kierowcy tirów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: osoby po stosunkach międzynarodowych IP: *.chello.pl 25.08.06, 21:17 w amsterdamie w burdelu Odpowiedz Link Zgłoś