Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

GODNY zarobek dla Polaka

IP: *.centertel.pl 28.08.06, 12:37
    Ostatnio sporo jest tu wątków dlaczego pracodawcy nie podają jakie na dane
    stanowisko oferowane jest wynagrodzenie, czy wypada pytać samemu o stawkę itp
    itd.

Moje pytanie jest takie: Na ile sami siebie "wyceniacie" jako pracownika i
    jaka kwota na chwilę obecną jest w stanie was zadowolić? Dać satysfkację że
    za te pieniądze można GODNIE zyć.

Pytam poważnie, bo chyba wielu z Was zastanawia za jaką kwotę ktoś jest w
    stanie iść "chętnie" pracować u danego pracodawcy.
    Wiem, że jesli jest się długo bez pracy to pewnie niejedną osobę zadowoli ta
    najniższa jaka obecnie jest na rynku, ale nie o to chodzi. Wszyscy wiemy, że
    za to nie da się przeżyć bez długów.

Napiszcie, uczciwie za jaką kwotę ( dla was może i najniższą,przynajmniej na
    początek, ale godną) warto pracować w Polsce i nie wyjeżdzać za granicę.
    Darujcie sobie teksty w stylu że 5 tys to minimum bo to nie ten wątek.

Obserwuj wątek
      • Gość: M Re: GODNY zarobek dla Polaka IP: 80.50.84.* 28.08.06, 13:10
        1500 NETTO
      • magdalenka01 Re: GODNY zarobek dla Polaka 28.08.06, 14:19
        > Moje pytanie jest takie: Na ile sami siebie "wyceniacie" jako pracownika i
        > jaka kwota na chwilę obecną jest w stanie was zadowolić? Dać satysfkację że
        > za te pieniądze można GODNIE zyć.

Na 5 tys. netto, i to nie jest żart. Tyle zarabiam na etacie, ponadto dorabiam
        po godzinach, i w związku z tym nie mam najmniejszego zamiaru stąd wyjeżdżać.

>
        > Pytam poważnie, bo chyba wielu z Was zastanawia za jaką kwotę ktoś jest w
        > stanie iść "chętnie" pracować u danego pracodawcy.

szczerze mówiąc, nie zastanawiam się nad tym w ogóle, jest to sprawa bardzo
        indywidualna. Nie chodzi tu wcale o to, aby wyliczyć ile to będzie mało a ile
        dużo, tylko ile komu starczy. Młodemu samotnemu człowiekowi bez rodziny może
        wystarczy 1500, a komuś, kto chce zapewnić godne życie 3 dzieci w dużym mieście
        i 6000 może być mało.

> Napiszcie, uczciwie za jaką kwotę ( dla was może i najniższą,przynajmniej na
        > początek, ale godną) warto pracować w Polsce i nie wyjeżdzać za granicę.
        > Darujcie sobie teksty w stylu że 5 tys to minimum bo to nie ten wątek.

bardzo sorry, ale dla mnie na życie w stolicy z rodziną to minimum

• Gość: dzudzu Re: GODNY zarobek dla Polaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:17
          Zarabialem okolo 2500netto. Bylo dobrze.Zona 1300netto. Teraz sie opuscilo
          znacznie. Dobrze ze nie mamy dziecka bo bylaby kaplica. Acha, nikt nam z
          rodziny nie pomaga.
          • Gość: nitka Gliwice - 2000 tyś netto, 2 młode osoby, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:22
            w niewielkim mieszkanku (45m2)
            • Gość: nom wont Re: Gliwice - 2000 tyś netto, 2 młode osoby, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:59
              W obecnym stanie czyli mieszkam z rodzicami studiuje zaocznie to tak => 2000 zł
              netto i bym był Happy:)
              ale wiem ze po tylko teraz tak gadam po jakims czasie jak bym zarabiał te 2000
              chciałbym 4000..... 5000.... ciagne bedzie mało ;/ wiec jak narazie ciesze sie
              ze tego tysiaca co mam co miesiac :D
            • Gość: zaskoczony Re: Gliwice - 2000 tyś netto, 2 młode osoby, IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.06, 14:11
              2 miliony złotych?
              Nowych złotycch?
              To jest chyba wystarczająca
              kwota....
      • annajustyna Re: GODNY zarobek dla Polaka 28.08.06, 19:27
        Wlasnie te 5 tys. brutto...
      • Gość: zx-spectrum Re: GODNY zarobek dla Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 21:30
        Jestem jeszcze mlody (23 lata, student) i 2k starcza jakos. Oczywiscie, w
        przyszlosci potrzeby proporcjonalnie do wieku wzrosna. Wiec mozemy przyjac ze 3,
        4k (poza Warszawa) to taka satysfakcjonujaca sytlacja finansowa.
      • hermenegilda_zenia Re: GODNY zarobek dla Polaka 29.08.06, 07:55
        Wszystko poniżej 5 tys.netto jest dla mnie nie do przyjęcia i z pewnością
        byłoby mi bardzo trudno się z taką pensją pogodzić oraz za nią żyć (dodam , że
        żyję i pracuję w Polsce).
        • poszukiwacz_pracy Re: GODNY zarobek dla Polaka 29.08.06, 10:00
          Jeszcze nie prze przekroczyłem magicznej bariery 1000 zł, i raczej nie widzę na
          to widoków :(
      • Gość: jacus Re: GODNY zarobek dla Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 22:31
        Mysle ze za 3500 mozna juz spokojnie przezyc,nie zalujac sobie na drobne
        rozrywki, zakladajac ze nie ma sie na utrzymaniu rodziny. Dla mnie godna placa
        to taka za jaka po roku czasu moge kupic dobrze wyposazony samochod sredniej
        klasy (tak jak na zachodzie)czyli wychodzi ok 8500 netto/m-c, za takie
        pieniadze mozna spokojnie zyc, utrzymac rodzine, odlozyc troche na wakacje i
        biezace wydatki no i troche na emeryture.
        • Gość: Paweł Re: GODNY zarobek dla Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 12:34
          Godny zarobek to według mnie nie mniej niż 5000 zł/osoba miesięcznie.

----------------
          kredyty24.systempartnerski.pl/
          • Gość: aga Re: GODNY zarobek dla Polaka IP: 217.153.161.* 30.08.06, 14:02
            To zalezy, czy ktos sam sie utrzymuje, czy tez ma meza, badz partnera albo
            mieszka z rodzicami. Czy ma dzieci, w jakiej mieszka czesci Polski, czy ma
            kredyt lub inne zaobowiązania itp.
            Dla osoby samotnej=samodzielnej ;) -
            • Gość: Paweł Re: GODNY zarobek dla Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:29
              A obliczyłaś ile czasu zajmie ci odłożenie na mieszkanie z tych 2500 zł ???
              Hmmm........

-----------------
              kredyty24.systempartnerski.pl/
              • Gość: aga Re: GODNY zarobek dla Polaka IP: 217.153.161.* 30.08.06, 14:34
                Obliczyłam ;)

Wiesz-dla kazdego GODNY oznacza co innego.
                Zależy też, jak zamożny był dom, w którym człowiek się wychował...
                Pomyśl nad tym...
      • bmwariat Re: GODNY zarobek dla Polaka 30.08.06, 14:35
        3-3,5 tys netto...Myśle, że to na 1 osobę wystarczy
        • cfaniakmiodowy Re: GODNY zarobek dla Polaka 30.08.06, 14:50
          W Warszawie żeby godnie żyć na poziomoie i to odczuć (ubrać się na poziomie,
          najeść się na poziomie, +kultura, mieszkanie, opłaty, opłata fundusze
          inwestycyjne, opłata za polisy, samochód i inne pasywa) minimum 7 tys za
          dorosła czynnie zawodową osobę typu singel mężczyzna, nie zadłużoną.
          Średnio na miesiac:
          1000 ubrania, kosmetyki, fryzjer, detergenty, masaż,
          1500 jedzenie (nie rewelacja ale nie jakies bezwartościowe kubki gorące czy
          żarcie z paczki - ani nie pożywia ani nie daje potrzebnej energi)
          500 czynsz
          1000 (np kredyt mieszk., debet, zadłuzenia)
          400 Prąd, gaz, media, TV, NET, tel. stacjon i inne
          500 Komórka
          800 bardzo skromny minimalny fundusz weekendowy opcja singel IMPREZA, KULTURA
          KINO, TAXi
          700 samochód (benzyna/eksp)
          700 ubezp., polisa, oszczędności
          300 siłownia, sport

RAZEM 7400 za singla (życie godne ale bez fajerwerków)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka