Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kamery w miejscu pracy

IP: 80.51.73.* 28.09.06, 19:32
    Czy ktos z was jest w stanie odpowiedziec mi na pytanie, czy pracodawca ma
    obowiazek poinformowania swoich pracownikow, iz w pomieszczeniach w ktorych
    poracuje znajduja sie kamery, ktore non stop wszystko rejestruja? Dodam, iz
    kamery nie sa widoczne - sa sprytnie poukrywane w lampach, kasetonach.
    Obserwuj wątek
      • jarekdo Re: Kamery w miejscu pracy 29.09.06, 07:46
        Nie musi.
        Prywaciarz może wszystko.
        U mni też są kamery i wszystko nagrywaja ale w widocznym miejscu.
        Przyzwyczaisz się to kwestia kilku tygodni, ale na początku będziesz jak anemik
        działał powoli bo nbędziesz się zastanawiać co powiedzieć.
        Powodzenioa w big brotherze
        • Gość: perez [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 08:20
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: jarekdo [...] IP: 82.160.247.* 29.09.06, 08:36
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • mizzzar Re: Kamery w miejscu pracy 29.09.06, 08:52
              www.lexpress.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=776
              www.praca.egospodarka.pl/6776,Monitorowanie-pracownikow,1,47,1.html
              Tu masz sporo informacji na ten temat. Reasumujac:Pracodawca ma prawo monitoringu pracpwnika zakladajac ze nie lamie tym konstytucyjnego prawa do pryatnosci (np. montowanie kamer w toaletach, lażniach, szatni).

• Gość: 71 Re: Kamery w miejscu pracy IP: *.vf.pl 29.09.06, 09:09
          A czy po pracy ma prawo zlecać agencji ochrony "wywiad środowiskowy" na temat
          pracownika?
          • Gość: jarekdo Re: Kamery w miejscu pracy IP: 82.160.247.* 29.09.06, 10:02
            mojefinanse.interia.pl/news?inf=796200
      • Gość: mm Re: Kamery w miejscu pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 10:30
        finanse.wp.pl/POD,15,wid,8528619,prasa.html?rfbawp=1159518571.178&ticaid=12692
      • Gość: Zosia Re: Kamery w miejscu pracy IP: *.225.121.1.bait.pl 29.09.06, 14:27
        Pracowałam w takim miejscu, gdzie szef miał podsłuch gadałyśmy sobie o jakiś
        bzdurach na jego temat w piątek -nie było go w pracy a w poniedziałek tylko
        wszedł do biura i od razu przytoczył nam nasze słowa.Chciał mi dać kontrakt ale
        zrezygnowałam z tej oferty.
        On był dziwny gnoił pracownice traktował jak niewolnice jak własną rzecz, którą
        mozna wyrzucić kiedy ma się ochotę i kiedy mu się przestała podobać.Facet dawał
        kontrakt ale nie można było z niego zrezygnować wcześniej , gdyż zawarł w nim
        klauzulę że jak zerwiesz umowę wylatujesz z paragrafem za porzucenie miejsca
        pracy.
        Pracodawcy bardzo często męczą pracowników co zrobić gdzieś trzeba pracować.
        A mogli by być normalni a takich mało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka