Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zwolnienie się z pracy a urlop

28.09.06, 22:58
    Planuję zrezygnować z mojej dotychczasowej pracy w styczniu. Zostalo mi kilka
    dni urlopu z tego roku i mam zamiar go wziąć na na koniec ostatniego miesiaca
    pracy. Czy w związku z tym, że pracuję jeszcze jeden miesiąc w nowym roku,
    przyslugują mi jakieś dodatkowe dni urlopu np. w 1/12? Będę wdzięczna za
    odpowiedź. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: dario Re: zwolnienie się z pracy a urlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:24
        Nie jestem kadrowym lub ksiegowa. Ale, ilosc przyslugujacego urlopu za 2007
        dzielicz przez czesc roku jaka bedziesz jeszcze pracowac w styczniu'07 i
        wychodzi ilosc przyslugujacego urlopu za 2007. np. odchodzisz 15 stycznia (1/24
        roku) a przysluguje ci 26 dni urlopu = 1,08 z zaokragleniem w dol = masz 1 dzien
        urlopu za 2007.
        • Gość: Meggi Re: zwolnienie się z pracy a urlop IP: 195.189.33.* 29.09.06, 11:47
          Zaokrąglenie W GÓRĘ!!! czyli przysługują dwa dni urlopu.
          • Gość: Marcin Re: zwolnienie się z pracy a urlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:11
            A co jeśli wypowiedzenie składam dzisiaj?-w obecnej firmie pracuje od 20 marca
            tego roku.Staż pracy to ponad 10lat?Ile dni urlopu mi sie należy??
            Dzieki za odp.
            • Gość: Meggi Re: zwolnienie się z pracy a urlop IP: 195.189.33.* 29.09.06, 14:10
              Jeszcze podaj z jakim dniem chcesz się zwolnić (a nie kiedy skłądasz podanie)
              • basia.z Re: zwolnienie się z pracy a urlop 02.10.06, 13:47
                A może wiecie, jak to wygląda z wypłatą 13-tki (budżetówka)? Normalnie 13-tka
                wypłacana jest u mnie w lutym, to jeżeli zwolnie się 31 stycznia, to rozumiem,
                że mi przepada (pracuję w obecnym miejscu 10 lat).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka