Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Allianz - agent ubezpieczeniowy

18.10.06, 14:59
    Jestem umówiona na rozmowę w sprawie pracy. Mam mnóstwo watpliwości bo praca na własny rachunek i nigdy wcześniej niczego nie sprzedawałam. Baaaaardzo proszę o jakieś wprowadzenie osoby bardziej zorientowane ode mnie, nie chcę iść na rozmowę w ciemno! Chętnie porozmawiałabym z osobą pracujacą w tej firmie:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: goscik Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 19:54
        Najpierw jest szkolenie,potem egzaminy 2 a koszty to
        ok.500zl.wszystkiego.Szkolenie jest super ale ciezko Ci bedzie na tym naszym
        rynku,gdyz ludzie przewaznie maja juz jakas polise.Zawsze mozna sprobowac,tylko
        musisz miec potem sporo wolnej gotowki na rozkrecenie.Bo trzeba chodzic po
        ludziach lub dzwonic.Nie wierz we wszystko,co Ci oni beda pieknie mowic.A zycia
        prywatnego nie bedziesz miala tylko szukanie jeleni.Bedziesz owca pracujaca na
        wazniakow.Powodzenia ja dalem sobie spokoj bo mnie nie stac bylo na te prace.
        • Gość: ewa Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy IP: 195.116.125.* 18.10.06, 22:01
          500 zeta to tylko koszt zalożenia działalności bo do tego dovhodzi jakieś 250
          złotych miesięcznie opłat na ZUS i to chyba przez pierwszy rok albo dwa bo potem
          koszty rosną.
          • Gość: ewelina ralicka Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy IP: 91.208.10.* 01.10.13, 10:27
            Witam serdecznie to jakies brednie za zakładanie działalności gospodarczej nie ma żadnych opłat a zus przez pierwsze 2 lata wynosi 400 złoty
            • Gość: Gośkaaaa Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.13, 12:20
              nie, to nie są żadne brednie. ZUS przez 2 lata wynosi ok. 400 zł , a założenie działalności nic nie kosztuje.
        • isiak33 Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy 18.10.06, 22:07
          Nie brzmi to zachęcająco:( Ale facet sugerował że nie ma łażenia po ludziach bo to mają być ubezpieczenia majątkowe dla firm, nie znam się specjalnie na tych podziałach. I te szkolenia to rozumiem we własnym zakresie trzeba opłacać? No nie wiem...
          • rysiek66 Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy 18.10.06, 22:11
            Ej własnie ja też mam tam pracowac byłem dzis na rozmowie koleś powiedzial ze
            duzo można wyciągnąć no i ta działalnośc ale właśnie nie mam kasy i niżej
            napisałem pytanie co lepiej wybrać Allianz czy PCM?powiedzcie coś jeszcze o tej
            pracy
      • Gość: pek Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 22:19
        Mam bliską koleżankę, która pracuje już chyba 5 lat w Allianz. Najpierw jako
        agent - słabe pieniądze, a potem wybiła się na kierownika grupy. Prowizję miała
        od swoich klientów (tych starych) jak i od swoich agentów z grupy. Ale gdy jej
        kazali zatrudnić dodatkowo 3 osoby do swojej grupy... wymiękła. Nie mogła
        znaleść nikogo na stanowisko agenta przez pół roku i "spadła" na stanowisko
        agenta. Zarabia znów 500 zł miesięcznie po opłaceniu wszystkiego mając
        oczywiście dalej swoich starych klientów.
        Pracujesz niby dla siebie, ale tak naprawdę to dyrektorom nabijasz kasę.
        • Gość: ewa Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy IP: 195.116.125.* 18.10.06, 22:29
          heh to teraz już rozumiem czemu dzwoniąca do mnie pani byla tak zdeterminowana,
          żeby zatrudnić mnie jako agenta i oczywiście też kreśliła piekne plany tego,
          jak możńa się wybić i ile osiągnąc
        • rysiek66 Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy 18.10.06, 22:31
          Naprawde o kurde to się wogóle nie opłaca ale wy tak piszecie bo chcecie
          doradzić czy żeby nie mieć konkurencjii??po odliczeniu 500zł to ile 750 ogóleni
          zarabiała jak to nie mogła nikogo znaleźć
          • krzysztofsf Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy 18.10.06, 22:57
            Zarabiaja agenci z wieloletnim stazem, posiadajacy wielu dobrych klientow, poszerzajacych oferte i dajacych polecenia do znajomych.

Jako czlowiek swiezy w branzy, o ile nie jestes np bylym poslem, odwiedzajacym "winnych przysluge" znajomych, to.....
            • rysiek66 Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy 19.10.06, 09:12
              w takim razie radzisz żebym nie próbował tam skoro jestem świeży więc mi nie
              pójdzie dobrze szkolenia mają być no i daje mi 900zł podstawy
              • isiak33 Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy 19.10.06, 10:25
                No właśnie te szkolenia na poczatek sa odpłatne? Jakie cechy powinien mieć dobry agent który odniesie sukces w tej branży???
                • teo2005 Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy 23.10.06, 11:59
                  mam pytanie - czy zeby przejsc to szkolenie i zdac egzamin na agenta
                  ubezpieczeniowego musze byc od poczatku zwiazana z jakas firma ubezpieczeniowa
                  czy moge zdobyc licencje agenta jako tzw wolny strzelec??
                  • Gość: gość Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 09:33
                    Tylko firmy ubezpieczeniowe organizują szkolenia i egzaminy. Polecam ING NN.
                    • piano4 Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy 24.10.06, 11:34
                      No ja właśnie mam zamiar rozpocząć współpracę z ING NN, możecie coś napisać na
                      temat tej firmy? Jak sprawa wygląda u nich? Wiem że na początku jest szkolenie ,
                      później kolejne, a kiedy się podpisuje z nimi umowę? I na jakie pieniądze można
                      liczyć, zakładając iż wyniki mojej pracy nie będą na najwyższym poziomie,
                      wiadomo na początku trzeba się wkręcić...
                      • Gość: qqq Re: tu poczytaj........................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 13:06
                        www.forum.ubezpieczyciel.pl/list.php?f=3
                        trochę się dowiesz jak to jest być agentem
                      • Gość: gość Re: ING NN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 14:18
                        Sprzedaż 3 polisy na życie + 2 OFE, wtedy z premią otrzymasz 3-4 tys. brutto
                        ( zależy kogo przepiszesz do OFE,czyli ile ta osoba ma na swoim rachunku w
                        OFE).Najtrudniejszy jest pierwszy rok, 1,5 roku. Umowę podpisuje się po zdaniu
                        egzaminu na licencje KNUiFE, oczywiście po szkoleniu, a przed tygodniowym
                        wyjazdowym szkoleniem. Przynajmniej ja tak miałem.
                        • 1967aa Re: ING NN 24.10.06, 22:28
                          O ! Wątek zmienił temat.
                          Potwierdzam poprzednika i muszę dodać : przed rozpoczęciem współpracy w ING NN
                          jest jeszcze egzamin praktyczny. Generalnie po przejściu cyklu szkolenia jest
                          się dobrze przygotowanym do tej pracy. W poprzednich TU , z którymi
                          współpracowałam wszyskiego musiałam sie uczyć sama. Szkolenia były " na niby".
                          Pod tym względem ING NN jest idealne dla rozpoczynających zabawę w tej branży.
                  • Gość: ewelina ralicka Re: Allianz - agent ubezpieczeniowy IP: 91.208.10.* 01.10.13, 10:28
                    nie musisz byc związany z ubezpieczeniami mozesz byc jak to napisałes jako wolny strzelec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka