Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przedstawiciel Medyczny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 21:39
    Mam takie spostrzeżenie. Od czerwca szukam pracy jako przedstawiciel
    medyczny. Regularnie czytam ogłoszenia. I... no właśnie: zauważyłam, że
    prawie wszystkie firmy farmaceutyczne zamieszczają ogłoszenia o rekrutacji
    cyklicznie, co miesiąc. Nie wydaje się Wam to dziwne? Czy REP-ów przyjmuje
    się do pracy na miesiąc, czy cała ta rekrutacja to fikcja? Zaproszono mnie na
    dwie rozmowy (byłam blisko, ale inni byli bliżej...)i rzeczywiście nie ma już
    ogłoszeń tych dwu firm. Co o tym myślicie?
    Pozdrawiam. Załamana
    Obserwuj wątek
      • Gość: Majka Re: Przedstawiciel Medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 00:54
        Pracowałam 3 lata jako REP. W tym zawodzie jest bardzo duża rotacja dlatego to
        nie jest dziwne, jest raczej normalne. Nie licz na to że popracujesz w 1 firmie
        dłużej niż rok może 2. Przedstawiciele się wypalają, próbują zmienić asortyment,
        otoczenie ale generalnie i tak każdy REP się wypala po max 3 latach. I rzuca to
        zajęcie w diabły :) Chociaż nie powiem, dużo ono uczy, mi się bardzo przydało i
        sporo umiejętności u mnie wyrobiło. Byle nie za długo i zwiewać do bardziej
        normalnej pracy.
        2 rozmowy od czerwca to bardzo mało. Jak ja szukałam miałam min 3 w tyg.
        Przeredaguj swoje cv.
        • Gość: Załamana Re: Przedstawiciel Medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 22:05
          Dzięki za odpowiedź. Może rzeczywiście coś zmienię w cv... Robię to od czasu do
          czasu, ale nigdy nie kłamię, może to mój błąd. Może by tak coś pokolorować? No
          bo wiesz, studia kończę dopiero w maju, nie pracowałam nigdy jako
          przedstawiciel handlowy...
          Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka