murs 02.11.06, 22:00 Zastanawiam się na wyborem tej specjalności jednak nie wiem jak jest z praca z takim wykształceniem? Jeszcze nie spotkałem się z oferta pracy dla takiego specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
knap.radoslaw Re: Energoelektronika 03.11.06, 10:17 Polecam serwisy branżówe tej branży np www.energoelektronika.com.pl, gdzie znajdzie Pan wiele firm z tej branży, można popatrzec na to czym sięzajmują i jakie mają oferty pracy na swoich stronach lub portalach pracy. Sam widzę wśród nich wielu naszych Klientów, więc mają potrzeby kadrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
knap.radoslaw Re: Energoelektronika 03.11.06, 11:17 A propos tematu, Dziennik Wschodni z 2006-11-02 pisze: Energetyzujący list podpisany Ekonomiści, inżynierowie, prawnicy. Fachowcy z takich branż znajdą zatrudnienie w centrali Polskiej Grupy Energetycznej, która ma powstać w Lublinie. A miejska kasa wzbogaci się o kilkanaście milionów złotych rocznie. - Lublin stanie się jedną z energetycznych stolic Europy Cie- szę się, że przybędą nowe miejsca pracy dla absolwentów naszych uczelni - mówił prezydent Lublina Andrzej Prusz-kowski, który przedwczoraj podpisał list intencyjny. Obok niego swój podpis złożył Jacek Socha, szef Polskich Sieci Elektroenergetycznych. - Chcemy utworzyć PGE przed debiutem firmy na giełdzie w 2008 roku - podkreślał Socha. - Patrząc na to, jak rozwijają się firmy energetyczne w Europie, PGE może w przyszłości stać się w Polsce spółką numer jeden - powiedział Tomasz Wilczak, podsekretarz stanu w Ministerstwie Gospodarki. Kto znajdzie pracę w centrali koncernu, której budowa ma pochłonąć ponad 100 min zł? - W pierwszej kolejności pracownicy Lubzelu i Zamoj-'' skiej Korporacji Energetycznej. Oni mają doświadczenie i wiedzę potrzebną do budowy grupy energetycznej - tłumaczył Socha. - W drugim rzucie przyjmiemy ekonomistów, inżynierów, prawników. Docelowo zatrudnimy około 2 tys. osób. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: Energoelektronika 13.11.06, 10:31 Skończyłem tę specjalność na dobrej politechnice na Śląsku. Nie pracuję w dokładnie w zawodzie, choć wiedza się przydaje, jest wycinkiem tego wszystkiego czym się zajmuję (mechanika, elektrotechnika, hydraulika, pneumatyka, automatyka, informatyka) - maszyny przemysłowe. Firma zagraniczna, małe przedstawicielstwo, samodzielne stanowisko. Co mogę zasugerować to przyda się znajomość języków, cała energoelektronika pochodzi jednak z zachodu (produkcja w Chinach), firmy co to robiły w Polsce mają się coraz gorzej. Nie była to trudna specjalność, chyba dlatego, że ciekawa i nowoczesna. Praca może być w abb, hitachi, siemensie i innych. Sama energoelektronika będzie wąską specjalnością. Z mojej specjalności 20 osób, raczej nikt nie pracuje tylko w energoelektronice. Jeden kumpel pracował rok w tym i wyskoczył gdzieś na dyrektora w stacjach transformatorowych. Po energetyce 50% kolegów pracuje w zakładach energetycznych. My zaś szukamy kogoś do pracy w serwisie maszyn ale testy weryfikują poziom studiów, albo studentów. Odpowiedz Link Zgłoś