Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SKOK szkolenie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:58
    Witam!!!
    Bylem dziś na rozmowie kwalifikacyjnej w 1 z łódzkich oddziałów Skok aplikując
    na Stanowisko Kasjer/Specjalista ds. kredytów. Po kilku różnych testach
    połowie podziękowali, resztę zaprosili na dalszą rozmowę. Na początku
    twierdzili, że wyniki rekrutacji będą nam dostarczone w ciągu 3 tygodni. Ja
    bylem 1 z kandydatów, który zakwalifikował się dalej i na ostatniej rozmowie
    tego samego dnia zaproponowali wyjazd na ponad 2 tygodniowe szkolenie (więc
    wyniki rekrutacji są już znane? a nie po 3 tygodniach?), którego koszt jak
    twierdzą pokrywają, we własnym zakresie należy pokryć dojazd i
    wyżywienie.Szkolenie kończy się egzaminem, który jeśli zdam podpisują ze mną
    umowę na okres próbny na 3 miesiące, a po 3 miesiącach, jeśli się sprawdzę na
    rok. Istnieje jednak niebezpieczeństwo zwrotu kosztów szkolenia, gdy pracując
    dokonam, jak to określili "rzeczy niezgodnych z procedurami". Moje pytanie
    jest takie: Jak wygląda zdawalność egzaminu i jakie jest tak naprawdę ryzyko
    zwrotu kosztów szkolenia, które wycenili sobie na około 2 tys, a także jakie
    tak naprawdę mam szanse na przedłużenie umowy po okresie próbnym.
    Z góry dziekuje za odpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • Gość: A ja mam pytanie Re: SKOK szkolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:14
        A ja mam takie pytanie: slyszalam juz troche o pracy w skokach na tym stanowisku, ale na czym wlasciwie polega ta praca? Pracuje w oddziale "przy biurku", czy chodze i szukam klientów na ich produkty finansowe?
        • Gość: Gunia Re: SKOK szkolenie IP: *.futuro.pl 09.11.06, 17:39
          Siedzisz przy biurku i wciskasz ludziom kredyty. Byc moze z ulotkami terz
          trzeba biegac
      • Gość: Gunia Re: SKOK szkolenie IP: *.futuro.pl 09.11.06, 17:43
        Egzamin zdaja ponoc wszyscy, chyba ze naprawde pokazesz ze ci nie zalezy i sie
        postarasz zeby oblac. Ryzyko zwrotu kosztow szkolenia pojawia sie wowczas, gdy
        zrezygnujesz z pracy w ciagu kilku pierwszych miesiecy (nie pamietam dokladnie
        ilu). Przedluzenie umowy po okresie probnym zalezy pewnie od wynikow w
        sprzedazy. Choc z drugiej strony im tez powinno zalezec na tym zeby jak
        najwiecej osob zatrzymac, bo z zatrudnianiem nowych wiaza sie kolejne koszty
        szkolenia.
      • Gość: xx Re: SKOK szkolenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:10
        Jaki to jest SKOK??..STEFCZYK??
        • Gość: Kandydat Re: SKOK szkolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 23:57
          Tak, Stefczyk.
          • puchatekmisiu Re: SKOK szkolenie 10.11.06, 11:33
            Szkolenie przechodza wszyscy. Moze sie zdażyć, ze ktoś naprawde nie bedzie
            potrafił dac rady z programem, czy ilością nowej wiedzy, wtedy słyszałam, ze
            dziekują.
            • Gość: Kandydat Re: SKOK szkolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:19
              Napisałem ten post, bo poprostu zastanowowił mnie fakt, dlaczego tak nagle
              zaczęli się o mnie ubiegać-jestem młodą osobą, która dopiero co kończy studia,
              nie mam nie wiadomo jakich kwalifikacji i mam niewielkie doświadczenie zawodowe.
              Takich osób, jak jest mnóstwo, konkurencja na rynku pracy jest duża, a ogólnie
              rzecz biorąc sytuacja na nim dla takich osób, jak ja wcale nie jest najlepsza.
              Stąd też moje pytania i pewna podejrzliwość, czy nie pakuję się w jakieś bagno.
              Tymbardziej, że na ogłoszenie Skoku, na które ja odpowiedziałem, odpowiedziały
              jeszcze 72 inne osoby.
              Dziękuje za wypowiedzi:)
      • Gość: Zosia Re: SKOK szkolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:59
        Pod tym linkiem znajdziesz wypowiedzi o szkoleniach i o SKOKu.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=43598987&a=46736316
        • puchatekmisiu Re: SKOK szkolenie 16.11.06, 14:20
          jest bardzo duża rotacja w Skoku Stefczyka. Bardzo dużo przyjmuja do pracy i
          duzo ... odchodzi albo zwalniaja. nie mam pojecia dlaczego taka polityka...
      • marian159 Re: SKOK szkolenie 28.02.07, 13:20
        podnoszę temat, bo interesują mnie aktualne informacje. Stanowisko:
        kasjer-specjalista ds. kredytów.
        • Gość: commodore Re: SKOK szkolenie IP: *.kalisz.mm.pl 01.03.07, 13:38
          napiszcie coś, please!
        • marian159 Re: SKOK szkolenie 01.03.07, 13:39
          napiszcie coś, please!.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka