rybitwa4 14.11.06, 21:09 Czy ktoś z forumowiczów pracował kiedyś w Holandii dzięki pośrednikowi firmie Otto? Jeśli tak to proszę o kontakt drogą mailową. Mój mail to czaternik@op.pl. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: on Re: Firma Otto a praca w Holandii IP: *.zwm.punkt.pl 19.11.06, 14:02 chyba najlepsza i najwieksza firma w opolu glownie dla 2paszportowcow działke dla Polakow z krwi i kosci dopiero rozkrecaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: Firma Otto a praca w Holandii IP: *.centertel.pl 19.11.06, 14:12 "chyba najlepsza i najwieksza firma w opolu" Chyba kiedyś i to bardzo dawno temu. "glownie dla 2paszportowcow" Już nie. Jesteś zainteresowany wyjazdem do Holandii za pośrednictwem tej firmy? Co Cie skusiło? Reklama w TV? Kiedyś byli dobrym pośrednikiem i UCZCIWYM. Dziś już nie. Chciwośc pieniądza swoje robi. Jest kilka for związanych z pracą za granicą i firmami pośredniczącymi w zatrudnianiu ludzi do Holandii. Poszukaj w necie i dowiesz się czy warto z nimi wyjeżdżać. Zyczę powodzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snapka22 Re: Firma Otto a praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:19 pracowałam w Holandii ale nie przez tę firmę. Chyba dużo zależy od tego co chcesz tam robić.Jaka praca Cię interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: Firma Otto a praca w Holandii IP: *.centertel.pl 19.11.06, 14:44 Z jakiej firmy Ty wyjechałas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snapka22 Re: Firma Otto a praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 15:34 Pracowałam w kilku firmach, niektórych naprawdę warto unikać. W końcu najdłużej pracowałam w Yanni-to jest bardzo mała firma-praca na hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
rybitwa4 Re: Firma Otto a praca w Holandii 19.11.06, 19:08 interesuje mnie jakaś praca fizyczna, po opłaceniu wszystkiego (mieszkanie, ubezpieczenie itp) chce mieć na reke z 1500zł, czy pracując w Holandi trzeba mieć pozwolenie na prace? jak je zdobyć? czy firmy posrednicze to załatwiają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snapka22 Re: Firma Otto a praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 21:01 coraz więcej firm przyjmuje do pracy z polskim paszportem i tym samym załatwia potrzebne papiery. Jeżeli jedziesz do takiej firmy to masz też zagwarantowane mieszkanie a z ubezpieczeniem bywa różnie. W Holandii są one drogie, więc lepiej wykupić je w Polsce, np.euro 26. Jeśli chodzi o pieniądze to wszystko zależy jaka będzie stawka, ile godzin itp.- staraj się szukać firmy gdzie zagwarantują Ci ok. 40 godzin pracy w tygodniu. 1500 zl raczej powinno zostać, choć myślę że i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś