Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

traktowanie ludzi przez Randstad

22.11.06, 08:50
    Zaczęło się od tego, że wysłałam swoją aplikację w odpowiedzi na interesujące
    mnie ogłoszenie, po czym zostałam zaproszona na rozmowę do firmy. Po przyjściu
    wypełniłam anietę, rozwiązałam test językowy i rozmawiałam z panią X.
    Sprawa obsadzenia stanowiska była dość pilna więc spodziewałam się telefonu w
    ciągu max dwóch dni, alr było głucho. Zadzwoniłam więc w piątek sama. Mówię,
    ze skoro nie otrzymałam telefonu, to pewnie nie będzie zgłaszana moja osoba na
    to stanowisko. Zaznaczyłam, że jeśli nie - jestem zainteresowana innymi
    ofertami.Zapytałam o refleksję na temat mojej osoby, czy pani x ma może jakieś
    spostrzeżenia jakie nasunęły się jej podczas naszego spotkania (dodam, ze ta
    pani cały czas robiła notatki). Usłyszałam, ze wszystko było Ok, bez
    zastrzezeń , w ogóle miałam wrażenie dobrego odbioru. W czwartek minie tydzień
    od mojej wizyty w Randstad i nic. Muszę przyznać, że nie podoba mi się takie
    traktowanie. Zero jakiegoś odzewu, maila , nic...
    Obserwuj wątek
      • patrycja.zasieczna Re: traktowanie ludzi przez Randstad 22.11.06, 11:19
        Szanowna Pani z wypowiedzi zrozumialam, ze otrzymla Pani oferte po spotkaniu z
        konsultantem. Nastepnie w wyniku braku odpowiedzi zadzwonila Pani do
        konsultanta. Podczas tej rozmowy otrzymala Pani negatywna odpowiedz w ramach
        zaproponowanego procesu rekrutacyjnego. Jak rozumiem zglosila Pani chec udzialu
        w innych procesach rekrutacyjnych. Brak kontaktu ze strony konsultanta oznacza,
        ze w danym momencie nie mamy innych ofert, ktore spelnialyby Pani oczekiwania i
        ktore moglibysmy Pani zaproponowac.

W imieniu firmy moge przeprosic, za brak kontaktu w umowionym terminie ze
        strony konsultanta. Rozumiem, ze chcialaby Pani podjac prace jak najszybciej,
        niestety nie jestesmy w stanie zaproponowac wyszystkim ofert pracy w ciagu
        bardzo krotkiego czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka