Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

inz. chlodnictwa i klimatyzacji-ile zarabia?

11.12.06, 23:15
    slyszalem ze to bardzo dobrze platny zawod i ciezko znalezc inzyniera w tej
    materii
    Obserwuj wątek
      • axx611 Re: inz. chlodnictwa i klimatyzacji-ile zarabia? 11.12.06, 23:54
        Wiem ze w USa nawet nie inzynierowie zarabiaja swietnie w tym temacie ale jest
        to wszedzie. W Polsce AC nie jest tak rozpowszechniony zatem zapewnie nie
        wystepuja braki w tym zawodzie. Do obslugi zagranicznych systemow mozna zawsze
        zatrudnic jednego z serwisu i kilku przyuczyc za zupelnie inne pieniadze
        (niskie)
      • knap.radoslaw Re: inz. chlodnictwa i klimatyzacji-ile zarabia? 12.12.06, 09:38
        To prawda, że ciężko ostatnio znaleźć inż. z branży HVAC. Takich specjalistów
        szukają prawie wszystkie firmy z tej branży, a jest ich wiele. Aby się przekonać
        można zobczyć ile jest portali z tej branży:
        www.bdi.com.pl/dla_inzynierow/partnerzy/inzynieria_srodowiska.html
        Co do zarobków - to jak zwykle zależy od stanowiska, firmy i kompetencji. Na
        przykład inżynier sprzedaży urzadzeń klimatyzacyjnych z pewnym doświadczneiem
        zarabia od 4000-7000 zł brutto płacy podstawowej w większych firmach. Do tego
        samochód służbowy+laptop+premie od wyników.
        • 8888888bs Re: inz. chlodnictwa i klimatyzacji-ile zarabia? 12.12.06, 19:54
          dzieki bardzo za tak rzeczowe odpowiedzi
          pozdrawiam
          • oxygen12 Re: inz. chlodnictwa i klimatyzacji-ile zarabia? 06.02.07, 15:06
            ja jakość pracuje 6 lat w tej branży robie wszytsko i zarabiam 1300 zł i to
            najlepsza oferta jaka miałam w moim miescie chyba nie ma lepszej oferty, co za
            dziura
            • karol261 Re: inz. chlodnictwa i klimatyzacji-ile zarabia? 07.02.07, 10:11
              a ja skonczylem studia w tymkierunku - pracowalem roche w serwisie i tam sie
              sporo nauczylem - wynagrodzenie w sezonie z nadgodzinami ok 2,0 - 2,5 tys na
              reke. obecnie pracuje za ta nizsza stawke ale za to 8 h na dobe, czysto i
              przyjemnie- chociaz czasem wrocilbym do serwisu - fajne towarzystwo i zawsze
              czegos mozna sie nauczyc. a czy ten sprzedawca to rzeczywiscie jest inzynierem
              czy raczej handlowcem?? - zastanawiajace??
              • nikosik Re: inz. chlodnictwa i klimatyzacji-ile zarabia? 08.02.07, 19:51
                Mało
                zależy od regionu.
                A tak to przewaznie 1500 zł.
                Powzyej tej sumy to wg dyrektórów firm kosmiczne ceny!!!
                Aha i wolą panów raczje:(

• oxygen12 Re: inz. chlodnictwa i klimatyzacji-ile zarabia? 20.02.07, 22:13
                  No właśnie ja jestem kobietą i chyba nie mam szans na lepsza ofertę w moim
                  regionie, zreszta jak wiele klientów dzwoni też są zdziwieni że rozmawiają z
                  kobietą:)
      • forumowcz Pierdu Pierdu 09.04.07, 21:26
        Pierdu Pierdu
        Jestem sobie mgr inz chlodnictwa po PWr i...nic - zalosne ale Wroclaw to duze
        miasto i firm w h ale jak bylem w rok dwa i trzy po studiach to dawali 1200-
        2000 brutooo wiec chyab lipa...a ska dja mam wziac doswiadczenie skoro nie
        pracowalem wczesniej bo za taka kase 2ki dzieci raczej nie utrzymalbym
        dzis mam okolo 2100netto i ledwo starcza a pracuje jako projektant mechanik i
        czasem dorabiam - bo sie "znam na rzeczy" :-)
        I jAK SI EPOJAWI FIRMA CO NA WSTEPIE za moje ciezkie lata studiow - a bylo
        ciezko..- da min 2500netto - to zastanowie sie szczeze nad ta oferta:-)
        pozdrawiam
        testosteron@go2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka