Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile sie zarabia w roznych miastach?

• Gość: gosciuzwrocka Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 11:58
        ja pracuje jako handlowiec b2b w firmie telekom.
        na reke dostaje 1500 ale tylko dzieki temu, ze nie musze placic ZUS.
        troche to smuci, bo handlowcy w spolce macierzystej wyciagaja ponoc
        kolo "4.i.trzy.zera"
      • Gość: Silos Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: 5.2.* / *.ch.abb.com 09.10.02, 15:19
        12.000 zl na reke na miech, wyszze, 3 jezyki, komputery (Praktyka w
        Szwajcarii...)
        • slosar3 Re: san francisco 15.10.02, 05:42
          architekt 15 lat w kaliforni
          od trzech lat wlasna firma, dochod roczny oscyluje od
          $120K w dobrym roku do $80K w takim sobie (sytuacja robi
          sie nie za ciekawa).
          Dla perspektywy: utrzymanie 3-osobowej rodziny na
          normalnym poziomie (bez ekscesow) +/- $6K miesiecznie a
          jesli kupiles dom w ciagu ostatnich paru lat (wzrost
          cen), moze byc duzo wiecej.

• Gość: Peter Re: Katowice IP: *.pik / *.ekochem.pl 15.10.02, 12:48
        Pracuje w prywatnej firmie produkcyjnej. Obecny właściciel Amerykańskie
        Konsorcjum Bankowe. Wiele się poprawiło od kiedy w imieniu amerykańskiego
        właściciela nowy zarząd kieruje firmą. Płace w firmie: osoba fizycznie
        pracująca (produkcja)- 1300 - 2000 zł netto. Specjaliści (technolodzy)1400 -
        2500 zł netto. Doradca techniczny w dziale marketingu, czyli moja osoba -
        zarobek zależy w dużej mierze od obrotu (własny udział w ogólnej sprzedaży
        produktów) i kondycji finansowej firmy (bierząco regulowane płatności) zarobki
        od 3400 - 7000 zł netto + samochód, telefon, fundusz itp. Dyrekcja i Zarząd nie
        wiem.
        • naturella Warszawa 15.10.02, 17:19
          Dział PR dużego wydawnictwa - 2 tys. brutto (umowa-zlecenie)
          • Gość: dealer Re: Warszawa IP: *.eranet.pl 27.10.02, 11:15
            Zarabiam 3500 brutto + opieka medychna w zagranicznym banku. Bylem na 2
            miesiecznych praktykach. W czerwcu sie obronilem. Teraz robie doktorat - co
            mialo znaczenie przy zatrudnieniu.
          • naturella Re: Warszawa 07.11.02, 12:07
            Już 2800 brutto :)
      • Gość: Renata Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: 212.244.155.* 17.10.02, 12:17
        Adiustator tekstu - tygodnik regionalny: 760 zł brutto, co daje jakieś 560 na
        rękę (absolwentka UW)
      • Gość: abcxyz Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.team.com.pl 17.10.02, 23:02
        • Gość: vesuvio Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.pl 27.10.02, 13:13
          Hej moje zarobki: ok 800 zł/mc za telemarketing (dzwonię średnio kilka godzin
          przez trzy, cztery dni). Plus ok 100 - 200 za drobne prace biurowe. Plus jak
          się trafi jakieś tłumaczonko to jeszcze 200 od sztuki i jeśli złapię jakąś
          fuchę dla hostess to jeszcze ok 60 zł.

Razem - przeciętnie 1200.
          Warszawa
          Studentka 2giego roku, biegły english (języki mi się nie przydają)
          • Gość: Maksym Ile sie zarabia, jako spedytor w KRaku?? IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 27.10.02, 21:28
            Zadalem juz kiedys to pytanie, na innym watku i otrzymalem odpowiedz 1200zl netto. Czy to prawda?
            • Gość: Tomek Re: Ile sie zarabia? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 19:37
              Wrocław. Wolny strzelec - szkolenia, konsultacje, ustawianie prac działów
              handlowych/logistycznych/sekretariatów itd. Średnio na m-c 4 500 na raczke. Ale
              mam kaca ze moj główny klient troszke mnie "doi" ;-) Co na to specjaliści w
              kraju ?
              • Gość: Kielce Kielce IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 28.10.02, 21:50
                ok. 3100 netto + premia uzależniona od wyników sprzedaży (przedstawiciel
                handlowy)
                • nowyy Re: Kielce 29.10.02, 10:43
                  Specjalista d/s planowania, wyk. wyższe, 2500 brutto - czasami premia ... też
                  się zastanawiam po kiego grzyba były mii te studia, chyba dla własnej
                  satysfakcji, ale z niej nie da się żyć ...
        • Gość: page Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.wskpzlrz.com.pl / 10.10.10.* 07.11.02, 11:55
          tlumacz, 24 lata, praca od 7 do..? , wyjscia, konferencje, wyjazdy
          zagraniczne, mnostwo znajomych i...........1400 netto,
          na utrzymaniu samochod, wynajmuje mieszkanie, koncze studia, zamierzam dalej
          kontynuowac nauke na kierunku finanse
          pozdrawiam:)
        • Gość: page Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.wskpzlrz.com.pl / 10.10.10.* 07.11.02, 11:55
          tlumacz, 24 lata, praca od 7 do..? , wyjscia, konferencje, wyjazdy
          zagraniczne, mnostwo znajomych i...........1400 netto,
          na utrzymaniu samochod, wynajmuje mieszkanie, koncze studia, zamierzam dalej
          kontynuowac nauke na kierunku finanse
          pozdrawiam:)
      • Gość: Elwik A moze tak pomyslec ??? IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 13:09
        Witam
        Czytalem troche wypowiedzi..
        Narzekacie niskimi zarobkami i ogólnie brakiem pracy mimo ze przeciez macie
        wyzsze... !!!
        Zaraz.. zaraz... jakie wyższe??? jaki tytuł??? no i na jakiej uczelni zdobyty???
        To jest najbardziej ważne... To jest pierwsze kryterium weryfikacji przyjęć do
        pracy w "porządnych" firmach...

Niech ktoś nie narzeka ze ma wyższe i wykłada towar na półkach... Nic dziwnego
        że studiował informatyke w wyzszej szkole pana Iksińskiego gdzie uczono go
        głównie obsługi worda i excela...

To tyle mojego rozżalenia...

Pozdrawiam
        • Gość: ciekawski Re: A moze tak pomyslec ??? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 04.11.02, 22:20
          hej !!!

Znasz jakieś szkoły gdzie uczą informatyki tylko na poziomie znajomości Worda,
          Excela, itp?

A na poważnie. Z wyższym wykształceniem faktycznie różnie bywa.

Oto przykład - opowieść mojej koleżanki, która kończy studia dzienne,
          a zdawała jeden z egzaminów razem z kolegami ze stud. zaocznych:

Egzamin z FINANSÓW na 3-cim roku studiów zaocznych bankowość-finanse.
          Z pokoju egzaminacyjnego "wypada" roztrzęsiony koleś. Wszyscy - jak to zwykle
          bywa - chcą znać jego pytania. Odpowiada, że miał tylko jedno: co to jest
          WIBOR? Nie znał odpowiedzi i został "wyrzucony" z sali.
          Na korytarzu panika. Co to jest ten WIBOR? Przecież tego nie było na zajęciach.
          Czy ta "idiotka" (chodzi o Panią profesor) zwariowała? Szukanie po książkach -
          nie ma... Tragedia.

Koleżanka relacjonuje mi dalej:
          Na samym początku myślałam, że żartują. Ale oni nie żartowali...
          Studenci 3-go roku kierunku bankowość-finanse nie wiedzieli co to WIBOR !!!
          Takich właśnie często mamy licencjatów/magistrów ...

Oczywiście bardzo często bywa odwrotnie. Ludzie studiujący zaocznie mają
          przeważnie pracę i w związku z tym sporo doświadczenia zawodowego.
          Widać to np. na zajęciach z rachunkowości.

Samo wyższe wykształcenie to faktycznie zbyt mało ...

Pozdrowienia.
        • Gość: gość Re: A moze tak pomyslec ??? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 04.11.02, 22:46
          Gość portalu: Elwik napisał(a):

> Zaraz.. zaraz... jakie wyższe??? jaki tytuł??? no i na jakiej uczelni
          > zdobyty?? To jest najbardziej ważne...
          > To jest pierwsze kryterium weryfikacji przyjęć
          > do pracy w "porządnych" firmach...

Czas zrobić poRZądek - tylko poŻądni studenci do poŻądnych firm.
          A Ty jaką uczelnię kończyłeś? "Pożądną" czy "porządną"?
          To tak na marginesie. Myślę, że chodziło Ci o pierwszą :-)
          Ale nie przejmuj się - mnie też się to zdarza, kiedy piszę coś szybko w
          sieci ...

Ale do rzeczy:
          Rozumiem o co Ci chodzi, ale nie do końca się zgadzam. Bardziej od uczelni
          liczy się to, co sobą reprezentujesz i jakie masz doświadczenie zawodowe. Także
          to co nie dotyczy bezpośrednio wykształcenia (np. hobby). Wybrano mnie kiedyś w
          jednej z firm, gdzie składałem podanie o pracę właśnie na podstawie hobby. Była
          to pożądna firma, ale bardzo słabo płacili i zrezygnowałem z ich oferty :-)
          Słyszałem, że robili tam ostatnio porządki i zwolnili sporo ludzi ...
          Wniosek: liczy się także odrobina szczęścia :-)

Pozdr.
          • dixit Re: A moze tak pomyslec ??? 20.11.02, 12:57
            Gość portalu: gość napisał(a):

> Gość portalu: Elwik napisał(a):
            >
            > > Zaraz.. zaraz... jakie wyższe??? jaki tytuł??? no i na jakiej uczelni
            > > zdobyty?? To jest najbardziej ważne...
            > > To jest pierwsze kryterium weryfikacji przyjęć
            > > do pracy w "porządnych" firmach...
            >
            > Czas zrobić poRZądek - tylko poŻądni studenci do poŻądnych firm.
            > A Ty jaką uczelnię kończyłeś? "Pożądną" czy "porządną"?
            > To tak na marginesie. Myślę, że chodziło Ci o pierwszą :-)
            > Ale nie przejmuj się - mnie też się to zdarza, kiedy piszę coś szybko w
            > sieci ...

Kompromitacja, panie Kolego, kompromitacja...
      • Gość: Sagitarius Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 16:04
        Wykształcenie wyższe, wiek 30 lat, stanowisko spec. d/s tech. zajmuję sie
        projektowaniem szaf elektr. 1700,- /miesiąc netto. Miasto 75 tyś mieszk.
        • Gość: Dama Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? Legionowo IP: *.nurse.umanitoba.ca 14.11.02, 18:51
          8700 brutto, 8 lat w branzy, pozycja: employment manager. Duza francuska firma
          z filia w Polsce. Pracuje srednio 40 godzin w tygodniu, mam czeste szkolenia
          (we Francji i Polsce), podwyzka srednio co 3 miesiace, telefon komorkowy,
          samochod.
      • Gość: monikak Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.02, 20:21
        wykształcenie wyższe + podyplomowe, branża IT, zakres obowiązków - księgowość
        oraz obsługa prawna w zakresie windykacji, wynagrodzenie 1700 netto.
        • Gość: inzynier Re: Wrocław IP: 192.88.212.* 20.11.02, 09:19
          inzynier w zawodzie - wawa 5000 brutto + nadgodziny. Polska firma. Praca
          srednio 50h w tygodniu. staz pracy 2 lata

trzymajcie sie

mgr i.n.z.
      • Gość: Hubi Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: 212.185.43.* 04.12.02, 10:34
        Wrocław
        Mam 24 lata, pracuję 6 lat, cały czas w handlu. Teraz w centrali dużej firmy
        handlowej. Jestem pracownikiem biurowym. Praca od poniedziałku do piątku.
        weekendy na szczęście wolne. Zarabiam 7000 brutto na miesiąc, ale wynajmuję
        chatę na własny koszt -1000pln, oraz pdojaz na własny koszt paliwo - 400pln na
        miesiąc(w sumie wyjeżdam paliwa za 800 pln) oraz własna komórka która często
        jest służbową - 200pln. Więc i tak jest przyzwoicie w porównaniu do niektórych
        drakońskich zarobków. Ale taka jest sytuacja rynkowa, a ja mam chyba
        szczęście...
      • iworu1 Warszawa 04.12.02, 15:35
        przerwane studia licencjackie ( nie bylo mnie stac )
        specjalista ds.turystyki w biurze podrozy
        4 lata pracy
        na reke 1700 PLN
        +premia w sezonie 300 PLN/mc.

szukam pracy
        bardzo dobry niemiecki
        podstawy angielskiego
        znajomosc komputera

• Gość: bezrobotna Re: Warszawa IP: *.acn.pl 25.05.03, 12:07
          pracowalam w duzej firmie prawniczej na stanowisku kierownika dzialu, srednie
          wyksztalcenie, bardzo dobry angielski. Zarobek 8400 brutto. Nie dziwie sie ze
          juz nie pracuje, czytajac ile ludzie zarabiaja dziwie sie ze utrzymalam sie tam
          z taka pensja przez 6 lat. Wyjezdzam z kraju bo nawet trudno mi sobie wyobrazic
          jak mozna sie utrzymac za pensje 1000-2500 zl w Warszawie.
      • john1 Super zarobki. 25.05.03, 16:14
        Średnia przeciętna wydajność Polaka wynosi 45.5 % / EUROSKOP /
        Jak na taką wydajność to super zarobki.
      • Gość: Gargantua Re: Ile sie zarabia w roznych miastach? IP: *.dial.wanadoo.nl 25.05.03, 20:29
        NL marketing 5500 zl netto
        firma sredniej wielkosci ale o zasegu miedzynarodowym
        27 lat, studia marketing & zarzadzanie w PL + kilka lat doswiadczenia
        zawodowego, znajomosc 3 jezykow, specjalistycznych programow komputerowych do
        analiz, regularne szkolenia, 14 pensji & 40 dni urlopu w roku, + procent z
        zysku (zwykle dodatkowa 15-ta pensja), dodatkowo jakies doplaty do
        ubezpieczenia, emerytury, dojazdow do pracy, przedszkoli dla dzieci.. takie tam
        bez rewelacji, ale nie narzekam, porownujcie dalej
        pozdrawiam
      • Gość: 4U Warszawa IP: *.acn.waw.pl 25.05.03, 22:21
        Finanse (od 10 lat) 26 tys. miesięcznie brutto.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka