babaruba 23.04.03, 19:30 Chciałabym spytać ile może zarobić kurier przesyłek w mieście. Praca w godz.10-18 do przejechania ok. 120km/dzień, do oddania w różne miejsca kilkanaście paczek. Kurier daje własny samochód. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: babaruba Re: zarobki kuriera IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 21:05 Nikt nic nie wie?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: zarobki kuriera IP: *.crowley.pl 24.04.03, 22:15 A co powiedzieli w firmie kurierskiej. Powinni podac jakąś stawke. Sam jestem ciekaw jak to wygląda. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babaruba Re: zarobki kuriera IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 07:54 Prywatna firma szuka kuriera, chcą kogoś ale nie wiedzą ile dać. Mam coś zaproponować.Samej pracy jest niewiele z tym że trzeba być 8 godz."na żądanie".Mogę siedzieć w domu (blisko) i czekać na tel.Jakie są stawki- za km? Ubezpieczenie płatne niezależnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouchi Re: zarobki kuriera IP: 195.136.95.* 25.04.03, 12:00 Gość portalu: babaruba napisał(a): > Prywatna firma szuka kuriera, chcą kogoś ale nie wiedzą ile dać. Mam coś > zaproponować.Samej pracy jest niewiele z tym że trzeba być 8 godz."na > żądanie".Mogę siedzieć w domu (blisko) i czekać na tel.Jakie są stawki- za km? > Ubezpieczenie płatne niezależnie. stawki są od wartości przesyłki. jeśli masz być na etacie, to musisz pensje ustalić inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 Re: zarobki kuriera 25.04.03, 12:57 > stawki są od wartości przesyłki. > jeśli masz być na etacie, to musisz pensje ustalić inaczej. Zgadza się. Ale różne firmy mają różne zasady, zależnie od struktury i wolumenu zleceń. Ja pracowałem na rzecz dwóch różnych firm, w jednej miałem układ kombinowany pseudo-etatowy, tzn. 7,50 brutto/godz. * 8 godz = 52 PLN brutto niezaleznie od tego czy były zlecenia czy płatne za stand-by, plus refundacja kosztów autka: paliwo 45-50 zł/ dziennie + amortyzacja 30 zł. W innej firmie było wg stawki kilometrowej, np. przebieg rzeczywisty 150 km * 0,80 PLN/km = 120 PLN. Zaznaczam, że mam działalność i wystawiałem faktury firmie kurierskiej. Z tym się też trzeba liczyć. Wszystko zależy od firmy. Negocjacje rulez !!! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: zarobki kuriera IP: *.spedpol.com.pl 25.04.03, 12:48 Pracujęw firmie spedycyjnej i znam stawki kurierów, które zależą od rodzaju samochodu i odległości /teren czy miasto/.Ponadto u nas każdy kurier musi mieć działalność gospodarczą.Miesięcznie zarobbki ok.3000,00 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
chmiel_ Re: zarobki kuriera 26.04.03, 09:22 Gość portalu: beata napisał(a): > Pracujęw firmie spedycyjnej i znam stawki kurierów, które zależą od rodzaju > samochodu i odległości /teren czy miasto/.Ponadto u nas każdy kurier musi mieć > działalność gospodarczą.Miesięcznie zarobbki ok.3000,00 brutto. Ja pracuje w branży kurierskiej od trzech lat i z tego co wiem to na początku jest bardzo ciężko. Wspomniana działalność gospodarcza to ok.700 zł miesięcznie na ZUS plus podatek. Zaznaczam, że te opłaty musisz wnosić w określonym terminie a Tobie mogą płacić z opuźnieniem, nawet kilkumiesięcznym, tak to jest w polskich firmach kurierskich. Kurier jeżdżący po mieście samochodem zarabia ok. 3000 brutto,ALE: Na początku nie znasz miasta, a jak Ci się wydaje, że znasz to jesteś w błędzie oraz nie znasz pewnych niuansów tej pracy, więc przez pierwsze dwa miesiące będziesz dopłacał do tego interesu. Najlepsi w tej branży zarabiają ponad 6000 brutto ale oni są ustawieni i pracowali na to latami. Tak w ogóle to rynek przesyłek kurierskich w Polsce jest chory, jest jakaś niezdrowa konkurencja między firmami, zaniżanie cen, spadek zarobków kurierów. Dzieje się tak dlatego, że duże korporacje kurierskie chcą zarabiać na kurierach ile się da, są jakieś kary, itp. Ludzie są niezadowoleni, zakładają swoje firmy, zabierają klientów i w ten sposób mamy w Warszawie milion firm kurierskich, a pamiętam czasy trzech dużych firm, w których pracowali zadowoleni ludzie i było ok. Jak masz wybór to nie pchaj się w coś co powoli zdycha. Wszystkie powyższe uwagi nie dotyczą sytuacji, w której firma zatrudni cię na etat jako własnego kuriera, bo taki układ jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouchi Re: zarobki kuriera IP: 195.136.95.* 28.04.03, 10:30 chmiel_ napisał: > Gość portalu: beata napisał(a): > > > Pracujęw firmie spedycyjnej i znam stawki kurierów, które zależą od rodzaj > u > > samochodu i odległości /teren czy miasto/.Ponadto u nas każdy kurier musi > mieć > > działalność gospodarczą.Miesięcznie zarobbki ok.3000,00 brutto. > > Ja pracuje w branży kurierskiej od trzech lat i z tego co wiem to na początku > jest bardzo ciężko. Wspomniana działalność gospodarcza to ok.700 zł miesięcznie > > na ZUS plus podatek. Zaznaczam, że te opłaty musisz wnosić w określonym > terminie a Tobie mogą płacić z opuźnieniem, nawet kilkumiesięcznym, tak to jest > > w polskich firmach kurierskich. Kurier jeżdżący po mieście samochodem zarabia > ok. 3000 brutto,ALE: Na początku nie znasz miasta, a jak Ci się wydaje, że > znasz to jesteś w błędzie oraz nie znasz pewnych niuansów tej pracy, więc przez > > pierwsze dwa miesiące będziesz dopłacał do tego interesu. Najlepsi w tej branży > > zarabiają ponad 6000 brutto ale oni są ustawieni i pracowali na to latami. Tak > w ogóle to rynek przesyłek kurierskich w Polsce jest chory, jest jakaś > niezdrowa konkurencja między firmami, zaniżanie cen, spadek zarobków kurierów. > Dzieje się tak dlatego, że duże korporacje kurierskie chcą zarabiać na > kurierach ile się da, są jakieś kary, itp. Ludzie są niezadowoleni, zakładają > swoje firmy, zabierają klientów i w ten sposób mamy w Warszawie milion firm > kurierskich, a pamiętam czasy trzech dużych firm, w których pracowali > zadowoleni ludzie i było ok. Jak masz wybór to nie pchaj się w coś co powoli > zdycha. > Wszystkie powyższe uwagi nie dotyczą sytuacji, w której firma zatrudni cię na > etat jako własnego kuriera, bo taki układ jest najlepszy. pachnie Zielonymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babaruba Re: zarobki kuriera IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.04.03, 07:41 Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Będę jedynym "chłopcem na posyłki" w firmie. Jeszcze raz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś