Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zmniejszenie etatu

12.03.07, 17:00
    Witam,

Proszę o odpowiedź na nastepujące pytanie. Pracuję w firmie ponad 4 lata. Wcześniej na 3/4 etatu. Kilka miesięcy temu awansowałem, dostałem umowę na cały etat i większą pensję. Teraz moje stanowisko zostało zlikwidowane. Obawiam się, że wróce na stare stanowisko, będzie to się wiązało pewnie z powrotem do umowy na starych warunkach. Czy pracodawca ma prawo coś takiego zrobić? Umowę mam na czas określony, jeszcze prawie 3 lata.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: a Re: Zmniejszenie etatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:07
        ma prawo za wypowiedzeniem warunków umowy
      • Gość: daria7777 Re: Zmniejszenie etatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:32
        pytanie:
        1. zwiększenie wymiaru czasu parcy było na czas okreslony czy na okres do końca
        trwania umowy
        2. czy nastepowala zmiana stanowiska pracy
        a tak wogóle to jezeli następuje likwidacja stanowiska to pracownik otrzymuje
        wypowiedzenie umowy o pracę ( przy umowie na czas okreslony powyzej 6 miesiecy
        okres wypowiedzenia wynosi 2tygodnie)albo wypowiedzenie zmieniające gdzie
        propozycja zawiera nowe warunki umowy o pracę i albo przyjmujesz albo nie Na
        zajęcie stanowiska masz połowe okresu wypowiedzenia tzn w twoim przypadku 1
        tydzień. jesli masz jeszcze jakies wątpliwosci pytaj
        • kali_25 Re: Zmniejszenie etatu 12.03.07, 19:55
          Dostałem nową umowę, po wygaśnięciu poprzedniej na 3/4 etatu, na 3 lata cały etat i podwyżka. Zmieniłem stanowisko pracy. Czyli jest tak jak myślałem, bez żadnego problemu mogą to zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka