Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przedstawiciel medyczny

IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 06.05.03, 17:17
    Witam!
    mam nadzieję, że odwiedzi mnie :) kilka osób które przeszły przez rozmowy
    kfalifikacyjne na ww. stanowisko. ciekawa jestem czy oprócz szeregu innych
    wątków na tego typu rozmowie pojawiają się pytania dotyczące fachowej wiedzy
    z zakresu fizjologii, anatomii itd.
    dzieki za wszelkie wskazówki
    pozdrawiam :).
    Obserwuj wątek
      • chrzarzasty Re: przedstawiciel medyczny 06.05.03, 17:26
        Gość portalu: hanka napisał(a):

> Witam!
        > mam nadzieję, że odwiedzi mnie :) kilka osób które przeszły przez rozmowy
        > kfalifikacyjne na ww. stanowisko. ciekawa jestem czy oprócz szeregu innych
        > wątków na tego typu rozmowie pojawiają się pytania dotyczące fachowej wiedzy
        > z zakresu fizjologii, anatomii itd.
        > dzieki za wszelkie wskazówki
        > pozdrawiam :).

e tam fizjologia... pytaja sie czy zamierzasz miec dzieci w bliskiej
        przyszlosci, czy jestes gotowa jedzic po szpitalach, aptekach po 12, 13 godzin
        dziennie,...czy rzeczywiscie chcesz byc akwizytorem, to wszystko.
        • Gość: hanka Re: przedstawiciel medyczny IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 06.05.03, 17:32
          dzięki :), ale chyba zeby zaczeli o to pytac, muszą wiedzieć z kim mają do
          czynienia, na jakim poziomie intelektualnym aktualnie się znajduje itd.
          • chrzarzasty Re: przedstawiciel medyczny 06.05.03, 17:38

> dzięki :), ale chyba zeby zaczeli o to pytac, muszą wiedzieć z kim mają do
            > czynienia, na jakim poziomie intelektualnym aktualnie się znajduje itd.

ale co ma do tego poziom intelektualny?Dostaje sie duza torbe z
            np.Rutinoscorbinem i..wio! Zreszta zeby wypenic ich targety trzeba dawac
            lapowki w szpitalach , aptekach inaczej nastepny do golenia.Najwazniejsze zeby
            wiedziec komu i jakie lapowki dawac!
            • Gość: hanka Re: przedstawiciel medyczny IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 06.05.03, 17:46
              ... wobec tego na co wykształcenie wyższe?
              • chrzarzasty Re: przedstawiciel medyczny 06.05.03, 17:54

> ... wobec tego na co wykształcenie wyższe?

zeby z 600 aplikacji polowe wywalic na chybil trafil, z 300 wybrac tych z
                wyzszym, potem polowe wywalic( na chybil trafil) do tych 50 wybrancow zadzwonic
                i poinformowac ich o testach, nastepnie zeby te 50 osob myslao i podniecalo
                sie -moze to bede ja, ale by bylo cudownie!,potem ta 4 o najlepszym wyniku
                zostanie zaproszona na rozmowy, i wresscie robote dostanie NIESLUBNY SYN
                DEREKTORA SPRZEDAZY!!!
                sorry, ale ide teraz na piwo!
              • Gość: camelia Re: przedstawiciel medyczny IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.05.03, 21:19
                Haniu,
                mnie się udało po 11 miesiącach szukania - zosatć przedst. med. Dziś byłam
                pierwszy dzień w pracy (czyli już w gabinecie lekarza)i jestem zmęczona jak
                koń po westernie :( Emocje mnie tak wypaliły. Moją drogę opisałam w swoim
                watku do którego pozwalam sobie dołaczyć link
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=5849909
                Wszystko tam opisałam, jak bedziesz chciała jeszcze o coś zapytać pisz na
                priv - adres jest tam umieszczony.
                Pozdrawiam
                • Gość: mariusz robert Re: przedstawiciel medyczny IP: *.osk.pl / 192.168.3.* 12.05.03, 20:39
                  zgadzam sie z alina, ze praca przedstawiciela medycznego wypala, ja bylem tak
                  wykonczony tymi ciaglymi trasami i wizytami u lekarzy i sklepow medycznych, ze
                  nie wyrabialem, zwolnilem sie z tej pracy, mylse ze ta praca dla ludzi z
                  wyksztalceniem wyzszym jest malo ambitna
        • Gość: Cleo25 Re: przedstawiciel medyczny IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.05.03, 17:58
          chrzarzasty napisał:

> Gość portalu: hanka napisał(a):
          >
          > > Witam!
          > > mam nadzieję, że odwiedzi mnie :) kilka osób które przeszły przez rozmowy
          > > kfalifikacyjne na ww. stanowisko. ciekawa jestem czy oprócz szeregu innych
          >
          > > wątków na tego typu rozmowie pojawiają się pytania dotyczące fachowej wied
          > zy
          > > z zakresu fizjologii, anatomii itd.
          > > dzieki za wszelkie wskazówki
          > > pozdrawiam :).
          >
          > e tam fizjologia... pytaja sie czy zamierzasz miec dzieci w bliskiej
          > przyszlosci, czy jestes gotowa jedzic po szpitalach, aptekach po 12, 13
          godzin
          > dziennie,...czy rzeczywiscie chcesz byc akwizytorem, to wszystko.

to musze przyznac, ze nie miales agresywnych pytan, bo najednej rozmowie pani
          zrobila sobie tescik z anatomii,fizijologii i biochemii, w szczególnosci ta
          ostatnia sobie upodobala,nie powiem, zeby byla mila w stosunku do mnie, ale
          takie sa aspekty szukania pracy, przyszly niedoszly pracodawca bywa agresywny:)
          Na innej rozmowie pani byla jeszcze gorsza, potraktowala mnie jak nic,a siebie
          jaka królewne, egzekwowaBa wszystko co sie dalo prócz wiedzy czysto medycznej i
          farmaceutycznej:)
          Ale i takm najgorsze sa 5-minutówki, bo co mozna sie dowiedziec o czlowieku w
          tak krotkim czasie, chyba niewiele, a moze sie myle:)
          ale stwierdzam, ze jak na akwizycje, sporo sie trzeba naharowac, by miec taka
          prace
          • Gość: hanka Re: przedstawiciel medyczny IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 08:39
            ... Cleo a czy Ty uważasz, że pytania z zakresu biochemii należą do grupy
            agresywnych? :), jeśli masz wykszt. medyczne albo pokrewne więc chyba biochemia
            i fizjologia to nie są obce Ci tematy, no chyba ze przez pięć lat
            się "obijałaś", a teraz ...
            • Gość: Cleo25 Re: przedstawiciel medyczny IP: *.MAN.atcom.net.pl 14.05.03, 13:08
              Nie uwazam, ze to byly pytania agresywne pod wzgledem ich jakosci, chodzilo mi
              o sposob ich zadawania, odpowiedzialam na nie, niestey jesli tak mówisz to
              zmarnowalam piec lat studiów na opiedzielaniu sie, gdyz wyzej wymienione
              przedmioty moge potraktowac hobbistycznie, bo nie mialam z nimi za duzo
              wspolnego, co bylo ewidentnie wskaze w CV, a o hobby nie wspomnialam
              Tu sie nie liczy jak bardzo umiesz,medycyna i farmacja jest szetroko pojetym
              zagadnieniem i ciagle sie czegos uczysz, wazne by ta wiedze odpowiednio
              wykorzystac w pewnych sytuacjach, a ogólnie chodzi o techniki sprzedazy i
              mozliwosci finasowe firmy, a przede wszytskim o Ciebie, jako o czlowieka, jesli
              bedziesz umiala przekonac do siebie pracodawce do tego zeby ciebie zatrudnil,
              to przekonasz pozniej lekarza lub farmaceute do przeisania danego preparatu
      • Gość: HUBERT Re: przedstawiciel medyczny IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 20:14
        Witaj

JA poszukuję pracy na stanowisku przedst. medycznego od 1, 5 roku. Byłem już na
        19 rozmowach kwalifikacyjnych. Tylko na 1 z nich zadano mi pytanie z wiedzy
        medycznej( ile zastawek ,ma serce i funkcje trzustki).Inne rozmowy to pytania
        o ,mocne i słabe strony i tego typu głupoty . Spośród wielu firm u których
        byłem na rozmowie wg mnie tylko 3 miały profesjonalistów wśród
        przeprowadzających rekrutacje(GSK, ADAMED, ROCHE) Pozdrawiam i życzę powodzenia
        przedstawiciel_medyczny@poczta.onet.pl - jeśli chcesz o cośspytać napisz
        Hubert
      • Gość: alina Re: przedstawiciel medyczny IP: *.proxy.aol.com 12.05.03, 15:54
        Nikt cie nie bedzie pytal o wiedze medyczna, bo tej ci wcale do pracy
        przedstawiciela nie potrzeba. Dlaczego wymagaja, aby kandydaci mieli wyzsze
        wyksztalcenie? Otoz chyba tylko dlatego, ze wobec przedstawiciel bez literek
        przed nazwiskiem nie wzbudza szacunku lekarza.
        Praca przedstawiciela polega na tym, aby zwiekszyc sprzedaz leku.
        Tu jest potrzebny dobry handlowiec, nie jak to sie praktykuje w Polsce- lekarz
        czy farmaceuta. Firmy farmaceutyczne wykorzystuja polskie bezrobocie
        zatrudniajac wyksztalconych mlodych ludzi na stanowisku na jakim w UE wystarczy
        matura+szkolenie. Tak wiec jest to praca ponizej waszych kwalifikacji,
        frustrujaca (wlasna firma traktuje swoich repow jak debili) tyle, ze troche
        lepiej platna niz inne. Dobra na krotka mete, na przeczekanie, ale na pewno nie
        szczyt marzen.
        • gruszka5 Re: przedstawiciel medyczny 13.05.03, 19:37
          Gość portalu: alina napisał(a):

> Nikt cie nie bedzie pytal o wiedze medyczna, bo tej ci wcale do pracy
          > przedstawiciela nie potrzeba. Dlaczego wymagaja, aby kandydaci mieli wyzsze
          > wyksztalcenie? Otoz chyba tylko dlatego, ze wobec przedstawiciel bez literek
          > przed nazwiskiem nie wzbudza szacunku lekarza.
          > Praca przedstawiciela polega na tym, aby zwiekszyc sprzedaz leku.
          > Tu jest potrzebny dobry handlowiec, nie jak to sie praktykuje w Polsce-
          lekarz
          > czy farmaceuta. Firmy farmaceutyczne wykorzystuja polskie bezrobocie
          > zatrudniajac wyksztalconych mlodych ludzi na stanowisku na jakim w UE
          wystarczy
          >
          > matura+szkolenie. Tak wiec jest to praca ponizej waszych kwalifikacji,
          > frustrujaca (wlasna firma traktuje swoich repow jak debili) tyle, ze troche
          > lepiej platna niz inne. Dobra na krotka mete, na przeczekanie, ale na pewno
          nie
          >
          > szczyt marzen.
          W pełni się zgadzam z Alina w firmie której pracowałem (z grupy wielkiej
          piątki) Novartis tylko jeden na 30 repów miał wykształcenie spokrewnione z
          medyczny , co jest najśmieszniejsze to ostatnio na terenie warszawy pracuje
          koleś który przez 10 lat był kelnerem (i jego wiedza medyczna jest szeroka:-)

• Gość: Cleo25 Re: przedstawiciel medyczny IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.05.03, 21:54
            gruszka5 napisał:

> Gość portalu: alina napisał(a):
            >
            > > Nikt cie nie bedzie pytal o wiedze medyczna, bo tej ci wcale do pracy
            > > przedstawiciela nie potrzeba. Dlaczego wymagaja, aby kandydaci mieli wyzsz
            > e
            > > wyksztalcenie? Otoz chyba tylko dlatego, ze wobec przedstawiciel bez liter
            > ek
            > > przed nazwiskiem nie wzbudza szacunku lekarza.
            > > Praca przedstawiciela polega na tym, aby zwiekszyc sprzedaz leku.
            > > Tu jest potrzebny dobry handlowiec, nie jak to sie praktykuje w Polsce-
            > lekarz
            > > czy farmaceuta. Firmy farmaceutyczne wykorzystuja polskie bezrobocie
            > > zatrudniajac wyksztalconych mlodych ludzi na stanowisku na jakim w UE
            > wystarczy
            > >
            > > matura+szkolenie. Tak wiec jest to praca ponizej waszych kwalifikacji,
            > > frustrujaca (wlasna firma traktuje swoich repow jak debili) tyle, ze troch
            > e
            > > lepiej platna niz inne. Dobra na krotka mete, na przeczekanie, ale na pewn
            > o
            > nie
            > >
            > > szczyt marzen.
            > W pełni się zgadzam z Alina w firmie której pracowałem (z grupy wielkiej
            > piątki) Novartis tylko jeden na 30 repów miał wykształcenie spokrewnione z
            > medyczny , co jest najśmieszniejsze to ostatnio na terenie warszawy pracuje
            > koleś który przez 10 lat był kelnerem (i jego wiedza medyczna jest szeroka:-)
            >

To na chorobę jasną ten cały tok rekrutacyjny,ja sie zupełnie zgadzam, ze tu
            potrzeby handlowiec, a nie lekarzy czy farmaceuta, i tak zalezy od polityki
            firmy czy lek sie sprzeda, czy nie, faktycznie to jedyna ucieczka dla ludzi z
            tym mgr lub inż lub cokolwiek, bo niestety znalezienie pracy zgodneij z
            wykształceniem, graniczy z cudem:)
            • Gość: kan Re: przedstawiciel medyczny IP: *.mega.tmns.net.au 14.05.03, 11:03
              Kochani moi,

Przedstawiciele medyczni w Anglii sa rekrutowani najczesciej z bylych
              pielegniarek/pielegniarzy, czyli po studiach. US glownie rekrutuje z bylych
              nauczycieli, preferowani ci z dyplomem, Australia - pielegniarze/pielegniarki,
              pozniej nauczyciele, bizness study lub doswiadczenie w biznesie WSZYSCY po
              studiach. Skonczyly sie czasy, gdy przedstawiciel medyczny tylko upychal towar.
              Matura + kurs byly dobre 20 lat temu. Jest to bardzo dobry zawod i kariera,
              zycze wam oby jak najszybcie dotarlo to do Polski. Firmy farmaceutyczne,
              przynajmniej wiekszosc sa zagraniczne i wy nie musicie ograniczac sie tyklo do
              pracy na jednym rynku.
              Powodzenia
              • Gość: Alina Re: przedstawiciel medyczny IP: *.proxy.aol.com 16.05.03, 17:19
                Gość portalu: kan napisał(a):

> Kochani moi,
                >
                > Przedstawiciele medyczni w Anglii sa rekrutowani najczesciej z bylych
                > pielegniarek/pielegniarzy, czyli po studiach. US glownie rekrutuje z bylych
                > nauczycieli, preferowani ci z dyplomem, Australia -
                pielegniarze/pielegniarki,
                > pozniej nauczyciele, bizness study lub doswiadczenie w biznesie WSZYSCY po
                > studiach. Skonczyly sie czasy, gdy przedstawiciel medyczny tylko upychal
                towar.
                > Matura + kurs byly dobre 20 lat temu. Jest to bardzo dobry zawod i kariera,
                > zycze wam oby jak najszybcie dotarlo to do Polski. Firmy farmaceutyczne,
                > przynajmniej wiekszosc sa zagraniczne i wy nie musicie ograniczac sie tyklo
                do
                > pracy na jednym rynku.
                > Powodzenia
                A we FRANCJI I NIEMCZECH:matura+szkolenie i NIGDZIE nie znajdziesz ludzi po
                piecioletnich studiach, a tym bardziej LEKARZY!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka