olia001 17.03.07, 11:06 Czy jest szansa dla techników żeby się rozwijać dalej nie koniecznie idąc na studia?? w branży budowlanej (budowa dróg) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axx611 Re: szansa dla młodych. 17.03.07, 11:52 Zadnej szansy. Nie mozesz zrobic uprawnien. Musisz miec studia. Ale nie chcesz studiowac bo przeciez to oczywiste ze wszyscy nie musza z roznych powodow. Nie majac uprawnien nie mozesz miec dobrego wynagrodzenia. Zatem pozostaje Ci tylko wyjazd z Polski do jednego z krajow zachodnich. Prace w budownictwie znajdziesz bez problemu a techik budowlany jest uznawanym tytulem powiedzmy w Anglii. Za komuny technik mogl miec uprawnienia budowlane i wielu je mialo.(z ograniczeniem) Dodam ze w Polsce byl czas kiedy uprawnienia budowlane byly nadawane bez egzaminu tylko na podstawie praktyki i wyksztalcenia.Technicy zostali wyeliminowani z zawodu. Zatem trzeba olac ten system. Osobiscie kiedys skonczylem technikum budowy drog i mostow a pozniej politechnike. Odpowiedz Link Zgłoś
abender Re: szansa dla młodych. 20.03.07, 12:21 Skończyłam Budowę Dróg i Mostów (WAT) 1,5 roku temu. Uwierz mi na słowo, żeby coś osiągnąć w branży budowlanej koniecznie idź na studia i zrób uprawnienia. Jako technik masz raczej marne szanse. Wiem coś o tym bo też kończyłam technikum (budowlane). Ogólnie dla drogowców jest sporo pracy za dobre pieniądze. W większości przypadków wymagane są uprawnienia budowlane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: szansa dla młodych. 17.04.07, 14:07 teraz budowa dróg przezywa renesans tak ja i całe budownictwo.. Odpowiedz Link Zgłoś