Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Naprawdę fajna firma

IP: *.siemianowice.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 13:28
    Witam!

Tak wiele pisze się tutaj o tym jak to sie zle pracuje, jacy to ci szefowie
    są zli, z jakimi idiotami mamy (macie) przyjemność pracować.
    Tak sobie własnie doszedłem do wniosku, że tak w zasadzie zaden z
    forumowiczów nie napisał niczego pozytywnego odnosnie swojej firmy,
    przynajmniej ja nie zauwazyłem takich wypowiedzi.
    Ja Was całkowicie rozumiem , sam pracowałem kilka lat w firmie, w której
    borykałem się z szefem idiotą , zarozumiałą i walniętą kierowniczką działu
    itp itd, ale w końcu trafiłem do firmy , w której pracuje dosc sporo osób ,
    firma bardzo duza i .... o dziwo , prezes bardzo w porządku, jego zastępca
    również, dyrektor i wszyscy inni pracownicy tak samo.
    Ogólne zrozumienie , pracuje tutaj około 3 miesięcy jako informatyk , tak
    sobe czasami obserwuje prace handlowców i zauważyłem , że jesli powstaje
    jakiś problem to starają sie rozwiązać go wspólnie, nie ma wzajemnego
    donoszenia na siebie jak to czasem w innych firmach bywa. Normalnie miła i
    rodzinna atmosfera :)
    Mam pytanie , czy ktoś z Was również ma przyjemność pracowac w podobnej
    firmie, czy może moja firma to niestety ewenement w skali kraju ? :)

Pozdrawiam serdecznie
    Obserwuj wątek
      • hamsterek Re: Naprawdę fajna firma 22.05.03, 11:28
        FARCIARZ !!!
      • Gość: julka Re: Naprawdę fajna firma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.03, 12:22
        Ja po 3 miesiacach tez tak mówiłam ale szybko sie okazało w jakim błędzie
        byłam.
        Mam nadzieje, że ty tego nie doświadczysz.
        pozdrawiam.
      • Gość: Fred Re: Naprawdę fajna firma IP: *.wodgik.katowice.pl 29.05.03, 17:02
        Podobny życiorys jak Ty: najpierw przerąbana firma, od paru lat w obecnej i
        jest super!
      • gulnara1 Re: Naprawdę fajna firma 29.05.03, 22:23
        A w mojej firmie bylo super za poprzedniej szefowej. Teraz boss sie zmienil i
        atmosfera sie zmienila na gorsze. Wniosek - wszystko zalezy od tego z kim
        pracujesz.
        pozdra
        • Gość: Fred Re: Naprawdę fajna firma IP: *.wodgik.katowice.pl 30.05.03, 07:29
          Nic dodać, nic ująć. Kadry rieszajut wsio. Możesz pracować w czymś a la
          archiwum z filmu "Kingsajz" i codziennie przychodzić do pracy z uśmiechem, bo
          masz fajnych kumpli, a może być tak, że pracujesz w szklanym pałacu, zarabiasz
          10 000 zł i myślisz o samobójstwie. Pozdro
          • Gość: Oban Re: Naprawdę fajna firma IP: 212.160.210.* 30.05.03, 10:55
            Najgorzej jak poracujesz za 10.000/ mies kilka lat. Ubierzesz sie w kredyty
            itp, zacznie ci być wygodnie a potem przychodzi ten dzień gdy masz dość
            ale nie za bardzo masz siłę czy odwagę żeby odejść. Wtedy możesz naprawdę
            zacząć myśleć o samobójstwie : dalej żyć tak jak dotychczas nie masz siły ani
            ochoty a zmmienić nie masz odwagi.

Ale to tak na marginesie, bo ja też pracuję w fajnej firmie i złego słowa
            o niej nie powiem bo nie mam powodu.
            A że się już uzależniłem .... ;)

• Gość: SZK Re: Naprawdę fajna firma IP: 217.153.132.* 06.06.03, 13:13
              jakbym siebie widzial
              pare lat juz pracuje
              kredyty mam na ktore miesiac w miesiac wiecej place niz wynosi srednia krajowa
              praca mi przebrzydla i mnie nudzi strasznie
              ale dopoki nie splace kkredytow (szczesliwie do konca tego roku)
              nie moge wykonac zadnego ruchu
              kredyty to najwieksza niewola jaka mozna sobie samemu stworzyc
            • Gość: jb Re: Naprawdę fajna firma IP: 158.75.15.* 09.06.03, 16:25
              Gość portalu: Oban napisał(a):

> Najgorzej jak poracujesz za 10.000/ mies kilka lat.

Taaa, najgorzej. Zarabiam niecałe 1100, nawet nikt mi żadnego kredytu nie da...
      • lala24 Re: Naprawdę fajna firma 30.05.03, 16:36
        zdradz jaka to firma....wysle cv....moze mnie przyjmą? ;-)
      • Gość: tom Re: Naprawdę fajna firma IP: *.elartnet.pl 13.07.03, 19:06
        To jest ciekawy watek, tylko jakos szybko zmienil sie z optymistycznego na
        nieco mniej. Czy sa tacy, ktorzy napisza jakies konkretne nazwy firm, w ktorych
        jest fajna atmosfera pracy, a i zarobki nie najgorsze (chodzi mi glownie o W-
        we, ale piszcie o wszystkich). Szukam wlasnie pracy i jak czytam niepochlebne
        opinie o wielu znanych koncernach, ktore chwala sie znakomita atmosfera jaka u
        nich panuje, to sie zastanawiam gdzie wlasciwie trzeba skladac te CViki.
        Pozdrawiam
        • Gość: azm Re: Naprawdę fajna firma IP: *.acn.pl 13.07.03, 19:43
          Firmy, w których panuje fajna atmosfera, nie poszukują nowych ludzi. W takich
          firmach ludzie pracują od matury albo ukończenia studiów aż do zasłużonej
          emerytury. Nikt nikogo nie wygryza, nie ma mobbingu, podkładania świń,
          molestowania. Pracownicy z radością zwiększają wydajność motywowani wysokimi
          pensjami i jeszcze wyższymi premiami, jak również imprezami integracyjnymi oraz
          koszykami z łakociami dla dzieci pod choinkę. Kierownicy... pardon: managerowie
          sprawiedliwie rozdzielają zadania i rzetelnie nagradzają osiągnięcia. Nawet
          często rezygnują ze swej funkcji na rzecz podwładnego, ktorego z całą
          słusznością uznali za bardziej kompetentnego i predestynowanego do awansu oraz
          wyższej pensji. Uścisk dłoni Najwyższego Szefa, jego ciepłe spojrzenie i
          życzliwe pytanie: "No, Pani Aniu (lub: Panie Adamie - można wstawić dowolne
          imię), jak się pracuje? Dobrze? No, to świetnie. Pani Aniu (lub: Panie Adamie),
          liczymy na Panią/Pana" wprawiają pracowników w stan podwyższonej aktywności i
          powodują, że Kowalskie i Kowalscy z entuzjazmem kończą brunch popijając energy
          drinkiem (bo drugiego śniadania nie jadają ze względów dietetycznych i
          estetycznych) i czym prędzej wracają do komputera i telefonu, przygotowują
          analizy, prezentacje, plany podróży służbowych, rozliczenia wydatków, a nade
          wszystko - zestawienia nowych klientów i wyniki sprzedaży, która znowu o 11,3%
          (można wstawić dowolną liczbę, byle większą od podanej przez Najwyższego Szefa)
          wyprzedziła plan miesiąca (kwartału, półrocza, roku), i...

Czy ktoś pracuje w takiej firmie?
          Czy ktoś już coś takiego napisał, czy ja sam to wymyśliłem?
          • Gość: tom Re: Naprawdę fajna firma IP: *.elartnet.pl 13.07.03, 20:35
            Jakbym ironie jakas slyszal albo drwine nawet... Czy to znaczy, ze tak czy
            inaczej trzeba sie liczyc z jakimis kosztami i alternatywa jest praca z niska
            placa w atmosferze mobbingu albo z wysoka placa, ale po 12 godz. i na amfie.
            Oczywiscie upraszczam nieco sprawe, ale chcialbym wierzyc, ze sa firmy gdzie
            mozna godnie spedzic 8-9 godz/dzien i otrzymac za to godziwa zaplate. Czy
            naprawde tylko tworca tego watku ma satysfakcjonujaca prace? Moze ktos jednak
            ma jakies pozytywne doswiadczenia z pracodawcami. Pzdr
            • Gość: azm Re: Naprawdę fajna firma IP: *.acn.pl 14.07.03, 10:45
              Mój kumpel przeszedł kiedyś do konkurencyjnej firmy (przedstawicielstwo firmy
              amerykańskiej) za pensję o połowę wyższą. Jego nowy szef był tak ambitny, że do
              pracy przychodził z pracy o 7.30, a nie wychodził przed 21.00. Tego samego
              wymagał od robaczków-podwładnych. Mój kumpel wytrzymał rok tyrania, nabawił się
              wrzodów żołądka, a w końcu zmienił pracę na spokojniejszą.
              • Gość: tom Re: Naprawdę fajna firma IP: *.elartnet.pl 14.07.03, 19:24
                Tez slyszalem o takich przypadkach. Najgorzej jednak nabawic sie wrzodow za
                marne grosze. Slyszalem, ze Toyota jest dobrym pracodawca. Moze macie jeszcze
                jakies typy?
                • Gość: Dex Re: Naprawdę fajna firma IP: *.emea.ibm.com 09.05.14, 10:40
                  IBM GSDC Wrocław jest OK

Wprawdzie duzo ludzi narzeka, ale sa to z reguły osoby prosto po studiach, niewiele umiejące oprócz jednego lub dwóch języków, którzy i tak nigdzie indziej nic lepszego nie znajdą. Ale jak ma sie jakieś potrzebne tam umiejetnosci, to jest naprawdę przyjemnie.
          • oban Re: Naprawdę fajna firma 15.07.03, 22:52
            może nie do końca tak ale bardzo podobnie : Schenker Sp. z o.o.
            Polecam z całego serca, choć sam znalazłem inna drogę niż 8 godz w biurze za
            godziwą płacę i świetną atmosferę.

Jeżeli się załapiecie (redukcja zatrudnień - ale nie pracowników)
            bedzie fajnie.

Więcej : www.schenker.pl
            • Gość: johnny m. Re: Naprawdę fajna firma IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 10.10.03, 21:43
              Od okolo roku pracuje w jednym z wiekszych bankow inwestycyjnych przy wycenie
              instrumentow pochodnych. I trudno narzekac mi na firme jako organizacje. Jest
              naprawde spoko - duze place, duze bonusy, wyjazdy za granice itp.

Wydaje sie to byc sielanka, gdyby nie ludzie ktorzy wyciagaja naprawde mase
              kasy np. 1-2m w bonusach. To sa naprawde sku****ni, ale chyba tak juz musi
              wygladac food chain ...

Pzdr
      • Gość: kkk Re: Naprawdę fajna firma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.14, 14:28
        Może twoi przełożeni są wyrozumiali, ale my dla spamu nie jesteśmy.
      • dwie_szopy_jackson Re: Naprawdę fajna firma 06.05.14, 13:39
        Tak sie sklada, ze to ja zalozylem ten watek :) Ktos go odkopal, widze :)
        11 lat pozniej, juz dawno nie pracuje w tej firmie, kierownik okazal sie osoba bardzo niekompetentna a ogolnie atmosfera z tego co sie okazalo po latach byla ze tak powiem ...srednia, jedynie Szef byl naprawde bardzo w porzadku :)
        No ale, moze teraz cos sie pozmienialo i obecnie jest to naprawde fajna firma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka