Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

która pracę wybrać?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:01
    witam mam taki dylemat- czy wybrac pracę w eurobanku jako doradca klienta czy
    może w administracji publicznej a dokładniej w starostwie? Dodam ze studiuje
    zaocznie! w starostwie odbyłem kila stażów i wiem jak to wszytsko tam sie
    kręci! ale coś ciagnie mnie tez do pracy w banku. proze napiszcie co lepsze??
    I jak wyglada praca w tym banku??
    Obserwuj wątek
      • anula36 Re: która pracę wybrać? 10.05.07, 11:03
        moze rzuc moneta? wiarygodnosc wyboru bedzie ta sama.
      • 0tdr0 Re: która pracę wybrać? 10.05.07, 11:24
        Niewiele osob jest zadowolonych z pracy w banku na obsludze klienta. Urzednicy
        tez narzekaja. Zreszta co my tu mamy gadaqc- przeciez to Ty wiesz czy wolisz
        pracowac wiecej w bardziej stresujacych warunkach i za lepsza kase oraz na jaka
        wyplate gdzie mozesz liczyc. W jaki sposob osoby nie majace zielonego pojecia o
        warunkach, jakie Ci zaproponowano, maja Ci pomoc?
        • Gość: ade Re: która pracę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:14
          zaproponowano wszędzie te same warunki w eurobanku 1200 brutto a starostwie 1300
          brutto. Praca bardziej stresująca jest w banku ale z drugiej strony pewnie o
          wiele bardziej ciekawsza. KURDE!! jak nie ma pracy i nikt przez przeszło 2
          miesiące nie oddzwaniał na moje podania to teraz nagle zadzwonili dwaj
          pracodawcy. nie zdziwie sie jak zadzwonią kolejni ;???
          • Gość: Marcin Re: która pracę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:25
            z moich informacji to mogę Ci powiedzieć, że jeżeli myślisz bardziej
            przyszłościowo i stawiasz na rozwój to wybierz bank, na początku nie jest łatwo
            ale jak już się człowiek wkręci w świat pieniędzy (patrz. bank) to z pewnością
            jest to lepsza perspektywa na przyszłość niż starostwo.
            Ale oczywiście wybór należy do Ciebie :)
            • anula36 Re: która pracę wybrać? 10.05.07, 12:36
              tylko jeszcze wczesniej trzeba przezyc za te 1200 brutto:)to jest dopiero
              umiejetnosc.
              • Gość: Marcin Re: która pracę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:38
                ale w starostwie niewiele więcej, tak więc nie ma większej róznicy :)
                • anula36 Re: która pracę wybrać? 10.05.07, 12:42
                  dlatego tak czy inaczej chyle czola;)
              • Gość: Monika Re: która pracę wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:24
                Ja żyję za 400, żaden problem, trzeba tylko stworzyć sobie hierarchię wartości.
      • Gość: Pr Re: która pracę wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.07, 14:22
        Jeżeli rozpoczyna się pracę banku w obsłudze klienta to w większości przypadków
        zostaje się w tej obsłudze klienta...marne masz szanse na wyższe stanowiska,
        zwykle twoja 'kariera' może się skończyć na stanowisku kierowniczym związanym
        ze sprzedażą (oczywiście jeżeli starczy ci zdrowia, chęci i umiejętności). To
        nie są już czasy, że w bankach rozpoczynało się pracę od stanowisk obsługowych,
        a później awansowało na menadżerów, kierowników filii itp...
        Karierę w banku robią ludzie ze świetnym wykształceniem popartym
        doświadczeniem, ale nie w obsłudze klienta.
        Nie wierz w to co obiecują - kariera i dynamiczny rozwój nie są przeznaczone
        dla osób, które obsługują klienta. Przyczyna? - zawsze można zatrudnić kogoś
        nowego na twoje miejsce ponieważ doradca klienta w większości banków nie musi
        mieć praktycznie żadnych kwalifikacji. Pracując w obsłudze klienta w żaden
        sposób się nie rozwijasz - będziesz tylko bardziej komunikatywny i poznasz
        podstawowe produkty bankowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka