Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

znajomość programu SAP

IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.07, 18:51
    hej!
    pytanko takie oto mam....czy znajomość tego programu jest dość istotną
    informacją w CV jeśli ubiegam się o prace w nowym miejscu? czy mam się tym
    pochwalic?:D
    w obecnej firmie działam w tym programie, posługuje się nim na codzień. czy
    znajomośc tego jst plusem w poszukiwaniu pracy?:)
    dzieki za odp:)
    pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Dosia Re: znajomość programu SAP IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.05.07, 19:25
        Niezle pytanie :))
        A uwazasz, ze nie ma sie czym chwalic? Rrozumiem, ze nie masz zwyczaju podawac w
        CV kwalifikacji jakie posiadasz...?
        • Gość: lukass Re: znajomość programu SAP IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.07, 20:32
          no właśnie teraz będę starć się o pracę po raz drugi więc zastanawiam się czy w
          nowym CV zawrzeć tą informację, wcześniej nie potrafiłem posługiwać się tym
          programem, nauczyłem się w tej firmie, i nie jest to dla mnie czymś
          nadzwyczajnym ot tak poprostu umiem bo kazali:D
          • d.o.s.i.a Re: znajomość programu SAP 13.05.07, 21:19
            to moze na wszelki wypadek nie pisz... Bo moze bys jeszcze dostal ta nowa prace...?
      • d.o.s.i.a Re: znajomość programu SAP 13.05.07, 21:22
        Dobra, to teraz na serio.
        Napisz. Koniecznie. Co robiles, na jakim module pracowales, na czym polegalo
        wykorzystanie SAP'a w Twojej pracy.
        SAP to przeogromny temat, Ty zapewne wykorzystywales go w jakims malym wycinku -
        musisz opisac co to bylo konkretnie, nie wystarczy, ze napiszesz SAP, bo za tym
        kryja sie dziesiatki roznych zastosowan, zawodow itp.
        Teraz duzo firm przechodzi na SAP'a, znajomosc tego srodowiska to duzy plus.
        • Gość: lukass Re: znajomość programu SAP IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.07, 21:26
          dzieki za odpowiedz:)
          pracuje na sap r/3, w branży spozywczej, jestem odpwiedzialny za księgowanie
          dostaw towarów, przeksięgowanie artykułów z jednego składu do drugiego itp oraz
          wszystko to co jest chyba mozliwe w sap r/3.
          • Gość: okno na swiat Re: znajomość programu SAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 21:33
            oo to pracujemy w tej samiej firmie...czyzby to był L.......d???
            • Gość: lukass Re: znajomość programu SAP IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.07, 21:37
              a nie wiem czy w tej samej:D ja w K......d :D:D branza spozywcza, sklep
              wielkopowierzchniowy hehee
              • Gość: okno na swiat Re: znajomość programu SAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 21:42
                a ja ci tam towar fakturuje.ha ha -ten co doda ci skrzydeł....
                • Gość: lukass Re: znajomość programu SAP IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.07, 21:45
                  hehe jakos przezyje, najorzej ksieguje sie dostawy z maersk, żarcie dla psów i
                  kotów:D masakra:D klne wtedy najbadziej chyba:D:D
                  • Gość: okno na swiat Re: znajomość programu SAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 21:50
                    wiem o czym mowisz ..ale znajomosc SApr/3 jest ok...pracuje na tym programie
                    juz 3 lata i mozna przywyknac..jest duzym argumentem przy staraniu sie o nowa
                    prace,narazie jest niewiele osób ktorzy znaja ten program i mowie ci masz duze
                    sznase przy zmianie pracy...zycze powodzenia
                    • Gość: lukass Re: znajomość programu SAP IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.07, 21:55
                      i myślisz ze jest to dobry argument aby go wpisac do cv? ja pracuje na nim od
                      poczatku tego roku, i nie myslalem ze jest to coś dobrego ( w sensie ze dobrze
                      takim czyms się pochwalić, myslalem ze to program tylko w mojej firmie), ale
                      jakis czas temu dowiedzialem sie ze to program stosowany w wielu firmach i
                      zaczalem sie zastanawiac czy przypadkiem nie posiadam dobrego fachu w rękach, a
                      ten nasz program r/3 mowisz ze jest czymś czym dobrze jest sie pochwalic tak?
                      • Gość: Dosia Re: znajomość programu SAP IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.05.07, 22:24
                        No nie moge :))

www.sap.com/index.epx
                        Znajomosc R/3 jest bardzo duzym plusem. System SAP wdrazaja najczesciej duze
                        firmy, ktore na to stac - dla Ciebie to plus, bo nie kazdy mial z tym systemem
                        stycznosc. Szukajac pracy w dobrej firmie masz duze szanse, ze firma ta bedzie w
                        srodowisku SAPa pracowac, jego znajomosc bedzie zatem mile widziana.
                        Takze, nie tylko umiesc to w CV, ale podkresl jak tylko mozesz. I opisz
                        dokladnie co z tym SAPem robiles, nie wystarczy wpisac "znajomosc SAPa", bo to
                        temat baaaardzo szeroki.
                      • Gość: Ja Re: znajomość programu SAP IP: *.chello.pl 13.05.07, 23:13
                        HAHAHA!!
                        Pracujesz na SAPie od pocztku roku i myślisz, że masz fach w ręku? SAP to
                        potężny system, a w przypadku księgowania zapasów korzystasz z niego w ułamku
                        procenta. Od 2 lat używam 2 modułów SAPa (CO i FI) i wiąż uważam się za lamera
                        w tej kwestii.
                        Nie mniej jednak znajomością tego systemu zawsze warto się pochwalić, podobnie
                        jak Oracle, Sun, JDE czy Hyperion
                        • Gość: okno na swiat Re: znajomość programu SAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 20:59
                          skoro pracujesz tak długo na sap-ie ,to zapewne wiesz te nie wszedzie ten
                          kolega ma uprawnienia,na rózne sciezki w zaleznosci od stanowiska sa dodawane
                          uprawnienia i te uprawnienia sa nadawane po zezwoleniu przełzonego,a ta czesc
                          sap-a ktora zna napewno mu sie przyda jezeli trafi do firmy ktora pracuje juz
                          na sapie....
                          • Gość: lukass Re: znajomość programu SAP IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.05.07, 21:48
                            tak, kolega "okno na świat" ma racje:) a czy pracujesz w programie GS4?
                            • Gość: okno na swiat Re: znajomość programu SAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:04
                              pracuje na duzej czesci SAP-a i ma do tego uprawinienia tj.administracja,dział
                              sprzdazy ,logistyka ,magazyn i mam uprawnienia do wielu innych sciezek.zycze
                              powodzenia.moja rada-pytaj starszych stazem o wszystko co dotyczy sap-a,badz
                              upierdliwy a napewno w przyszłosci to zaowocuje.mniemam iz narazie to ty umiesz
                              kilka transakcji i tylko z nich korzystasz,ucz sie programu-a napewno ta
                              umiejetnosc ci sie przyda-jest takie powiedzene" tak gdzie konczy sie logika
                              zaczyna sie SAP"-powodzenia
        • natusiappp Re: znajomość programu SAP 29.03.19, 12:11
          Mam podobnie, mam świadomość, że korzystam z ułamkowego zakresu SAPa. Ale nie mam pojęcia jaki to moduł i jak to wpisać w CV.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka