Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

staż...pytania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 00:41
    witam, jestem tegoroczna maturzystka, niedawno dostała propozycje podjecia
    pracy sezonowej, ale mama mowi zebym szla teraz na staz bo pozniej nie bede
    mogla bo bede miala juz jakies doswiadczenie zawodowe... ale ja wyczytałam, ze
    jezeli nie pracowalo sie kiedys wiecej niz 3 mies. to mozna isc na staz...
    w ogole powiedzcie szczerze czy oplaca sie isc na staz jak mozna isc gdzie
    indziej i zarobic wiecej.. czy pracodawcy rzeczywiscie zwracaja uwaga na to
    czy ktos odbył czy nie odbył stazu jak i tak w wiekszosci nie uczy sie tam
    niczego praktycznego tylko z tego co slyszalam jest sie "chłopcem albo
    dziewczynka :P na posyłki"
    ???
    Obserwuj wątek
      • Gość: ? Re: staż...pytania IP: *.icm.edu.pl 20.05.07, 09:57
        a teraz wskaz mi jakis przepis gdzie zapisano te 3 miesiące
        nie ma czegoś takiego

kłania się nowela ustawy - około 1,5 roku temu

niczego widze cie w tej szkole nie nauczyli, czego was tam w ogole uczyli?!
        • Gość: magda Re: staż...pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 10:12
          to jak jest teraz ?
          sorry, ale w szkole mnie o stażu nie uczyli... po co to komu..
          • Gość: ? Re: staż...pytania IP: *.icm.edu.pl 20.05.07, 10:13
            jak to po co? to po co nam tu zawracasz głowę?
            idz sie lepiej pouczyć o wojnie pod cedynią albo o sposobach rozmnażania w
            królestwie zwierząt

nie zawracaj tu gitary!
            • Gość: Magda Re: staż...pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 10:31
              chcialam sie po prostu dowiedziec tego o co pytalam, ale nieszczesliwie dla mnie
              trafiłam na kretyna, ktory sie uwaza za niewiadomo kogo.. nikt Ci nie kazal sie
              tu udzielac...
              • Gość: A Re: staż...pytania IP: *.mmj.pl 20.05.07, 10:39
                Magdo dla wiekszość pracodawców staż nie ma większego znaczenia, bo na nim
                zawsze jest pracownikiem 2-3 kategorii, wykonuje sie rózne pomniejsze zadania,
                głównie jest sie od 'przynies, podaj, pozamiataj'. Więcej da ci praca sezonowa,
                pokaże, że jestes zaradna i pracowita, niczego się nie obawiasz. No i na pewno
                więcej zarobisz. Takie moje zdanie (zrobiłam 9 m-cy stażu i żałuje).
                • Gość: A Re: staż...pytania IP: *.mmj.pl 20.05.07, 10:41
                  Te 3 m-ce to faktycznie bujda, ale osoba powyżej niech wróci do łóżka i
                  spróbuje wstac dla odmiany prawą nogą.
        • Gość: Magda Re: staż...pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 10:50
          dziekuje za kulturalna odpowiedz :-)
          • Gość: pomocna dłoń Re: staż...pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 11:31
            Magdo, nie wiem jak to naprawdę jest. Najlepiej zadzwoń do Urzędu Pracy
            285-50-38 (Tarnowskie Góry)lub do jakiegokolwiek. Oni wiedzą najlepiej. W mojej
            pracy były stażystki takie które nie pracowały wcześniej, staż trwał 3 lub 6
            miesięcy, zależało to od tego jak się sprawowały. Teraz na stażu mamy panią w
            wieku 40lat, która przez 19lat nie pracowała. I dostała z Urzędu Pracy
            skierowanie do odbycia stażu, ze względu na długą przerwę w pracy. Jest to
            dziwne, ale prawdziwe. Tutaj trudno dowiedzieć się rzetelnych informacji, każdy
            może jakąś bzdurę zamieścić, a w Urzędzie powiedzą jak to wszystko wygląda.
            Obyś tylko trafiła na uprzejmą urzędniczkę. A jaki masz zawód??
            • Gość: Magda Re: staż...pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 11:48
              aha dzieki :) jutro sie wybieram do urzedu wlasnie :) jestem po technikum
              ekonomicznym :)
              • Gość: leszek Re: staż...pytania IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 20.05.07, 12:25
                i na prawdę aż tak trudno było ci znaleźć ustawę w necie, albo jakieś
                rozporządzenia? niczego cie w tym technikum nie nauczyli?
      • Gość: olencja Re: staż...odpowiedzi IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.07, 17:00
        Jeśli nie wiesz z czym to się je, to trochę na temat stażów z serwisu Pracuj.pl
        www.pracuj.pl/student-rynek-pracy-praktyki.htm
        Dodatkowo zakładka, gdzie bezpośrednio możesz poszukać staży i praktyk:
        www.pracuj.pl/e-praktyki/Pozdr
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka