Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca na umowę zlecenie

IP: 217.153.119.* 05.12.01, 13:41
    Pracuję od 16 miesięcy w dużej firmie. Co miesiąc zawieram umowę zlecenie na
    kolejny miesiąc. Jestem ciekaw czy istnieją przepisy , zabezpieczające przed
    takim wykorzystywaniem przez zleceniodawcę (pracodawcę).
    Dzięki za odpowiedz i każdą opinie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: adam Re: Praca na umowę zlecenie IP: 217.153.119.* 06.12.01, 12:01
        Mam podobną sytuację. Myśle, że są to praktyki niedozwolone, ale jakie są na to
        przepisy lub kary dla pracodawcy (może też dla pracownika) to nie mam pojęcia.
        • Gość: Aga Re: Praca na umowę zlecenie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 10:31
          Ja też pracuję od 1,5 roku w ten sposób, zresztą u nas w firmie są sami
          studenci,po to by szef nie musał zus-u płacić.Dodatkowo ostatnio mieliśmy
          przykrą sytuację w pracy: po wyjściu pracowników szef został sam, w tym czasie
          ktoś wbiegł i ukradł aparat cyfrowy wartości 4500 zł. Odpowiedzialność za to
          zdarzenie szef podzielił między siebie i nas. Nie poczuwamy się kompletnie do
          spłaty, ale cóż płacić trzeba, bo znajdą się inni studenci na nasze miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka