Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Powody zmiany pracy

03.08.07, 16:33
    Mimo dość krótkiego stażu pracu ok 4 lat pracuję obecnie w trzeciej firmie.
    Obecnie chcę zmienić pracę. Na każdej rozmowuie pytają o powidy zmiany pracy
    obecnie i w przeszłości. Jakie argumenty najbezpieczniej podawać a jakich
    unikać?
    Obserwuj wątek
      • pinacolada77 Re: Powody zmiany pracy 08.08.07, 17:52
        Podbijam.
        Zwłaszcza ze to ja sie zazwyczaj zwalniałam, ze względu na korzystniejszą ofertę
        finansową.
      • gracekelly17 Re: Powody zmiany pracy 08.08.07, 18:40
        Moim zdaniem musisz podać jakiś konkretny powód np. brak możliwości rozwoju, w
        zależności jak długo pracujesz w ostatnim miejscu możesz zafantazjować że nie do
        końca spełnili Twoje oczekiwania odnośnie umowy/warunków zatrudnienia jak się
        umawialiście na początku lub coś w tym stylu. Powód musi byc konkretny i
        zrozumiały/przekonywający, a nie świadczący o tym że szybko się nudzisz pracą
        czy tez szukasz ciagle nowych wyzwań. Ale radzę Ci sie "ustatkować" tzn.
        zahaczyć w jednym miejscu na dłużej, bo poważne firmy na takie osoby skaczące z
        kwiatka na kwiatek nie patrzą dobrze. Bo po co w człowieka inwestować , szkolić
        itp. jeśli za pół roku on się zwolni. Wiem że na pewno masz powód że często
        zmieniasz prace...życzę Ci żebyś szybko znalazła taką w której mogłabyś zostać
        trochę dłużej. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka