marowit 10.08.07, 12:53 Chciałbym się dowiedzieć jakie są teraz trendy "ubraniowe" podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Szczególnie chodzi mi o to czy zakładać krawat czy jednak nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rabarbaraka Re: Z krawatem czy bez? 10.08.07, 14:21 Wydaje mi się, że raczej to nie istotne czy masz krawat czy nie, istotne jest co powiesz... Jak to twój styl i lubisz tak chodzić to czemu nie. Choć to zależy do jakiego środowiska wchodzisz i o jakie stanowisko się ubiegasz, czasami bardzij odpowiedni jest strój mniej formalny... Odpowiedz Link Zgłoś
marowit Re: Z krawatem czy bez? 10.08.07, 15:22 Będę miał rozmowę na stanowisko przedstawiciela medycznego. Proszę o rade :) Odpowiedz Link Zgłoś
knap.radoslaw Re: Z krawatem czy bez? 10.08.07, 16:24 Radzę dostosowąc ubiór do tego jaki w pracy mają przedstawiciele medyczni - najczęściej jest to garnitur + koszula (z krawatem). Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Z krawatem czy bez? 10.08.07, 20:31 w takiej sytuacji bezwzględnie z krawatem. Odpowiedz Link Zgłoś
marowit Re: Z krawatem czy bez? 11.08.07, 09:36 Gdzieś czytałem, że podczas wysokich temperatur dopuszcza się brak krawata... Przedstawiciel tez człowiek i przy 25-30 stopniach mocno sie poci. Odpowiedz Link Zgłoś
rabarbaraka Re: Z krawatem czy bez? 11.08.07, 11:20 Wytrzymasz! jak musisz to dasz rade w krawacie, zawsze potem możesz go zdjąć;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Z krawatem czy bez? 11.08.07, 17:42 przecież nie musisz jechać z tym krawatem pod szyją przez całe miasto, możesz go mieć w kieszeni i założyć tuż przed wejściem do firmy. Ostatnio rozmawiałam z chłopakiem, który na rozmowie był ubrany 'typowo' tj garnitur, koszula, krawat.To było pod koniec mojej pracy, jak wychodziłam z biura to widziałam go w dżinsach, tenisówkach i t-shircie. I wielką sportową torbą;-)))ledwo go poznałam;-) Odpowiedz Link Zgłoś