Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W USA jest super pracy duzo $ wpada life is good

03.07.03, 18:02
    Zarabia sie na konsultingu w programowaniu powyzej 100.000 na rok jest super
    Obserwuj wątek
      • Gość: bezrobotny Re: W USA jest super pracy duzo $ wpada life is g IP: *.mt.sfl.net 03.07.03, 18:26
        no to fajnie masz
        ZAZDROSZCZE ci
        zadowolony?
      • zlosliwe_bydle Ty debilu ubogi, na Polonii sraja ci na leb ... 03.07.03, 19:42
        ... to tu przylazles sie popisywac? Won, lajzo biblioteczna!
        • Gość: Venus Re: Ty debilu ubogi, na Polonii sraja ci na leb . IP: *.vs.shawcable.net 03.07.03, 22:48
          lolololololol
          Venus
      • remx Re: W USA jest super pracy duzo $ wpada life is g 03.07.03, 20:26
        Pkrol, powiedz więcej szczegółów. Co trzeba znać i jakie mieć kwalifikacje.
        A jak się załapałeś
      • Gość: Venus Re: W USA jest super pracy duzo $ wpada life is g IP: *.vs.shawcable.net 03.07.03, 22:47
        wiecie co...
        Czy wy sobie zdajecie sprawe co to jest 100 tysiecy dolarow rocznie?
        Przecietni ludzie jak zarobia 20 tysiecy rocznie to jest dobrze.
        Pkrol - wez nie zalewaj!
        Takie prace sa ale nie na lewo i prawo.
        Venus
        • Gość: ed Re: W USA jest super pracy duzo $ wpada life is g IP: *.31.202.124.Dial1.Tampa1.Level3.net 03.07.03, 23:25
          kible lsnia?
          przyjechalbys tutaj poszorowac
          w wawie na centralnym...
        • brunotrzypiatki Pkrol , czyli krol Polonii ;-)) 07.07.03, 17:13
          Autor: pkrol@NOSPAM.gazeta.pl
          Data: 21-06-2003 14:35 + dodaj do ulubionych wątków
          -------------------------------------------------------------------------------
          Mieszkam od 15 lat w USA przyjezdzam 2 razy w roku do polski i juz wiecej chyba
          nie wyrobie na drugi rok wracam chyba do europy
          W polsce podoba mnie sie POLSKA, kraj w ktorym sie wychowalem i mam
          wspomnienia ,polski chleb i jedzenie ktore jest wspaniale , polacy ktorzy w
          sumie nie sa wcale zli, polskie imprezy,ogrodki piwne, polskie krajobrazy, a
          wogole wszystko co polskie no a przedwszystkim POLSKIE KOBIETY , najlepsze na
          swiecie
          Polak

Napisz , jak to robisz, bo dla mnie jestes Wielkim Geniuszem Polonii.Mieszkasz
          15 lat w USA, jezdzisz 2 razy w roku do Polski bez zielonej karty, a teraz
          wylosowales ja i nawet nie wiesz jak sie zabrac za zalatwianie formalnosci. Czy
          ty jestes kolowaty, Swiety Mikolaj, czy Przezroczysty Jasiu Ktory Nie Istnieje ?

• Gość: Marek Teraz juz nie jest tak rozowo IP: *.atlanta-53-54rs.ga.dial-access.att.net 08.07.03, 00:04
        Jeszcze 3 lata temu zarobki $120K-$150K w Georgii jako konsultant byly
        normalne. A w Kalifornii mozna bylo jeszcze wiecej dostac. Teraz zatrudniam
        konsultantow za $55-$60 za godzine, co po obcieciu roznych prowizji
        (posrednicy tez musza zarobic) daje zarobki zdecydowanie ponizej $100K
        rocznie. Ale i tak informatycy zyja niezle. Gorzej jak juz sie straci prace -
        znalezienie czegos nowego nie jest latwe, choc jak sie ma kontakty to zawsze
        sie cos znajdzie.
        • Gość: yeti Re: Teraz juz nie jest tak rozowo IP: *.bis.krakow.pl / 192.168.0.* 08.07.03, 20:04
          z tego co pisze Marek w US też liczą się układy itp.
          cóż żaden kraj nie jest idealny ale i tak chcę emigrować
          • Gość: Marek Re: Teraz juz nie jest tak rozowo IP: *.atlanta.ga.us 08.07.03, 22:15
            Nawet nie wiesz jak. Dzis wlasnie dostalismy resume
            kobitki z adnotacja "zatrudnic" podpisana przez jednego z
            naszych wysoko postawionych szefow. Bedzie farsa pt.
            interviews ale efekty sa i tak znane - nie wazne czy ma
            pojecie czy nie, pracowac bedzie.
            • Gość: Dixi Re: Teraz juz nie jest tak rozowo IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 08.07.03, 23:02
              Marku a może orientujesz się jakie jest bezrobocie w Stanach w grupie wiekowej
              25-30 lat? Bo u nas tylko 40% A większość z tych pracujących zarabia aż 200
              dolarów na miesiąc. Tak Różowo w Ameryce nie jest, pewnie... z wyższym
              wykształceniem 40k rocznie
              • Gość: Marek Re: Teraz juz nie jest tak rozowo IP: *.atlanta-36-37rs.ga.dial-access.att.net 08.07.03, 23:28
                Nie umiem Ci odpowiedziec bo nie znam danych statystycznych. To co ostatnio
                slyszalem/widzialem:
                - bezrobocie w USA jest rzedu 6.5%
                - wsrod informatykow jest okolo 5%
                - ludzie mlodzi maja duze problemy ze znalezieniem pracy, choc nie zawsze.
                Znajomy swiezo po zarzadzaniu na Georgia Tech znalazl prace w zakladzie GM w
                Doraville - jest managerem jakiegos nizszego szczebla i zarabia kolo $50K
                rocznie.

Prace nadal latwo znalezc w zawodach wymagajacych "oddania" - kierowca
                ciezarowki, praca na nocne zmiany itp.
                • Gość: Venus Re: Teraz juz nie jest tak rozowo IP: *.vs.shawcable.net 09.07.03, 20:51
                  No jak to a Pan krol przeciez napisal ..
                  cytuje..
                  "W USA jest super pracy duzo $ wpada life is good - pkrol, "

?????????????????????????????????????????????????????/
                  Venus
                  • waldek.usa Re: Teraz juz nie jest tak rozowo 09.07.03, 22:08
                    Zgadzam sie, nie jest tak rozowo. Poziom bezrobocia jest zanizony, bo nie
                    obejmuje tych, ktorym zasilek sie wyczerpal, a pracy wciaz szukaja. Dokladne
                    dane sa tu:

www.bls.gov/lau/
                • Gość: SPEC Re: Do SzanPana MARKA (USA) IP: *.racke.de, / 192.168.6.* 10.07.03, 17:48
                  Hej, Marek :

A jaki consulting "robisz" ?

Mnie interesuje BPR,SAP ("jestem doswiadczony"
                  - pobyt/projekty w Niemczech) itp., czy cos wiesz
                  lub masz na temat ? (Ale chyba nie, Wy tam po dru-
                  giej stronie znacie tylko Peoplesoft i JDE, co?)

Bylbym wdzieczny za kazda info. Bye.
                  • Gość: SPEC Re: Do SzanPana MARKA (USA) IP: *.racke.de, / 192.168.6.* 10.07.03, 17:52
                    ...ciag dalszy:

Interesuje sie bardzo "co do" USA,
                    choc nie jest tak, ze pilnie szukam,
                    bo aktualnie w jakotakim projekcie
                    (Frankfurt/przemysl/SAP-logistyka).

Ale mysle, ze USA (nadal) ciekawe.
                    • Gość: Marek Re: Do SzanPana MARKA (USA) IP: *.atlanta.ga.us 10.07.03, 19:06
                      SAP itp. to nie moja dzialka. Nie mam pojecia czego sie
                      teraz szuka w tej dziedzinie.
                      • Gość: SPEC Re: Do SzanPana MARKA (USA) IP: *.racke.de, / 192.168.6.* 11.07.03, 12:27
                        Piekne dzieki
                        za szybka+jasna odpowiedz.

pzdr. D-->US
                        SPEC

> A jaki consulting "robisz" ?
                      • wojciech.pastuszka Re: Do SzanPana MARKA (USA) 11.07.03, 17:43
                        Witam

Chciałbym Panu zadać kilka pytań dotyczących pracy w USA. Można prosić o mail
                        na mój adres?

Wojciech Pastuszka

• Gość: Marek Re: Do SzanPana MARKA (USA) IP: *.atlanta.ga.us 11.07.03, 19:19
                          Kochani,

Ja sie na tym wszystkim nie znam. A do tego jestem zbyt
                          leniwy zeby korespondowac na temat pracy. Proponuje zadac
                          pytania na forum - czyta je szersze grono i jak nie ja to
                          ktos inny bedzie w stanie na pytanie odpowiedziec.
      • Gość: jakcrabit a w IT IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 15:22
        NO to mam pytanko jak z praca w IT ale taka od 10000 do gora 30000$ rocznie (bo
        po 50 czy 60 tys to juz wiem :). Jakie sa wymagania itd. Czy firmy szukaja
        takich pracownikow na H1. Interesuje mnie glownie praca czasowa (czyli rok,
        dwa, gora 3).

Z gory THX za jakies konkrety
        • Gość: darek Re: a w IT IP: *.sacca10.sac.ufoix.com 12.07.03, 22:16
          Gość portalu: jakcrabit napisał(a):

> NO to mam pytanko jak z praca w IT ale taka od 10000 do gora 30000$ rocznie
          (bo
          >
          > po 50 czy 60 tys to juz wiem :). Jakie sa wymagania itd. Czy firmy szukaja
          > takich pracownikow na H1. Interesuje mnie glownie praca czasowa (czyli rok,
          > dwa, gora 3).
          >
          > Z gory THX za jakies konkrety

sluchaj a dlaczego nie zapytasz sie bezposrednio firm?

poszukaj sobie swojej pracy o jak ci chodzi (?) na
          www.hotjobs.com
          www.monster.com
          www.dice.com
          etc etc
          i zapytaj via email czy phone jakie sa warunki zatrudniania
          przez dlugie lata przyjedzaly 100tys na h1
          teraz niewiele ale ciagle jeszcze
      • Gość: Bartek Re: W USA jest super pracy duzo $ wpada life is g IP: *.stm.ubswarburg.com 14.07.03, 17:26
        kolega o kilku detalach nie wspomnial:

- bez prawa do pracy ( greencard/obywatelstwo/H1 ) to nic poza robota na czarna
        nie dostaniesz. O 100,000 mozesz mazyc.

- nikt juz nie zatrudnia ludzi na H1. Dzisiaj setki indian ktorzy tu na tych
        wizach przyjechali szukaja roboty - nic nie ma.

- cale IT jedzie do indii i rosji. Firmy oprogramowania zatrudniaja ludzi tam i
        placa im 1/10 tego co tutaj. Madre co ? Idzcie na strone www.accenture.com i
        zobaczcie gdzie ta firma ludzi IT zatrudnia najwiecej...

Mozecie sobie z glowy wibic dobre zycie w USA jesli nie macie papierow. Jesli
        macie greencard, to jest dobrze. Z turystyczna nikt was nie zatrudni.

Niedawno probowalem w mojej firmie robote koledze znalesc, IT, doswiadczony
        itd. Polak z obywatelstwem kanadyjskim. Robote by dali, ale INS ( Immigration
        and Naturalization Service ) odmowilo wizy pracowniczej... kanadyjczykowi !!!

Propagana sukcesu panowie i panie.
        • bushwacker Re: W USA jest super pracy duzo $ wpada life is g 15.07.03, 06:34
          Gość portalu: Bartek napisał(a):

...
          > Niedawno probowalem w mojej firmie robote koledze znalesc, IT, doswiadczony
          > itd. Polak z obywatelstwem kanadyjskim. Robote by dali, ale INS (
          Immigration
          > and Naturalization Service ) odmowilo wizy pracowniczej... kanadyjczykowi !!!
          >
          > Propagana sukcesu panowie i panie.

jaka vise mu odmowili???
          TN czy H1?
          odmawiaja ludziom, ktorzy sie nie kwalifikuja (np brak studiow)
          ale TN dla kanadyjczykow jest jak w banku, jezeli tylko spelniaja
          podstawowe wymagania ( patrz www.grasmick.com )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka