pkrol 03.07.03, 18:02 Zarabia sie na konsultingu w programowaniu powyzej 100.000 na rok jest super Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bezrobotny Re: W USA jest super pracy duzo $ wpada life is g IP: *.mt.sfl.net 03.07.03, 18:26 no to fajnie masz ZAZDROSZCZE ci zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_bydle Ty debilu ubogi, na Polonii sraja ci na leb ... 03.07.03, 19:42 ... to tu przylazles sie popisywac? Won, lajzo biblioteczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: Ty debilu ubogi, na Polonii sraja ci na leb . IP: *.vs.shawcable.net 03.07.03, 22:48 lolololololol Venus Odpowiedz Link Zgłoś
remx Re: W USA jest super pracy duzo $ wpada life is g 03.07.03, 20:26 Pkrol, powiedz więcej szczegółów. Co trzeba znać i jakie mieć kwalifikacje. A jak się załapałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: W USA jest super pracy duzo $ wpada life is g IP: *.vs.shawcable.net 03.07.03, 22:47 wiecie co... Czy wy sobie zdajecie sprawe co to jest 100 tysiecy dolarow rocznie? Przecietni ludzie jak zarobia 20 tysiecy rocznie to jest dobrze. Pkrol - wez nie zalewaj! Takie prace sa ale nie na lewo i prawo. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: W USA jest super pracy duzo $ wpada life is g IP: *.31.202.124.Dial1.Tampa1.Level3.net 03.07.03, 23:25 kible lsnia? przyjechalbys tutaj poszorowac w wawie na centralnym... Odpowiedz Link Zgłoś
brunotrzypiatki Pkrol , czyli krol Polonii ;-)) 07.07.03, 17:13 Autor: pkrol@NOSPAM.gazeta.pl Data: 21-06-2003 14:35 + dodaj do ulubionych wątków ------------------------------------------------------------------------------- Mieszkam od 15 lat w USA przyjezdzam 2 razy w roku do polski i juz wiecej chyba nie wyrobie na drugi rok wracam chyba do europy W polsce podoba mnie sie POLSKA, kraj w ktorym sie wychowalem i mam wspomnienia ,polski chleb i jedzenie ktore jest wspaniale , polacy ktorzy w sumie nie sa wcale zli, polskie imprezy,ogrodki piwne, polskie krajobrazy, a wogole wszystko co polskie no a przedwszystkim POLSKIE KOBIETY , najlepsze na swiecie Polak Napisz , jak to robisz, bo dla mnie jestes Wielkim Geniuszem Polonii.Mieszkasz 15 lat w USA, jezdzisz 2 razy w roku do Polski bez zielonej karty, a teraz wylosowales ja i nawet nie wiesz jak sie zabrac za zalatwianie formalnosci. Czy ty jestes kolowaty, Swiety Mikolaj, czy Przezroczysty Jasiu Ktory Nie Istnieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Teraz juz nie jest tak rozowo IP: *.atlanta-53-54rs.ga.dial-access.att.net 08.07.03, 00:04 Jeszcze 3 lata temu zarobki $120K-$150K w Georgii jako konsultant byly normalne. A w Kalifornii mozna bylo jeszcze wiecej dostac. Teraz zatrudniam konsultantow za $55-$60 za godzine, co po obcieciu roznych prowizji (posrednicy tez musza zarobic) daje zarobki zdecydowanie ponizej $100K rocznie. Ale i tak informatycy zyja niezle. Gorzej jak juz sie straci prace - znalezienie czegos nowego nie jest latwe, choc jak sie ma kontakty to zawsze sie cos znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Teraz juz nie jest tak rozowo IP: *.bis.krakow.pl / 192.168.0.* 08.07.03, 20:04 z tego co pisze Marek w US też liczą się układy itp. cóż żaden kraj nie jest idealny ale i tak chcę emigrować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Teraz juz nie jest tak rozowo IP: *.atlanta.ga.us 08.07.03, 22:15 Nawet nie wiesz jak. Dzis wlasnie dostalismy resume kobitki z adnotacja "zatrudnic" podpisana przez jednego z naszych wysoko postawionych szefow. Bedzie farsa pt. interviews ale efekty sa i tak znane - nie wazne czy ma pojecie czy nie, pracowac bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dixi Re: Teraz juz nie jest tak rozowo IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 08.07.03, 23:02 Marku a może orientujesz się jakie jest bezrobocie w Stanach w grupie wiekowej 25-30 lat? Bo u nas tylko 40% A większość z tych pracujących zarabia aż 200 dolarów na miesiąc. Tak Różowo w Ameryce nie jest, pewnie... z wyższym wykształceniem 40k rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Teraz juz nie jest tak rozowo IP: *.atlanta-36-37rs.ga.dial-access.att.net 08.07.03, 23:28 Nie umiem Ci odpowiedziec bo nie znam danych statystycznych. To co ostatnio slyszalem/widzialem: - bezrobocie w USA jest rzedu 6.5% - wsrod informatykow jest okolo 5% - ludzie mlodzi maja duze problemy ze znalezieniem pracy, choc nie zawsze. Znajomy swiezo po zarzadzaniu na Georgia Tech znalazl prace w zakladzie GM w Doraville - jest managerem jakiegos nizszego szczebla i zarabia kolo $50K rocznie. Prace nadal latwo znalezc w zawodach wymagajacych "oddania" - kierowca ciezarowki, praca na nocne zmiany itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: Teraz juz nie jest tak rozowo IP: *.vs.shawcable.net 09.07.03, 20:51 No jak to a Pan krol przeciez napisal .. cytuje.. "W USA jest super pracy duzo $ wpada life is good - pkrol, " ?????????????????????????????????????????????????????/ Venus Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: Teraz juz nie jest tak rozowo 09.07.03, 22:08 Zgadzam sie, nie jest tak rozowo. Poziom bezrobocia jest zanizony, bo nie obejmuje tych, ktorym zasilek sie wyczerpal, a pracy wciaz szukaja. Dokladne dane sa tu: www.bls.gov/lau/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPEC Re: Do SzanPana MARKA (USA) IP: *.racke.de, / 192.168.6.* 10.07.03, 17:48 Hej, Marek : A jaki consulting "robisz" ? Mnie interesuje BPR,SAP ("jestem doswiadczony" - pobyt/projekty w Niemczech) itp., czy cos wiesz lub masz na temat ? (Ale chyba nie, Wy tam po dru- giej stronie znacie tylko Peoplesoft i JDE, co?) Bylbym wdzieczny za kazda info. Bye. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPEC Re: Do SzanPana MARKA (USA) IP: *.racke.de, / 192.168.6.* 10.07.03, 17:52 ...ciag dalszy: Interesuje sie bardzo "co do" USA, choc nie jest tak, ze pilnie szukam, bo aktualnie w jakotakim projekcie (Frankfurt/przemysl/SAP-logistyka). Ale mysle, ze USA (nadal) ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Do SzanPana MARKA (USA) IP: *.atlanta.ga.us 10.07.03, 19:06 SAP itp. to nie moja dzialka. Nie mam pojecia czego sie teraz szuka w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPEC Re: Do SzanPana MARKA (USA) IP: *.racke.de, / 192.168.6.* 11.07.03, 12:27 Piekne dzieki za szybka+jasna odpowiedz. pzdr. D-->US SPEC > A jaki consulting "robisz" ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.pastuszka Re: Do SzanPana MARKA (USA) 11.07.03, 17:43 Witam Chciałbym Panu zadać kilka pytań dotyczących pracy w USA. Można prosić o mail na mój adres? Wojciech Pastuszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Do SzanPana MARKA (USA) IP: *.atlanta.ga.us 11.07.03, 19:19 Kochani, Ja sie na tym wszystkim nie znam. A do tego jestem zbyt leniwy zeby korespondowac na temat pracy. Proponuje zadac pytania na forum - czyta je szersze grono i jak nie ja to ktos inny bedzie w stanie na pytanie odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakcrabit a w IT IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 15:22 NO to mam pytanko jak z praca w IT ale taka od 10000 do gora 30000$ rocznie (bo po 50 czy 60 tys to juz wiem :). Jakie sa wymagania itd. Czy firmy szukaja takich pracownikow na H1. Interesuje mnie glownie praca czasowa (czyli rok, dwa, gora 3). Z gory THX za jakies konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: a w IT IP: *.sacca10.sac.ufoix.com 12.07.03, 22:16 Gość portalu: jakcrabit napisał(a): > NO to mam pytanko jak z praca w IT ale taka od 10000 do gora 30000$ rocznie (bo > > po 50 czy 60 tys to juz wiem :). Jakie sa wymagania itd. Czy firmy szukaja > takich pracownikow na H1. Interesuje mnie glownie praca czasowa (czyli rok, > dwa, gora 3). > > Z gory THX za jakies konkrety sluchaj a dlaczego nie zapytasz sie bezposrednio firm? poszukaj sobie swojej pracy o jak ci chodzi (?) na www.hotjobs.com www.monster.com www.dice.com etc etc i zapytaj via email czy phone jakie sa warunki zatrudniania przez dlugie lata przyjedzaly 100tys na h1 teraz niewiele ale ciagle jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: W USA jest super pracy duzo $ wpada life is g IP: *.stm.ubswarburg.com 14.07.03, 17:26 kolega o kilku detalach nie wspomnial: - bez prawa do pracy ( greencard/obywatelstwo/H1 ) to nic poza robota na czarna nie dostaniesz. O 100,000 mozesz mazyc. - nikt juz nie zatrudnia ludzi na H1. Dzisiaj setki indian ktorzy tu na tych wizach przyjechali szukaja roboty - nic nie ma. - cale IT jedzie do indii i rosji. Firmy oprogramowania zatrudniaja ludzi tam i placa im 1/10 tego co tutaj. Madre co ? Idzcie na strone www.accenture.com i zobaczcie gdzie ta firma ludzi IT zatrudnia najwiecej... Mozecie sobie z glowy wibic dobre zycie w USA jesli nie macie papierow. Jesli macie greencard, to jest dobrze. Z turystyczna nikt was nie zatrudni. Niedawno probowalem w mojej firmie robote koledze znalesc, IT, doswiadczony itd. Polak z obywatelstwem kanadyjskim. Robote by dali, ale INS ( Immigration and Naturalization Service ) odmowilo wizy pracowniczej... kanadyjczykowi !!! Propagana sukcesu panowie i panie. Odpowiedz Link Zgłoś
bushwacker Re: W USA jest super pracy duzo $ wpada life is g 15.07.03, 06:34 Gość portalu: Bartek napisał(a): ... > Niedawno probowalem w mojej firmie robote koledze znalesc, IT, doswiadczony > itd. Polak z obywatelstwem kanadyjskim. Robote by dali, ale INS ( Immigration > and Naturalization Service ) odmowilo wizy pracowniczej... kanadyjczykowi !!! > > Propagana sukcesu panowie i panie. jaka vise mu odmowili??? TN czy H1? odmawiaja ludziom, ktorzy sie nie kwalifikuja (np brak studiow) ale TN dla kanadyjczykow jest jak w banku, jezeli tylko spelniaja podstawowe wymagania ( patrz www.grasmick.com ) Odpowiedz Link Zgłoś