Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Doradztwo zaskarżone

IP: 195.117.125.* 17.07.03, 11:21
    Mam nadzieję, że TK będzie rozumował logicznie i dojdzie do
    wniosku, że skarga konstytucyjne każdej sfrustrowanej ukaranej
    osoby oznacza, ze ogranicza się jej wolność. Woność, w tym
    wykonywnaia zawodu, nigdy nie jest bezgraniczna. Ograniczą ją
    wolność i bezpieczeństwo innych.
    Ciekawe, czy była ubezpieczona od OC... Sądzę, że nie. Brrr....
    Obserwuj wątek
      • Gość: bengalski Re: Doradztwo zaskarżone IP: w3cache:* / 10.3.2.* 25.07.03, 14:13
        Marcus,
        Myślę, że powinieneś zasiadać w TK. Razem z Niemcewiczem
        dalibyście popalić nielogicznie rozumującym.
      • Gość: Lechu Byłem w sporze z pewną firmą IP: *.acn.waw.pl 25.07.03, 14:55
        Ja skarżyłem firmę o płatność. Firma wynajęła radcę, żeby się bronić i żeby mi
        nie zapłacić. Ja byłem sam.
        Firma z radcą sprawę przegrała. A byli pewni wygranej. Postawiłem ich do kąta.
        Okazałem się lepszy od radcy.
        Czy w związku z tym mogę udzielić porady prawnej ? Pewnie nie. A może mogę
        chociaż udzielić porady jak wygrać z jakimś radcą ? Jak dobrać argumenty, żeby
        postawić do kąta tych zarozumiałych, często nie orientujących się w aktualnych
        przepisach, ale popierających się radcach ?
        Pewna firma zatrudnia radcę na stałe. Rocznie pozywa ją kilku pracowników.
        Jeszcze nie wygrała żadnej sprawy. Prezesem jest jankes, który ślepo wierzy
        prawnikom.
      • brenya Re: Doradztwo zaskarżone 25.07.03, 15:26
        Dla mnie to w ogole jest smieszne. Dlaczego osoba z wyksztalceniem prawniczym
        nie moze udzielac porad prawnych? Nawet nie mowie o reprezentacji przed sadem,
        ale zwyklych porad prawnych.

Zreszta zaloze sie, ze pod pismami osoby, ktora ta Pani "reprezentowala" nie
        podpisywala sie ona sama, a wlasnie ta osoba, czyli ze radca prawny drugiej
        strony musial gdzies wyweszyc, ze ktos sie miesza, bo przeciez biedny lokator
        nie napisalby sobie tak zgrabnie pisma, prawda?
        Zreszta nawet gdyby sie pod pismami podpisala ciotka klotka to co komu do tego?
        Tym bardziej, ze ta Pani wygrala, co oznacza, ze znala sie na swoim zawodzie
        lepiej niz radca prawny reprezentujacy druga strone.

To jest oczywiste, ze trzeba dbac o poziom uslug, zeby nie dopuscic do
        udzielania rad przez osoby, ktore nie maja zadnych kwalifikacji, ale nie
        popadajmy w przesade.

A co do OC - przeciez jak radca prawny schrzani Twoja sprawe to i tak nie
        dostaniesz zadnego odszkodowania....
        • Gość: Paweł Z. Re: Doradztwo zaskarżone IP: 195.117.149.* 28.07.03, 10:04
          Obawiam się, że kolega Marcus broni swego własnego portfela. Dlatego raczej
          będzie twierdził, że jedynie licencjonowani przez korporację radcy prawni mają
          wgląd w prawdę absolutną, niż przyzna Ci rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka