Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Manpower-Praca- Oferta - Konsultant !!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 15:46
    Firma Manpower oszukuje, naraza na koszta i strate czasu! Mami mlodych ludzi praca konsultanta i obiecuje ciekawe warunki zatrudnienia i rozwoju! Pensja wcale nie jest wysoka, a premia to tylko uluda. Ktora powazna i profesjonalna firma inwestuje w swojego kandydata i wysyla na szkolenie bez urzedniego podpisania umowy o pracę (na ktorym podlega subiektywnej i niesprawiedliwej ocenie, o czym nie jestesmy w ogole poinformowani), daje telefon komorkowy, a potem pierwszego dnia pracy oznajmia, ze nie chce z nim podpisac umowy, kaze isc do domu, obiecuje kontakt i nie daje wiecej znaku o sobie ??!! To jest nie tylko kompletny brak profesjonalizmu, zla organizacja i komunikacja wewnatrz firmy, ale i pogwalcenie etyki zawodowej! A poza tym mozemy dowiedziec takiej kompletnej bzdury jak ta, ze najpierw trzeba znalezc mieszkanie w danym miescie i przeprowadzic sie, a dopiero pozniej szukac tam pracy!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: jabol Re: Manpower-Praca- Oferta - Konsultant !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 15:48
        Zgadza się!!!!
        Też niedawno dałem się nabrać ich niekompetencji!!!
        Nie szanują czasu innych i nabierają ludzi nie zdając sobie chyba sprawy, że
        ludzie naprawdę poszukują pracy!!!
      • Gość: betka Re: Manpower-Praca- Oferta - Konsultant !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.07, 16:10
        Ups...a właśnie wysłałam tam CV na stanowisko konsultanta. Czyli
        trzymać się z daleka...
      • Gość: gaz Re: Manpower-Praca- Oferta - Konsultant !! IP: *.centertel.pl 30.10.07, 19:36
        Praca konsultanta kojarzy mi się z osobą, która wciska mi jakieś bzdury na
        rynku albo przez telefon albo jeździ samochodem i szuka klientów. Może w
        dzisiejszych czasach ma to inny wymiar, ale nie chce mi się wierzyć - praca
        konsultanta w Manpower o tym świadczy. Jest to osoba w stylu "podaj,przynieś,
        pozamiataj" nie ubliżając nikomu kto się tym zajmuje. A to że najpierw trzeba
        znaleźć mieszkanie w danym mieście to jest bzdura. Nie ma to znaczenia gdzie
        mieszkasz gdy masz siłę przebicia, umiejętności i wyznaczony cel.
      • 0tdr0 Re: Manpower-Praca- Oferta - Konsultant !! 30.10.07, 20:20
        "Najzabawniejsze" ze bardzo czesto oferuja prace, a okazuje sie ze to darmowy
        "staz" albo darmowe "praktyki". O tego typu praktykach Agencji Pracy radze
        informowac Zwiazek Agencji Pracy Tymczasowej ( www.zapt.pl ) oraz PIP.
        • Gość: edit Re: Manpower-Praca- Oferta - Konsultant !! IP: *.centertel.pl 14.11.07, 20:46
          manpower nie ma nic wspólnego z doradztwem personalnym, to wciskanie
          klientom ładnie opakowanych kandydatów, którym uprzednio musi się
          czego mają sie nauczyć i co mmówić. konsultanci starają się, są to
          młodzi ludzie zaraz po studiach którzy potrzebują doświadczenia
          zawodowego,
          totalna porażka to psudomenagerowie poszczególnych oddziałów (nie
          wszyscy)
      • Gość: ktoś Re: Manpower-Praca- Oferta - Konsultant !! IP: 195.136.151.* 24.11.07, 14:39
        Mam do wszystkich prośbę - kij ma dwa końce- więc patrzmy na sprawę
        obiektywnie. Pani wylewa tutaj swoje żale, ale nie przedstawia
        całej prawdy. Szkoda bo właśnie po takich wypowidziach widać jaką
        jest naprawdę osobą. Ahh odnośnie etyki - to kiedy zamierza zwrócić
        telefon komórkowy który jest własnością firmy?
        • Gość: ha ha Re: Manpower-Praca- Oferta - Konsultant !! IP: 87.118.115.* 24.11.07, 23:46
          a ty kiedy odasz zaległe pieniądze na wypłaty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka