Gość: royal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:58 Staram się o pracę w Wolters Kluwer jako handlowiec, proszę o informacje o firmie, opinie, jaka atmosfera w pracy, jacy ludzie i jakie zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loyezoo Re: Wolters Kluwer - opinie 29.11.07, 21:31 Proszę bardzo.Własna działalność.Atmosfera zależy od oddziału.Zarobki zależne od prowizji.Nie podam skali bo możesz się zdziwić.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: royal Re: Wolters Kluwer - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 00:25 hmmm, to przedstawiciele regionalni(Warszawa)w Wolters Kluwer są na swoim ? to ile mozna wyjść miesiecznie po opłacniu wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Wolters Kluwer - opinie 30.11.07, 17:58 Tak jesteś na swoim,tyle że,masz stałą "pensje" (nie wiem jaka obecnie)1,5 roku temu w Wa-wie 2500 brutto+ prowizję od sprzedaży od 10% za programy do 30% za publikacje książkowe.Myślę że w Wa-wie można zarobić od 5tys. w górę na ręke.(odjąć trzeba oprócz ZUS i podatków eksploatację własnego auta)Nie licz że będziesz pracować w Wa-wie,bardziej w okolicznych wioskach.Stała inwigilacja przez tzw. robobazę gdzie wpisujesz z kim rozmawiałeś,o czym i na kiedy jest zaplanowany następny kontakt etc.Odszedłem bo atmosfera akurat w moim oddziale się "zagęściła"-wcześniej było super.Podsumowując najlepsza dziewczyna w Wa-wie wystawiła za grudzień bodajże 2005r. fakturę na 42tys.:) ale jako handlowiec licz na widełki 5-10tys.(jak będziesz dobry)Atmosfery w Wa-wie nie znam więc się nie wypowiadam.Pzdr. P/S jeżeli liczy się dla ciebie kasa to warto,jeżeli klimat i normalna praca to nie polecam ale spróbować warto.Aha,żeby tam się dostać nawet po rozmowie musisz zdać egzaminy ze znajomości produktów,życzę powodzenia bo to kilka tygodni intensywnej nauki z kilku "biblii" i nauka umiejetności prezentacji programów (jest ich kilkanaście i każdy inny)bez gwarancji że zdasz bo czasami lubią zadać takie pytanie że w książce na niej odpowiedzi nie znajdziesz (tzw.kruczki)Sorry za elaborat ale mam nadzieję że wiele wyjaśniłem. Odpowiedz Link Zgłoś