Gość: Dorcia IP: *.aster.pl 10.12.07, 14:49 Poważna firma nie podaje niefirmowego adresu e-mailowego do kontaktu. Nawet nie wiadomo, jaka branża. Jak mnie wkurzają takie ogłoszenia. www.metropraca.pl/jobdetails.cfm?jid=13523 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0tdr0 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 10.12.07, 16:39 Dzieki za namiary, juz poslalem aplikacje: Szanowni Państwo. Poważny kandydat na asystenta w Waszej firmie podejmie pracę. Posiadam wykształcenie wyższe niż średnie, posługuję sie komunikatywnie językiem angielskim, znam podstawy księgowości. Potrafię sprawnie zorganizować sobie pracę i posiadam umiejętność ustalania priorytetów. Jestem też samodzielny w wykonywaniu zadań, a MS Office oraz urządzenia biurowe nie mają przede moją osobą, wspierającą się google, żadnych tajemnic. W związku z powyższym zwracam się do Państwa z pytaniem czy w pracy pojawić mam się w poniedziałek czy we wtorek przyszłego tygodnia. Pozdrawiam, Fantastyczny Kandydat z branży usługowo-handlowej. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Poważna firma? Śmiechu warte 10.12.07, 17:47 Zjadles przecinek w ostatnim zdaniu:DDD, Ty Fantastyczny Kandydacie;). Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 10.12.07, 18:41 > Zjadles przecinek w ostatnim zdaniu:DDD, Ty Fantastyczny > Kandydacie;). No to nici z pracy. Tak swoja droga czemu nie odpisuja? Przeciez juz jakis czas temu to wyslalem. Czy rekruterzy zawsze tak dlugo przeprowadzaja rekrutacje? Czy jesli sie jeszcze nie odezwali- znaczy, ze odrzucili moja kandydature? Czy na rozmowe mam zalozyc zolte szelki czy zielone? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kot_premiera Wiem jak zwiększyć Twoje szanse ! 10.12.07, 22:18 > Tak swoja droga czemu nie odpisuja? Przeciez juz jakis czas temu to wyslalem. No co ty? Nie wiesz, że takie poważne firmy mają kilkaset tysięcy poważnych ofert tygodniowo? Musisz się jakoś przebić. Mam dla Ciebie pomysł. Otóż, jak zapewne zauważyłeś; mają profesjonalną skrzynkę pocztową @gmail.com. Musisz sobie założyć też skrzynkę @gmail.com. Jak już będziesz miał założoną, to zaloguj się, dodaj do kontaktów ich adres i cierpliwie czekaj. Jak tylko ONI zalogują się do swojej profesjonalnej poczty @gmail będziesz mógł skorzystać z opcji gmail-czat i na bieżąco zapytać na jakim etapie jest Twoja oferta. Kto wie być może nawet trafisz na jakiegoś speca/-ckę od HR i będziesz mógł odpowiedzieć online na czacie na pytanie jakie są Twoje 3 główne wady, 7 ulubionych kolorów i ile byś chciał zarabiać za 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Wiem jak zwiększyć Twoje szanse ! 10.12.07, 22:35 Pomysl wart rozwazenia. Moze jeszcze zone znajde ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorcia Bossskieee, trzeba było jeszcze dodać, IP: *.aster.pl 10.12.07, 17:59 że jesteś poważnym kandydatem, tak jak oni poważną firmą":))) Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Bossskieee, trzeba było jeszcze dodać, 10.12.07, 18:39 To zostawie sobie na rozmowe kwalifikacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorcia Jeśli "poważna" firma będzie łaskawa IP: *.aster.pl 10.12.07, 18:44 cię zaprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Jeśli "poważna" firma będzie łaskawa 10.12.07, 18:59 Nie nie nie. Zalezy to od tego, czy ja laskawie pozwole powaznej firmie zaprosic siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Jeśli "poważna" firma będzie łaskawa 10.12.07, 21:11 Wiesz co, wyślij im maila z informacją że jednak mogą się nie fatygować i cię nie zapraszać na rozmowę bo już dostałeś ofertę z poważnej firmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Jeśli "poważna" firma będzie łaskawa 10.12.07, 22:02 Nie poddaje sie tak latwo! Bede walczyl do konca. Nie podpuszczaj mnie- wiem, ze skrycie chcesz sie pozbyc mocnej konkurencji na te lukratywne stanowisko w powaznej firmie! Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Jeśli "poważna" firma będzie łaskawa 10.12.07, 22:14 Ha, kurcze, wyczaiłeś mój podstęp :) No cóż, może się spotkamy na rozmowie w tej poważnej firmie. Wtedy załatwimy sprawę po męsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Jeśli "poważna" firma będzie łaskawa 10.12.07, 22:36 > Ha, kurcze, wyczaiłeś mój podstęp :) No cóż, może się spotkamy na > rozmowie w tej poważnej firmie. Wtedy załatwimy sprawę po męsku :) Z szefem ja zalatwimy czy pomiedzy soba? Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 12.12.07, 10:38 Firma odezwala sie w odpowiedzi na moja aplikacje. Niestety niezbyt tresciwie. Ponizej odpowiedz firmy i moj kolejny mail: >brak załacznika Uczciwie (to moja wrodzona cecha, ktorej ciezko mi sie pozbyc) przyznaje sie, ze nie wysylalem zalacznika (nie da sie ukryc). Fakt braku danych o firmie (ufam, ze powaznej- tak jak bylo napisane w ogloszeniu), ktora mialaby przetwarzac moje dane osobowe polaczone z moja bogata wiedza i doswiadczeniem na tematy bezpieczenstwa w Internecie nie pozwala mi posylac danych osobowych na anonimowe konta e-mail, nawet jesli dysponuja nimi powazne firmy :(. Sadze, ze przy moich kwalifikacjach brak CV nie bedzie zadna przeszkoda dla objecia stanowiska. Pozdrawiam i zycze milego dnia. Fantastyczny Kandydat Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 12.12.07, 14:37 Dostalem odpowiedz. Jednak nie tacy HR-owcy straszni, jak ich maluja ;) : Jeśli jest Pan zainteresowany prosze jednak o przesłanie załącznika. Firma ColleCtion wyłaczny dystrybutor w Polsce marki OLYMP Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 12.12.07, 20:26 Kurcze, a mi nie odpisali :) Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 12.12.07, 22:58 Jesli Ci zalezy to moge wyslac maila z informacja, ze jednak rezygnuje z posady ;) i Twoimi referencjami :). Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 15.12.07, 17:52 Odpisali mi!!!! A jednak to poważna firma :) A wyślij :) Odpowiedz Link Zgłoś
diego_8 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 12.12.07, 17:21 A kreatywnością to gdzie się tu można wykazać? Pewnie przy obsłudze urządzeń biurowych... Odpowiedz Link Zgłoś