Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji

17.01.08, 10:11
    Ciekawe ,dlaczego oni tak sie czepiają tej polskiej nisko płatnej pracy.
    Tyle godzin dojeżdżać ? Chce mu sie .Coś musi być ,jakiś magnes w polskiej
    służbie zdrowia ,ładne pielęgniarki ?
    Obserwuj wątek
      • mike-great A gdzie mają latać ? Do Moniek ??? 17.01.08, 11:39
        A gdzie mają latać ? Do Moniek ???

mariuszdd napisał:

> Ciekawe ,dlaczego oni tak sie czepiają tej polskiej nisko płatnej pracy.
        > Tyle godzin dojeżdżać ? Chce mu sie .Coś musi być ,jakiś magnes w polskiej
        > służbie zdrowia ,ładne pielęgniarki ?
      • Gość: luks wole zmeczonego lekarza z Polski niz IP: *.multiserv.com 17.01.08, 12:26
        ciapatych ktorzy nei znaja sie na leczeniu zupelnie..
      • Gość: Gość Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 13:21
        Jeżeli dobrze liczę to za pracę przez 23 godziny otrzyma (wg.kursu
        PKO BP) 8708,50 gr. Warto jechać. A w Polsce obiecują, ze tyle może
        (?) zarobi w 2010 roku pracując 192 godziny miesięcznie. I tu jest
        pies pogrzebany.
        • Gość: magda Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 15:15
          A inne grupy zawodowe też mają prawo do godziwego zarobku.Inni nie studiują?Nie
          pracują?Czym do diabła są lekarze?Z jakiej racji im się należy?Dlaczego rodzinni
          i stomatolodzy,ginekolodzy siedzą cicho?Dosyć!!!!!!!!!!To samo górnicy-bo co?
          • Gość: tomxxxx Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 15:25
            Świeta racja-lekarze mają dylemat-dostaniemy niedługo 15 czy 20tys
            pensji?Skandal-oni nie walcza o chleb,raczej jest to walka o kino
            domowe.Opowiastki o biednych lekarzach mozna miedzy bajki włożyć.A
            co z innymi grupami społecznymi-też po studiach,stresach,egzaminach
            itd.Można mówić o odpowiedzialności itd,a przepraszam bardzo -kto
            jej nie ma?
            • Gość: Krzysiek Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:16
              Dotarło do Was, że kwalifikacje lekarza są w cywilizowanym świecie
              odpowiednio wynagradzane. I ścierpieć tego nie możecie. Za komuny
              tak nie było. Była służba zdrowia na gwizdnięcie i skinienie ręki.
              Co do innych zawodów - a kto wam broni wyjeżdżać ? Jedźcie,
              pracujcie, zarabiajcie. Odpowiedzialność ? Trzeba poczuć, czym jest
              osobista odpowiedzialność za konkretne ludzkie życie. Podobno jest
              ono bezcenne. Wiele razy doświadczałem takich sytuacji - wypadek na
              ulicy, ktoś leży. Ludzie stoją, gapią się. W najlepszym razie
              zadzwonią po pogotowie i wkurzają się, że tak wolno jedzie. Strach
              podejść do leżącego, diabli wiedzą co z nim. Lepiej stać z boku i
              patrzeć. Nie neguję kwalifikacji, odpowiedzialności i zaangażowania
              ludzi, uprawiających inne zawody. Z całym dla was szacunkiem -
              wybraliście inne zawody - Wasza sprawa. Tak się głupio składa, że
              lekarzom na świecie płąci się za ich pracę, a nie zatyka gęby
              powołaniem. Powołanie to jedynie sposób widzenia pracy, kontaktu z
              pacjentem. Powołanie: możliwość leczenia pacjentów jest - Waszym
              zdaniem - wystarczającym wynagrodzeniem za możliwość leczenia
              pacjentów.
              • mike-great A nauczycielom gówn. - niech naród będzie głupi !! 17.01.08, 16:19
                A nauczycielom gówn. - niech naród będzie głupi !!
                Chyba ktoś cię wykształcił, lekarzu, z maluchem w garażu???

Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Dotarło do Was, że kwalifikacje lekarza są w cywilizowanym świecie
                > odpowiednio wynagradzane. I ścierpieć tego nie możecie. Za komuny
                > tak nie było. Była służba zdrowia na gwizdnięcie i skinienie ręki.
                > Co do innych zawodów - a kto wam broni wyjeżdżać ? Jedźcie,
                > pracujcie, zarabiajcie. Odpowiedzialność ? Trzeba poczuć, czym
                jest
                > osobista odpowiedzialność za konkretne ludzkie życie. Podobno jest
                > ono bezcenne. Wiele razy doświadczałem takich sytuacji - wypadek
                na
                > ulicy, ktoś leży. Ludzie stoją, gapią się. W najlepszym razie
                > zadzwonią po pogotowie i wkurzają się, że tak wolno jedzie. Strach
                > podejść do leżącego, diabli wiedzą co z nim. Lepiej stać z boku i
                > patrzeć. Nie neguję kwalifikacji, odpowiedzialności i
                zaangażowania
                > ludzi, uprawiających inne zawody. Z całym dla was szacunkiem -
                > wybraliście inne zawody - Wasza sprawa. Tak się głupio składa, że
                > lekarzom na świecie płąci się za ich pracę, a nie zatyka gęby
                > powołaniem. Powołanie to jedynie sposób widzenia pracy, kontaktu z
                > pacjentem. Powołanie: możliwość leczenia pacjentów jest - Waszym
                > zdaniem - wystarczającym wynagrodzeniem za możliwość leczenia
                > pacjentów.
                • Gość: Krzysiek Re: A nauczycielom gówn. - niech naród będzie głu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:26
                  Tylko bluzgi, nic więcej nie umiesz ? A w garażu mam Toyotę
                  Avensis. W tym roku zmieniam, zestarzała się. Ma już czwarty rok.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: doktór Re: A nauczycielom gówn. - niech naród będzie głu IP: 213.241.46.* 17.01.08, 17:43
                    po co piszesz - z zazdrości jeszcze się zestresują i dostaną zawału a mi się
                    dziś już nie chce ich przepychać
                  • aron2004 Re: A nauczycielom gówn. - niech naród będzie głu 17.01.08, 18:52
                    powinna być lustracja majątkowa lekarzy + reedukacja moralna
                    • Gość: Grzesiek Reedukacja moralna IP: *.crowley.pl 17.01.08, 23:58
                      powaznie mowisz czy jaja sobie robisz?
                  • mike-great A jak tam u ciebie kasa fiskalna lekarzu ??? 18.01.08, 06:42
                    A jak tam u ciebie kasa fiskalna lekarzu ???

Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Tylko bluzgi, nic więcej nie umiesz ? A w garażu mam Toyotę
                    > Avensis. W tym roku zmieniam, zestarzała się. Ma już czwarty rok.
                    > Pozdrawiam.
                • 1europejczyk "Chyba ktoś cię wykształcił," 18.01.08, 00:25
                  << Chyba ktoś cię wykształcił, bla, bla, bla, bla ??? >>

Nikt mnie nie wyksztalcil.
                  Wyksztalcenie zawdzieczam sobie. Uczenie sie jest glownie wysilkiem
                  intelektualnym i zajeciem indywidulanym.
                  Szkola czy uczelnia moze pomoc.
                  Bywaja takie (nie tylko w Polsce) co szkodza.
                  Sluza rowniez jako, czasem gorszy czasem lepszy weryfikator posiadanych
                  umiejetnosci i potencjalnych mozliwosci (poza tymi zwiazanymi z tatusiem
                  prawnikiem czy tez ordynatorem nie mowiac juz milionerze).
                  Ksztalcenie jest przede wszystkim czasownikiem zwrotnym co oznacza, ze wynik
                  zalezy glownie od mozliwosci i checi (w roznych proporcjach w zaleznosci od
                  ambicji i predyspozycji) samego ksztalcacego sie.
                  "ktos cie wyksztalcil" jest spuscizna prl-owskiej "nowomowy" w powszechnie
                  przyjetej przez polskich wyksztalciuchow (z tymi wrogimi prl-owskiej wladzy
                  wlacznie) .
                  Z kraju, za czasow PRL-u, nie wyjezdzalo sie tylko "uciekalo" nawet wtedy kiedy
                  nie bylo w tym zadnych politycznych motywacji.
                  Tak to juz jest z wyksztalciuchami, ktorych "ktos wyksztalcil", ze pozostawieni
                  samym sobie nie bardzo wiedza, poza bezmyslnym powtarzaniem innych i nazywaniem
                  "mysleniem" porownywanie tego co jest nieporownywalne, co z tym "wyksztalceniem"
                  mozna by zrobic.
                  Stad zreszta ta polska zgodnosc na "nie" leczace meczace frustracje
                  wyksztalciuchow, ktorych "ktos wyksztalcil".
                  Zgodnosc na "tak" wymaga wyobrazni, incjatywy, umiejetnosci oceny i tworczej
                  wspolpracy z ludzmi, ktorych nie tyle "ktos wyksztalcil" ale ktorzy sie na czyms
                  po prostu znaja i jesli cos robia to robia to dobrze niezalenie od skonczonych
                  szkol i posiadanych dyplomow czy tytulow naukowych.

Re: A nauczycielom gówn. - niech naród będzie głu
                  • mike-great Tak-od zerówki płaciłeś ceny rynkowe za naukę... 18.01.08, 06:44
                    Tak-od zerówki płaciłeś ceny rynkowe za naukę...
            • Gość: anka Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.gprs.plus.pl 17.01.08, 23:26
              Czy ktoś ci broni lecieć do Szkocji?
              • Gość: Grzesiek Brytyjscy lekarze maja jedna prace? IP: *.crowley.pl 17.01.08, 23:59
                to chyba jacys kiepscy, bo prawie wszyscy ktorych znalem mieli dwie
                albo trzy prace. Za to moga isc na emeryture w wieku 55 lat i miec w
                d... caly swiat.
            • Gość: makaron Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.20.energis.pl 18.01.08, 08:44
              No jednak roznica jest. Jak sobie skonczysz jakas tam wyzsza szkole rzeczy
              niepotrzebnych np. zarzadzanie i marketing bo to od lat jest w modzie to jak
              pojdziesz do pracy i skopiesz jakies rozliczenie albo zle zalatwisz sprawe to
              przewaznie nikt od tego od razu nie umiera a lekarz jak cos skopie to ma denata
              na stole. Nie mowie tu o lekarzach typu gdzie sie nie robi zabiegow ale takich
              zwyklych chirurgow w szpitalach w bździochach np gdzie kassy z innych zrodel niz
              szpital nie ma. I jeszcze inna sprawa. Teraz to kazdy psioczy na sluzbe zdrowia
              a jak przychodzi co do czego to kazda sume pieniedzy odda zeby tylko lekarz mu
              pomogl. I taka jest prawda. No chyba ze jest wierzacy to pozostaje tylko sie
              modlic bo lekarz nie pomoze bo go nie bedzie i sobie bedzie prywatnie robil
              praktyke bo i tak i tak bedzie mial klientow. Chce podkreslic to slowo KLIENTOW
              nie pacjetow.
          • Gość: Gaść Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.bsk.vectranet.pl 17.01.08, 16:03
            Gość portalu: magda napisał(a):

> A inne grupy zawodowe też mają prawo do godziwego zarobku.Inni nie studiują?Nie
            > pracują?Czym do diabła są lekarze?Z jakiej racji im się należy?Dlaczego rodzinn
            > i
            > i stomatolodzy,ginekolodzy siedzą cicho?Dosyć!!!!!!!!!!To samo górnicy-bo co?
            /////////
            Stomatolodzy sprywatyzowali się i to co sie obecnie dzieje ich nie obchodzi. Pytasz: czym do diabła są lekarze? Lekarze są tym czego potrzebujesz gdy jesteś chora. Wówczas byś tym lekarzom do doopy bez wazeliny wlazła i byś się nigdy nie przyznała, że wypisywałaś takie bzdety. Wszyscy studiują, tylko że aby dostać się na medycynę trzeba zdać maturę rozszerzoną z biologii, fizyki i chemii i studiować przez sześć lat a nie korzystać z matury Giertycha.
            • opt Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj 17.01.08, 16:15
              Ja zdawałem nie mniej trudne przedmioty w systemie poszerzonym jak
              matematykę i fizykę,zdałem na trzy uczelnie i w odróżnieniu od wielu
              twoich kolegów bez łapówki ,a moi rodzice jeszcze dobrze pamiętają
              łapówki na uczelniach medycnych.Ponadto mamy wielu miernych
              lekarzy,a chcą zarabiać jak wybitni specjaliści,to tak jak umięjącym
              pisać na komputerze czasem wydaje się ,że są informatykami i chcą
              zarabiac jak cenieni programiści.To ,że po niektóre lekarstwa muszę
              iść do lekarza,to jeszcze nie oznacza,że go cenię i popieram jego
              żądania finansowe.
              • Gość: Krzysiek Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:25
                Ktoś Ci wpoił mylne schematy pojęciowe "lekarz=łapówka, przekręt,
                cwaniactwo". I od razu bluzgi. I bić, wieszać. Skąd w Was taka
                nienawiść do lekarzy ? Przecież nie tak trudno to pojąć - JAKIE
                SPOŁECZEŃSTWO, TACY LEKARZE. Jesteśmy odzwierciedleniem
                społeczeństwa. Ale zauważ, że tacy sami są inżynierowie, księża,
                adwokaci, rzemieślnicy itd. Na razie jesteś prawdopodobnie w wieku,
                w którym musisz iść do znienawidzonego lekarza po leki na grypkę
                albo po L-4. Mało jeszcze wiesz o chorobach, umieraniu, rozpaczy,
                nadziei i jej braku. A tym wszystkim jest medycyna. Poza tym niby
                chełpisz się swoimi trzema uczelniami (zdałeś - a skończyłeś je
                wszystkie ?). Nie wiem jakie masz kwalifikacje i nic mi do tego.
                Powiem ci jeszcze jedno - czytam sobie wpisy o lekarzach. Widzę
                wpisy zawistników i frustratów. I ciekawe - nie ma wpisów lekarzy, w
                których deklarowaliby "Nienawidzę pacjentów". A więc może nie są ci
                lekarze tacy najgorsi. Co do mnie, sam jestem lekarzem. Lekarzem
                jest mój oiciec. Dzięki lekarzom nadal żyją moi Rodzice, dzięki nim
                żyją moje dzieci. Chylę głowę przed lekarzami.
                • opt Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj 17.01.08, 16:50
                  I co chcesz mi udowodnić ,że wszyscy lekarze to wybitne jednostki i
                  wszyscy muszą zarabiać trzy ,czy cztery średnie krajowe.Potrafię
                  jeszcze odróżnić lekarza biurokratę od specjalisty,a wam się
                  wydaje,że jeszcze żyjecie w PRL-u,podobnie jak górnikom,"czy się
                  stoi,czy się leży......-teraz trzy średnie się należy.Ja nie
                  narzekam,że mój prywatny dentysta ma się dobrze,a ja mu płacę nie
                  mało,narzekam ,że iluś partaczy wcześniej zniszczyło mi zęby,a teraz
                  chcą krocie-daję to jako przykład,że są i lekarze,którzy w USG
                  widzieli,to co już mam dawno wyciętę i oni też chcą trzy średnie,a
                  ja bym ich wysłal na ponowne studia,które skończyli dzięki
                  pochodzeniu z rodzin lekarskich a nie własnym walorom.Ci
                  uznani ,znani i cenieni lekarze nie krzyczą tylko sfrustrowane
                  obibki,co w dyżurkach spędzają czas przy telewizorze,grach i często
                  butelce,a nie przy pacjencie w wymiarze jakim ,by należało
                  • Gość: Grzesiek Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.crowley.pl 18.01.08, 00:01
                    a tym kiepskim dentystom placiles 7 zl za godzine pracy?
                • opt Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj 17.01.08, 17:03
                  Nie wiem,czy tu się wpisują zawistnicy i frustraci,myślę,że
                  osoby,ktre miały takie ,czy inne doswiadczenia ze służbą zdrowia
                  złożoną w większości z nieudolnych lekarzy,którzy nie potrafili
                  zaistnieć i tak trzymają się na garnuszku państwowym,dojąc innych
                  podatników.Rzućcie ten inters i pokażcie co potraficie.Ja wolę iść
                  do dobrego lekarza i sam go sobie opłacać,a nie dopłacać ciągle do
                  chorego systemu,a wam zależy jak dotąd na dopompywaniu do systemu a
                  nie jegozmianie,nie różnicie się niczym od kolejarzy,którzy każdą
                  podwyżkę cen biletów tlumaczą poprawą standadu podróżowania,a jak
                  jest to każdy widzi.
                  • Gość: Krzysiek Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 17:17
                    I sam sobie zaprzeczyłeś - niby rozróżniasz lepszych i gorszych, a
                    potem "Wam szależy...". Jakim "wam"? A skąd wiesz jakim ja jestem
                    lekarzem. Może złym, może dobrym. Skąd wiesz na czym mi zależy ?
                    Osobiście cały ten schorzały system może się zawalić jednego dnia.
                    Zdecydowanie wolę siedzieć sobie w gabinecie prywatnym niż świecić
                    oczami, za to, że w państwowym szpitalu nie ma miejsc, nie ma
                    sprzętu, nie ma personelu itd. Trafiłeś na złego dentystę ? Mi
                    architekt zaprojektował betonowy słup w środku kominka. Ktoś wkleił
                    do opisu USG gotowy szablon i zapomniał go zmodyfikować i wyciąć z
                    niego opis pęcherzyka żółciowego ? Jasne, że niefajnie, ale ja
                    codziennie jeżdżę do pracy drogą, w której więcej łat i dziur niż
                    włąściwej drogi. JAKI KRAJ, JAKIE SPOŁECZEŃSTWO - TACY LEKARZE. Żli
                    i dobrzy, wybitni i popraprani. Pozdrawiam.
                • Gość: zdzisiu Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: 91.66.197.* 17.01.08, 22:25
                  Krzychu, masz absolutna racje, zwlaszcza pierwszy Twoj post. Nic
                  dodac, nic ujac. Niestety tez jestem lekarzem.

Mala przypowiesc. Moja zona zamawia we wrzesniu okno (1500 pln, nie
                  tak malo). Nie ma sprawy - mowi gosc. Mamy polowe stycznia, okna nie
                  ma. Gosc po naszych telefonach z przejeciem przeprasza. Po czym ...
                  znowu okna nie ma. Jestem pewien, ze nie wie, ze jestem lekarzem.
                  Gdyby wiedzial to moze okna w ogole by nie bylo. Nie wroc, byloby
                  ale za jakies 3000 pln. Takie jest nasze spoleczenstwo.

Jeszcze jedna przypowiesc? Prosze bardzo, ma ich co najmniej kilka.

Zona jedzie do serwisu samochodowego (nie zna sie kobiecina na tych
                  rzeczach - to przeciez oczywista oczywistosc). Gosc mowi zepsuty
                  jest alternator. Potrafimy go zregenerowac, kosztuje to 500 pln (nie
                  tak malo). Dzwonie do swojej kobitki i mowie: bez jaj, sprawdz w
                  sklepie. Cena w sklepie 530 pln (nówka). Czego checie wiec od
                  lekarzy?

Jak pisal Krzychu, macie takich lekarzy na jakich zasluzyliscie.

Przyklad z Wrocka (niedawny). Pracownik Kliniki (ginekolog, ci to
                  najszybciej) mowi, ze operuje kobiete, usypia. I .... i nie operuje.
                  Kasuje za usluge. Ile? Pewnie tyle, co pewien mechanik w "markowym"
                  salonie za "zregenerowany" alternator do mojej zonki CHCIAL
                  skasowac.

Rece opadaja.

Moze na tym zakonczymy dyskusje, zrobmy rachunek sumienia, zmowmy
                  paciorek, przeprosmy za nasze dzisiejsze grzeszki i przekrety. I
                  podzmy spac.
              • Gość: wykształcenie Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.08, 19:26
                za łapówki mozna dostać się na każde studia...ale trudniej je
                skończyć! A lekarz specjalista to ten, który po 6letnich studiach
                przez kolejne 6 lat robi specjalizację razem 12 lat. Czy twoje
                studia nie były czasem 4 letnie? ...słusznie i ty i lekarz macie
                wyższe wykształcenie.
                • Gość: . Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.chello.pl 17.01.08, 20:49
                  Zapomniałeś o stażu pomiędzy studiami, a specjalizacją. Do tego dochodzą podspecjalizacjach.
            • mike-great Sranie w banie, samowystarczalny doktorzyno !!! 17.01.08, 16:21
              Sranie w banie, samowystarczalny doktorzyno !!!

Gość portalu: Gaść napisał(a):

> Gość portalu: magda napisał(a):
              >
              > > A inne grupy zawodowe też mają prawo do godziwego zarobku.Inni
              nie studiu
              > ją?Nie
              > > pracują?Czym do diabła są lekarze?Z jakiej racji im się należy?
              Dlaczego r
              > odzinn
              > > i
              > > i stomatolodzy,ginekolodzy siedzą cicho?Dosyć!!!!!!!!!!To samo
              górnicy-bo
              > co?
              > /////////
              > Stomatolodzy sprywatyzowali się i to co sie obecnie dzieje ich nie
              obchodzi. Py
              > tasz: czym do diabła są lekarze? Lekarze są tym czego potrzebujesz
              gdy jesteś c
              > hora. Wówczas byś tym lekarzom do doopy bez wazeliny wlazła i byś
              się nigdy nie
              > przyznała, że wypisywałaś takie bzdety. Wszyscy studiują, tylko
              że aby dostać
              > się na medycynę trzeba zdać maturę rozszerzoną z biologii, fizyki
              i chemii i s
              > tudiować przez sześć lat a nie korzystać z matury Giertycha.
              • Gość: Krzysiek Re: Sranie w banie, samowystarczalny doktorzyno ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:43
                "Sranie w banie" i "doktorzyno" to szczyt Twoich możliwości ? Jestem
                porażony i przerażony, Mike'u Niewielki.
              • Gość: Grzesiek ale mu odpowiedziales! IP: *.crowley.pl 18.01.08, 00:08
                az mu w piety pewnie poszlo.
                • mike-great A co to - lekarze mają lepsze brzuchy ??? 18.01.08, 06:45
                  A co to - lekarze mają lepsze brzuchy ???
          • Gość: anka Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.gprs.plus.pl 17.01.08, 23:10
            No to też leć do Szkocji. Ktoś ci broni?
        • mike-great Dziękujemy ci Tusku-Srusku-Chytrusku !!! 17.01.08, 16:16
          Dziękujemy ci Tusku-Srusku-Chytrusku !!!
          To jest ta Irlandia II !!! Cuda, cuda !!!

Gość portalu: Gość napisał(a):

> Jeżeli dobrze liczę to za pracę przez 23 godziny otrzyma (wg.kursu
          > PKO BP) 8708,50 gr. Warto jechać. A w Polsce obiecują, ze tyle
          może
          > (?) zarobi w 2010 roku pracując 192 godziny miesięcznie. I tu jest
          > pies pogrzebany.
      • Gość: opt Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: *.tsi.tychy.pl 17.01.08, 15:07
        Jak widać,lekarze na jednym etacie są zmęczeni a na kilku nie
      • Gość: student medycyny Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 15:56
        Hej rodacy. Studiuje medycyne, wkrótce rozpocznę specjalizacje z ginekologi u boku ojca specjalisty. Za 6 lat przejme prywatną przychodnie i 40tys miesięcznie z dochodów z przychodni i 30tys z prywatnej praktyki pozbawionej wszelkiej styczności z NFZ'em. Oczywiście podczas robienia specjalizacji w szpitalu będe się głęboko angażować w akcje strajkowe, aby to mieć więcej! Ot cała prawda o nas, studentach medycyny :) Ginekologia to najlepsza specjalizacja lekarska bijąca na głowe stome :)
        • opt Pamiętacie powiedzonko nauczyciela 17.01.08, 16:04
          Tu piczka,tam piczka i ma moskwiczka,a tu dwója,tam dwója i masz h...
        • Gość: ! Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.chello.pl 17.01.08, 18:49
          Gdybyś był studentem medycyny to byś wiedział, że stomatologia nie jest specjalizacją lekarską. Na Uczelniach Medycznych jest oddzielny kierunek - lekarsko-dentystyczny.
      • Gość: student medycyny Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 15:57
        Oczywiście troche się frajeruje, bo będe musiał trochę popracować, a jest przecież też troche osób, które mają więcej bez pracy...cóż lepszy rydz niż nic :/
      • Gość: k Sa szpitale blisko lotnisk jak choćby East Surrey IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.01.08, 15:59
        kolo London Gatwick (15 min. samochodem). Jest kilka wakatów.
        • Gość: Lekarz Re: Sa szpitale blisko lotnisk jak choćby East Su IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:13
          Poprostu chce żyć normalnie jak człowiek, mieć dwa mercedesy w garażu i dwa razy do roku latać na hawaje i karaiby. Szara codzienność wielu lekarzy kończy sie na jednym mercedesie lub żałosnym VW passacie i kiepskich wakacjach w obrębie ciągle tej samej półkuli :[
          • opt Re: Sa szpitale blisko lotnisk jak choćby East Su 17.01.08, 16:24
            Aby zwiedzać na drugiej półkuli nie trzeba tylu tysięcy.Znam
            emerytów,którzy mają znacznie mniej i zaliczyli
            Peru,Boliwię,Meksyk ,Kubę i wiele innych,i wiedzą też,że w tych
            imprezach głownie uczestniczyli lekarze.Oznacza to,że ich już stać
            na w miarę dostatnie życie,a to co robią to idea nieposkromionego
            chciejstwa za wszelką cenę i bez oglądania się na życie innych,w tym
            i wielu emerytów od których potrafią wydoić każdą złotówkę.
      • Gość: rt Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: *.aster.pl 17.01.08, 16:31
        1600 funtów za weekend? 8000zł za weekend? świetne warunki, świat
        coraz piękniejszy
      • sajjitarius Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji 17.01.08, 17:22
        W jaki sposob dokladnie definiujesz chciejstwo ?
        • sajjitarius To bylo do opt 17.01.08, 17:25
          sajjitarius napisał:

> W jaki sposob dokladnie definiujesz chciejstwo ?
          • opt Re: To bylo do opt 17.01.08, 17:49
            -chcieć,to najpierw dać z siebie a pózniej brać i mieć,
            -chciejstwo,to zobaczyć,że inni mają,to ja też muszę bez względu na
            okoliczności ( bo na wyspach mają,to my też;niewiele robię ale
            chcę,ba należy mi się;on ma a ja nie-jako jedyny argument)
      • Gość: macc Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: 194.168.231.* 17.01.08, 17:49
        Krzysiek napisal:
        "Dotarło do Was, że kwalifikacje lekarza są w cywilizowanym świecie
        odpowiednio wynagradzane.."

Niestety, Krzysiek - nie dotarlo to do tego tepego i zacietego
        spoleczenstwa, co widac po wypowiedziach. Dalej beda sie pluc,
        zlorzeczyc, wypominac i krzyczec w stylu " a mnie sie tez nalezy, bo
        jestem ... taki, smaki i owaki".
        Kiedy wreszcie zrozumiecie, ze nie nalezy wam sie tyle ile lekarzom.
        Oni zarabiaja na swiecie najwiecej ( z tzw. kontrowoanych przez
        panstwo sluzb) - i tak ma byc. I nie 1 czy 2 "srednie krajowe" ale
        nawet 10 srednich!! Kiedy to wreszcie zrozumiecie ? - jezeli nigdy,
        to pocalujcie ich w d.u.p.e - wyjada do lepszego swiata a wy
        bedziecie dalej sie kisic i zlorzeczyc we wlasnym sosie.
        • opt Zaprezentowałeś ideę chciejstwa 17.01.08, 17:56
          Niektórzy powinni zarabiać bardzo dużo,ale nie wszyscy.Ja leczę się
          u dobrych lekarzy za własne piniądze,ale nie chcę u tych ,co każą
          pocałować się w d...,nienh jadą na wyspy skoro tu nic zrobić nie
          potrafili.
      • damianbsc Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji 17.01.08, 18:07
        lekarze to juz wiedza jak zarobic - lapowki biora od kazdego. Ale ja mam plan -
        wszedzie z dyktafonem, beda brac - sad, pracodawca wyzyskuje - sad :):) tak bede
        ich traktowal
        • niekandydujacy_niepolityk A młodzi medycy też maja swój plan... 17.01.08, 18:40
          Robić specjalizację i spadać stąd...choćby do Szkocji.
          • Gość: ! Re: A młodzi medycy też maja swój plan... IP: *.chello.pl 17.01.08, 18:48
            Mylisz się. Większość spada stąd od razu po stażu.
          • Gość: Grzesiek a jeszcze mlodsi... IP: *.crowley.pl 18.01.08, 00:26
            a jeszcze mlodsi medycy nawet specjalizacje robia za granica, a
            niektorzy juz zaczynaja wyjezdzac tam na studia. W sumie nie ma sie
            co dziwic skoro dla obywateli UE rok medycyny kosztuje tylko 2 tys
            funtow.
      • strikep RN - Registered Nurse $73K rocznie na start, USA 17.01.08, 19:02
        zaraz po 4 letnim college plus niegraniczony overtime.....
        • Gość: dodo Re: antyPOrypaniec z USA 50 tys. -tak 75 - nie IP: *.hsd1.ca.comcast.net 18.01.08, 04:56
          To demagogia.Owszem maja wysokie zarobki, ale nie wszystkie i nie
          wszedzie.W granicach 45-55 tys (z overtim'em, moze?).
      • Gość: mosquito Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: *.it-net.pl 17.01.08, 19:26
        pazerne chamy, - i tyle !
        • Gość: lekarze Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.08, 19:27
          zapewne jesteś "fizolem"?, życzę zdrowia.
      • Gość: gosc USA Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: 67.130.145.* 17.01.08, 19:42
        oczywiscie ze takie praktyki nie powinny byc dozwolone,jak taki
        umeczony lekarz moze leczyc
      • tersup Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji 17.01.08, 21:35
        dam platne odsypianie w polskim szpitalu w HGWowie
      • Gość: WARA od LEKARZY !! Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: 91.66.197.* 17.01.08, 22:28
        Krzychu, masz absolutna racje, zwlaszcza pierwszy Twoj post. Nic
        dodac, nic ujac. Niestety tez jestem lekarzem.

Mala przypowiesc. Moja zona zamawia we wrzesniu okno (1500 pln, nie
        tak malo). Nie ma sprawy - mowi gosc. Mamy polowe stycznia, okna nie
        ma. Gosc po naszych telefonach z przejeciem przeprasza. Po czym ...
        znowu okna nie ma. Jestem pewien, ze nie wie, ze jestem lekarzem.
        Gdyby wiedzial to moze okna w ogole by nie bylo. Nie wroc, byloby
        ale za jakies 3000 pln. Takie jest nasze spoleczenstwo.

Jeszcze jedna przypowiesc? Prosze bardzo, ma ich co najmniej kilka.

Zona jedzie do serwisu samochodowego (nie zna sie kobiecina na tych
        rzeczach - to przeciez oczywista oczywistosc). Gosc mowi zepsuty
        jest alternator. Potrafimy go zregenerowac, kosztuje to 500 pln (nie
        tak malo). Dzwonie do swojej kobitki i mowie: bez jaj, sprawdz w
        sklepie. Cena w sklepie 530 pln (nówka). Czego checie wiec od
        lekarzy?

Jak pisal Krzychu, macie takich lekarzy na jakich zasluzyliscie.

Przyklad z Wrocka (niedawny). Pracownik Kliniki (ginekolog, ci to
        najszybciej) mowi, ze operuje kobiete, usypia. I .... i nie operuje.
        Kasuje za usluge. Ile? Pewnie tyle, co pewien mechanik w "markowym"
        salonie za "zregenerowany" alternator do mojej zonki CHCIAL
        skasowac.

Rece opadaja.

Moze na tym zakonczymy dyskusje, zrobmy rachunek sumienia, zmowmy
        paciorek, przeprosmy za nasze dzisiejsze grzeszki i przekrety. I
        pojdzmy spac.
        • Gość: gosc USA Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: 67.130.145.* 18.01.08, 00:08
          wielu ludzi nie zrozumialo poruszanego problemu, nikt nie zabrania
          polskim lekarzom leczyc w Szkocji czy Singapurze, chodzi o fizyczna
          zdolnosc do wykonania pracy w danym czasie, watpliwosci budzi system
          kiedy po wielogodzinnej podrozy ktos pracuje i ma byc odpowiedzialny
          za zdrowie i zycie, ja bym na pewno nie poszedl do takiego
          przemeczonego lekarza.
          • Gość: dodo Re: Jedyny sposob to zwalniac i zatrudniac z bayl IP: *.hsd1.ca.comcast.net 18.01.08, 04:59
            ego ZSRR. TAK SIE ROBI NA CALYM SWIECIE. A ci gniewni niech
            wyjezdzaja na wyspy. Rynek sie nasyci i beda spadac z powrotem.
            • Gość: lekarzyna Re: Jedyny sposob to zwalniac i zatrudniac z bay IP: 91.66.197.* 18.01.08, 07:26
              a propos ZSRR. Pracuje z lekarzami z bylego ZSRR. Jest jedno co ich
              wyróżnia (zdecydowanie). Nie biora ksiazki do reki, chcieliby
              posluchac (!) jak to czy owo sie robi. Mam wrazenie ze cierpia po
              niekad na wtorny analfabetyzm. Choc bardzo ich lubie (ale jako
              kolega kolege, mniej bym ich chyba lubil jako pacjent-lekarz).

Poza tym w Rasji poprawia sie ludziskom (lekarzom, chyba tez dodam
              niesmialo). Do Polszy chyba nie przyjada tak chetnie.

Chyba ew. z oferta HydroColonoTerapii (taka lepszejsza lewatywa,
              wwlewasz baniak wody do jelita grubego wyplukujesz - ponoc duzo tam
              toksyn). W tym sie specjalizuja chlopaki zza Buga. Prosze wiec
              zaczac od tego (ta metoda w zachodnim swiecie jest metoda w
              powijakach {przygotowanie do kolonoskopii}, a w tym chlopaki z UdSSR
              sa naprawde dobrzy). Jak sie sprawdzi, to prosze zapytac o jeszcze
              inne formy terapii.
          • Gość: lekarzyna Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: 91.66.197.* 18.01.08, 07:17
            to normalka w Polszcze. Dyzuruje sie do 10 x w miesiacu. Pozniej
            chodzi sie niczym pijany przez caly miesiac. Dopiero calkiem
            niedawno bruksela probuje cos z tym zrobic. W Polszcze do tej pory
            nie bylo problemu. ba, od tego zalezalo czy cie beda trzymac w
            robocie. jak nie, to won!
      • claratrueba Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji 18.01.08, 09:34
        Smutne, że dobrze wykształceni, wykonujący jeden z najlepiej płatnych zawodów w
        cywilizowanym świecie, muszą w taki sposób zarabiać. Jeszcze smutniejsze są
        prezentowane przez niektórych forumowiczów opinie. Komunistyczne banialuki typu
        "społeczeństwo wykształciło". Na moje wykształcenie płacili podatki moi ciężko
        pracujący rodzice, ja płacę podatki na kształcenie cudzego dziecka bo za
        niepubliczną szkołę mojego syna płacę sama i nikt mi nie zwraca (za "okropnego"
        Balcerowicza mogłabym chociaż odpisać czesne od podatku- chyba sprawiedliwe jest
        nie płacić za coś, z czego sie nie korzysta). "Na studia można dostać się za
        łapówkę i zawsze tak było". Słyszałam to kiedy wybierałam swój elitarny,
        oblegany kierunek studiów (18 os. na miejsce). Byłam dobrze przygotowana, choć
        bez korepetycji- nie było stać, oczytana- dostałam sie bez problemu. Szara
        myszka z małego miasta. Wraz z np. synem kolejarza spod Częstochowy, córką
        nauczycieli z Łukowa, synem hydraulika z Radomska. Na medycynę (choć nie za
        pierwszym razem) dostała sie jedna moja kuzynka- córka kucharki i kierowcy,
        druga na prawo do Warszawy- córka fryzjerki i kamieniarza. Po prostu uczyły się,
        czytały książki, nie trwoniły czasu na uganianie się za chłopakami, głupawe
        seriale. Miały ambicje. Wracając do lekarzy- narzekamy, a czy są zawody, które
        wszyscy wykonują świetnie? Nawet pracując mniej niż oni, robiąc coś łatwiejszego
        i mniej odpowiedzialnego? Za dużo lepsze pieniądze? Czekam na prywatyzację,
        pełną. Z możliwością wyboru ubezpieczyciela, a nie obowiązkową składką ZUS,
        której większość ta instytucja (państwowa) roztrwoni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka