mariuszdd 17.01.08, 10:11 Ciekawe ,dlaczego oni tak sie czepiają tej polskiej nisko płatnej pracy. Tyle godzin dojeżdżać ? Chce mu sie .Coś musi być ,jakiś magnes w polskiej służbie zdrowia ,ładne pielęgniarki ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike-great A gdzie mają latać ? Do Moniek ??? 17.01.08, 11:39 A gdzie mają latać ? Do Moniek ??? mariuszdd napisał: > Ciekawe ,dlaczego oni tak sie czepiają tej polskiej nisko płatnej pracy. > Tyle godzin dojeżdżać ? Chce mu sie .Coś musi być ,jakiś magnes w polskiej > służbie zdrowia ,ładne pielęgniarki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luks wole zmeczonego lekarza z Polski niz IP: *.multiserv.com 17.01.08, 12:26 ciapatych ktorzy nei znaja sie na leczeniu zupelnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 13:21 Jeżeli dobrze liczę to za pracę przez 23 godziny otrzyma (wg.kursu PKO BP) 8708,50 gr. Warto jechać. A w Polsce obiecują, ze tyle może (?) zarobi w 2010 roku pracując 192 godziny miesięcznie. I tu jest pies pogrzebany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 15:15 A inne grupy zawodowe też mają prawo do godziwego zarobku.Inni nie studiują?Nie pracują?Czym do diabła są lekarze?Z jakiej racji im się należy?Dlaczego rodzinni i stomatolodzy,ginekolodzy siedzą cicho?Dosyć!!!!!!!!!!To samo górnicy-bo co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomxxxx Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 15:25 Świeta racja-lekarze mają dylemat-dostaniemy niedługo 15 czy 20tys pensji?Skandal-oni nie walcza o chleb,raczej jest to walka o kino domowe.Opowiastki o biednych lekarzach mozna miedzy bajki włożyć.A co z innymi grupami społecznymi-też po studiach,stresach,egzaminach itd.Można mówić o odpowiedzialności itd,a przepraszam bardzo -kto jej nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:16 Dotarło do Was, że kwalifikacje lekarza są w cywilizowanym świecie odpowiednio wynagradzane. I ścierpieć tego nie możecie. Za komuny tak nie było. Była służba zdrowia na gwizdnięcie i skinienie ręki. Co do innych zawodów - a kto wam broni wyjeżdżać ? Jedźcie, pracujcie, zarabiajcie. Odpowiedzialność ? Trzeba poczuć, czym jest osobista odpowiedzialność za konkretne ludzkie życie. Podobno jest ono bezcenne. Wiele razy doświadczałem takich sytuacji - wypadek na ulicy, ktoś leży. Ludzie stoją, gapią się. W najlepszym razie zadzwonią po pogotowie i wkurzają się, że tak wolno jedzie. Strach podejść do leżącego, diabli wiedzą co z nim. Lepiej stać z boku i patrzeć. Nie neguję kwalifikacji, odpowiedzialności i zaangażowania ludzi, uprawiających inne zawody. Z całym dla was szacunkiem - wybraliście inne zawody - Wasza sprawa. Tak się głupio składa, że lekarzom na świecie płąci się za ich pracę, a nie zatyka gęby powołaniem. Powołanie to jedynie sposób widzenia pracy, kontaktu z pacjentem. Powołanie: możliwość leczenia pacjentów jest - Waszym zdaniem - wystarczającym wynagrodzeniem za możliwość leczenia pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great A nauczycielom gówn. - niech naród będzie głupi !! 17.01.08, 16:19 A nauczycielom gówn. - niech naród będzie głupi !! Chyba ktoś cię wykształcił, lekarzu, z maluchem w garażu??? Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Dotarło do Was, że kwalifikacje lekarza są w cywilizowanym świecie > odpowiednio wynagradzane. I ścierpieć tego nie możecie. Za komuny > tak nie było. Była służba zdrowia na gwizdnięcie i skinienie ręki. > Co do innych zawodów - a kto wam broni wyjeżdżać ? Jedźcie, > pracujcie, zarabiajcie. Odpowiedzialność ? Trzeba poczuć, czym jest > osobista odpowiedzialność za konkretne ludzkie życie. Podobno jest > ono bezcenne. Wiele razy doświadczałem takich sytuacji - wypadek na > ulicy, ktoś leży. Ludzie stoją, gapią się. W najlepszym razie > zadzwonią po pogotowie i wkurzają się, że tak wolno jedzie. Strach > podejść do leżącego, diabli wiedzą co z nim. Lepiej stać z boku i > patrzeć. Nie neguję kwalifikacji, odpowiedzialności i zaangażowania > ludzi, uprawiających inne zawody. Z całym dla was szacunkiem - > wybraliście inne zawody - Wasza sprawa. Tak się głupio składa, że > lekarzom na świecie płąci się za ich pracę, a nie zatyka gęby > powołaniem. Powołanie to jedynie sposób widzenia pracy, kontaktu z > pacjentem. Powołanie: możliwość leczenia pacjentów jest - Waszym > zdaniem - wystarczającym wynagrodzeniem za możliwość leczenia > pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: A nauczycielom gówn. - niech naród będzie głu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:26 Tylko bluzgi, nic więcej nie umiesz ? A w garażu mam Toyotę Avensis. W tym roku zmieniam, zestarzała się. Ma już czwarty rok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktór Re: A nauczycielom gówn. - niech naród będzie głu IP: 213.241.46.* 17.01.08, 17:43 po co piszesz - z zazdrości jeszcze się zestresują i dostaną zawału a mi się dziś już nie chce ich przepychać Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: A nauczycielom gówn. - niech naród będzie głu 17.01.08, 18:52 powinna być lustracja majątkowa lekarzy + reedukacja moralna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Reedukacja moralna IP: *.crowley.pl 17.01.08, 23:58 powaznie mowisz czy jaja sobie robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great A jak tam u ciebie kasa fiskalna lekarzu ??? 18.01.08, 06:42 A jak tam u ciebie kasa fiskalna lekarzu ??? Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Tylko bluzgi, nic więcej nie umiesz ? A w garażu mam Toyotę > Avensis. W tym roku zmieniam, zestarzała się. Ma już czwarty rok. > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Chyba ktoś cię wykształcił," 18.01.08, 00:25 << Chyba ktoś cię wykształcił, bla, bla, bla, bla ??? >> Nikt mnie nie wyksztalcil. Wyksztalcenie zawdzieczam sobie. Uczenie sie jest glownie wysilkiem intelektualnym i zajeciem indywidulanym. Szkola czy uczelnia moze pomoc. Bywaja takie (nie tylko w Polsce) co szkodza. Sluza rowniez jako, czasem gorszy czasem lepszy weryfikator posiadanych umiejetnosci i potencjalnych mozliwosci (poza tymi zwiazanymi z tatusiem prawnikiem czy tez ordynatorem nie mowiac juz milionerze). Ksztalcenie jest przede wszystkim czasownikiem zwrotnym co oznacza, ze wynik zalezy glownie od mozliwosci i checi (w roznych proporcjach w zaleznosci od ambicji i predyspozycji) samego ksztalcacego sie. "ktos cie wyksztalcil" jest spuscizna prl-owskiej "nowomowy" w powszechnie przyjetej przez polskich wyksztalciuchow (z tymi wrogimi prl-owskiej wladzy wlacznie) . Z kraju, za czasow PRL-u, nie wyjezdzalo sie tylko "uciekalo" nawet wtedy kiedy nie bylo w tym zadnych politycznych motywacji. Tak to juz jest z wyksztalciuchami, ktorych "ktos wyksztalcil", ze pozostawieni samym sobie nie bardzo wiedza, poza bezmyslnym powtarzaniem innych i nazywaniem "mysleniem" porownywanie tego co jest nieporownywalne, co z tym "wyksztalceniem" mozna by zrobic. Stad zreszta ta polska zgodnosc na "nie" leczace meczace frustracje wyksztalciuchow, ktorych "ktos wyksztalcil". Zgodnosc na "tak" wymaga wyobrazni, incjatywy, umiejetnosci oceny i tworczej wspolpracy z ludzmi, ktorych nie tyle "ktos wyksztalcil" ale ktorzy sie na czyms po prostu znaja i jesli cos robia to robia to dobrze niezalenie od skonczonych szkol i posiadanych dyplomow czy tytulow naukowych. Re: A nauczycielom gówn. - niech naród będzie głu Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Tak-od zerówki płaciłeś ceny rynkowe za naukę... 18.01.08, 06:44 Tak-od zerówki płaciłeś ceny rynkowe za naukę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.gprs.plus.pl 17.01.08, 23:26 Czy ktoś ci broni lecieć do Szkocji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Brytyjscy lekarze maja jedna prace? IP: *.crowley.pl 17.01.08, 23:59 to chyba jacys kiepscy, bo prawie wszyscy ktorych znalem mieli dwie albo trzy prace. Za to moga isc na emeryture w wieku 55 lat i miec w d... caly swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaron Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.20.energis.pl 18.01.08, 08:44 No jednak roznica jest. Jak sobie skonczysz jakas tam wyzsza szkole rzeczy niepotrzebnych np. zarzadzanie i marketing bo to od lat jest w modzie to jak pojdziesz do pracy i skopiesz jakies rozliczenie albo zle zalatwisz sprawe to przewaznie nikt od tego od razu nie umiera a lekarz jak cos skopie to ma denata na stole. Nie mowie tu o lekarzach typu gdzie sie nie robi zabiegow ale takich zwyklych chirurgow w szpitalach w bździochach np gdzie kassy z innych zrodel niz szpital nie ma. I jeszcze inna sprawa. Teraz to kazdy psioczy na sluzbe zdrowia a jak przychodzi co do czego to kazda sume pieniedzy odda zeby tylko lekarz mu pomogl. I taka jest prawda. No chyba ze jest wierzacy to pozostaje tylko sie modlic bo lekarz nie pomoze bo go nie bedzie i sobie bedzie prywatnie robil praktyke bo i tak i tak bedzie mial klientow. Chce podkreslic to slowo KLIENTOW nie pacjetow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaść Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.bsk.vectranet.pl 17.01.08, 16:03 Gość portalu: magda napisał(a): > A inne grupy zawodowe też mają prawo do godziwego zarobku.Inni nie studiują?Nie > pracują?Czym do diabła są lekarze?Z jakiej racji im się należy?Dlaczego rodzinn > i > i stomatolodzy,ginekolodzy siedzą cicho?Dosyć!!!!!!!!!!To samo górnicy-bo co? ///////// Stomatolodzy sprywatyzowali się i to co sie obecnie dzieje ich nie obchodzi. Pytasz: czym do diabła są lekarze? Lekarze są tym czego potrzebujesz gdy jesteś chora. Wówczas byś tym lekarzom do doopy bez wazeliny wlazła i byś się nigdy nie przyznała, że wypisywałaś takie bzdety. Wszyscy studiują, tylko że aby dostać się na medycynę trzeba zdać maturę rozszerzoną z biologii, fizyki i chemii i studiować przez sześć lat a nie korzystać z matury Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj 17.01.08, 16:15 Ja zdawałem nie mniej trudne przedmioty w systemie poszerzonym jak matematykę i fizykę,zdałem na trzy uczelnie i w odróżnieniu od wielu twoich kolegów bez łapówki ,a moi rodzice jeszcze dobrze pamiętają łapówki na uczelniach medycnych.Ponadto mamy wielu miernych lekarzy,a chcą zarabiać jak wybitni specjaliści,to tak jak umięjącym pisać na komputerze czasem wydaje się ,że są informatykami i chcą zarabiac jak cenieni programiści.To ,że po niektóre lekarstwa muszę iść do lekarza,to jeszcze nie oznacza,że go cenię i popieram jego żądania finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:25 Ktoś Ci wpoił mylne schematy pojęciowe "lekarz=łapówka, przekręt, cwaniactwo". I od razu bluzgi. I bić, wieszać. Skąd w Was taka nienawiść do lekarzy ? Przecież nie tak trudno to pojąć - JAKIE SPOŁECZEŃSTWO, TACY LEKARZE. Jesteśmy odzwierciedleniem społeczeństwa. Ale zauważ, że tacy sami są inżynierowie, księża, adwokaci, rzemieślnicy itd. Na razie jesteś prawdopodobnie w wieku, w którym musisz iść do znienawidzonego lekarza po leki na grypkę albo po L-4. Mało jeszcze wiesz o chorobach, umieraniu, rozpaczy, nadziei i jej braku. A tym wszystkim jest medycyna. Poza tym niby chełpisz się swoimi trzema uczelniami (zdałeś - a skończyłeś je wszystkie ?). Nie wiem jakie masz kwalifikacje i nic mi do tego. Powiem ci jeszcze jedno - czytam sobie wpisy o lekarzach. Widzę wpisy zawistników i frustratów. I ciekawe - nie ma wpisów lekarzy, w których deklarowaliby "Nienawidzę pacjentów". A więc może nie są ci lekarze tacy najgorsi. Co do mnie, sam jestem lekarzem. Lekarzem jest mój oiciec. Dzięki lekarzom nadal żyją moi Rodzice, dzięki nim żyją moje dzieci. Chylę głowę przed lekarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj 17.01.08, 16:50 I co chcesz mi udowodnić ,że wszyscy lekarze to wybitne jednostki i wszyscy muszą zarabiać trzy ,czy cztery średnie krajowe.Potrafię jeszcze odróżnić lekarza biurokratę od specjalisty,a wam się wydaje,że jeszcze żyjecie w PRL-u,podobnie jak górnikom,"czy się stoi,czy się leży......-teraz trzy średnie się należy.Ja nie narzekam,że mój prywatny dentysta ma się dobrze,a ja mu płacę nie mało,narzekam ,że iluś partaczy wcześniej zniszczyło mi zęby,a teraz chcą krocie-daję to jako przykład,że są i lekarze,którzy w USG widzieli,to co już mam dawno wyciętę i oni też chcą trzy średnie,a ja bym ich wysłal na ponowne studia,które skończyli dzięki pochodzeniu z rodzin lekarskich a nie własnym walorom.Ci uznani ,znani i cenieni lekarze nie krzyczą tylko sfrustrowane obibki,co w dyżurkach spędzają czas przy telewizorze,grach i często butelce,a nie przy pacjencie w wymiarze jakim ,by należało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.crowley.pl 18.01.08, 00:01 a tym kiepskim dentystom placiles 7 zl za godzine pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj 17.01.08, 17:03 Nie wiem,czy tu się wpisują zawistnicy i frustraci,myślę,że osoby,ktre miały takie ,czy inne doswiadczenia ze służbą zdrowia złożoną w większości z nieudolnych lekarzy,którzy nie potrafili zaistnieć i tak trzymają się na garnuszku państwowym,dojąc innych podatników.Rzućcie ten inters i pokażcie co potraficie.Ja wolę iść do dobrego lekarza i sam go sobie opłacać,a nie dopłacać ciągle do chorego systemu,a wam zależy jak dotąd na dopompywaniu do systemu a nie jegozmianie,nie różnicie się niczym od kolejarzy,którzy każdą podwyżkę cen biletów tlumaczą poprawą standadu podróżowania,a jak jest to każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 17:17 I sam sobie zaprzeczyłeś - niby rozróżniasz lepszych i gorszych, a potem "Wam szależy...". Jakim "wam"? A skąd wiesz jakim ja jestem lekarzem. Może złym, może dobrym. Skąd wiesz na czym mi zależy ? Osobiście cały ten schorzały system może się zawalić jednego dnia. Zdecydowanie wolę siedzieć sobie w gabinecie prywatnym niż świecić oczami, za to, że w państwowym szpitalu nie ma miejsc, nie ma sprzętu, nie ma personelu itd. Trafiłeś na złego dentystę ? Mi architekt zaprojektował betonowy słup w środku kominka. Ktoś wkleił do opisu USG gotowy szablon i zapomniał go zmodyfikować i wyciąć z niego opis pęcherzyka żółciowego ? Jasne, że niefajnie, ale ja codziennie jeżdżę do pracy drogą, w której więcej łat i dziur niż włąściwej drogi. JAKI KRAJ, JAKIE SPOŁECZEŃSTWO - TACY LEKARZE. Żli i dobrzy, wybitni i popraprani. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisiu Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: 91.66.197.* 17.01.08, 22:25 Krzychu, masz absolutna racje, zwlaszcza pierwszy Twoj post. Nic dodac, nic ujac. Niestety tez jestem lekarzem. Mala przypowiesc. Moja zona zamawia we wrzesniu okno (1500 pln, nie tak malo). Nie ma sprawy - mowi gosc. Mamy polowe stycznia, okna nie ma. Gosc po naszych telefonach z przejeciem przeprasza. Po czym ... znowu okna nie ma. Jestem pewien, ze nie wie, ze jestem lekarzem. Gdyby wiedzial to moze okna w ogole by nie bylo. Nie wroc, byloby ale za jakies 3000 pln. Takie jest nasze spoleczenstwo. Jeszcze jedna przypowiesc? Prosze bardzo, ma ich co najmniej kilka. Zona jedzie do serwisu samochodowego (nie zna sie kobiecina na tych rzeczach - to przeciez oczywista oczywistosc). Gosc mowi zepsuty jest alternator. Potrafimy go zregenerowac, kosztuje to 500 pln (nie tak malo). Dzwonie do swojej kobitki i mowie: bez jaj, sprawdz w sklepie. Cena w sklepie 530 pln (nówka). Czego checie wiec od lekarzy? Jak pisal Krzychu, macie takich lekarzy na jakich zasluzyliscie. Przyklad z Wrocka (niedawny). Pracownik Kliniki (ginekolog, ci to najszybciej) mowi, ze operuje kobiete, usypia. I .... i nie operuje. Kasuje za usluge. Ile? Pewnie tyle, co pewien mechanik w "markowym" salonie za "zregenerowany" alternator do mojej zonki CHCIAL skasowac. Rece opadaja. Moze na tym zakonczymy dyskusje, zrobmy rachunek sumienia, zmowmy paciorek, przeprosmy za nasze dzisiejsze grzeszki i przekrety. I podzmy spac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykształcenie Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.08, 19:26 za łapówki mozna dostać się na każde studia...ale trudniej je skończyć! A lekarz specjalista to ten, który po 6letnich studiach przez kolejne 6 lat robi specjalizację razem 12 lat. Czy twoje studia nie były czasem 4 letnie? ...słusznie i ty i lekarz macie wyższe wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.chello.pl 17.01.08, 20:49 Zapomniałeś o stażu pomiędzy studiami, a specjalizacją. Do tego dochodzą podspecjalizacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Sranie w banie, samowystarczalny doktorzyno !!! 17.01.08, 16:21 Sranie w banie, samowystarczalny doktorzyno !!! Gość portalu: Gaść napisał(a): > Gość portalu: magda napisał(a): > > > A inne grupy zawodowe też mają prawo do godziwego zarobku.Inni nie studiu > ją?Nie > > pracują?Czym do diabła są lekarze?Z jakiej racji im się należy? Dlaczego r > odzinn > > i > > i stomatolodzy,ginekolodzy siedzą cicho?Dosyć!!!!!!!!!!To samo górnicy-bo > co? > ///////// > Stomatolodzy sprywatyzowali się i to co sie obecnie dzieje ich nie obchodzi. Py > tasz: czym do diabła są lekarze? Lekarze są tym czego potrzebujesz gdy jesteś c > hora. Wówczas byś tym lekarzom do doopy bez wazeliny wlazła i byś się nigdy nie > przyznała, że wypisywałaś takie bzdety. Wszyscy studiują, tylko że aby dostać > się na medycynę trzeba zdać maturę rozszerzoną z biologii, fizyki i chemii i s > tudiować przez sześć lat a nie korzystać z matury Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Sranie w banie, samowystarczalny doktorzyno ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:43 "Sranie w banie" i "doktorzyno" to szczyt Twoich możliwości ? Jestem porażony i przerażony, Mike'u Niewielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek ale mu odpowiedziales! IP: *.crowley.pl 18.01.08, 00:08 az mu w piety pewnie poszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great A co to - lekarze mają lepsze brzuchy ??? 18.01.08, 06:45 A co to - lekarze mają lepsze brzuchy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.gprs.plus.pl 17.01.08, 23:10 No to też leć do Szkocji. Ktoś ci broni? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Dziękujemy ci Tusku-Srusku-Chytrusku !!! 17.01.08, 16:16 Dziękujemy ci Tusku-Srusku-Chytrusku !!! To jest ta Irlandia II !!! Cuda, cuda !!! Gość portalu: Gość napisał(a): > Jeżeli dobrze liczę to za pracę przez 23 godziny otrzyma (wg.kursu > PKO BP) 8708,50 gr. Warto jechać. A w Polsce obiecują, ze tyle może > (?) zarobi w 2010 roku pracując 192 godziny miesięcznie. I tu jest > pies pogrzebany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: *.tsi.tychy.pl 17.01.08, 15:07 Jak widać,lekarze na jednym etacie są zmęczeni a na kilku nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student medycyny Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 15:56 Hej rodacy. Studiuje medycyne, wkrótce rozpocznę specjalizacje z ginekologi u boku ojca specjalisty. Za 6 lat przejme prywatną przychodnie i 40tys miesięcznie z dochodów z przychodni i 30tys z prywatnej praktyki pozbawionej wszelkiej styczności z NFZ'em. Oczywiście podczas robienia specjalizacji w szpitalu będe się głęboko angażować w akcje strajkowe, aby to mieć więcej! Ot cała prawda o nas, studentach medycyny :) Ginekologia to najlepsza specjalizacja lekarska bijąca na głowe stome :) Odpowiedz Link Zgłoś
opt Pamiętacie powiedzonko nauczyciela 17.01.08, 16:04 Tu piczka,tam piczka i ma moskwiczka,a tu dwója,tam dwója i masz h... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.chello.pl 17.01.08, 18:49 Gdybyś był studentem medycyny to byś wiedział, że stomatologia nie jest specjalizacją lekarską. Na Uczelniach Medycznych jest oddzielny kierunek - lekarsko-dentystyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student medycyny Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 15:57 Oczywiście troche się frajeruje, bo będe musiał trochę popracować, a jest przecież też troche osób, które mają więcej bez pracy...cóż lepszy rydz niż nic :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Sa szpitale blisko lotnisk jak choćby East Surrey IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.01.08, 15:59 kolo London Gatwick (15 min. samochodem). Jest kilka wakatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Sa szpitale blisko lotnisk jak choćby East Su IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:13 Poprostu chce żyć normalnie jak człowiek, mieć dwa mercedesy w garażu i dwa razy do roku latać na hawaje i karaiby. Szara codzienność wielu lekarzy kończy sie na jednym mercedesie lub żałosnym VW passacie i kiepskich wakacjach w obrębie ciągle tej samej półkuli :[ Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Sa szpitale blisko lotnisk jak choćby East Su 17.01.08, 16:24 Aby zwiedzać na drugiej półkuli nie trzeba tylu tysięcy.Znam emerytów,którzy mają znacznie mniej i zaliczyli Peru,Boliwię,Meksyk ,Kubę i wiele innych,i wiedzą też,że w tych imprezach głownie uczestniczyli lekarze.Oznacza to,że ich już stać na w miarę dostatnie życie,a to co robią to idea nieposkromionego chciejstwa za wszelką cenę i bez oglądania się na życie innych,w tym i wielu emerytów od których potrafią wydoić każdą złotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: *.aster.pl 17.01.08, 16:31 1600 funtów za weekend? 8000zł za weekend? świetne warunki, świat coraz piękniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji 17.01.08, 17:22 W jaki sposob dokladnie definiujesz chciejstwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius To bylo do opt 17.01.08, 17:25 sajjitarius napisał: > W jaki sposob dokladnie definiujesz chciejstwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: To bylo do opt 17.01.08, 17:49 -chcieć,to najpierw dać z siebie a pózniej brać i mieć, -chciejstwo,to zobaczyć,że inni mają,to ja też muszę bez względu na okoliczności ( bo na wyspach mają,to my też;niewiele robię ale chcę,ba należy mi się;on ma a ja nie-jako jedyny argument) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macc Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: 194.168.231.* 17.01.08, 17:49 Krzysiek napisal: "Dotarło do Was, że kwalifikacje lekarza są w cywilizowanym świecie odpowiednio wynagradzane.." Niestety, Krzysiek - nie dotarlo to do tego tepego i zacietego spoleczenstwa, co widac po wypowiedziach. Dalej beda sie pluc, zlorzeczyc, wypominac i krzyczec w stylu " a mnie sie tez nalezy, bo jestem ... taki, smaki i owaki". Kiedy wreszcie zrozumiecie, ze nie nalezy wam sie tyle ile lekarzom. Oni zarabiaja na swiecie najwiecej ( z tzw. kontrowoanych przez panstwo sluzb) - i tak ma byc. I nie 1 czy 2 "srednie krajowe" ale nawet 10 srednich!! Kiedy to wreszcie zrozumiecie ? - jezeli nigdy, to pocalujcie ich w d.u.p.e - wyjada do lepszego swiata a wy bedziecie dalej sie kisic i zlorzeczyc we wlasnym sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Zaprezentowałeś ideę chciejstwa 17.01.08, 17:56 Niektórzy powinni zarabiać bardzo dużo,ale nie wszyscy.Ja leczę się u dobrych lekarzy za własne piniądze,ale nie chcę u tych ,co każą pocałować się w d...,nienh jadą na wyspy skoro tu nic zrobić nie potrafili. Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji 17.01.08, 18:07 lekarze to juz wiedza jak zarobic - lapowki biora od kazdego. Ale ja mam plan - wszedzie z dyktafonem, beda brac - sad, pracodawca wyzyskuje - sad :):) tak bede ich traktowal Odpowiedz Link Zgłoś
niekandydujacy_niepolityk A młodzi medycy też maja swój plan... 17.01.08, 18:40 Robić specjalizację i spadać stąd...choćby do Szkocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: A młodzi medycy też maja swój plan... IP: *.chello.pl 17.01.08, 18:48 Mylisz się. Większość spada stąd od razu po stażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek a jeszcze mlodsi... IP: *.crowley.pl 18.01.08, 00:26 a jeszcze mlodsi medycy nawet specjalizacje robia za granica, a niektorzy juz zaczynaja wyjezdzac tam na studia. W sumie nie ma sie co dziwic skoro dla obywateli UE rok medycyny kosztuje tylko 2 tys funtow. Odpowiedz Link Zgłoś
strikep RN - Registered Nurse $73K rocznie na start, USA 17.01.08, 19:02 zaraz po 4 letnim college plus niegraniczony overtime..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: antyPOrypaniec z USA 50 tys. -tak 75 - nie IP: *.hsd1.ca.comcast.net 18.01.08, 04:56 To demagogia.Owszem maja wysokie zarobki, ale nie wszystkie i nie wszedzie.W granicach 45-55 tys (z overtim'em, moze?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosquito Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: *.it-net.pl 17.01.08, 19:26 pazerne chamy, - i tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarze Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.08, 19:27 zapewne jesteś "fizolem"?, życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: 67.130.145.* 17.01.08, 19:42 oczywiscie ze takie praktyki nie powinny byc dozwolone,jak taki umeczony lekarz moze leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji 17.01.08, 21:35 dam platne odsypianie w polskim szpitalu w HGWowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARA od LEKARZY !! Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji IP: 91.66.197.* 17.01.08, 22:28 Krzychu, masz absolutna racje, zwlaszcza pierwszy Twoj post. Nic dodac, nic ujac. Niestety tez jestem lekarzem. Mala przypowiesc. Moja zona zamawia we wrzesniu okno (1500 pln, nie tak malo). Nie ma sprawy - mowi gosc. Mamy polowe stycznia, okna nie ma. Gosc po naszych telefonach z przejeciem przeprasza. Po czym ... znowu okna nie ma. Jestem pewien, ze nie wie, ze jestem lekarzem. Gdyby wiedzial to moze okna w ogole by nie bylo. Nie wroc, byloby ale za jakies 3000 pln. Takie jest nasze spoleczenstwo. Jeszcze jedna przypowiesc? Prosze bardzo, ma ich co najmniej kilka. Zona jedzie do serwisu samochodowego (nie zna sie kobiecina na tych rzeczach - to przeciez oczywista oczywistosc). Gosc mowi zepsuty jest alternator. Potrafimy go zregenerowac, kosztuje to 500 pln (nie tak malo). Dzwonie do swojej kobitki i mowie: bez jaj, sprawdz w sklepie. Cena w sklepie 530 pln (nówka). Czego checie wiec od lekarzy? Jak pisal Krzychu, macie takich lekarzy na jakich zasluzyliscie. Przyklad z Wrocka (niedawny). Pracownik Kliniki (ginekolog, ci to najszybciej) mowi, ze operuje kobiete, usypia. I .... i nie operuje. Kasuje za usluge. Ile? Pewnie tyle, co pewien mechanik w "markowym" salonie za "zregenerowany" alternator do mojej zonki CHCIAL skasowac. Rece opadaja. Moze na tym zakonczymy dyskusje, zrobmy rachunek sumienia, zmowmy paciorek, przeprosmy za nasze dzisiejsze grzeszki i przekrety. I pojdzmy spac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: 67.130.145.* 18.01.08, 00:08 wielu ludzi nie zrozumialo poruszanego problemu, nikt nie zabrania polskim lekarzom leczyc w Szkocji czy Singapurze, chodzi o fizyczna zdolnosc do wykonania pracy w danym czasie, watpliwosci budzi system kiedy po wielogodzinnej podrozy ktos pracuje i ma byc odpowiedzialny za zdrowie i zycie, ja bym na pewno nie poszedl do takiego przemeczonego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Jedyny sposob to zwalniac i zatrudniac z bayl IP: *.hsd1.ca.comcast.net 18.01.08, 04:59 ego ZSRR. TAK SIE ROBI NA CALYM SWIECIE. A ci gniewni niech wyjezdzaja na wyspy. Rynek sie nasyci i beda spadac z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarzyna Re: Jedyny sposob to zwalniac i zatrudniac z bay IP: 91.66.197.* 18.01.08, 07:26 a propos ZSRR. Pracuje z lekarzami z bylego ZSRR. Jest jedno co ich wyróżnia (zdecydowanie). Nie biora ksiazki do reki, chcieliby posluchac (!) jak to czy owo sie robi. Mam wrazenie ze cierpia po niekad na wtorny analfabetyzm. Choc bardzo ich lubie (ale jako kolega kolege, mniej bym ich chyba lubil jako pacjent-lekarz). Poza tym w Rasji poprawia sie ludziskom (lekarzom, chyba tez dodam niesmialo). Do Polszy chyba nie przyjada tak chetnie. Chyba ew. z oferta HydroColonoTerapii (taka lepszejsza lewatywa, wwlewasz baniak wody do jelita grubego wyplukujesz - ponoc duzo tam toksyn). W tym sie specjalizuja chlopaki zza Buga. Prosze wiec zaczac od tego (ta metoda w zachodnim swiecie jest metoda w powijakach {przygotowanie do kolonoskopii}, a w tym chlopaki z UdSSR sa naprawde dobrzy). Jak sie sprawdzi, to prosze zapytac o jeszcze inne formy terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarzyna Re: Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocj IP: 91.66.197.* 18.01.08, 07:17 to normalka w Polszcze. Dyzuruje sie do 10 x w miesiacu. Pozniej chodzi sie niczym pijany przez caly miesiac. Dopiero calkiem niedawno bruksela probuje cos z tym zrobic. W Polszcze do tej pory nie bylo problemu. ba, od tego zalezalo czy cie beda trzymac w robocie. jak nie, to won! Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Polscy lekarze latają na zastępstwa do Szkocji 18.01.08, 09:34 Smutne, że dobrze wykształceni, wykonujący jeden z najlepiej płatnych zawodów w cywilizowanym świecie, muszą w taki sposób zarabiać. Jeszcze smutniejsze są prezentowane przez niektórych forumowiczów opinie. Komunistyczne banialuki typu "społeczeństwo wykształciło". Na moje wykształcenie płacili podatki moi ciężko pracujący rodzice, ja płacę podatki na kształcenie cudzego dziecka bo za niepubliczną szkołę mojego syna płacę sama i nikt mi nie zwraca (za "okropnego" Balcerowicza mogłabym chociaż odpisać czesne od podatku- chyba sprawiedliwe jest nie płacić za coś, z czego sie nie korzysta). "Na studia można dostać się za łapówkę i zawsze tak było". Słyszałam to kiedy wybierałam swój elitarny, oblegany kierunek studiów (18 os. na miejsce). Byłam dobrze przygotowana, choć bez korepetycji- nie było stać, oczytana- dostałam sie bez problemu. Szara myszka z małego miasta. Wraz z np. synem kolejarza spod Częstochowy, córką nauczycieli z Łukowa, synem hydraulika z Radomska. Na medycynę (choć nie za pierwszym razem) dostała sie jedna moja kuzynka- córka kucharki i kierowcy, druga na prawo do Warszawy- córka fryzjerki i kamieniarza. Po prostu uczyły się, czytały książki, nie trwoniły czasu na uganianie się za chłopakami, głupawe seriale. Miały ambicje. Wracając do lekarzy- narzekamy, a czy są zawody, które wszyscy wykonują świetnie? Nawet pracując mniej niż oni, robiąc coś łatwiejszego i mniej odpowiedzialnego? Za dużo lepsze pieniądze? Czekam na prywatyzację, pełną. Z możliwością wyboru ubezpieczyciela, a nie obowiązkową składką ZUS, której większość ta instytucja (państwowa) roztrwoni. Odpowiedz Link Zgłoś