Gość: k IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 13:48 Jako doradca klienta w kontaktcenter:) za 1200 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gusia Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: 80.51.242.* 23.08.03, 20:48 Czy byles na ostatniej rozmowie ze swoim menedzerem? Ja mam spotkanie we wtorek i po tej 5-cio godzinnej orce z testami nie wiem o co jeszcze beda pytac?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muza Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.acn.waw.pl 24.08.03, 10:55 Ja od 01.08 pracuję jako doradca w oddziale. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gusia Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: 80.51.242.* 24.08.03, 19:49 ale o co Cie pytali na ostatniej rozmowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muza Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.acn.waw.pl 24.08.03, 20:01 wiesz co - miła rozmowa........ wyluzuj i mów to co chcą uslyszeć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.03, 12:49 W Call Center jest świetańsko ;-))) Ciekawe kto to jest "k"? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca nie musisz odpowiadac IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 17:36 Zamiast sam/sama siebie pytac kim jestes to moze zagraj sam/sama ze soba w szachy. Tylko nie trzaskaj sie po mordzie jak zrobisz mata w trzech posunieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradcy Informacja od DORADCÓW EUROBANKU IP: 195.205.44.* 01.09.03, 10:46 Właśnie siedzimy na szkoleniu.Jest spoko. Te 1200 to była podpucha teraz jest o wiele więcej. Teraz jest już po pierwszych wypłatach i jesteśmy zadowoleni. Doradcy z Warszawy pozdrawiamy wszystkich z "kontakcenter". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bank Re: Informacja od DORADCÓW EUROBANKU IP: 195.205.44.* 15.09.03, 11:14 Też jestesmy doradcami E, jesteśmy ciekawi ile dostaliście pensji?Napiszcie w ramach solidarności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwanka Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.03, 20:27 Kłania sie kolejny pracownik CC :-) PS: az mnie skreca z ciekawosci kto to K ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXI Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.03, 21:37 Iwanka nie wiesz kto to moze byc K???? pozdrawiam Cie i do zobaczenia jutro w CC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zybo Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.nd.e-wro.net.pl 11.09.03, 23:15 No widze ze zebrala sie smietanka... hueh.. jutro tez tescik? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Bobick Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.acn.pl / *.acn.pl 13.09.03, 09:40 Klub wzajemnej adoracji... Ciekaw jestem jaka bedzie jakość obsługi pracowników tego banku, zarówno w oddziałach, palcówkach umiejscowionych w supermarketach (ciężko nazwac to w sumie placówką, ale niech tam...) czy w call center. W sumie to wątpie bym skorzystał z usług tego banku, wiec o jakości obsługi klienta się raczej osobiście nie dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwanka Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.03, 15:00 Gość portalu: Lord Bobick napisał(a): > Klub wzajemnej adoracji... Ciekaw jestem jaka bedzie jakość obsługi pracowników > > tego banku, zarówno w oddziałach, palcówkach umiejscowionych w supermarketach > (ciężko nazwac to w sumie placówką, ale niech tam...) czy w call center. W > sumie to wątpie bym skorzystał z usług tego banku, wiec o jakości obsługi > klienta się raczej osobiście nie dowiem. A i ciekawosc Twa zaspokojona nie zostanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaada61 Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc 13.09.03, 17:13 Bravo Bobik !! i ja po przeczytaniu tych kilku postów raczej nie zaspokoję swej ciekawośći i nie zostanę klientem CC. Coś mi się zdaje że nie warto. Poziom.........hmmmmmmmmmmm....pozostawiający wiele do życzenia:(((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwanka Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.03, 18:35 gosiaada61 napisała: > Bravo Bobik !! i ja po przeczytaniu tych kilku postów > raczej nie zaspokoję swej ciekawośći i nie zostanę > klientem CC. Coś mi się zdaje że nie warto. > Poziom.........hmmmmmmmmmmm....pozostawiający wiele do > życzenia:(((((((((((((( "Zyczliwa" i "na poziomie" gosiaado61, jak mozna po paru wypowiedziach dotyczacych tego, kto dostal prace w Euro Banku oceniac SAM BANK jak i LUDZI TAM ZATRUDNIONYCH?! Na podstawie czego?! Znasz produkty Euro Banku? Co wiesz o kompetencji ludzi zatrudnionych w CC? Ano nic! Jakakolwiek opinie bedziesz mogla wydac w momencie, gdy bank ruszy, gdy wykonasz telefon i porozmawiasz wlasnie z nami, ale nie teraz!!! Czyzby nutka zazdrosci? iwanka Ps:A jesli Ci tak bardzo nie odpowiada nasz poziom, to po cholere zagladasz do tego watku skoro i tak nie jest on skierowany do Ciebie?! Nudzi Ci sie? Lubisz siac zamet? Mam nadzieje, ze jestes na tyle inteligentna, zeby pojac jak bardzo latwo jest wydac krzywdzaca opinie o ludziach, ktorych sie nie zna. Widzisz z jaka latwoscia mi to przyszlo? Nastepnym razem zastanow sie nim kogokolwiek ocenisz. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Bobick Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 10:06 Wiesz co? W sumie to mam do Ciebie parę zastrzeżeń/uwag: >>>>Zyczliwa" i "na poziomie" gosiaado61, jak mozna po paru wypowiedziach dotyczacych tego, kto dostal prace w Euro Banku oceniac SAM BANK jak i LUDZI TAM ZATRUDNIONYCH?! Na podstawie czego?! Znasz produkty Euro Banku? Co wiesz o kompetencji ludzi zatrudnionych w CC? Ano nic! Jakakolwiek opinie bedziesz mogla wydac w momencie, gdy bank ruszy, gdy wykonasz telefon i porozmawiasz wlasnie z nami, ale nie teraz!!! Hmm... Co prawda nie do mnie te słowa, ale ustosunkuję się do nich. Pytasz się jak mozna po paru wypowiedziach oceniać ludzi i sam bank? Skoro ktoś (BANK) zatrudnił takich dyletentów to sam o sobie wydał świadectwo. Jeśłi w ogłoszeniu jest podane, że do pracy w banku nie trzeba dośwaidczenia i studiów wyższych, to powiedz mi po jaka cholerę sa studia o kierunku: bankowość? Poza tym to co tu przeczytałem przekonało mnie by nie odwiedzać placówek tego banku, ani nie dzwonić na infolinie. Poza tym jak czytam te wszystkie posty ludzi, którzy dostali parce w Eurobanku to rzygac mi się chce. Klub wzajemnej adoracji, nagonka na klientów już rozpoczeta - tak mozna krótko scharakteryzowac te posty. I jeszcze co mi się rzuciło w oczy, to sytuacja podobna do różnych amwayów itp. Prawie niczym sekta i jedna wielka szczęśliwa rodzina. Plany Łukasiewicza co do Eurobaku są nierealne. Jak mozna zdobyć 50 % udziałów bankowości w Polsce, gdy personel jest niewykształcony (wybacz, ale szkolenie to nie studia) i bez doświadczenia. Porywac się z motyką na słońce? Owszem, można. Tylko po co? >>>>Czyzby nutka zazdrosci? Czego tu zazdrościć? >>>>Ps:A jesli Ci tak bardzo nie odpowiada nasz poziom, to po cholere zagladasz do tego watku skoro i tak nie jest on skierowany do Ciebie?! Nudzi Ci sie? Lubisz siac zamet? Mam nadzieje, ze jestes na tyle inteligentna, zeby pojac jak bardzo latwo jest wydac krzywdzaca opinie o ludziach, ktorych sie nie zna. Widzisz z jaka latwoscia mi to przyszlo? Nastepnym razem zastanow sie nim kogokolwiek ocenisz. Hmmm... Wchodzimy tu, gdyż ktoś napisał topik i czytam niemal wszystko. Skoro ktos publicznie pisze, to czemu mam tego nie czytać? Niedawno nie wiedziałem za wiele o tym przedsięwzięciu, teraz wiem by omijać łukiem ten bank. Zamęt? Ja wyrażam swoją opinię! Powiedz mi czy dyskusja musi sie opierac wyłacznie na "och'ach i ach'ach", i używaniem słów "przecudnie, fantastycznie, prześlicznie, perfekcyjnie, idealnie"? Skoro ktos mi psze jakies fanaberie to mam się prawo z tym niezgodzić. Robicie (Eurobank) zamęt, szum jeszcze przed otwarciem by wejść na rynek z wielką pompą, ale wyjdzie z tego chyba wielka klapa. W poczatkowej fazie możecie miec sporo klientów zaciekawionych ofertą (a jeśli do tego na wstepie dacie dobre oprocentowanie lokat macie szanse na klientele małych ciułaczy). Jednak już w następnych latach nie będzie tak różowo. Tym bardziej, że z Zachodu kolejne banki będą wchodziły na nasz rynek. I prosze, nie pisz więcej takich głupich uwag typu:" po co tu piszesz, skoro nie do Ciebie jest skierowany ten post", bo można wnioskować, że jestes osobą infantylną i zaślepioną. Klientowi też powiesz w ten sposób, jeśli stwierdzi, że np. w Kredyt banku oprocentowanie jest trochę korzystniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 11:39 Lordzie, daj sobie spokój, szkoda klawiatury, dostaną plan sprzedażowy do wypełnienia, to im miny zrzedną. Przecież wiadomo jaka jest recesja w bankowości. Bank musi zarabiać (to nie pomoc społeczna) i jego pracownicy sprzedażowi (doradcy) będą się musieli ostro napocić, zobaczymy za kilka miesięcy. A wszystkim zatrudnionym gratuluję, macie pracę - cieszcie się! Niektórym przypasuje, niektórym nie. Ot ludzka sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIENT Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.CNet.Gawex.PL 14.09.03, 12:05 Lordzie i Gosiu, widząc w jak napastliwy sposób odpowiada ta wyszkolona na kursie przyszła kadra bez studiów mam nieodparte wrażenie że jak przyjdzie klient do tak wyszkolonego człowieka to dostanie kopniaka w du....... jeśli nie spełni tego czego oczekuje od niego tak doborowa kadra !!!!!!!!!! śmiechu warte :))))))))))))))))) kadra banku po kursach :))))))) koń by sie usmiał:))))))))))) a jak pięknie sobie wzajemnie słodzą :)))) LUDZIE OMIJAJMY SZEROKIM ŁUKIEM TEN BANK I JEGO SUPER WYSZKOLONA KADRĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! DLA WŁASNEGO DOBRA!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga do Lorda IP: 81.15.148.* 14.09.03, 12:29 >Skoro ktoś (BANK) zatrudnił takich dyletentów to sam o sobie wydał świadectwo. Jeśłi w ogłoszeniu jest podane, że do pracy w banku nie trzeba dośwaidczenia i studiów wyższych, to powiedz mi po jaka cholerę sa studia o kierunku: bankowość? Poza tym to co tu przeczytałem przekonało mnie by nie odwiedzać placówek tego banku, ani nie dzwonić na infolinie.> Lordzie Bobick zaznaczam na wstępie nie jestem pracownikiem Eurobanku. Poza tym pragnę Cię oświecić, że ogromne gros banków otwierając się (nie będę wymieniać nazw, a jest ich naprawdę dużo) zatrudniało ludzi ze średnim lub wyższym wykształceniem. Ci ludzie przechodzili potem 2 miesięczne intensywne kursy (zajęcia od rana do wieczora, codziennie egzaminy, testy), tak że w konsekwencji byli lepiej przeszkoleni od niejdnego już pracownika banku, który często na bieżąco nie uaktualniał wiedzy z procedur, produktu. Do obsługi klienta jest to wiedza ogromna. By to wszystko grało w pełni potrzebne jest doświadczenie, a to przychodzi już po tygodniu, gdy człowiek oswoi się już z nowym miejscem pracy itp. Co do studiów z bankowości, to nie ma to żadnego znaczenia w tym przypadku (skończyłam je + zarządzanie). Człowiek uczy się wszystkiego w pracy i jak pewnie wiesz sam ze swoich studiów wiedza nie zawsze pokrywa się z praktyką. No, chyba, że od razu trafiasz do centrali na jakieś stanowisko, które było zgodne z Twoimi zainteresowaniami, gł. kierunkiem na studiach... Ja życzę im powodzenia (może nie tyle samemu Bankowi, bo to konkurencja:-), ale ludziom, którzy podejmują tam pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Bobick Re: do Lorda IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 19:15 Szkolenia owszem są jak najbardziej porządane, nie tylko w pracy w bankowości. To jest fakt. Ale same szkolenia nie dadzą takiego efektu jak studia. Chyba, że byłoby ich bardzo dużo (powiedzmy 3 miesiące przed rozpoczeciem pracy po 8 godzin - 5 dni w tygodniu). Tylko, że to wychodzi niemal jak czas wykładów na studiach zaocznych... W przypadku tego banku moze być na porządku dziennym niedouczenie i brak rozeznania w bardziej szczegółowych i mniej popularnych problemach. Sam pracowałem w bankowości w wydziale kredytów, w sekcji kredytów na papiery wartościowe. Zacząłem prace jeszcze w czasie studiów (choć miałem już ukończone policealne studium ekonomiczne, wiec pojęcie miałem już jakie takie) i zarówno teoria jak i praktyka sa ważne - równoznacznie. Na szkoleniu przeciez nie będą tłumaczyli na czym polega ustawa o bankowości, itp. Te szkolenia (w Eurobanku) polegają najprawdopodobniej (podkreślam "najprawdopodobniej" bo w końcu nie wiem tego do końca) na samej psychologi sprzedaży. Owszem tu bedzie tez szkolenie z produktów - możliwie najbardziej wyczerpujące, ale to wkuwanie na pamięć. Zapewne mało co z tego taki pracownik rozumie. Jeśli bedzie jakieś pytanie pośrednio zwiazane z danym produktem zapewne odeśle nas do innej osoby... Ogólnie nie podoba mi sie ten pomysł ze stoiskami w supermarketach (ten najbardziej). Dla mnie to jakies takie płytkie i trącące amatorstwem... Co do pracy w banku związanej z zainteresowaniami, to muszę się zgodzić, ze cięzko trafić. ja sam pisałem swoją pracę dyplomową z marketingu bankowego i to mi się wydaje bardzo interesujące, jednak nigdy nie pracowałem w takim departamencie, ale może kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: do Lorda IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 21:55 Ale czy ty myślisz że tylko ty masz pojęcie o bankowości a nikt inny. Jedynie na doradców klienta nie potrzebowali doświadczenie, ale to nie znaczy ze pracownicy tego banku nie studiują bankowości ,czy też ich nie ukończyli ,nie oznacza to też że nie maja żadnego doświadczenia w banku. Nie rób z nas idiotów bo to doprawdy żenujące. Masz prawo nie wierzyć w sukces Eurobanku ale bardzo cię proszę oto abyś nie sugerował że jesteśmy mało inteligentni i nasza praca to tylko wciskanie byle jakich produktów. Bank to instytucja sprzedająca usługi finansowe. Może to mało ambitny pomysł z Eurobankiem, ale Lukasowi się udało. Na początku zakupy na raty w supermarketach a teraz bank o bardzo wysokiej pozycji . Ambitne pomysły zostaną dla ciebie Lordzie Bobick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 14:24 Jestem pracownikiem Eurobanku jako Doradca Klienta. Mam wykształcenie wyższe (nie z bankowości), nie mam doświadczenia w pracy w banku, ale za to doświadczenie w pracy z klientem. Chciałam uświadomić pewnym osobom, które nie mają pojęcie na czym obsługa klienta polega. Wykształcenie z bankowosci moze przydaje się w centrali, księgowości. Dla klienta, który przychodzi po pożyczkę , czy konto nie ma znaczenie wykształcenie. Ważniejsze jest uprzejma obsługa, która nie traktuje go jak niepotrzebnego intruza. Oczywiście doskonała wiedza merytoryczna, ale nie są to rzeczy nie do nauczenia. Byłaś w banku PEKAO SA lub BP? Tam widać ze panie mają wieloletnie doświadczenie w pracy, ale uśmiechu to tam nie ujrzysz... Piszemy o Eurobanku w samych superlatywach, ale to dlatego ze gdybyśmy nie myśleli ze ta firma osiągnie sukces to w ogóle byśmy tam nie pracowali. Odpowiedz Link Zgłoś
forward Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc 14.09.03, 15:33 Tam widać ze panie mają wieloletnie doświadczenie w pracy, ale uśmiechu to tam nie ujrzysz... -------------------------------------------------------------------------------- Może jestem stuknięty albo nieczuły na sztuczki z psychologii, ale dla mnie człowiek który uśmiecha się do mnie jest po prostu niewiarygodny, tzn. albo chce mnie przekręcić albo nabija się ze mnie albo chce mi wcisnąć kit. Wolę rzeczowego i sztywnego smutasa zwłaszcza jeżeli to jest bank i chodzi o moje pieniądze. Forward widocznie jebnięty na umyśle (co do uśmiechu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 18:10 Trochę za dosłownie wziąłeś moje słowa. Nie chodzi mi o sztuczny uśmiech.Ja jako klient nie lubię obojętności i traktowania mnie jako kolejnego petenta, który przeszkadza w pracy. Myślę, że większość ludzi tak właśnie myśli. A uśmiech to nie tylko szczerzenie zębów, ale sympatia w głosie, zachowaniu. A z "doradcą" nie mam zamiaru wdawać się w jakiekolwiek dyskusje bo jego wypowiedzi są poniżej mojego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 17:39 Czy jako doradca klienta znaczy sie akwizytor produktow oferowanych przez Eurobank moglbys odpowiedziec co wiesz o PHM. Na odpowiedz czekam do 15:29 w poniedzialek 15.09.03. Chyba wystarczajaco duzo czasu. ps. O widze, ze specjalisci od oszukiwania i naciagania w Eurobanku postanowili nauczyc Was jak podawac nieprawde. To znaczy z usmiechem na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaada61 Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc 14.09.03, 19:34 Już raz mój mąż zrobił taki dobry interes. Chciał zamknąć linię kredytową w PKO BP.........tam gdzie Panie sie nie uśmiechają!! Ale aby ją zamknąć musiał mieć saldo dodatnie.Brakowało mu 300 zł. I wtedy taka uśmiechająca się paniusia tak go wyrolowała że aby spłacić owe 300 zł od których % był li tylko 17 punktów zaciągnął od szczerzącego zęby babsztyla kredyt ........300 zł oprocentowany w skali roku .......100 % !!!!!!!!!!! a to szczerzące zęby babsko tak mu wszystko wyklarowało, takie pranie mózgu zrobiło że wręcz za chwilkę uważałby iż zrobił kokosowy interes. Tak więc wole profesjonalne , rzetelne podejście do klienta w PKO BP niż chichoczące oszustki robiące klientowi wodę z mózgu!!!! I jeszcze jedno--kto powiedział ze Panie w PKO BP nie uśmiechają się??????? Zapamietaj --------co dasz to otrzymasz !!! do mnie zawsze się uśmiechają !!!! A uśmiechniętych fałszywie oszustek po kursie mam dość !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Bobick Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 19:36 Po pierwsze wiem o co chodzi w bankowości i wiem o co chodzi w obsłudze klienta w instytucjach finansowych. Wiem takze wiele o marketingu bankowym (bo akurat z tego tematu pisałem i broniłem -skutecznie- prace dyplomową). Odbyłem szkolenia w moim banku o jakości obsługi klienta. Jednak wybacz mi , ale wychodzi z Ciebie dyletanctwo i to co można nazwać cwaniactwem. Ktoś Ci tam wode z mózgu zrobił a Ty to teraz powtarzasz. Wiesz, jeśłi chodzi o moje pieniądze, to przede wszystkim zalezy mi na fachowej obsłudze a przede wszystkim na rzeczowej obsłudze, bym wiedział ile, kiedy i za co! Łukasiewicz chce zrobic coś w rodzaju szybkiego banku. Tani, niewykwalifikowani pracownicy w całym kraju w możliwie jak najwięcej ilości miejscach handlowych (czyli tam gdzie jest wielu ludzi), teoretycznie bez kolejek, itp... To sa banialuki, jak w przypadku Lukasa - kolejki są (raz nikogo nie ma, innym razem kilkanaście osób), ekspres do kawy zepsuty (choć byłem tylko w jednej placówce) i tak dalej. Ma to na celu wywołanie reakcji u potencjalnego klienta - tak jak z tą kawą - niektórzy tak z przekory pójdą sprawdzić czy rzeczywiście jest ta kawa (znajomy wcześniej nawet pił ją)... Tylko dla mnie ważne jest meritum a nie pierdoły typu darmowa kawa, czy cukierek... Czasem widac, że ktoś wie o co chodzi, a czasem widać, że tylko ma wyuczone na pamięć pare zdań na dany temat i to jest dyletanctwo. O ile w sprzeadży jogurtów, soków mnie to nie denerwuje (zwyczajnie to ignoruje), to w bankowości mnie to drażni. I takie jest moje zdanie - a wszyscy, Ci z klubu wzajemnej adoracji Eurobanku zacznijcie rzeczową dyskusję, a nie jakieś pogaduszki typu o jak cudnie, o jak fantastycznie, jesteśmy najlepsi! A do Pekao sa i Pko bp sa daleko wam bardzo i wątpie byście mieli lepsze wyniki niz te banki. A wole czasem nie widziec uśmiechu u obsługującej mnie osoby, byle była kompetentna, niż byc obsługiwanym przez osobę, która wie o danym produkcie tyle, ile jest napisane na ulotce... PS. Dyletanctwo wyszło z Twoich słów - "z doradcą nie będę dyskutował...". Normalny człowiek, który wie odpowiedziałby na zadane pytanie merytoryczne i zatkałby mu usta - Ty tego nie zrobisz bo nie masz zielonego pojęcia. Ty wiesz jak sie uśmiechać, zeby sprzedac-wcisnąć klientowi byle co, byle więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: eurobank-Czy jesteście w gronie 1000 wybranyc IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 21:00 Faktycznie nie mam doświadczenia w bankowości od strony pracownika, ale od strony klienta bardzo duże. Nie wiecie jak będzie wyglądał Eurobank. Po tym jak zaczniemy sprzedawać możecie powiedzieć coś o nas (pracownikach) i o firmie. Na razie nic nie wiecie. A moim zdaniem to żadna filozofia nauczyć się produktów bankowych. Jednak wybacz mi , ale wychodzi z > Ciebie dyletanctwo i to co można nazwać cwaniactwem. Ktoś Ci tam wodę z mózgu > zrobił a Ty to teraz powtarzasz. Wiesz, jeśłi chodzi o moje pieniądze, to > przede wszystkim zależy mi na fachowej obsłudze a przede wszystkim na rzeczowej Nikt mi wody z mózgu nie zrobił, wypraszam sobie. Jeżeli uważałabym pomysł Łukasiewicza za pomyłkę to na pewno w tym banku bym nie pracowała. A mogłabyś uzasadnić to o cwaniactwie?? Na jakiej podstawie ??? A do kompetencji pracowników Eurobanku niestety na razie nie możesz się przyczepić bo jeszcze nie sprzedają. Poczekaj na otwarcie i dopiero wygłaszaj opinie. Jeszcze raz tłumaczę że uśmiech to nie tylko szczerzenie zębów to chodzi o całokształt zachowania doradcy. Może ty tak właśnie pracujesz sprzedając- wciskając klientowi byle co i byle gdzie....Ja tak pracować nie będę . Nie masz o Eurobanku zielonego pojęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiesz jakie te produkty będą czy byle jakie czy nie. PS. Dyletanctwo wyszło z Twoich słów - "z doradcą nie będę dyskutował...". > Normalny człowiek, który wie odpowiedziałby na zadane pytanie merytoryczne i > zatkałby mu usta - Ty tego nie zrobisz bo nie masz zielonego pojęcia. Ty wiesz Ř jak się uśmiechać, zeby sprzedac-wcisnąć klientowi byle co, byle więcej... Ř Jeżeli chodzi o "doradcę" to jeżeli zajrzysz do innych wątków na temat Eurobanku i nie tylko, i poczytasz jego wypowiedzi to przekonasz się ze z kolesiem nie warto wymieniać nawet jednego słowa, i wcale nie ma znaczenia co napiszesz i tak będzie wyzywał od "jerdolniętych polaczków", akwizytorów i temu podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca nie musisz odpowiadac IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 21:35 a kiedy widzi, ze jest sens wyjasnienia komus na czym polega dzialalnosc Eurobanku i co ta firma robi to wtedy niejaki "doradca" kladzie "kawe na lawe". Tylko aby merytorycznie rozmawiac to trzeba miec jakies , nawet niekiedy niewielkie pojecie. Nie ukrywam, ze stosuje okreslenia uwazane za obrazliwe. Nie wycofuje sie z tego poniewaz robie to tylko wobec tych osob, ktore na takie okreslenia zasluguja, chociazby poprzez to, ze zmieniaja nicki i wypisuja wyswiechtane sformulowania. Gdybys pracowniku czytal uwaznie moje wypowiedzi to zwrocilbys na cos uwage. Niestety zajecia Tobie nie bede ulatwial. I to by bylo na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwanka Do Lorda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.03, 20:29 To, czy jestem dyletantem bedziesz mogl ocenic dopiero po rozmowie ze mna na temat produktow banku. Z tym nie zagladaniem do tego watku (pomimo tego iz odpowiedz nie byla skierowana do Ciebie) to wybacz ale pomimo swojej blyskotliwosci nie zaskoczyles. Twoja nadinterpretacja "achow i ochow" nijak ma sie do "jestem doradca z Warszawy; kto pracuje w CC?; placa wiecej niz 1200 " O infatylnosci Twoich wypowiedzi nie bede sie wypowiadala (nie ma to jak brak argumentow wiec jakikolwiek kopniak, co Lordzie?) Ech... ...a moze jednak zrozumiesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaada61 Re: DO PIEJĄCYCH Z ZACHWYTU NAD EUROBANKIEM 14.09.03, 21:28 MIELIŚMY JUZ BEZPIECZNĄ KASĘ OSZCZĘDNOŚCI !!!!!!!!! TEŻ TAM OBSŁUGIWAŁY OSOBY SZCZERZĄCE ZĘBY , NIE MAJĄCE ŻADNEGO WYKSZTAŁENIA.I CO??????????????? I JAJCOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: DO PIEJĄCYCH Z ZACHWYTU NAD EUROBANKIEM IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 21:39 nie masz pojęcia jaki ten bank bedzie!!!!!!! ani nie pieję ani się nie zachwycam po prosty ja co nieco o nim wiem a wy nie i na tym polega róznica. ale gdybać zawsze mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaada61 Re: DO PIEJĄCYCH Z ZACHWYTU NAD EUROBANKIEM 14.09.03, 21:44 Gość portalu: Pracownik napisał(a): > nie masz pojęcia jaki ten bank bedzie!!!!!!! > ani nie pieję ani się nie zachwycam po prosty ja co nieco o nim wiem a wy nie i > > na tym polega róznica. > ale gdybać zawsze mozna. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA WPŁACAJĄCY DO BEZPIECZNEJ KASY OSZCZĘDNOŚCI TEŻ NIC NIE WIEDZIELI ...................ZWŁASZCZA GDZIE SIE PODZIAŁY ICH PIENIĄDZE!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Pracownik miales szanse, nie skorzystales IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 16:10 Jako pracownik tego banku powinienes odpowiedziec co to jest PHM. Niestety jestes pierdolonym oszustem. Na przyszlosc zapoznaj sie dzialalnoscia tej instytucji. Moglbym Tobie pokazac za pomoca faktow czym ten Twoj bank sie zajmuje. Mam zasade zyciowa, ze pierdolonych oszustow olewam i traktuje gorzej niz talibow. Baw sie dobrze idioto i zapamietajs sobie, ze miejsce pierdolonych oszustow jest w glebokiej rzece z betonowym plaszczykiem. ps. Nie omieszkam zapytac sie Twojego "guru" niejakiego oszusta Lukasiewicza jak to jest,ze pracownicy Eurobanku nie wiedza co to jest Pulte Corporation notowane na NYSE. Wskażnikow tej firmy podawac nie bede bo pierdoleni oszusci nie maja o nich pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: DO PIEJĄCYCH Z ZACHWYTU NAD EUROBANKIEM IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 21:40 i ogloszenia prasowe na cala strone w Zyciu Warszawy i nie tylko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Do iwanki ( czy jak jej tam) IP: *.acn.pl / *.acn.pl 14.09.03, 21:37 Czy moglabys podawac w nawiasie ktory to jest Twoj nick. Tak bedzie lepiej bo wtedy nie bedzie mozna Ciebie okreslac mianem pierdolonego oszusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga to nieprawdopodobne IP: 81.15.148.* 14.09.03, 21:55 Czytam to wszystko i własnym oczom nie wierzę.. Kilka osób wypowiada się na temat nie mając żadnej konkretnej wiedzy w tej materii. Co gorsza, nie są to ludzie z Eurobanku.. W bankowości detalicznej pracuję już ponad 6 lat zaczynając od stanowisku doradcy, a w tej chwili "kończąc" na stanowisku kierownika oddziału i łatwość wypowiadania się w tym temacie co niektórych osób poraża (Lord, Gosia) mnie.. Ich ignorancja jest wielka i nie będę się do tego odnosić, powiem tylko jedno: choć ani Wy ani ja tam nie pójdziemy, to OGROMNE gros ludzi założy tam konta, złoży depozyty, tak jak ogromne gros ludzi wybrało i wybiera wciąż LUKAS Bank. Wszystko będzie zależało od OFERTY i PIERWSZEGO WRAŻENIA.. Poza tym gdybyście poczytali coś o bankach, o rankingach, o konkurencji wiedzielibyście o czym mówię.. Ja tylko mogę mieć nadzieję, że nikt z moich klientów nie zdecyduje się na wybór tego banku.. I nie dlatego, że jest zły, niedobry.. Ale dlatego, że to mój zysk, moje BYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko trochę luzu IP: *.elartnet.pl / 212.244.223.* 14.09.03, 23:42 Ludzie uspokujcie się, bank jeszcze nie ruszył, a Wy wieszacie na nim już psy. Z opini niektórych doradców błędnie wywnioskowaliście sobie, że praca w tym banku będzie polegała wyłącznie na usmiechaniu się i robieniu wody z mózgu potencjalnym klientom. Jeszcze nic nie wiecie o ofercie tego banku, jakie będą warunki prowadzenia konta, otrzymania kredytu itp. Myślę, że dopiero jak bank ruszy będzie można się rzeczowo ustosunkować do jego oferty i poziomu obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: trochę luzu IP: *.lukas.com.pl 15.09.03, 12:50 Do pracownikow Eurobanku. Czy mozecie napisac, gdzie na Slasku beda otwierane placowki Eurobanku i kiedy? Chce sama sie przekonac jak to bedzie wygladalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: trochę luzu IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 16:12 Ruszyl i dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Bobick Re: to nieprawdopodobne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 15:47 Ja na początku zasugerowałem, że smirdzi mi trochę to całe ochy i achy na forum o tym banku i wygląda mi to na tanią reklame i rzucili sie na mnie z nożami... oferty nie znam i o tym pisałem, ale po ludziach, którzy tam pracują można spodziewać sie najgorszego (w końcu pokazali swój poziom na forum). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca to prawdopodobne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 16:14 Lordzie w tym przypadku nie musiales znac oferty. Sami dali o sobie swiadecwto niekompetencji i braku profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: to nieprawdopodobne IP: *.lukas.com.pl 15.09.03, 16:22 Profesjonalistami to wy akurat nie jestescie. Mialo byc tak glosno o tym banku, wrecz sensacyjnie, a tu klops. Z tego co wiem, to dzisiaj mialy sie otwierac pierwsze oddzialy i gdzie to wielkie wejscie? Nigdzie nawet nie mozna zdobyc informacji ktore placowki dzis ruszaja. Brawo!!! Byle tak dalej, a nik nawet nie zauwazy, w ktorym momencie BFG zacznie pomagac waszym klientom :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: to nieprawdopodobne IP: *.elartnet.pl / 212.244.223.* 15.09.03, 16:51 To miałaś złe informacje, dzisiaj Eurobank się nie otwiera. Spokojnie, jak się otworzy to o tym usłyszycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: to nieprawdopodobne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 19:32 ty tez wysokim poziomem się nie wykazałeś Lordzie. Przede wszystkim rozsiewasz plotki i dorabiasz ideologię. ale już niedługo będziesz mógł sprawdzić sam jak pracujemy. A my nie zachwycamy się nad firmą a raczej zachwycamy się tym ze mamy pracę. Takie przecież było pytanie osoby rozpoczynającej wątek "Eurobank - czy jesteście wśród 1000 wybrańców". A zaatakowani zostaliśmy właśnie my pracownicy. Strasznie mnie drażnią takie bezpodstawne oskarżenia. Rozumiem że nie podoba ci się bank i pomysł, ale wykrzykiwanie nam dyletanctwa, cwaniactwa, oszustwa to trochę za mocne i bez podstawne oskarżenia. To przede wszystkim niesprawiedliwe. Ty też kiedyś zaczynałeś i byłeś dyletantem, to w takim razie byłeś cwaniakiem i oszustem itd. To samo mozna powiedzieć o tobie, ale ja w przeciwieństwie do ciebie mam w sobie zyczliwosć dla ludzi. I jeżeli ktoś pisze że dostał prace to ja mu gratuluję. Bez wzgledu czy podoba mi się firma czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaada61 Re: to nieprawdopodobne 15.09.03, 20:07 już samo nazywanie siebie wybrańcem jest niesmaczne. A poziom duskusji..............żenada. Mnie ostraszyliście od swego banku--skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca niemal pewne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 20:20 Zapewniam Ciebie, ze nie jestes jedyna osobą , która odstraszyli pomimo bardzo natrętnej akcji reklamowej polegającej na tym, że wybrani pracownicy mają obowiązek logowania się na różnych portalach i zachwalania jaki to będzie wspaniały bank. Mało tego. Podobno za kilka lat Citibank ma Eurobankowi jeść z ręki.Podobno tak twierdzą managerowie z Wroclawia (d. Festungowo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: to nieprawdopodobne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 20:53 Nikt nie nazywa siebie wybrańcami znowu przekręcasz słowa, czyli znowu dorabiania do czyjeś wypowiedzi ideologii...to jest dopiero zenada. A do wyboru banku masz prawo!!! Nikogo na siłę nie mam zamiaru przekonywać. A do poziomu dyskusji sama sie przyczyniłaś uczestnicząc w niej. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaada61 Re: to nieprawdopodobne 15.09.03, 22:43 CZY JESTEŚCIE W GRONIE 1000 WYBRANYCH ? tak brzmi tytuł więc co to jest???????????????????? ja w tym tysiącu nie jestem.Lord Bobick też nie. Jest 1000 osób którzy juz w tytule nazywaja sie wybrańcami.I Ty to nazywasz przekręcaniem słów???????????? Więc oświeć mnie jeśli nie dorównuje Ci poziomem ---co znaczy ten krzyczący tytuł ???????? i co w takim razie znaczy w nim określenie "wybraniec"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca To jest takie proste IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 22:51 Szanowna Małgorzato ja rownież nie jestem w gronie tych 1000 szczesliwych akwizytatorow i nawet nie probowalem kimś takim zostać. W zup[ełności masz racje ale pamiętaj, ze ci tzw. wybrańcy zachowują się jak typowi przedstawiciele sekt. Nic do nich nie dociera, nawet merytoryczna dyskusja bo są zaprogramowani. Pozdrawiam i przesyłam wyrazy szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: to nieprawdopodobne IP: *.acn.waw.pl 15.09.03, 22:56 Powiedz o co ci chodzi dziewczyno!! Nie masz argumentów więc czepiasz się słów. Czy tam gdzie pracujesz nie zostałaś najpierw wybrana przez swojego pracodawcę?? Ja zostałam wybrana do pracy w Eurobanku i co z tego? Czy to coś złego być wybranym? Bardzo zaniżasz poziom tej dyskusji czepiając się pojedynczych wyrwanych z kontekstu słów. To jest dopiero żenada!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Prosciej juz tlumaczyc nie mozna IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 23:17 A teraz cos specjalnie dla Ciebie znalazlem aby udowodnić, ze jestes oszustem/oszustka. Specjalnie rozbijam to na dwie plcie poniewaz juz kilkanascie razy jedna i ta sama osoba podszywajaca sie pod kogos innego pisala w imieniu Eurobanku. Jezeli umiesz klikac to sobie kliknij na ponizszy adres a pozniej wypowiadaj sie na tematy o ktorych masz znikome pojecie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=7868175&a=7922397Powodzenia. ps. A LTL dzisiaj polecial na dol o kolejne 1,4%.....do 1,42 pln przy niziutkich obrotach... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaada61 Re: to nieprawdopodobne 15.09.03, 23:47 > Nikt nie nazywa siebie wybrańcami znowu przekręcasz słowa, czyli znowu > dorabiania do czyjeś wypowiedzi ideologii...to jest dopiero zenada. > A do wyboru banku masz prawo!!! > Nikogo na siłę nie mam zamiaru przekonywać. > A do poziomu dyskusji sama sie przyczyniłaś uczestnicząc w niej. Powiedz o co ci chodzi dziewczyno!! Nie masz argumentów więc czepiasz się słów. Czy tam gdzie pracujesz nie zostałaś najpierw wybrana przez swojego pracodawcę?? Ja zostałam wybrana do pracy w Eurobanku i co z tego? Czy to coś złego być wybranym? Bardzo zaniżasz poziom tej dyskusji czepiając się pojedynczych wyrwanych z kontekstu słów. To jest dopiero żenada!! to jak w końcu z tymi wybrańcami????????????????? sama sobie przeczysz.............faktycznie bełkoczesz jak zaprogramowana bezmózga istota z sekty. i mam 100000 % pewność że wasz bank ani mnie ani nikogo kogo tylko zdołam ostrzec nie uświadczy. Ta dyskusja będzie rozsyłana jak łańcuszek sw.Antoniego do wszystkich moich znajomych i do ich znajopmych itd.......oby nikt nie dał się skusic tak prymitywnym podróbkom ludzi jak akwizytorzy EuroBanku!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: to nieprawdopodobne IP: *.acn.waw.pl 16.09.03, 18:12 Droga Gosiu, Widzę, że nadal się nie rozumiemy, chyba w ogóle się nie zrozumiemy. Piszesz: „już samo nazywanie siebie wybrańcem jest niesmaczne". Odpowiadam że nie jestem wybrańcem bo nie myślę ze jestem doskonała, bo wybrano właśnie mnie spośród tysięcy. Nie jestem "lepszym gatunkiem" człowieka bo dostałam się do tej pracy. Bo tak rozumiem twoje słowa w tym kontekście. Według ciebie nazwanie siebie WYBRAŃCEM to narcyzm. A ponieważ daleko mi od narcyzmu i braku samokrytyki to WYBRANCEM w tym znaczeniu nie jestem. Ale tak, zostałam wybrana ,bo mam pewne cech charakteru, osobowości których poszukuje Eurobank i tyle. A poziom twoich wypowiedzi Droga Gosiu jest tak niski ze nie mam ochoty już w tym uczestniczyć. To stwierdzenie „oby nikt nie dał się skusic tak prymitywnym podróbkom ludzi jak akwizytorzy EuroBanku!!!!!!!!!!!!!” jest poniżej krytyki i jakiegokolwiek komentarza. Życzę wyrozumiałych znajomych (jeżeli ich w ogóle masz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Bobick Re: to nieprawdopodobne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 16.09.03, 09:18 Drogi pracowniku - wypisze w podpunktach interesujące mnie sprawy: - kiedy rozsiewałem plotki o Eurobanku? - kiedy wygłaszałem za mocne i bez podstawne oskarżenia? - "ja w przeciwieństwie do ciebie mam w sobie zyczliwosć dla ludzi" - taką masz życzliwość, że zwracasz się do mnie lekceważąco (ciebie, ty, itp.) - czy zrozumiałes o co mi chodziło? W gwoli przypomnienia dodam: Nie interesuje mnie sam eurobank i nie mam żadnego interesu by go tępić w zarodku i z nim walczyć. Zadnej szkody to w moim zyciu nie spowoduje. jednakże nie lubię burdelu na forum, gdzie wciąż tylko eurobank i eurobank... W zupełnosci jeden topik wystarczy, a tak zachodzi podejrzenie o kryptoreklame. Poza tym po co to ciągłe podniecanie sie na publicznym forum jaki to super bank - poczekajcie, az obsłużycie pierwszego klienta i co on o tym powie - takie zachwyty to dla mnie blef i sztuczność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: to nieprawdopodobne IP: *.acn.waw.pl 16.09.03, 18:17 "Drogi pracowniku - wypisze w podpunktach interesujące mnie sprawy: - kiedy rozsiewałem plotki o Eurobanku?" Odpowiadam: 1) "nagonka na klientów już rozpoczeta "( to plotka bo nie masz potwierdzonych danych ze tka właśnie jest) 2) "Robicie (Eurobank) zamęt, szum jeszcze przed otwarciem by wejść na rynek z wielką pompą, ale wyjdzie z tego chyba wielka klapa. W poczatkowej fazie możecie miec sporo klientów zaciekawionych ofertą (a jeśli do tego na wstepie dacie dobre oprocentowanie lokat macie szanse na klientele małych ciułaczy). Jednak już w następnych latach nie będzie tak różowo. Tym bardziej, że z Zachodu kolejne banki będą wchodziły na nasz rynek." ( plotka bo nie masz potwiedzenia ze faktycznie pisanie na forum o Eurobanku to odgórne zarządzenie Prezesa) 3) "Te szkolenia (w Eurobanku) polegają najprawdopodobniej (podkreślam "najprawdopodobniej" bo w końcu nie wiem tego do końca) {to już plotka} na samej psychologi sprzedaży. Owszem tu bedzie tez szkolenie z produktów - możliwie najbardziej wyczerpujące, ale to wkuwanie na pamięć. Zapewne mało co z tego taki pracownik rozumie. Jeśli bedzie jakieś pytanie pośrednio zwiazane z danym produktem zapewne odeśle nas do innej osoby... "( nie masz pojęcia jakie, jak są prowadzone i co zostaje w głowach pracowników, znowu plotka) 4) "Ciebie dyletanctwo i to co można nazwać cwaniactwem. Ktoś Ci tam wode z mózgu zrobił a Ty to teraz powtarzasz.( ...) Łukasiewicz chce zrobic coś w rodzaju szybkiego banku. Tani, niewykwalifikowani pracownicy w całym kraju w możliwie jak najwięcej ilości miejscach handlowych (czyli tam gdzie jest wielu ludzi), teoretycznie bez kolejek, itp "( na jakiej podstawie twierdzisz że po kimś powtarzam czy ktoś już tak wcześniej pisał jeżeli tak to poproszę o fakty) 5)"A do Pekao sa i Pko bp sa daleko wam bardzo i wątpie byście mieli lepsze wyniki niz te banki. "( tego jeszcze niestety nie wiesz ,bo pewnie sam Łukasiewicz tego nie wie , więc to plotka) 6)" Ja na początku zasugerowałem, że smirdzi mi trochę to całe ochy i achy na forum o tym banku i wygląda mi to na tanią reklame. "(ale nią nie jest, Prędzej ostra krytyka przyciąga ludzi do zaglądania na to forum) - kiedy wygłaszałem za mocne i bez podstawne oskarżenia? Ano wtedy: 1) " ale wychodzi z Ciebie dyletanctwo i to co można nazwać cwaniactwem" 2) "Ty tego nie zrobisz bo nie masz zielonego pojęcia. Ty wiesz jak sie uśmiechać, zeby sprzedac-wcisnąć klientowi byle co, byle więcej..." 3) "nagonka na klientów już rozpoczętą " "ja w przeciwieństwie do ciebie mam w sobie życzliwość dla ludzi" - taką masz życzliwość, że zwracasz się do mnie lekceważąco (ciebie, ty, itp.)" Jeżeli o lekceważenie to też mam kilka uwag co do Twoich wypowiedzi wobec mnie: 1) "Normalny człowiek, który wie odpowiedziałby na zadane pytanie merytoryczne" (sugerujesz że nie jestem normalna bo nie chcę rozmawiać z kimś kto mi się nie podoba?) 2) "Ciebie dyletanctwo i to co można nazwać cwaniactwem. Ktoś Ci tam wodę z mózgu zrobił a Ty to teraz powtarzasz. Itp." Bardziej lekceważące oprócz pisania ty, ciebie z dużej litery jest obrzucanie błotem ludzi których nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca to nieprawdopodobne IP: *.acn.waw.pl 16.09.03, 18:32 Powiem krociutko. Wlasnie otrzymalem bardzo posrednia dorga jeden z oferowanych produktow Eurobanku. Bardzo interesujace przedsiewziecie. Ciekawe jakiego okreslenia mozna uzyc aby to opisac. Pierdolone Oszustwo to nie jest. To nie jest cos gorszego. Po przeczytaniu i po dokonaniu analizy pozwole soie to opublikowac. Obawiam sie, ze nie bedzie to korzystne ani dla Ciebie ani tymbardziej dla Eurobanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Bobick Re: to nieprawdopodobne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 16.09.03, 19:10 Drogi Pracowniku! Po pierwsze radze spojrzeć do słownika tudzież encyklopedii co oznacza wyraz plotka! Najwyraźniej masz z tym ogromny problem. "Nagonka na klientów już rozpoczęta" - to niby ma być plotka??? To jest niezaprzeczalny fakt. Robicie smród i bałagan na forum gazety w dziale praca zakładając ileśtam topików, jakby jeden nie wystarczył i wychwalacie pod niebiosa swją instytucję. Gdy pojawi się jakiś oponent - bardzo sie denerwujecie. Wiesz co to Amway? Wasze zachowanie na forum jest bardzo zbliżone. O banku możecie porozmawić w sepcjalnym dziale Banki, zreszta i tam same pozytywy z Waszej strony a wszelkich oponentów piętnujecie niczym Rzymianie chrześcijan w starożytnym Rzymie. Ogólnie nie mogę się zgodzić z żadną przytoczona przez Ciebie wypowiedzią, by była to plotka. W niektórych zdaniach ewidentnie sa słowa typu najprawdopodobniej, możliwe, chyba - więc to oznacza dywagacje, przypuszczenia , prognozy- w końcu ten bank jeszcze nie ruszył. Niektóre zdania sa tak pocięte i w yjęte z kontekstu, że ciężko się do nich ustosunkowywać w tej chwili, a nie chce mi sie szukac wszystkich poprzednich wypowiedzi. Bezpodstawne oskarżenia? Buhahaha wybacz ale rozbawiło mnie to ostatnie - nagonka na klientów juz rozpoczeta AGAIN!!! zawsze będziesz cytowała to zdanie - które jest jaknajbardziej prawdziwe! No chyba nie chcesz mi powiedzieć, że Wasz bank na dni/tygodnie przed rozpoczęciem działalności nie myśli wogóle o marketingu i promocji! Przyjdzie niewiadomo skąd i zbierze całą śmietankę. Prosze nie kompromituj się. Na Twoje nieszczęście wypowiadało sie tu o twoim pracodawcy wielu pracowników jak i zwykłych ludzi, niepowiązanych w żaden sposób z tym "tworem". Jedynie co słychać od pracowników to jacy to zajebiści jesteście i jak zajebiście jest tam pracowac. Wszystko jest zajebiste i jak ktoś chce być zajebisty to musi być klientem tego zajebistego banku! Jesli już ktoś plotkuje to WY! Nie macie zielonegopojecia czy jesteście tak zajebiści w stosunku do oferty innych banków! Nierealne jest by warunki usług Eurobanku były niewiadomo jak bardziej korzystne w stosunku do całego rynku usług finansowych - chyba, że Łukasiewich został filantropem, w co watpie. Jak młody bank bedziecie mieli powazniejsze problemy niż inne banki, które zreszta teraz tez wcale nie tak dobrze prosperują. Myslisz, ze to tak łatwo zrobić - wykupic jakies podupadające banki (min. bank społem) i stworzyć na ich gruzach super bank? Zobacz co robią inne banki? Reasumując to czy naprawde ten bank będzie taki wspaniały - ocenią pierwsi klienci i to oni wystawią opinie . Z Waszych postów brzmi to bardzo nieskromnie. Tak samo pewien artysta uwazał sie za drugiego Van Gogha, jednak ludzie nie mieli tej samej opinii, bo tworzył knoty, ale on był uparty i uważał sie za najwspanialszego artyste. Zaczekaj aż zaczniecie działać na rynku i zobaczymy. Poza tym jakiś pracownik eurobanku pisał przeciez, że on nic nie wie o bankowości, ale szkolenie wiele mu da tej wiedzy. Wybacz, ale nie da sie czegoś nauczyć bez jakichś podstaw ekonomii czy bankowości - potem będą jakieś głupie sytuacje, bo personel wie jak szybko obsługiwac klientów ale nie wiena czym to polega. Bank bez kolejek kojarzy mi sie tylko z jednym - z pustym bankiem, bo klienci w nim nie chcą miec z nim nic wspólnego. Nawet jak przyjdzie do banku 5 osób to w małej filii ilu będziecie mieli dysponentów? 3? i w to wątpie ale 2 osoby będą czekały. I wybacz ale słowo dyletant nie jest wyzywaniem. to, że od razu przyjęłaś jego pejoratywne znaczenie świadczyć może tylko o małej pewności siebie w rzeczowej dyskusji. Po drugie wiem już czemu Cie wybrali do pracy w Eurobanku - nie musiałaś pisac listu motywacyjnego, tylko wypełniłas kwestionariusz. Niestety z Twoją przypadłością do pisania zaimków osobowych z małej litery - Twoje podania ladowałyby w koszu. Ot zwykła uprzejmość i dobre wychowanie nakazuje tak sie zachowywac. No ale zapewne do klientów, którzy nie będa pewni czy chca skorzystac z Waszych usług będziecie opryskliwi? W końcu to Wy jesteści Ci zajebiści... prosze o prawdziw eplotki, które wypowiadałem itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksik Re: to nieprawdopodobne IP: *.toya.net.pl 16.09.03, 22:05 A może to juz jest pierwsza praca - wdrażanie produktu na rynek? i w tym przypadku produktem byłaby informacja (jakakolwiek) o banku? To ciekawe "od czego" płacą - może od długości dyskusji? Jeśli tak to lepiej ją skończyć... Pozdrawiam wszystkich "za" i "przeciw" oprócz tych, którzy (może jednak?) na tej dyskusji zarabiają hehehe :) P.S. Bo jeśli tak - to wszyscy tu obecni dzieliliby sie na sprzedawców (chcąc) i klientów (niechcąc) - i to by było straszne - nieświadomość bycia klientem, robienie człowieka w jajo - brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
maczuga23 Re: to nieprawdopodobne 17.09.03, 07:50 Niestety z braku ciekawych ofert wysłałem swoje zgłoszenie do EB i równiez pracuje w tej placówce jako doradca. Cóż. Można to niestety porównac z akwizycją, choć akwizycja polega głównie na sprzedazy obnośnej. Ja siedze w placówce i mam telefonowac i wciskac te produkty, wiedz bardziej to pasuje pod telemarketing. Szkolenia, które nam zorganizowano sa beznadziejne i przypominają te z firm ubezpieczeniowych na agentów (akwizytorów). Widze, że niektórzy zbyt przejęli się "pracą domową" i przesadzili. I efekt tego jest odwrotny. Wstyd mi, ze pracuję z takimi ludzmi, którzy tu pisza. To naprawde jest chore. Cały czas się rozglądam za inna ciekawsza pracą, bo w EB długo nie wytrzymam - chca za mnie bezmyślnego robota zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: to nieprawdopodobne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 17.09.03, 12:13 A mozesz powiedzieć jakie to produkty wciskasz przez telefon? Coś mi to wyglada na niezła ściemę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry człowiek Re: to nieprawdopodobne IP: 195.205.44.* 17.09.03, 14:33 witam wszystkich.Jestem pracownikem Eurobanku. Serdecznie pozdrawiam wszystkich Eurosceptyków! Ludzie wrzućcie troszkę na luz. Mamy demokracje.Jeśli chcesz to możesz korzystać z usług tego banku,lecz jeśli nie chcesz to nie musisz. To nie jest PRL. Mamy wolność myśli i czynu. Ludzie sobie pracują, a życie toczy sie dalej. A jeśli bedziecie mieli ochotę zapoznać się z ofertą banku to zapraszam.Miłego dnia życzę. Powodzonka! P.S. Ludzie na ziemi głodują, zabijają sie, potrzebują pomocy a wy tracicie czas i energię na bezsensowne wpieranie swoich racji. Są ważniejsze rzeczy niż udowadnianie jacy to ludzie są be. Cześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: to nieprawdopodobne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 17.09.03, 16:14 A jesli Dobry człowieku namierzymy oszusta i naciagacza w Euribanku możemy mu przypierdolić tak aby wiecej nie oszukiwal i naciągał??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztofsf Re: to nieprawdopodobne IP: 213.155.166.* 18.09.03, 00:15 Gość portalu: Dobry człowiek napisał(a): > witam wszystkich.Jestem pracownikem Eurobanku. > Serdecznie pozdrawiam wszystkich Eurosceptyków! > Ludzie wrzućcie troszkę na luz. > Mamy demokracje.Jeśli chcesz to możesz korzystać z usług tego banku,lecz jeśli > nie chcesz to nie musisz. > To nie jest PRL. Mamy wolność myśli i czynu. > Ludzie sobie pracują, a życie toczy sie dalej. > A jeśli bedziecie mieli ochotę zapoznać się z ofertą banku to zapraszam.Miłego > dnia życzę. Powodzonka! > P.S. Ludzie na ziemi głodują, zabijają sie, potrzebują pomocy a wy tracicie > czas i energię na bezsensowne wpieranie swoich racji. Są ważniejsze rzeczy niż > udowadnianie jacy to ludzie są be. > Cześć zycze, zeby wam sie rozwinelo inaczej niz w cytowanym poscie z innego banku www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=140&w=6455559&a=8028952 pzdr krzystzof Odpowiedz Link Zgłoś