Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PLIVA - przedstawiciel

IP: *.toya.net.pl 26.01.08, 14:54
    Witajcie!

Dostałem zaproszenie na rekrutację do PLIVA Kraków na przedstawiciela
    aptecznego. I stąd pytanie - jaką pensję oferuje firma, lub jaką mam podać na
    rozmowie jeśli chodzi o wymagania finansowe, żebym z góry nie został skreślony?

Czy autko do użytku własnego? Jest limit kilometrów?

Wszelkie inne info o pracy, firmie, warunkach, atmosferze bardzo mile widziane.

Z góry dziękuję za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • Gość: wicker Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.toya.net.pl 27.01.08, 19:52
        tak znana firma i nikt nic nie wie ???
        • Gość: xxx Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 213.199.253.* 27.01.08, 20:20
          dostalem wlasie tam prace.
          • Gość: FZR Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.swn.vectranet.pl 28.01.08, 11:08
            No właśnie, czy ktokolwiek byłby tak miły i mógł udzielić
            jakichkolwiek informacji na temat pracy PM w firmie Pliva Kraków??
            Mam zaproszenie na rozmowę i chciałbym coś bliżej się dowiedzieć.
            Dziękuje z góry
            • Gość: wicker Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.toya.net.pl 28.01.08, 19:29
              xxx - co prędzej więc napisz cokolwiek na temat tej roboty, spotkania
              rekrutacyjnego i warunków, bo ja w ten piątek jadę do Krakowa. Będę niezmiernie
              wdzięczny :-)
              • Gość: xxx Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 213.199.253.* 28.01.08, 22:23
                rozmawa byla tylko jedna. kasa calkiem niezla (od 1 do 1 starczy), a
                jak bedzie to sie zobaczy. jak juz bede pracowal to bede cos wiecej
                wiedzial. na teraz jestem zadowolony ze zmiany. pozdrawiam i
                powodzenia
                • Gość: wicker Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.toya.net.pl 29.01.08, 20:16
                  niezła kasa to znaczy ile dokładnie???

dają chociaż ze 3-4 tysie na rękę?
                  • Gość: SR Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 83.168.106.* 29.01.08, 21:47
                    Żartujesz? Tyle to dawali 5-10 lat temu. Teraz 2 - 2,5 max 3. Na tyle możesz liczyć
      • Gość: K.L Z jakiego regionu startujesz???? IP: *.centertel.pl 29.01.08, 21:17
        Ja pracuję tam 1,5 roku.
        • Gość: xxx Re: Z jakiego regionu startujesz???? IP: 213.199.253.* 01.02.08, 17:20
          i jak Ci sie pracuje? Napisz cos wiecej.
          Jak jest z autem? Jestes od aptek czy szpitali. Czy ta premia o
          której mowa jest do zarobienia?
          • Gość: lolo Re: Z jakiego regionu startujesz???? IP: *.olsztyn.mm.pl 04.02.08, 16:04
            Podbijam! Jutro mam rozmowę, będę wdzięczny za wszelkie info dotyczące tego jak
            jest w Plivie i jak przejść rozmowe
            • Gość: wicker PLIVA-przedstawiciel IP: *.toya.net.pl 04.02.08, 22:25
              i cóż byłem na rozmowie... i jestem totalnie zawiedziony :-((( poczytałem o
              lekach PLIVY, branży medycznej, zastosowaniu leków, refundacji, chorobach,
              anatomii i do rozmowy przygotowałem się na prawde solidnie... a pytali mnie o
              takie bzdury jak spędzam czas wolny, jak reaguję na stres i co robię jak jestem
              zmęczony. Kpina! Nie pomogło nawet że mam skończony kurs negocjacji i technik
              targetów sprzedaży o czym próbowałem wspomnieć. Zastanawia mnie tylko że tak
              poważna (niby poważna) firma rekrutuje w tak nieprofesjonalny sposób i w żaden
              sposób nie ocenia wiedzy i predyspozycji kandydata a co najwyżej zdolność
              prowadzenia rozmowy kawiarnianej... Jak w taki sam sposób elokwencję wyrażają
              przedstawiciele PLIVY to raczej wsparciem merytorycznym dla lekarzy są niewielkim...
              • Gość: Repek Re: PLIVA-przedstawiciel IP: 83.168.106.* 04.02.08, 23:01
                Nie no z tym wsparciem merytorycznym to przesadziłeś już. To ty naprawdę w to
                uwierzyłeś! A pytania były jak najbardziej na miejscu. I często się na rozmowach
                powtarzają. Jednak nie załapałem po co ci je zadano. Bo poczytać o lekach, o
                branży itp. może każdy. A sensownie odpowiedzieć na takie jak to określiłeś
                bzdury, już nie każdy. A co do kursów negocjacji to kończy się je nie po to aby
                o nich wspominać, ale aby z nich korzystać w taki sposób, aby druga strona nie
                wiedziała że taki kurs kończyłeś. Powodzenia w dalszych próbach.
                • Gość: xxx Re: PLIVA-przedstawiciel IP: 213.199.253.* 08.02.08, 21:41
                  Smieszny gosc. co kogo interesuje jaki ma ukonczony kurs negocjacji czy
                  realizacji targetow. Czlowieku o czym ty gadasz. Nie bede ci wypisywal jakie mam
                  ukonczone kursy i szkolenia bo zabraknie tu miejsca i gdzie do tej pory
                  pracowalem. Nie o to chodzi na rekrytacji (a sam nawet kiedys prowadzilem)
                  chodzi tylko o to kim i jaki jestes. pomysl o tym jak bedziesz szykowal sie do
                  nastepnej rozmowy to maja rada. reszty nauczysz sie w pracy.
            • Gość: nowa pm IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 09.02.08, 11:22
              dostalam zaproszenie na 3 etap rozmowy do Plivy juz do wwa.
              chcialabym sie wicej dowiedziec o tej firmie,jakie zarobki,auta,tel,
              co z przejechanymi prywatnymi km. i jaka jest szansa,ze mnie
              zatrudnia,skoro juz zaprosili do wwa. troche sie jednak martwie,bo
              zaprosili mnie tydzien temu i nie podali konkretnego terminu,kazali
              czekac na tel,a ten tel. milczy. Z gory dziekuje za wszelkie
              informacje, pozdrawiam :)
              • Gość: ancia Re: pm IP: *.chello.pl 10.02.08, 19:33
                hej, również byłam na rozmowie w Pliva, były już`dwa etapy - czekam
                na informację co do kolejnego etapu. Rekruterzy obiecali, że do
                środy najpóźniej się odezwią, postarają się nawet
                wcześniej...zobbaczymy. W jakim województwie starasz się o pracę, ja
                w śląskim? Jak oceniasz rozmowę? Pewnie ustalą jeden dzień w W-wie i
                wezwią wszystkich, liczę bardzo że mnie również.
                • Gość: nowa Re: pm IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 11.02.08, 01:33
                  hej, wiesz, co mnie juz zaprosili do wwa, w piatek tydzien
                  temu..tylko teraz kazali czekac na tel.kiedy ma sie odbyc ta
                  rozmowa,czyli kiedy mam do tej wwa przyjechac. ja sie staram w woj.
                  łódzkim. podobno sa 3 wakaty wolne...na pewno ustala 1 dzien i
                  wszystkich zaprosza. pozdrawiam.
                  • janiora Re: pm 12.02.08, 19:08
                    Witam!! Ja również staram się o pracę w Plivie na woj, łódzkie i
                    jestem już po rozmowie w W-wie. Kandydatów ogólnie jest 5-ciu na 3
                    miejsca w tym jedno na roczne zastępstwo za dziewczynę, która jest
                    wciąży. Do dziewczyny z Łodzi napisz jak będziesz juz po rozmowie
                    naSuwak 1/3. Rozmowę prowadzą 2 kobitki bardzo miłe a o warunkach
                    pracy czyli kasa i inne profity rozmawiają dopiero po 18-stym z 3
                    wybranymi osobami zaraz przed szkoleniem.pozdrawiam i powodzenia
                    • Gość: ancia Re: pm IP: *.chello.pl 12.02.08, 22:09
                      czesc, mam pytanie - jak długo czekałas na informację o przejściu do
                      etapu 3 (Warszawa)? Staram się o pracę na woj śląskie, do jutra
                      czekam na wieści a rozmowa była w piatek 8.02 - martwię się bo dość
                      długo nikt nie dzwoni aczkolwiek zastrzegli sobie telefon do środy
                      wieczór włącznie. Byłabym wdzięczna za informację.
                      • Gość: ancia Re:do janiora IP: *.milmex.com.pl 13.02.08, 13:07
                        czesc, mam pytanie - jak długo czekałas na informację o przejściu do
                        etapu 3 (Warszawa)? Staram się o pracę na woj śląskie,
                        czekam na wieści, moja rozmowa była w piatek 8.02 - martwię się bo
                        dość długo nikt nie dzwoni aczkolwiek rekruterzy zastrzegli sobie
                        telefon do środy wieczór włącznie. W Twoim przypadku informacja była
                        szybka czy też czekałaś parę dni? Byłabym wdzięczna za informację.

• Gość: nowa do janiora :) IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 13.02.08, 13:03
                      hej, dziekuje,ze sie odezwalas...do mnie zadzwonili 2 tyg. temu w
                      piatek,ze zapraszaja do wwa,ale nie podali konkretnego terminu i tak
                      czekam sobie...zmartwilam sie troche,ze Ty juz bylas na tej
                      rozmowie,a ja nie,bo myslalam,ze to wszystkich na raz
                      zaprosza...czyli mowisz,ze jest 5 osob na 3 miejsca w tym mam byc
                      ja, tak ? dobrze zrozumialam ? pozdrawiam :)
                      • janiora Re: do janiora :) 14.02.08, 13:09
                        hej Do mnie z zaproszeniem do W-wy zadzwonili w piatek 1(tel. od
                        kierowniczki regionalnej)4 lutego telefon z W-wy i 7 luty rozmowa w
                        siedzbie Pliva. Mają ponoc 5 kandydatów na 3 miejsca (oczywiście nie
                        wiem ile w tym, prawdy). Mają do mnie zadzwonić do dnia 18 luty
                        włącznie niezależnie od odpowidzi czy dostanę pracę czy nie. Razem
                        ze mną był jeden chłopak tez kandydat na Łódź i okolice.
                        Pozdrawiam

Alex mój cały świat :))))
                        • Gość: nowa Re: do janiora :) IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 14.02.08, 13:29
                          kurcze...do mnie tez dzwonili w piatek 1.,ze zapraszaja do wwa. i od
                          tej pory cisza.Nie moglam juz wytrzymac i zadzwonilam wczoraj
                          najpierw do biura w wwa,a pozniej do tego kierownika, ktory mial ze
                          mna rozmowe.Powiedzial,ze mam czekac na telefon po 18.i ze mam sie
                          nie martwic, dziwne troche, co o tym sadzisz ??
                          Pozdrawiam :)
                          • janiora Re: do janiora :) 14.02.08, 16:39
                            Nie wiem czemu Tobie tak powiedzieli. Ja byłam na rozmowie a i tak
                            muszę czakć do 18=stego. Zobaczymy nie martw sie na zapas.
                            • Gość: nowa Re: do janiora :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 23:03
                              postaram sie nie martwic na zapas : )daj znac juz po tym,jak do Ciebie zadzwonia, czli po 18.02, ja tez sie odezwe,jak juz cos bede widziala, pozdrawam :)
                              • janiora Re: do janiora :) 19.02.08, 13:25
                                Witam!!
                                Dzwoniła do mnie wczoraj kierowniczka A do Ciebie?
                                Na 99 % mam pracę,która w przyszłym tygodniu będzie potwierdzona
                                papierkiem
                                • Gość: krycha Re: do janiora :) IP: *.chello.pl 19.02.08, 15:12
                                  Hej Do mnie też dzwoniła wczoraj kierowniczka ze na 99% mam pracę od
                                  1 marca. A ty na jaki region? moze to jakaś ściema :( martwię się
                                  trochę bo mam też inną ofertę ale jutro mam dać odpowiedź i nie wiem
                                  co zrobiC

• janiora Re: do janiora :) 19.02.08, 15:15
                                    na łódzkie a Ty?
                                    • janiora Re: do janiora :) 19.02.08, 15:21
                                      tak z ciekawości napisz co Ci powiedziała
                                      kiedy byłam w w-wie na rozmowie_ moye bylysmy tego samego dnia
                                      • Gość: krycha Re: do janiora :) IP: *.chello.pl 19.02.08, 15:59

hej! ja na płock i okolice:) byłam w czwartek 7 lutego na 2 etapie i
                                        8 lutego zadzwonili z odpowiedzią,że są na tak. od kiedy zaczynasz?
                                        • janiora Re: do janiora :) 19.02.08, 16:22
                                          hej ja miałam w Łodzi dwa etapy 31 stycznia. Później tez 7-ego byłam
                                          w w-wie (czyli byłyśmy razem tyle,że ja na 16-stą a Ty?). Teraz
                                          przyjmuja na okres od 1 marca czyli zaczniemy razem i pewnie
                                          spotkamy się w w-wie na szkoleniu:)))Pozostaje nam czekać do
                                          przyszłego tygodnia na potwierdzenie pisemne angażu.
                                          pozdrowionka
                                          • Gość: xxx Re: do janiora :) IP: 213.199.253.* 19.02.08, 16:27
                                            czesc
                                            do jakiego dzialu i w wawie kiedy. ja tez zaczynam 03.03
                                            • Gość: krycha Re: do janiora :) IP: *.chello.pl 19.02.08, 20:28
                                              dział antybiotyki a ty? jaki teren? do zobaczenia na szkoleniu:)
                                              • Gość: xxx Re: do janiora :) IP: 213.199.253.* 19.02.08, 21:05
                                                ja tez antybiotyki. wiem ze 10 ale nie wiedzialem gdzie. dzieki za info. bede
                                                mial blisko do domu jak w wawie. teren bede mial pewnie spory bo kawalek
                                                podlaskiego, mazowieckiego i warmia i mazury. daleko od domu ale jakos bedzie.
                                                jeszcze raz dzieki za info i do zobaczenia
                                                • Gość: krycha Re: do janiora :) IP: *.chello.pl 20.02.08, 13:57
                                                  no teren sporawy:0 ja w obecnej pracy mam duuuuży czasem w jedną
                                                  stronę 200km, więc teraz dostanę mniejszy i to mnie cieszy:) a
                                                  pracowałeś już w antybiotykach?bo ja nie, do tej pory w innej lini i
                                                  jestem ciekawa czy ostra charówa?
                                                  • Gość: edziu Re: do janiora :) IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.08, 19:25
                                                    mozesz powiedziec z doswiadczenian jak wyglada przykladowy dzien pracy w
                                                    farmacji? bo rozgladam sie za tym, z tym ze obecnie jestem w spozywce i
                                                    chcialbym wiedziec jak tam to wyglada?
                                                    • Gość: krycha Re: do edziu IP: *.chello.pl 21.02.08, 18:35
                                                      a więc myślę, że trochę podobnie do twojej pracy...
                                                      mam duży teren,więc dzień zaczynam wcześnie wyjeżdzam z domu tak
                                                      koło 6.30 (czasami później jak mam bliżej)tak żeby parę minut po 8
                                                      być w pierwszej przychodni. I rozpoczynam wizyty...Czeka się trochę
                                                      na korytarzach, bo pacjenci się pieklą,ale zawsze znajdzie się
                                                      sposób, żeby ominąć kolejki:) :)kwestia wprawy i przyzwyczajenia i
                                                      wcale nie trzeba robić tego po chamsku:) wchodzi się do lekarza
                                                      rozmawia o tym i o tamtym ,przedstawia mu się produkty, przypomina z
                                                      czym jeździmy itd.Takich wizyt trzeba zrobić w zależności od firmy
                                                      od 8 do 13. trochę z tym schodzi ale ja noie narzekam. w
                                                      przychodniach trafia się zazwyczaj na miłych lekarzy, przynajmniej
                                                      ja mam teraz super teren zobaczymy jak będzie w pliva. kończy sie
                                                      róźnie, zazwyczaj około 16-17. i co tu więcej pisać... to chyba na
                                                      tyle. obecnie prowadzę prezentacje dla lekarzy, organizuję warsztaty
                                                      i konferencję, spotykam się z różnymi ludźmi, ale jak bedzie dalej
                                                      to się okaże
                                                  • Gość: xxx Re: do janiora :) IP: 213.199.253.* 20.02.08, 21:14
                                                    nie pracowalem nigdy w farmacji wiec nie wiem jak dziala linia antybiotykow.
                                                    znam tylko z opowiesci. a te woj. to oczywiscie nie cale na pograniczu tych 3
                                                    bede pracowal. bede robil sporo kilometrow bo nie mieszkam na terenie pracy ale
                                                    jestem przyzwyczajony do jazdy. obecnie robie do 400-500km dziennie wiec nie
                                                    wiele mi sie zmieni. masz moze jakies gg lub inny kontak bysmy sobie pogadali?
                                                    oczywiscie jezeli masz ochote.
                                                    • Gość: krycha Re: do XXX IP: *.chello.pl 21.02.08, 18:15
                                                      hej ! właśnie gg usunęłam przez przypadek:) założe i dam ci znać.
                                                      dałabym ci numer tel ale za duzo ludzi się dowie:))

mi w farmacji pracuje się super, więc mam nadzieje że teraz też tak
                                                      będzie. obecna firma jest super mam nadzieje ze pliva też:)
                                                    • Gość: xxx Re: do XXX IP: 213.199.253.* 21.02.08, 20:12
                                                      telefon to nie jest dobry pomysl. jak bedziesz miala gg daj znac
                                                    • Gość: Robin hood Re: do XXX IP: *.centertel.pl 21.02.08, 21:00
                                                      Skoro macie taką super pracę i tak ją lubicie to co wy robicie na
                                                      forum dla osób beznadziejnie bezrobotnych???!!! Zamiast kożystać z
                                                      przywilejów zawodowych, i życia to siedzicie na forum dla
                                                      wyplakujących się bezrobotnych. Dziwne, osoby odnoszące sukcesy
                                                      zawodowe raczej urzywają życia i bawią się, a nie szukają lepszej
                                                      roboty.
                                                    • Gość: xxx Re: do XXX IP: 213.199.253.* 21.02.08, 23:21
                                                      to co ty tu robisz. jezeli zagladasz w takie miejsca to sam do siebie pijesz.
                                                      najpierw pomysl a potem napisz. nie przemyslane sytuacje sie mszcza. idz
                                                      kozystac z zycia i przywilejow zawodowych. robie to tyle lat ze mnie kozystanie
                                                      z zycia juz zmeczylo. nie od wczoraj mam zabawki i dodatki zwiazane z praca a
                                                      bezrobotnym nie jestem i pracuje obecnie w najwiekszym koncernie na swiecie w
                                                      swojej branzy. co ty na to bezrobotny kolego a zmiana po to zeby sie nie
                                                      wypalic. milego czytania
                                                    • Gość: Robin hood Re: do XXX IP: *.centertel.pl 22.02.08, 10:12
                                                      Ja nie mogę pochwalić sie narazie pracą dla największego koncernu na
                                                      świecie i z pewnością nie będę chcial pracowac dla wielkiego
                                                      molocha, gdzie jednostkę traktuje się jak robaka. A narazie musze
                                                      zdać maturę ponieważ dopiero kończę szkolę średnią.
                                                      Poodobno pracujesz w największym koncernie i znudzilo cie
                                                      korzystanie z życia. BUHAHAHAHAHAHAHA!!. więc postanawiasz
                                                      posiedzieć na forum dla bezrobotych, BUHAHAHAHAHAHAHA!!!. Skoro to
                                                      nie masz znajomych i do kogo pyska otwożyć, to zwracam honor,
                                                      przynajmniej tutaj cię wysluchają.
                                                      Najlepszy jest twój tekst o tym że zmnieniasz pracę po to aby sie
                                                      nie wypalić, i o tym znudzeniu korzystaniem z życia
                                                      BUHAHAHAHAHAHA!!!.
                                                      Tak na marginesie, więcej optymizmu i uśmiechu na codzień, wtedy
                                                      napewno znajdziesz osoby które cię wysluchają i nie będziesz musiala
                                                      szukać ich na forum dla bezrobotnych.
                                                    • Gość: krycha Re: do robina IP: *.chello.pl 22.02.08, 10:53
                                                      a dlaczego uważasz że to jest forum dla berzobotnych?? ja też mam
                                                      pracę, ale że się przeprowadzam to ją zmieniam.tak się składa, że
                                                      obecna praca bardzo mnie zadowala, ale nie można mieć
                                                      wszystkiego.może ty masz problem z optymizmem??? my nie narzekamy ,
                                                      wymieniamy się informacjami, a Ty wyskakujesz z dziwnymi
                                                      tekstami.pomimo tego, że na nas naskoczyłeś życze ukończenia szkoły
                                                      i pracy w tym co się naprawdę lubi:))

Jak to dobrze być na urlopie:)) heh
                                                    • Gość: Robin hood Re: do robina IP: *.centertel.pl 22.02.08, 11:09
                                                      Dzięki, szkolę napewno ukończę. Gratuluje zdobycia ciekawej pracy.A
                                                      zajrzalem na to forum ponieważ mój brat jest kierownikiem regionu w
                                                      PLIVIE. A ponadto wspominal mi o tej pracy dlatego zaciekawilo mnie
                                                      to co ludzie pracujący w tej firmie sądą o tej pracy. Z wypowiedzi
                                                      brata wywnioskowalem iż sprzedaż nie jest taki latwym zawodem, a
                                                      ponadto ciągle wyjazdy, praznajmniej on ciągle wyjeżdża.
                                                    • Gość: krycha Re: do robina IP: *.chello.pl 22.02.08, 16:29
                                                      fakt praca nie jest lekka, ale ja ją uwielbiam:) naprawdę:)nigdy
                                                      praca nie przynosiła mi tyle satysfakcji co teraz.mam nadzieje ze
                                                      pliva to fajna firma. dzięki za gratulacje. pozdrawiam
                                                    • Gość: xxx Re: do robina IP: 213.199.253.* 22.02.08, 16:33
                                                      Ucz sie to zostaniesz dyrektorem a nie tak jak my sprzedawcami. Ja bardzo lubie
                                                      prace w ciaglym biegu i bym jej nie zamienil na nic innego. Jezeli nie jestes
                                                      zainteresowany tym tematem nie zagladaj tu bo tylko ludziom nerwy puszczaja
                                                      przez ciebie
                                                    • Gość: xxx Re: do XXX IP: 213.199.253.* 22.02.08, 16:30
                                                      Dziecko jak skonczysz szkole i zaczniesz prace pogadamy za kilka lat. Na ta
                                                      chwile brak mi czasu dla ciebie. Idz sie uczyc zebys na budowie nie wyladowal.
                                                      Nerka dzieciaku
                                                    • Gość: krycha Re: do XXX IP: *.chello.pl 22.02.08, 17:53
                                                      To szkolenie ma podobno trwać 2 tyg. jak dla mnie to długo. wiesz
                                                      coś może na temat tego co tam będzie? jak z czasem wolnym itp?
                                                    • Gość: xxx Re: do XXX IP: 213.199.253.* 22.02.08, 21:54
                                                      Nic. Pewnie standardy, raporty, sprzedaż - techniki, portfolio itp. Co do czasu
                                                      wolnego ????
                                                    • Gość: ammokx Re: do XXX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 00:35
                                                      Dobry wieczór.
                                                      Tylko z ciekawości zapytam. Dlaczego nie zyczy Pan przedmówcy pracy
                                                      w branży budowlanej? Czy to coś upokarzającego? Troszeczkę czuję się
                                                      dotknięty, bo sam od pewnego czasu zajmuje się "wykończeniówką".
                                                      Jednak nie o tym mówię. W Niemczech, czy innych krajach, dziecko w
                                                      szkole podstawowej nie wstydzi się powiedzieć na gremium publicznym
                                                      (w klasie przy nauczycielu, uczniach), że wybiera się do
                                                      Berufsschule. "Chce zostać hydraulikiem", inne powie "ja zmierzam
                                                      zostać nauczycielem", "ja lekarzem" "a ja piekarzem!" krzyknie w
                                                      końcu mały Hans. Zawód jak zawód. W naszej kulturze rzymsko-
                                                      katolickiej mówi się "módl się, bo inaczej pójdziesz do piekła i
                                                      będziesz musiał pracować". W krajach protestanckich obowiązuje
                                                      zasada Ora et labora "módl się i pracuj". Z tego wynika szczęście i
                                                      dobroyt. Ale to tylko moja opinia. No offence
                                                      Pozdrawiam
                                                    • Gość: Sas Re: do XXX IP: 83.168.106.* 22.02.08, 14:43
                                                      > a zmiana po to zeby sie nie
                                                      > wypalic.

To się nazywa "poziomy awans zawodowy".
                                                    • Gość: xxx Re: do XXX IP: 213.199.253.* 22.02.08, 16:37
                                                      Co do awansu w obecnej firmie w której pracuje jezeli nie jestes dziewczyna nie
                                                      masz o czym myslec takie zycie. jak bym liczyl na awans nie siedzial bym tam
                                                      tyle lat a i plecy mam male wiec takie zycie jest.
                                                      powodzenia dla ciebie
                                                    • Gość: nowa Re: do XXX IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 22.02.08, 18:49
                                                      mam pytanie. dokladnie 3 tyg. temu zadzwonil do mnie kierownik
                                                      regionalny pan Grzegorz i zaprosil mnie na rozmowe do wwa. od tej
                                                      pory cisza,zadnego telefonu nic. co powinnam zrobic w takiej
                                                      sytuacji ?? pozdrawiam i z gory dziekuje za wszystkie odp. :)
                                            • Gość: krycha Re: do janiora :) IP: *.chello.pl 19.02.08, 20:32
                                              szkolenie ma być od 10.03 w wawie. Trwa 2 tyg. Noclegi w Novotelu na
                                              1 sierpnia .Tyle się narazie dowiedziałam
                                      • Gość: krycha Re: do janiora :) IP: *.chello.pl 19.02.08, 15:59

hej! ja na płock i okolice:) byłam w czwartek 7 lutego na 2 etapie i
                                        8 lutego zadzwonili z odpowiedzią,że są na tak. od kiedy zaczynasz?
                        • Gość: nowa Re: do janiora :) IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 19.02.08, 18:08
                          a ja jeszcze czekam, zadnego telefonu, nic. juz sie nawet tym nie
                          przejmuje, tylko troche glupio zrobili, bo najpierw zapraszaja do
                          wwa,a potem nie dzwonia. pozdrawiam.
                          • Gość: lelek Re: do janiora :) IP: *.toya.net.pl 20.02.08, 20:30
                            krycha a jak warunki płacowe? Idea zaoferowali Ci pensji?
              • Gość: koko Re: pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 18:02
                pracuję w plivie , firma jest ok. Ale tak naprawde wszystko zależy
                od działu i kierownika regionalnego. Jeździmy fordami focusami
                kombi. Nie ma limitu kilometrów.
                • Gość: lokuś Re: pm IP: *.toya.net.pl 12.02.08, 22:14
                  a ile zarabiasz jako przedstawiciel Plivy? jak z planami sprzedaży?
                  • Gość: koko Re: pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 19:39
                    nie chciałabym się zagłębiac w szczegóły mojej pensji ale jest ok.
                    Natomiast z tego co mi wiadomo świezy przedstawiciel bez
                    doświadczenia dostaje na rekę min 2500 zł. A co do planów sprzedazy
                    to sa całkiem realne. Owszem pracować trzeba ale tak naprawdę nie
                    trudno dostać dobrą premię
                    • Gość: lokuś Re: pm IP: *.toya.net.pl 13.02.08, 19:49
                      wielkie dzięki :-)))

2500 w sumie niewiele, ale dodać autko + możliwą premię jak piszesz, pewno z tysiąc jeszcze się dorzuci i będzie OK :-)
                      • Gość: koko Re: pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 19:53
                        auto bez limitu kilometrów, a komórka z limitem 250 zł, premie są
                        kwartalne, Aha, okes próbny 9 miesięcy a po tym czasie podwyżka
                        • Gość: rep7l Re: pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 22:14
                          pracuje w plivie już dłuuuuugo ale takich "debili" jeszcze nie
                          czytałem, co was obchodzi pensja, co was obchodzi limit km czy
                          komórki, ciekaw jestem co za oszołom podał te wartości... wszystkie
                          te rzeczy dowiadujesz sie na rozmowie i wszystkie je negocjujesz i
                          nie potrzeba tu zadnych kursów, dyplomów i wiedzy o lekach trzeba
                          byc po prostu sobą i trzeba umieć opowiadać właśnie o tak jak je
                          ktoś nazwał "bzdurach", bo jesli nie wiesz co robisz w czasie
                          wolnym lub jest to dla Ciebie bzdura to znaczy że jesteś nikim, a
                          ludzi którzy podawali kwoty, limity, auta mam nadzieje ze nigdy nie
                          spotkam na cyklówce, dla mnie to... szkoda gadać chyba dostali sie
                          bo mieli plecy... albo to jakaś pomyłka...
                          • Gość: mała Re: pm IP: *.chello.pl 13.02.08, 22:36
                            hey! Dostałam się do waszej firmy i niedługo zaczynam. Zgadzam się,
                            ze podawanie informacji o pensjach i km itd. jest nie na miejscu,
                            jednak postaw się w sytuacji osób które nie mają zielonego pojęcia o
                            wynagrodzeniach w firmie. Szczerze mówiąc sama byłam ciekawa, bo
                            pracowałam w innej firmie, ale musiałam zmienić teren, a zarobki
                            były dla mnie ważne. Pozdrawiam
                            • Gość: Thomas Re: pm IP: *.paradyz.com.pl 14.02.08, 09:49
                              nie wiem co jest dziwnego w pytaniu "ile się zarabia w Pliva"
                              czy "ile się zarabia w sklepie spożywczym"? Przecież ile się zarabia
                              to przynajmniej u mnie główne pytanie podczas rozmów ze znajomymi,
                              bo przeciez to noramlne że kazdy chce mieć dobrą pracę, dobrą pensję
                              i jeździć dobrym autem. Nie rozumiem więc co to za oszołomy które ze
                              swoich zarobków robią tajemnicę narodową "ściśle tajne" i osobom
                              które szukają pracy, chcących zorientować się w temacie nie chcą
                              pomóc, udzielic rady i nawet na anonimowym forum udzielić
                              najprostszych informacji. Zastanówcie się co tutaj w ogóle robicie?
                              • Gość: Rep7 Re: pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 14:31
                                Ten oszołom to ja, bo g... obchodzi kogoś ile zarabaim i ile
                                zarabia sie w sklepie spożywczym, jesli sie tam "pozycjonujesz" to
                                dowiesz sie jak sie dostaniesz do warzywniaka, w kazdej szanujacej
                                sie firmie i kazdy szanujacy sie człowiek nie rozmawia o kasie...
                                ile powiedziec na rozmowie??? tyle ile chcesz zarabiac wykonujac
                                dana prace a nie moze za duzo, moze za mało... dziecinada!!!
                                A dobre auto, czy dobra pensja...? co to znaczy? kazdy ma inne
                                dobre auto czy kase... pracuje w farmacji 10lat i Focus to nie jest
                                wcale dobre auto jak dla mnie...
                                • Gość: ja Re: pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 15:29
                                  słuchaj oszołomie skoro jestes repem w plivie to co robisz w domu
                                  przed kompem o tej godzinie i to na takiej stronie? spadaj do
                                  roboty ! A poza tym trzeba byc kretynem żeby 10 lat w farmacji
                                  pracować.
                                • Gość: xxx Re: pm IP: 213.199.253.* 15.02.08, 17:44
                                  Tu buraku zaje... jesli ktos pyta to pajacu odpowiadaj. Nie wszyscy jak ty
                                  pracuja 10 lat. jestes slaby jak barszcz jezeli robisz 10 lat i nie awansowales.
                                  szkoda mi ciebie pajacu. zmien robote albo idz do ipn bo tam sa tajemice a nie
                                  na forum. nie odpisuj bo bedzie mi szkoda czasu tego czytac. nerka ciulu. a
                                  fokus to slabe auto masz racje ale tylko z tym mam go od kilku lat. spadaj pajacu
                                  • Gość: rep7 Re: pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 07:48
                                    nastepny madry... gdzie napisałem ze jestem repem 10 lat...???
                                    bystrość "0"
                                    • Gość: xxx Re: pm IP: 213.199.253.* 16.02.08, 08:18
                                      napisales "kazdy ma inne
                                      dobre auto czy kase... pracuje w farmacji 10lat" to co ty tam robiles. myles
                                      fiolki na magazynie troszeczke za pozno na placz. szkoda mi ciebie
                              • Gość: Rep z długim staże Re: pm IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.07.09, 17:43
                                Zgadzam się, w każdej firmie jest inaczej i zmieniając pracę warto
                                wiedzieć ile można wymagać, żeby nie pluć sobie w brodę
                                dowiedziawszy się, ze kloedzy z regionu mają o 2 tysiące większą
                                penscję a podobny staż pracy. Popełniłem raz taki wymagając dużo
                                mniej niż mogła dać firma a potem bardzo musiłem się starac o
                                podwyżkę, Koleżanka przechodząc z tej samej firmy co ja, mając
                                mniejsze doświadczenie i gorsze wyniki za to większe ego dostała 2
                                tys więcj na starcie.
                                Więc pytajcie ile można dostać bo taka wiedza jest bardzo przydatna,
                                a tajemnica wysokości zarobków słuzy tylko pracodawcy i ułatwia mu
                                niesprawiedlie traktowanie nas zatrudnionych.
                            • Gość: ancia do małej od anci IP: *.chello.pl 14.02.08, 21:34
                              hej, na jaki rejon sie dostałaś? w jakim województwie? miałaś
                              doświadczenie w farmacji idąc na rozmowę? będę wdzięczna za info
                              zwrotne,czesc.
                              • Gość: mała Re: do anci IP: *.chello.pl 15.02.08, 17:21
                                hey! Dostałam się w wojewodztwie mazowieckim. Mam pół roczne
                                doświadczenie w firmie farmaceutycznej, w której jest super, ale
                                chcę się przeprowadzić i niestety nie mam możliwości pracy w
                                dotychczasowej firmie na tym terenie co bym chciała. Najważniejsze
                                jest, aby być sobą na rozmowie, jeżeli lubisz kontakt z ludźmi,
                                pracę w ruchu, a nie biurze i pozytywne nastawienie to napewno Ci
                                się uda. Ja od 1 marca zaczynam w Pliva.
                                • Gość: w Re: do anci IP: 213.199.253.* 15.02.08, 17:47
                                  czesc a dokladnie gdzie. ja tez zaczynam od 1 marca. napisz cos wiecej lub podaj
                                  jakis kontakt. dzieki pozdrawiam
                          • Gość: ha Re: pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 15:45
                            jesteś naprawdę żałosny. Twoja wypowiedz wskazuje tylko na to że
                            prawdziwy debil cie do plivy przyjmował. Ciekawe jakie masz wyniki
                            • Gość: Thomas Re: pm IP: *.paradyz.com.pl 14.02.08, 17:45
                              ależ się rozpisał na trzy posty:-))) jedna uwaga - gdyby zarobki,
                              warunki pracy czy auto służbowe było dla innych taką tajemnicą jaka
                              dla ciebie twoja pensja to forum nie miało by racji bytu. Na
                              szczęscie jesteś jedynym durnym wyjątkiem który nie potwierdza tej
                              reguły:-)
                              • Gość: ha Re: pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 19:05
                                popieram. Z resztą to zupełnie normalne że ludzie pytaja o takie
                                rzeczy przed rozmową kwalifikacyjną
                              • Gość: rep7 Re: pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 07:53
                                moze tak, moze nie a moze tylko ja jako jedyby z tych normalnych
                                wdalem sie z wami w dyskusje,... zaluje... powodzenia
                            • Gość: rep7 Re: pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 07:50
                              hm... kolejny, który czyta to co chce a nie to co jest napisane...
                              wyniki - nie twoja sprawa
                          • Gość: RE-PLIV Re: pm IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 18:03
                            Debilem to jesteś ty! W wielu krajach pensję pracodawcy podają już w
                            ogłoszeniu rekrutacyjnym. I to jest ok, bo wielu ludzi idzie na
                            swoją pierwszą rozmowę i jeżeli ze swojej niewiedzy bądź braku
                            doświadczenia podadzą złą (za niską!!!) kwotę przy negocjacjach, t
                            potem są przez firmę zwyczajnie wykorzystywani. Poza tym działa to
                            na pracownika demotywująco, wiedząc że sprzedaje niejednokrottnie
                            dużo więcej od pozostałych, ma lepsze wykształcenie, a z braku
                            wiedzy stawka którą na początku wynegocjował jest drastycznie niższa
                            od osób robiących mniej na tym samym stanowisku.
                            Przedstawiciel medyczny w plivie zarabia na początek MINIMUM 4000
                            brutto + premie kwartalne od wykonania planów. Zdażało się że na
                            początek "młode wilczki" potrafiły wynegocjować 5500 - 6000 brutto
                            podstawy i zarabiały na dzień dobry lepiej od osób, które w firmie
                            pracują np. 7 lat.
                • Gość: xxx Re: pm IP: 213.199.253.* 25.02.08, 17:10
                  Jaki dzial jezeli mozna wiedziec. Dzieki za info
                  • Gość: nowa Re: pm IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 25.02.08, 19:05
                    dzial lecznictwa otwartego...
                  • Gość: nowa Re: pm IP: *.chello.pl 25.02.08, 19:29
                    masz już potwierdzoną na 100% pracę ? pytam bo do mnie mieli dziś
                    lub jutro dzwonić i narazie cisza... podobno jakiś szef był na
                    urlopie w tamtym tygodniu i nie mieli podpisu a jak to u ciebie
                    wygląda?
                    • Gość: nowa Re: pm IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 25.02.08, 19:52
                      u mnie to w ogole nie wyglada, bo ja zostalam zaproszona do wwa
                      1.02. i jeszcze tam nie bylam. dzwonilam dzis i powiedzieli,ze
                      wszyscy byli na urlopach i to dlatego.jak do czwartku nie zadzwonia,
                      to ja bede jeszcze dzwonic i pytac,co i jak, ale juz nie licze na
                      zbyt wiele.
                      • Gość: xxx Re: pm IP: 213.199.253.* 25.02.08, 20:16
                        ja tez otwarte. zaczyna 03.03. powodzenia
                        • Gość: nowa Re: pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 20:55
                          no tak,ale Ty juz masz prace,a ja jak mnie 1.02. zaprosili do wwa, tak od tej pory nie mialam jeszcze zadnego tel., nie bylam na rozmowie w warszawiei ogolnie nic nie wiem, dzwonilam tam do siedziby nasuwak,ale tam tez srednio wiedza. mysle,ze jakby mnie juz chcieli,to by zadzwonili. a Ciebie, kto rekrutowal ? w ogole na jakie wojewodztwo jeste ? pozdrawiam.
                          • Gość: xxx Re: pm IP: 213.199.253.* 25.02.08, 23:09
                            jestem na 3 woj. na pograniczu maz., podlas., warmin-mazur. mialem jedna rozmowe
                            okolo polowy stycznia i tyle. do konca tygodnia pracuje w obecnej firmie i od
                            03.03 pliva. nie moglem wczesniej odejsc.
                            • Gość: Kiper Re: pm IP: *.centertel.pl 26.02.08, 09:10
                              Kto cie uczyl ściemniać, niezle pranie muzgu ci zrobili
                              • Gość: xxx Re: pm IP: 213.199.253.* 26.02.08, 15:32
                                szkoda ci
                            • Gość: nowa Re: pm IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 26.02.08, 11:08
                              no dobrze, ale Ty juz wiesz, ze pracujesz, a ja tego nie wiem, bo
                              nikt sie do mnie nie odzywa w tej sprawie...
                            • Gość: Ygrek do XXX IP: *.tktelekom.pl 07.03.08, 14:47
                              Cześć

Właśnie otrzymałem zaproszenie na rozmowę do Plivy na PM do działu
                              lecznictwa otwartego, dlatego mam do ciebie kilka pytań.
                              Byłeś tylko na I rozmowie do Plivy, dobrze zrozumiałem?
                              Czy była to standardowa rozmowa czy assesment center?
                              Kto prowadził rozmowę , ktos z HR czy regionalny?

Dzięki za informacje,pozdrawiam
      • Gość: podgrzybek Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.lodz.mm.pl 23.02.08, 16:40
        witam !

Powstaje serwis internetowy www.zmieniamprace.pl ,stronka cały czas
        sięrozbudowuje.Na czym to polega ? Chodzi o to aby zanim podejmiemy
        pracę u kogoś ,dowiedzieć się czegoś więcej o pracodawcy .To pomoże
        nam podjąć właściwą decyzję .Pomóżcie w rozbudowie strony, dodajcie
        komentarz ,lub firmę .Baza firm cały czas się powiększa...

Dzięki serdeczne,pozdrawiam całe forum !
      • janiora Re: PLIVA - przedstawiciel 26.02.08, 12:48
        Witam!!
        Właśnie potwierdzili mi zatrudnienie w Plivie. Ja zaczynam od
        poniedziałku mój dział to kardiologia. Wszelkie info prześlą mi na
        maila. 3 marca jadę do W-wy podpisac umowę i zabrać auto. Szkolenie
        od 10-ego.
        pozdrawiam
        • Gość: ONO Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.centertel.pl 26.02.08, 13:10
          To dopiero coś??????
        • Gość: nowa Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 26.02.08, 16:43
          no mnie niestety oklamali. powiedzieli,ze rekrutacja wstrzymana, nie
          jade do wwa, na rozmowe. troche jestem zawiedziona,bo niby taka
          porzadna firma,a nikt do mnie nawet nie zadzwonil,tylko sama sie
          musialam dowiadywac, pozdrawiam :)
          • Gość: lokuś Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.paradyz.com.pl 11.03.08, 11:37
            Firma prowadzi bardzo dziwną politykę rekrutacyjną. Wczoraj o
            godzinie 17.22 będąc po pracy w domu pod prysznicem, otrzymuję
            telefon z informacją: "Panie Jarku jutro o godzinie 12 widzimy się
            na rozmowie". Komentarz zbyteczny.
            • Gość: gatt Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.chello.pl 25.03.08, 17:58
              W firmie pliva nie warto pracować za żadne pieniądze.Tak samo jak
              rekrutacja wygląda dzień powszedni.A rekrutacja jest naokrągło więc
              też nie świadczy to dobrze o warunkach pracy w tej firmie.
              • bazylides Re: PLIVA - przedstawiciel 26.03.08, 22:05

> W firmie pliva nie warto pracować za żadne pieniądze.Tak samo jak
                > rekrutacja wygląda dzień powszedni.A rekrutacja jest naokrągło więc
                > też nie świadczy to dobrze o warunkach pracy w tej firmie.

niby dlaczego? pracowałeś? jako przedstawiciel? to napisz coś konkretnego....
                • Gość: ibior Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.3s.pl 02.04.08, 14:40
                  hej dostałem zaproszenie na rozmowe podobno pierwsze spotkanie jest
                  grupowe ?? czy ktos moze mi powiedziec na czym to wyglada??
                  • Gość: KOZIOŁ Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 17:50
                    Na spotkanie wchodzi 10 kandydatów i osoby te losują pytania, na
                    które odpowiadają, Zakres pytań różny: np "opowiedz kawał", "jakie
                    jest Twoje hobby" aż po scenkę sprzedażową czy cechy dobrego
                    przedstawiciela medycznego czy też przekonanie kogoś do segregacji
                    śmieci. Na drugi etap przechodzą po 3 osoby z każdej grupy. Wszystko
                    trwa jeden dzień (2 etapy). Nie wiem czy jest 3-ci etap. Dodam,że
                    pytania mogą naprawdę zaskoczyć i moim zdaniem taka forma rozmowy
                    nie pozwala kandydatowi odpowiednio się zaprezentować. Dużo też
                    zależy od tego jakie pytania wylosujesz.
                    • tola.pl7 Re: PLIVA - przedstawiciel 03.04.08, 12:36
                      Kozioł bardzo Cię proszę o pomoc, jak znajdziesz chwilkę czasu to
                      napisz coś więcej o tych pytaniach.Pozdrawiam
                      • Gość: KOZIOŁ Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.08, 23:20
                        Przykładowe pytania:
                        -opowiedz dowcip
                        -spróbuj sprzedać osobie siedzącej obok np. długopis czy notes
                        -podaj cechy dobrego przedstawiciela medycznego
                        -powiedz w jakiej kolejności obsłużyłbyś interesantów: twój
                        kierownik, klient z reklamacją, klient zdecydowany, klient
                        niezdecydowany
                        - przekonaj osobę siedząca obok do segregacji śmieci
                        -dlaczego to ty nadajesz się do tej pracy
                        -6 sposobów wykorzystania spinacza biurowego
                        • Gość: KOZIOŁ Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.08, 23:33
                          Dodam jeszcze że praca nie jest wcale taka piekna, jak wydaje się to
                          z zewnątrz. Często użerasz się z pacjentami, którzy nie chcą cię
                          wpuścić bez kolejki, jest trochę raportów, o awans bardzo, bardzo
                          ciężko. Ludzie pracują na stanowisku po kilka ładnych lat. Ludzie
                          się wypalają i potem odchodza nie widząc perspektyw na rozwój. Jest
                          też troszkę wyjazdów (szkolenia itp.) przez co cierpi Twoja rodzina
                          Na rynku farmaceutycznym robi się też coraz ciaśniej i spadają przez
                          to zarobki. Kiedyś musiałeś mieć wykształcenie medyczne czy
                          farmaceutyczne i doświadczenie, dziś bierze się ludzi zaraz po
                          studiach lub z branży np. spożywczej, którym daje się dużo, duzo
                          niższe stawki.
                          • Gość: szakal Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.gprs.plus.pl 12.04.08, 08:58
                            Zgadzam się z Kozłem, praca w farmacji wcale nie jest taka wspaniała
                            jak się wielu wydaje. Przedstawicieli jak psów, więcej niż pacjentów
                            i lekarze którzy ściemniają i kręcą jak tylko mogą. Zobaczycie,
                            kwestia czasu, powoli w farmacji nie będzie kolorowo. Z tego co
                            czytam i jakie mają nastąpić zmiany to nie wróżę sukcesów w tej
                            branży. A ludzie się podniecają, że dostał Aurisa i telefon to
                            złapał robotę życia. Tak jak ktoś wspomniłał, kiedyś było inaczej,
                            do farmacji dostawali się ludzie po studiach medycznych, za dobre
                            pieniążki i na dobrych warunkach. Niestety teraz stawki są niższe
                            znacząco a komfort i kultura pracy się pogorszyłą. Ale każdy wybiera
                            prace w jakiej dobrze się czuje. A co do Plivy to wcale nie jest
                            rewelacyjna firma. A co do rekrutacji to już krążą mity, a prawdą
                            jest że nie szanują ludzi i cennego ich czasu.
                    • Gość: ja Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 20:59
                      Pliva jest ok. ale trzeba trafić na fajnego RKSa mój był krótko mówiąc z..y
                      na maxa!sory za słowa, ale region Warszawa jest masakra.
                  • Gość: ASiA Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 18:54
                    a może napisać na jakie region aplikowałeś?
                    pozdr
                    • tola.pl7 Re: PLIVA - przedstawiciel 03.04.08, 13:13
                      na śląski
                      • tola.pl7 Re: PLIVA - przedstawiciel 03.04.08, 18:19
                        KTOŚ napisze coś o tej rozmowie rekrutacyjnej w PLIVIE?
                        • Gość: PF Cencor Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.centertel.pl 03.04.08, 22:42
                          Zapomnij że ktoś ci na tym forum pomoże bo większośc sama nie ma
                          pojęcia jak sie przygotowac do takiej rozmowy. A ci co wiedzą coś o
                          takich rozmowach to takie informacje trzymają w największej
                          tajemnicy by ewentualna konkurencja byla za nimi. Ot taka ludzka
                          przypadlość. Jestem od 3 lat PF i wiem z doświadczenia że w tym
                          zawodzie niema koledów. Tam liczy się parcie na wynik, ZA WSZELKĄ
                          CENĘ. Ja osobiście pracuje tam, ponieważ do niczego innego nie
                          nadaje się!!. Mam tylko średnie wyksztalcenie, i dziwie sie ludziom
                          któży ukończyli studia iż pchaja się do takiej roboty za wszelką
                          cenę. Do akwizycji leków,do wlażenia w tylek lekarzom i farmaceutom.
                          Do takiej beznadziejnej roboty nie trzeba nawet studiów!. A taki
                          niby bajer jak samochód, talafon czy takie tam to koń by sie
                          uśmial!!!!. Jak wyleja ich, to zostają bez niczego.
                      • Gość: ktosik Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.devs.futuro.pl 13.11.08, 10:15
                        Nie aplikuj na śląsk, nie dość, że szef jest w obu regionach
                        zupełnie niekompetentny to jeszcze jest tam bałagan w papierach i
                        odnośnie szefa, to już kilka osób przez szefa się przeniosło, to
                        kompletny oszołom
                • Gość: gatt Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.chello.pl 07.04.08, 21:23
                  pracowałeś, ale już dzięki bogu nie pracuję.A konkretów jest
                  wystarczająco dużo podanych na tym forum, czy to nie wystarczy?
                  • Gość: tentamten Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.chello.pl 07.04.08, 23:15
                    "i dziwie sie ludziom
                    któży ukończyli studia iż pchaja się do takiej roboty za wszelką
                    cenę"
                    ja jestem po studiach jestem pf w branzy od dwóch lat myślisz że
                    niby nadaję się do czegoś innego???? w polsce studia to wielka
                    porażka w ogóle nie ma po nich pracy . sa może trzy , cztery
                    kierunki które dają konkretny zawód reszta to oszustwo . wiem jestem
                    akwizytorem ale zarabiam mam świetny samochód i czuje się dobrze .
                    pzdr .
                    • Gość: Falco Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.centertel.pl 08.04.08, 11:51
                      wiem jestem
                      > akwizytorem ale zarabiam mam świetny samochód i czuje się dobrze .
                      > pzdr .

Wyleją cię, to co wtedy powiesz o tym samochodzie??. Że byl
                      świetny????. Buahahahahahahahahaha, jak dziecko, dac mu cukierek i
                      sie cieszy.
                      • Gość: tenteamten Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.chello.pl 08.04.08, 16:25
                        "Wyleją cię, to co wtedy powiesz o tym samochodzie?"
                        będe miał nowy jeszcze lepszy w innej firmie mam doświadczenie i
                        predyspozycje plus wyrobiłem sobie kontakty w tym środowisku
                        Buahahahahahahahahaha a ty w ogóle nie masz pracy jesteś gorszy od
                        menela buhahah prawdopodobnie nigdy jej nie znajdziesz bo jestes
                        absolwentem politologi lub innego szajsu pzdr
                        • Gość: Falco Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.centertel.pl 08.04.08, 20:09
                          > Buahahahahahahahahaha a ty w ogóle nie masz pracy jesteś gorszy od
                          > menela buhahah prawdopodobnie nigdy jej nie znajdziesz bo jestes
                          > absolwentem politologi lub innego szajsu pzdr
                          Rozczaruję cię bo mam pracę jestem PF i nie jestem absolwentem
                          politologii i żadnych innych studiów. Gdyż mam tylko średnie
                          wyksztalcenie. I wiesz co, wcale nie żaluje bo śmieje sie w tważ
                          takim nieudacznikom jak ty po studiach. Tyle lat studiować po to by
                          być akwizytorem. Poprostu żenujące. A co do tego twojego
                          doświadczenia i kontaktów to nie ośmieszaj się. Nie od dziś wiadomo
                          że takie zabiegi są bajką. Ja pracuje w tym zawodzie 6 lat i wiem że
                          ten zawód nie jest czymś co można zaplanować.
                          • Gość: kata Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.chello.pl 12.04.08, 08:48
                            no trochę widać ,że jesteś po szkole średniej ...bo błędy,które
                            sadzisz pozostawiają wiele do rzyczenia ...ja byłam na rozmowie w
                            Plivie...i nie zrobiła ta firma na mnie dobrego wrażania...czekam na
                            odpowiedź,ale wiem,że nie jest to firma z którą chciałabym się
                            związać i właściwie nie mam klarownych powodów...po prostu
                            psychologia tu zadecydowała i sposób rekrutacji
                            • Gość: szakal Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.gprs.plus.pl 12.04.08, 09:14
                              Zgadzam się z koleżanką, kolega rzeczywiście chyba nie zna polskiej
                              pisowni:)
                              Co do Plivy do rzeczywiście dziwny sposób rekrutacji, który
                              pokazuje jaką są firmą i jak szanują ludzi. To już nie jest ta
                              farmacja co kiedyś..., albo ludzie w Plivie na stanowiskach
                              managerskich zmienili ten obraz i chyba nie powinni pracować w tej
                              firmie.
                              Może łykają za dużo własnych produktów i zanika im coś w tych
                              mądrych główkach. Mam wrażenie, że ta firma to plantacja bawełny.
                              Życzę powodzenia potencjalnym kandydatom i pracownikom Plivy.
                            • Gość: Siwek Do kata IP: *.centertel.pl 12.04.08, 16:57
                              Skoro do Plivy cię nie chcieli to żadnej innej nie masz sans. Jeżeli
                              do tak przeciętnej firmy się nie kwalifikujesz to buahahahahahahaha.
                              Chyba że na produkcję, ale tam takich jak ty mają pod dostatkien. A
                              te twoje śmieszne bzdury o psychologii to śmieszna sprawa, a raczej
                              żenująca.
                              • Gość: szakal Re: Do kata IP: *.gprs.plus.pl 12.04.08, 19:19
                                Chyba jednak kolego nie masz pojęcia o czym pisze Kata. Jeśli ty
                                przyjmujesz każdą pracę, którą ci proponują i nie zastanawiasz się
                                jaka kultura pracy cię czeka to powodzenia na rynku, nie sądze aby
                                cię szanowali. Ale ty chyba każdą pracę przyjmiesz jaką ci
                                zaproponują. Bez urazy, ale dostać się do Plivy to żaden sukces.
                                Tysiące ludzi przechodzi rekrutacjie i nie podejmuje współpracy z
                                Plivą z różnych powodów. Jak ktoś nie ma pracy to dla niego Pliva
                                jak gwiazdka z nieba. Ciekawe jak długo będzie zadowolony. Powodzenia
                                • Gość: do siwek Re: Do kata IP: *.chello.pl 14.04.08, 12:32
                                  no cóż ...przepracowałam 5 lat w koncernie samochodowym na
                                  stanowisku asystentki dyrektora finansowego .Znam biegle francuski i
                                  w stopniu zaawansowanym angielski .Ostatni rok spędziłam pracując w
                                  anglii -dodam tylko,że pracę znalazłam bardzo szybko i była to praca
                                  biurowa ..wróciłam i jak wspomniałam aplikowałam na zupełnie inne
                                  stanowisko do Plivy -zaproponowali mi to ,widząc ,że tu mogłabym
                                  wykorzystać swój potencjał ,który mam .Od 1-wszego maja zaczynam
                                  pracę w innym koncernie-w pewien sposób powiązany z branżą
                                  medyczną,ale to czysty przypadek ..na stanowisku jakim chciałam,z
                                  uposażeniem jakim chciałam 5,5 tys brutto na rękę...nie piszę Ci tu
                                  tego,żeby się chwalić...a może trochę też tak..Jak widzisz chcieli
                                  mnie gdzie indziej.oferując normalną umowę o pracę na okres stały po
                                  3 miesiącach ...więc życzę i Tobie powodzenia i więcej ogłady w
                                  osądzaniu innych
                                  • Gość: siwek Re: Do kata IP: *.chello.pl 14.04.08, 12:34
                                    i żeby kolega siwek nie miał zaraz problemów, po kwocie brutto 5,5
                                    tys są .... czyli może sobie łatwo obliczyć ile wynosi kwota
                                    netto.Jeśli kolega siwek nie wie to kwota ta wskakuje w kolejny próg
                                    podatkowy ,więc jest wartością zmienną
                                    • Gość: Siwek Re: Do kata IP: *.centertel.pl 14.04.08, 12:52
                                      Takie teksty nie robią na mnie wrażenia. Pracuje tam 3 lata i twoje
                                      śpiewki o nie podjęciu tam pracy rozśmieszają mnie. Jestes kolejnym
                                      elementem który zostal olany przez firmę. A te teksty o
                                      fantastycznym stanowisku to buahahahahahahaha. Podaj nazwę
                                      stanowiska i firmę to uwierzę.
                                      • Gość: kata Re: Do kata IP: *.chello.pl 14.04.08, 12:58
                                        ale ja Ci nie mówię,że masz mi wierzyć czy nie ...nie wiem czy
                                        zostałam odrzucona czy nie, ja tego stanowiska po prostu bym nie
                                        przyjeła i nie wiem czemu mnie atakujesz..na prawdę mam nadzieję,że
                                        się odnajdujesz w tej pracy i życzę Ci na prawdę wszystkiego jak
                                        najlepszego ...nie wieszaj na mnie psów tylko dlatego,że publicznie
                                        wyraziłam swoją opinię o czymś co mi się nie podoba...po to jest
                                        forum i mam do tego prawo.Nie czułam się dobrze na tej rozmowie to
                                        wszystko. Byłam na kilku rozmowach gdzia powiedziałam "nie" dziękuję
                                        bo za mało mi proponowali,albo czułam po prostu,że nie widzę się na
                                        tym stanowisku, nie wiem ile masz lat i jakie studia
                                        ukończyłeś...może gdybyś miał takie wykształcenie i zawodowe
                                        doświadczenie jak ja myślałbyś trochę inaczej...a może po prostu za
                                        parę lat zrozumiesz,że na Plivie się świat nie konczy
                                        • Gość: Siwek Re: Do kata IP: *.centertel.pl 14.04.08, 13:09
                                          A więc nie podasz nazwy tego stanowiska i firmy???
                                          • Gość: Doubleyou Podsumowanie IP: *.centertel.pl 22.04.08, 21:10
                                            Czytam ze zdumieniem cały ten wątek. Zastanawiam się jakie wnioski może
                                            wyciągnąć z tego pytający?
                                            1. Pliva to dobra czy zła firma?
                                            2. Farmacja to dobra czy zła decyzja?
                                            3. Forma rekrutacji decyduje o tym czy firm jest dobra czy zła?

Pewnie nie uzyskał odpowiedzi na pytanie które go nurtowało. Ja znam Plivę od
                                            środka i mógłbym trochę na jej temat napisać zarówno o pracy PF jak i PM oraz o
                                            pracy Menagerów. Ale przecież to nie jest istotne bo istotne jest coś innego
                                            CZEGO SZUKAM i jeżeli otrzymana praca celuje w moje oczekiwania to do pełni
                                            szczęścia potrzeba tylko odpowiednich ludzi bo to oni tworzą firmę.
                                            Ile można zarobić w Plivie na stanowisku DF maksymalnie 4200brutto na start ale
                                            tak na prawdę zarabia się tyle ile potrafi się wynegocjować na rozmowie (wiem
                                            coś o tym) i można zarabiać 2x tyle co koledzy na tym samym stanowisku. Ja dziś
                                            mogę powiedzieć, że obłuda farmacji i zasady korupcyjne które nią kierują nie
                                            trafiły w mój gust dlatego z nieukrywaną satysfakcją zmieniłem branżę i
                                            przynajmniej już się nie zastanawiam czy CBA bądź ABW nie zapukają do moich
                                            drzwi któregoś pięknego dnia. Jedno co zawdzięczam farmacji to piękny dom na
                                            który udało się zarobić pracując w branży.
                                            • santi_ka Proszę o informację! 10.06.08, 19:52
                                              Jestem o krok od podpisania umowy z PLIVĄ na stanowisko
                                              przedstawiciel medyczny. Mam pytanie odnośnie badań lekarskich na
                                              jakie zostanę skierowana. Co to są dokładnie za badania, jakie
                                              badnia krwi? Proszę o informację osoby, które już mają to za sobą.
                                              • Gość: mlb Re: Proszę o informację! IP: 213.199.253.* 13.11.08, 20:52
                                                a co koksik?
      • santi_ka Proszę o informację!!! 10.06.08, 19:55
        Jestem o krok od podpisania umowy z PLIVĄ na stanowisko
        przedstawiciel medyczny. Mam pytanie odnośnie badań lekarskich na
        jakie zostanę skierowana. Co to są dokładnie za badania, jakie
        badnia krwi? Proszę o informację osoby, które już mają to za sobą.

• Gość: xyz Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 07:31
          hiva badają a co boisz sie?

Pliva to tRAGICZNA FIRMA
          • Gość: Xarte informację!!! IP: *.centertel.pl 11.06.08, 10:16
            To ciekawe jest, krążą same negatywne opinie na temat tej firmy, ale
            na jedno wolne stanowisko przedstawiciela odpowiada ponad 150 osób.
            Gdzieś gubi się ta prawda!!!. Wiec ktoś klamie, a może to jest tak
            że wyglasza sie na tym forum negatywne opinie po to aby samemu bylo
            latwiej dobijać się do firmy. I w ten sposób pozbywac się
            ewentualnej konkurencji. Dziwna metoda, ale skuteczna.
            A tak na marginesie. Tak naprawdę to większość osób kandydujących do
            tej pracy to sika po nogach gdy widzi ogloszenie w prasie na
            stanowisko PM.
            • Gość: Alex Re: informację!!! IP: *.ver.airbites.pl 15.07.08, 15:35
              mam takie pytanie ktore padlo na rozmowie:
              jestes przedstawicielem medycznym i idziesz do lekarza ktory przepisuje
              najwiecej Twoich lekow i chodzi o to zeby utrzymac go, wchodzisz i a on mowi ze
              te leki sa naprawde dobre i bedzie je caly czas przepisywal a nawet jeszcze
              wiecej i dodaje ze zepsula mu sie maszynka do golenia i przydalaby mu sie
              ekskluzywna nowa maszynka, dodam ze podpisales sie pod zaswiadczeniam ze
              pracujesz w lojalnosciowej firmie i nie mozesz dac zadnej lapowki a masz przy
              sobie tylko notesy i dlugopisy.......co robisz????
              • Gość: Zen Informacja IP: *.k681.webspeed.dk 30.07.08, 16:08
                Proponuje aby poszedł do depilacjii brody. Wtedy nie będzie musiał
                sie golić!!!!
          • bazylides Re: Proszę o informację!!! 21.07.08, 22:10
            nie wiem, jak dla PM, ale dla pozostałych pracowników Pliva to tragiczna firma.
            no chyba, że masz tam rodzinę na wysokich stanowiskach. wtedy kariera murowana.
            • Gość: heja Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 04:47
              czy może wybiera się ktoś na rozmowę z firmą PLIVA, która będzie miała miejsce
              25.07 na Podlasiu?
              powiedzcie mi proszę, czy atmosfera na tym spotkaniu jest dość luźna? rekruterzy
              starają się rozładować napięcie? jakie odnosiliście wrażenie po spotkaniu?

• Gość: ragi Re: Proszę o informację!!! IP: *.bsk.vectranet.pl 24.07.08, 15:55
                ja się wybieram w Białymstoku na pierwsze spotkanie, no ale po tym co tu przeczytałem to fakt...że trochę się zastanawiam
                • Gość: heja Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 23:12
                  Ragi, w tej chwili i ja mam mieszane uczucia - to zobaczymy się o 13 :) ?
                  • Gość: xyz Informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 02:34
                    Jestem już po rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko PF do PLIVA. Aktualnie w 8
                    osób czekamy na ostateczne wyniki, czyli zaproszenie do Warszawy - zatrudniona
                    zostanie jedna osoba.
                    Na rekrutacji atmosfera była sympatyczna, Kobietka prowadząca jest super miła,
                    nie ma się całkowicie czego obawiać!
                    Polecam wszystkim spróbować, zawsze można wynieść jakieś doświadczenie z tego
                    typu rozmowy.
                    • Gość: emka Re: Informacja IP: 195.47.201.* 30.07.08, 15:29
                      hej ja też własnie byłam na rozmowia i kobietka tez super itez była
                      fajna atmosfera i tez czekam na odp. z warszawy.. a może bylismy w
                      tym samym miejscu?
                      pozdrawiam
                      ps tymi info z gory się nie przejmuję bo było bardzo dużo dobrych
                      opinii - jak ktoś chce leżeć to nigdzie nie zagrzeje miejsca.
                      • Gość: emka Re: Informacja IP: 195.47.201.* 01.08.08, 11:37
                        dostałam się dowarszawy jade na rozmowe w przyszłym tygodniu
                        czy ktoś mógłby powiedzieć czego spodziewać sie po takiej rozmowie?
                        dzieki
                        • Gość: XYZ Re: Informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 00:06
                          Emka, Białystok, a Ty?
                          Gratuluję, super, napisz jak poszło.
                          • Gość: emka Re: Informacja IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.08, 02:29
                            Do XYZ
                            Właśnie weszłam do domu po przyjeździe z wawy.
                            Nie było najgorzej.... ale nie spodziewałam się pytań z zakresu
                            psychologii i pytań z testów mensy...hihi myslałam że wszystko
                            kręcic się będzie wokoł plivy itd. może leków.. a tymczasem to była
                            burza mózgu... jestem z siebie zadowolona bo biorąc pod uwagę
                            zaskoczenie, stres i inne aspekty to chyba nieźle. Z moich
                            informacji wynika, że było nas sześcioro a wybiorą jedną osobę. mowa
                            w moim przypadku o województwie lubuskim...
                            do końca tygodnia mam miec ostateczną odpowiedz... w razie czego to
                            się pochwale hihih ale tak czy inaczej to dobre na przyszłośc
                            doswiadczenie które każdemu polecam. Ja mam teraz pracę wiec mi się
                            nie pali ale doznałam czegos nowego.
                            Pozdrawiam i powodzenia również
                            • Gość: XYZ Re: Informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 12:20
                              Burza mózgów ;) Te rozmowy są dziwne :)
                              Trzymam kciuki.
                              • teztez Re: Informacja 07.08.08, 17:48
                                EMKA, XYZ, ktokolwiek...
                                Hej mam pytanko. Byłam już raz na rozmowie w Warszawie (były podobno
                                3 osoby na miejsce) i zaprosili mnie ponownie,na kolejną rozmowe
                                może mi ktoś powiedzieć o co tu chodzi? Z góry dzięki.
                                • te-ki Re: Informacja 08.08.08, 08:45
                                  hej.
                                  Ja też już byłem na rozmowie w warszawie i też zaprosili mnie ponownie na
                                  przyszły tydzień... Ciekawe ile jeszcze etapów?
                                  • Gość: Repo Re: Informacja IP: *.uznam.net.pl 08.08.08, 15:27
                                    To widzę że ci to całkiem przesadzili. Firmy maja nadal pracownika gdzieś
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=83102768 i ta cała gadka o rynku
                                    pracownika to totalna ściema.
                                  • Gość: emka Re: Informacja IP: 195.47.201.* 08.08.08, 15:40
                                    do te-ki
                                    hej a na jakie województwo jak mogę zapytać startowałeś...? i kiedy
                                    byłeś po raz pierwszy w wawie?
                                    • te-ki Re: Informacja 08.08.08, 18:58
                                      pierwszy raz byłem w Warszawie 6.08, w przyszłym tyg jadę ponownie.
                                  • Gość: obserwator Re: Informacja IP: 213.25.120.* 16.08.08, 14:35
                                    witam was co do plivy to spokojnie nie ma co sie podniecac firma
                                    jest lekko piszac dziwna .po pierwsze sama rekrutacja to szok co
                                    wyrabiaja głupowate pytania i glupowate podejscie do kandydata -
                                    wiem bo mam kolezanke w plivie jako PM. nastepnie mowia ze zadzwonia
                                    i cisza tydzien juz mija jak pani miala zadzwonic z informacja sama
                                    zapropowala i co /???? cisza ja obecnie jestem w branzy odziezowej
                                    zarobki okolo 2200 netto laptop dell, auto nowe po wymianie floty -
                                    diselek super!!, komoreczka bez limitu nowa nokia full wypas.do tego
                                    karta flota orlen.polecam wam poszukac w innej branzy mozna zarobic
                                    lepiej albo tyle samo za mniej stresu, aha praca pm lub pf jest nie
                                    za super jesli masz rodzine maz zona dzieci,stale wyjazdy ,
                                    szkolenia sympozja jednym slowem nie ma cie w domu ,. nastepnie kasa
                                    to mit zarobki po 4000 5000 netto taka kase ma sie bruto a netto to
                                    maja juz kierownicy regionalni np.6000 netto.powodzenia
                            • Gość: XYZ Re: Informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 21:00
                              Emka, czy mogę prosić o kontakt na gg? 1758113
                              • Gość: emka rekrutacja pliva IP: 195.47.201.* 08.08.08, 12:23

do XYZ
                                ok bede wieczorem na gg to napisze bo tu nie mam numeru... tzn w
                                pracy..
                                do teztez
                                i kurde nie wiem o co chodzi? kiedy byłes/as na rozmowie i jaka
                                kolejna rozmowa w warszawie? mi powiedzieli... (byłam w
                                poniedziałek 04.08) Że ostatecznie zadzwonią w piątek tzn. 08.08 ...
                                nie wiem o co chodzi..
                                napisz coś więcej kiedy byłeś i ile było etapow.
                                pozdro
                                • teztez Re: rekrutacja pliva 08.08.08, 22:17
                                  Hej. Byłam w Wawie i miał to być trzeci ostatni etap,(wcześniej ta
                                  śmieszna zabawa w grupie i rozmowa indywidualna)mówili, że zadzwonią
                                  w ciągu 2 tygodni z decyzją, no i zadzwonili, że zapraszają na
                                  kolejny etap, jadę w przyszłym tygodniu. Stąd moje pytanie o co
                                  chodzi im bo już się gubię w tym, nie bardzo wiem po co tam drugi
                                  raz jechać. A jak u was to wyglądało? Emka dali Ci dziś odpowiedź?
                                  pozdrawiam
                                  • Gość: DDDD Re: rekrutacja pliva IP: *.chello.pl 08.08.08, 22:43
                                    tak wszystkim dali jak zwykle i jak zwykle wszystkich przyjmą a po
                                    niedługim czasie wszystkich też zwolnią i tak wygląda praca
                                    przedstawicieli . życze miłego szukania pracy do końca życia
                                  • te-ki Re: rekrutacja pliva 09.08.08, 00:08
                                    do TEZTEZ

cZY MYSLISZ ZE TO JUZ OSTATNI ETAP?
                                    NIE WIESZ ILE OSóB Z REGIONU ZAPROSILI?
                                    • teztez Re: rekrutacja pliva 09.08.08, 10:12
                                      Powiedziano mi jak jechałam pierwszy raz na Suwak, że są 3 osoby na
                                      1 miejsce, ale skoro jest jeszcze jeden etap(podobno już ostatni) to
                                      nie wiem jak jest w rzeczywistości.
                                      • Gość: zen Re: rekrutacja pliva IP: *.k681.webspeed.dk 09.08.08, 10:34
                                        Mnie przyjeli na Kraków.
                                        A wyy gdzie startowaliście??
                                        • teztez Re: rekrutacja pliva 09.08.08, 10:54
                                          Hej a mógłbyś coś napisać o procesie rekrutacyjnym, jak to wyglądało
                                          w Twoim przypadku?pozdrawiam
                                          • te-ki Re: rekrutacja pliva 09.08.08, 14:13
                                            Z tego co mi wiadomo to ostatni etap to rozmowa z dyrektorem.
                                            I nic więcej nie powiedzieli.
                                        • te-ki Re: rekrutacja pliva 09.08.08, 14:11
                                          Do Zen

Przyjęli Cię na Kraków. A od kiedy masz zacząć? Podali już jakiś termin?
                                          • Gość: zen Re: rekrutacja pliva IP: *.k681.webspeed.dk 09.08.08, 16:55
                                            Zaczynam od wtorku, odebrałem auto i resztę zabawek. I zaczynam.
                                            Jestem po przejażdżkach w terenie.
                                            • te-ki Re: rekrutacja pliva 09.08.08, 18:19
                                              hmmmm, a podobno miały być jakieś 2 tygodniowe szkolenia itp...
                                              tak czy inaczej gratuluję.
                                              Powodzenia.
                                              • Gość: zen Re: rekrutacja pliva IP: *.k681.webspeed.dk 09.08.08, 20:05
                                                Jestem, przedstawicielem juz od 4 lat. Pracowałem w innej branży,
                                                poprostu zmieniłem środowisko, czy na lepsze to sie okaże. Szkolenie
                                                było, to zwykłe pranie muzgu z dodatkiem terminologi medycznej. Znam
                                                ten zawód i tą pracę i wiem doskonale o tym że to ja wiele mógł bym
                                                ich nauczyć a nie oni mnie. Napiszesz z jakiego reginu startujesz?.
                            • Gość: obserwator Re: Informacja IP: 213.25.120.* 17.08.08, 14:19
                              witaj
                              moze sie uda spokojnie najwazniejsze ze masz luzne podejscie do
                              rekrutacji wiec spoko! aha dziwie sie wam co tak naprawde widzicie w
                              pracy pm lub pf .ja jestem w odziezy i powaznie mam lepiej od
                              znajomych z firm medycznych ostatnio czytalem wypowiedz pani od hr z
                              firmy bayer.szok poczatkujacy pm dostaje 1500 do 2000 netto smieszne
                              pieniazki. jedynie co mam w mojej firmie gorszego z narzedzi pracy
                              to auto!!! reszta na wysokim poziomie, kasa ok aaa i co
                              najwazniejsze to nie ma takiego cisnienia u nas , zero zjazdów typu
                              sympozjum itp.co was tak pcha do tej roboty najwiekszy szok dla mnie
                              to ludzie po farmacji lub medycynie pracuja jako przedstawiciele
                              tyle lat nauki i co przedstawiciel .
                              powodzenia
      • Gość: arturrr Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 83.168.75.* 09.08.08, 17:24
        jedni daliby d...py zeby tylko znależć sie w takiej pracy inni z
        doswiadczeniem mają ją w d...pie :))) ciekawie to wygląda, niech
        każdy robi to do czego ma predyspozycje, jeśli du..polizy i
        wazeliniarze lubią kręcic lekarzy na te swoje antybiotyki (znam tą
        fałszywą szczerość) to niech to robią, a Ci którzzy nie chcą bo mają
        trochę godności w sobie niech robią co innego, spoko, wolny kraj !!!
        • te-ki Re: PLIVA - przedstawiciel 09.08.08, 18:41
          do arturrr

Wiesz kolego?
          Mam wrażenie że albo Ci coś nie wyszło w życiu albo masz poziom kultury poniżej
          średniej krajowej.
          Jestem przedstawicielem i nigdy nie wiązało się to z dawaniem dupy pomimo
          rewelacyjnych wyników i związanego z tym życia na poziomie.
          Ciekawa jestem po co więc wchodzisz na takie str jak ta?
          mam doświadczenie ale i troszkę godności, więc jeżeli ktoś tobie proponuje danie
          dupy to może na takiego wyglądasz i ten ktoś wie że może sobie na takie teksty w
          stosunku do Ciebie pozwolić. dzięki Bogu ja nie mam takich problemów jak Ty...
          Pozdrawiam i współczuję.
          Każdy robi to w czym czuje si
          • Gość: szakal Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.gprs.plus.pl 10.08.08, 21:01
            Naprawdę nie wiem dlaczego wszyscy się podniecają Plivą, to
            podrzędna firma farmaceutyczna, która zmiena ludzi jak rękawiczki a
            standardy ma poniżej średniej europejskiej. Nie będę się tutaj
            mądrzył, bo widzę, że wszyscy którzy się zle wypowiadają o Plivie są
            szykanowani przez zakochanych zwoleników i przedstawicieli
            medycznych. Patrze na to trochę z innej prerspektywy, ponieważ moja
            rodzina to sami medycy i troche się nasłuchałem na temat Pliviwy. I
            prawdą jest niestety, że to żebracza praca, kóra powoli w Polsce się
            skończy, ponieważ nigdzie na świecie nie ma tak chorego rynku
            dystrybucji leków jak w Polsce. Wszystkim życzę powodzenia w Plivie,
            ale ludzie są naprawdę lesze firmy farmaceutyczne, tylko problem w
            tym że nie szukają tak często ludzi. Powodzenia
            • te-ki Re: PLIVA - przedstawiciel 10.08.08, 21:13
              do szakal

Wiesz nikt nie mówi że ta czy inna firma jest rewelacyjna, bo nie da się ukryć
              że w większości są bardzo częste rotacje przedstawicieli,...
              Ale jeżeli ktoś nagle " wpada " na forum i pisze o dawaniu d... itp to wybacz
              ale niech lepiej zachowa to dla siebie, albo odrobinę kultury...
              Od kilku lat jestem przedstawicielem i ani podlizywanie się ani dawanie jak
              kolega napisał d... nie miało miejsca, a wiesz dlaczego? Dlatego że w tym
              wszystkim mam szacunek dla samej siebie i albo ktoś jest zainteresowany
              współpracą albo nie. Wystarczy odrobina zdrowego rozsądku. To tylko praca, jak
              każda inna.
              Pozdrawiam.
              • Gość: szkal Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.gprs.plus.pl 10.08.08, 21:41
                Z tym się zgodzę, trochę kolega się zagalopował i ocenil wszystkich
                jedną miarą. Może coś się wydarzyło przykrego w jego zyciu w
                ostatnim czsie, musisz być bardziej tolerancyjna:) Oczywiście
                szacunek do własnej osoby jest najważniejszy, inaczej ciebie też nie
                będą szanowali. A że są rózne metody kariery zawodowej to inna
                kwestia nie do pisania na tym forum. Reasumując najważniejszy jest
                dystns do tego co się robi i trochę wicej zdrowego rozsądku.
                Powodzenia wszystkim w Plivie, Tobie również w branży
                farmaceutycnej.
                • te-ki Re: PLIVA - przedstawiciel 10.08.08, 21:59
                  do szkal

popieram ;)
                  • Gość: emka Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 195.47.201.* 11.08.08, 09:04
                    do Tez tez
                    cześć wszystkim. Kurcze nic nie rozumiem.. w sumie w piątek nie
                    zadzwonili ale może to miały być dwa tygodnie.
                    Widzę że u każdego wygląda to inacZej - już nic nie wiem... no
                    nic... gratuluję wam kochani a ja nadal czekam...
                    Do XYZ sory że nie było mnie na gg ale nawalił mi net... postaram,
                    sie dzisiaj wpaść...
                    no to duża buzia PF i PM - miłej pracy i rekrutacji
                    • Gość: obserwator Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 213.25.120.* 16.08.08, 14:40

spokojnie jak maja zadzwnonic zadzwonia pamietajcie ze wiele firm
                      robi tzw.rekrutacje bazowe czyli mozesz znalesc sie w bazie cv.jako
                      pierwsza do nastepnej rekrutacji np.jak osoba teraz przyjeta wyleci
                      z firmy.ale spokojnie moze sie uda pliva nie jest jedyna firma na
                      swiecie szukaj w innych jak tu nie wyjdzie
            • Gość: Tamten Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 83.168.106.* 11.08.08, 09:21
              Szakal masz całkowitą rację. To co się w Polsce dzieje to nawet trudno nazwać
              rynkiem dystrybucji. To jest wolna amerykanka. Sam pracowałem jako Rep w kilku
              firmach więc wiem co tu się dzieje. Wystarczy porównać jakie są unormowania
              prawne pracy przedstawiciela medycznego w Polsce i w innych krajach Europy.
              Tylko u nas ma sytuacja że firma potrafi kazać przedstawicielowi zrobić 15 wizyt
              dziennie. Bo wie że to jest do zrobienia wpychając się do kolejek w godzinach
              czasu pracy lekarza. Dziwne że ci sami lekarze gdy przyjmują już w swoim
              prywatnym gabinecie, gdzie każdy pacjent w ciągu godziny to konkretne pieniądze,
              już przedstawicieli przeważnie nie przyjmują. Ale co nie jest zabronione jest
              dozwolone. Więc jak na razie to wszystko działa.
              • Gość: frodo Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 193.24.202.* 14.08.08, 22:15
                jeśli współpracujesz z lekarzem to nawet jak ma największą kolejkę w gabinecie prywatnym to cię przyjmię, a co do Plivy...hmmm, jak każda firma generyczna. Sam pracuje z generykami, praca w firmie generycznej = zero standardów pracy, zero szcunku dla repa
                • Gość: Tamten Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 83.168.106.* 14.08.08, 23:23
                  Gość portalu: frodo napisał(a):

> jeśli współpracujesz z lekarzem to nawet jak ma największą kolejkę w gabinecie
                  > prywatnym to cię przyjmię,

Tak bo za 20 minutową wizytę pacjenta ma 100zł, a jak przyjdzie Repek to ma
                  kilka tandetnych długopisów i stertę ulotek. Chyba że o innej współpracy
                  piszesz. Może napiszesz o niej coś więcej.
                  • Gość: frodo Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 193.24.202.* 15.08.08, 19:45
                    są lekarze którzy pracują ylko w gabinetach, wiec wizyta repa widzuana jest chętnie
                    • Gość: Jacek Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 195.47.201.* 03.09.08, 13:56
                      Witam, może odbiegnę od merytorycznej rozmowy, ale mam pytanie?
                      Czy auto w Plivie dostane nowe czy używane? I nie bardzo sie
                      zorientowałem czy na Warszawskich czy Krakowskich numerach? To ma
                      być fokus kombi tyle wiem, granatowy czy czarny. Może to mało
                      istotne ale chciałbym wiedzieć.
                      • Gość: mlb Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 213.199.253.* 13.11.08, 21:00
                        KR, NO, WE takie są blachy. Nowe nie nada kanieczna
      • Gość: bombol Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 18:41
        w plivie kraków zatrudniaja ludzi po znajomości bez wykształcenia
        mozna sie nawet tam dostać po zwykłym liceum jak sie tylko ma
        znajomości - to nie fer pracuje tam na pradukcji i mam wyższe a
        specjalista do spraw zatrudnienia nawety nie ma wykształcenia
        • Gość: ana Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.08, 18:27
          Witam Wszystkich! Zaproszono mnie dzisiaj na piątkową rozmowę do
          Plivy na przedstawiciela w rejonie Warszawy. Powiem szczerze, że po
          przeczytaniu od deski do desku całego wątku troszke mi mina zżedła,
          ale po chwilowym zastanowieniu stwierdziłam, że nie ma co od razu
          narzekać. Grunt to pozytywne myślenie, pozatym należe do osób które
          musza na własnej skórze sie przekonac i wyrobić sobie własną opinie.
          Jakieś złe strony kazdej pracy sie znajada i na każdą firme też
          ludzie będa pluli, ale prawda jest taka, że nasze społeczenstwo
          nauczyło sie tylko narzekać, żeby dać cos z siebie to juz
          niekoniecznie. Jak ktoś chce leżeć wiadomo czym do góry to nigdzie
          mu sie nie będzie podobało. Trzeba się troche zaangażowac, dac coś w
          siebie i myślec pozytywnie, w każdej pracy będzie cos nie tak i
          wszedzie znajda sie oszołomy. Ludzie głowa do góry.
          Szukam kogos kto zechciałby poświęcic chwile zeby pogadac o
          rekrutacji na gg, dodam że rozmowa odbędzie sie w Warszawie - hotel
          Ibis - pierwszy etam ( nie wiem ile ich jest jedni mówią ze jedna
          rozmowa, drudzy pisali o etapach) szukam kogos kto tez jest na
          etapie rerutacji lib jest szczęściazem które jest juz repem w
          Plivie. Mój nr gg 2412110

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
          • Gość: ja Re: PLIVA - przedstawiciel IP: 194.181.129.* 22.11.08, 21:21
            Siema!
            Powiedzcie mi proszę czy pozwalają wykorzystywać auto do celów
            prywatnych? Czy jest zamontowany gps?
            Pozdrawiam.
            • Gość: Janek Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.chello.pl 26.02.09, 23:59
              Gość portalu: ja napisał(a):
              > Siema!
              > Powiedzcie mi proszę czy pozwalają wykorzystywać auto do celów
              > prywatnych? Czy jest zamontowany gps?
              > Pozdrawiam.

Teraz to już bez znaczenia Firma Pliva praktycznie przestaje istnieć
              • Gość: PRACOWNIK Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.chello.pl 18.03.09, 12:38
                Dokładnie ZYDY wszystko zniszczą.......
                • Gość: yfy Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.238.64.29.ip.airbites.pl 17.06.09, 23:23
                  sam niszczysz
                • Gość: D. Re: PLIVA - przedstawiciel IP: *.chello.pl 28.09.09, 18:01
                  Akurat to pliva wszystko zniszczyła :/
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka