Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przedmioty przynoszone do pracy !!!

• Gość: arnold Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 16:35
        Ja zawsze pszynoszę dwie prezerwatywy ( mamy dwie koleżanki w pracy ).Trzeba byc
        przygotowanym bo może się zdarzyć jakaś mała imprezka.A jedna z naszych
        koleżanek ma w szufladzie biurka wibrator rozmiar 22cm !!!!
      • Gość: ula Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.kim.pl / *.kim.pl 10.10.03, 20:09
        Ja systematycznie i w strasznych ilościach wynoszę do pracy książki dla dzieci
        i zabawki, trochę fachowej literatury, korektor, nożyczki (wszystkie służbowe
        są tępe), koszulki do segregatora,płyty, długopisy i kolorowe pisaki. No i
        oczywiście kawę, herbatę i kubek ale to raz na czas. Kubek mam tam ciągle i nie
        chce się potłuc a już mi się znudził. A ponieważ i tak wydaję kupę kasy
        na "pomoce dydaktyczne i biurowe" że szkoda mi na nowy kubek:) Na szczęście
        mamy w pracy papier toaletowy i ręczniki papierowe. Jest też odświeżacz
        powietrza:)
        • szokokasia Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 10.10.03, 20:42
          ostatnio przyniosłam:
          glośniki do kompa
          słownik
          kodeksy
          jemiołę
          odżywkę do kwiatów
          buty(zimą na zmianę)
          mapę samochodową Polski skompletowaną z Gazety wyborczej
          ponieważ pokój zmieniałam dwukrotniew ciagu półtora roku- dwukrotnie dorabiałam
          klucze-o zgrozo- za trzy tygodnie znów przeprowadzka!
        • Gość: johnny m. Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 10.10.03, 21:03
          a ja nic nie przynosze. lepiej wynosic ;)
      • Gość: Nightmare Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 14:54
        pluskwy
        C-4
        zapalnik
        "mały chemik"
        generator fali elektromagnetycznej (do niszczenia urządzeń elektronicznych)
        gaz bojowy
      • gale Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 12.10.03, 10:28
        - glosniki do komputera,
        - jeden kubek przecietenie co dwa lata bo zdarza im sie znikac (trudno, bywa,
        potem sie odnajduja w innej kuchni),
        - kawe bezkofeinowa,
        - mysze do komputera - przynioslem ja wtedy kiedy wszyscy pracowali na myszach
        bez rolki, a ja mialem kaprys. Potem dali nam sluzbowe z rolka.
        - obrazki na sciane :) bo lubie ladne widoczki, nie koniecznie "sztuke
        korporacyjna" :)
      • eela Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 13.10.03, 08:59
        papier do drukarki
        długopisy (służbowy raz w roku), ołówek, markery, flamastry.
        programy komputerowe
        książki fachowe
        płytki kompaktowe, dyskietki
        pinezki
        radio
        kawa, herbata
        • Gość: lil Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 10:24
          radio,
          piecyk elektryczny do podgrzewania się, bo jest zimno,
          kawa, herbata, filizanki itp.
          przedłużacz, kwiaty, doniczki
          • Gość: princessa Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 62.233.177.* 14.10.03, 12:33
            W obecnej firmie:
            sztućce
            kalendarz ścienny
            radiomagnetofon
            kwiaty doniczkowe
            dyskietki
            długopisy
            kawa, herbata
            W poprzedniej drukarka.
            • eela Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 15.10.03, 23:44
              Ja tez jeszcze :
              kalendarz ścienny
              kwiatki
              wazon
              szklanki, kubki, talerzyki, sztućce
              ściereczka (ręcznik i mydło są służbowe)
              na razie jeszcze nie każą przynosić biurka :-)
      • Gość: Irlandia Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 193.120.138.* 14.10.03, 16:40
        wlasne i zaobserwowane dzisiaj w biurze:
        - paczka ściereczek do mycia i dezynfekcji otoczenia
        - sciereczka do kurzu
        - butelka plynu do czyszczenia mebli
        - odswiezacz powietrza stojacy, w zelu
        - odswiezacz powietrza w spraju
        - dezodorant osobisty (postawiony na srodku biurka)
        - szaliki, swetry zimowe, 1 czapka
        - kubki, miski, talerze, 1 dzbanek do parzenia herbaty
        - kilka opakowan mrozonych gotowych obiadow
        - kilka zestawow ksiazek do kursow akademickich
        - 2 plastikowe torby francuskich kasztanow jadalnych
        - 1 Gameboy
        - 1 plastikowy wieniec
        - kilka ladowarek do telefonow komorkowych
        - pluszowa (chyba) owca (czarno-biala)
        - pilka nozna
        - peruka afro, czarna

• mike102 Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 15.10.03, 00:59
        Polski duzy, bogaty i b. znany koncern:
        -radio
        -czajnik elektryczny
        -naczynia
        -lustro (zrzutkowe)
        -kawa, herbata, cukier

Niemcy, sredniej wielkosci firma IT:
        -kubek
        -radio
        -wieszak na kurtki!!! powaga! wszyscy zima wieszali na oparciach krzesel! :-)
        • Gość: botti Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 15.10.03, 09:53
          Sól i pieprz !
      • maretina Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 15.10.03, 11:02
        kwiatek w doniczce, rozowa swinka na biurko, zapachowe kulki...kubki do kawy
        • Gość: Art Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 18:31
          W międzynarodowej agencji reklamowej:
          ołówki, gumkę do mazania, nożyczki, cyrkiel
          (zazwyczaj projektanci używają do odrysowywania okrągłych przedmiotów)
          • Gość: kane Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 195.217.52.* 13.08.05, 22:08
            > gumkę do mazania

... a Kolega to oryginalnie z Krakowa ? ;-)
            • Gość: kane Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 195.217.52.* 13.08.05, 22:16
              aha, w ramach przynoszenia -
              tabasco + czarny pieprz
      • Gość: Madzia Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 11:16
        A ja przyniosłam do pracy,ramkę ze zdjeciem, krówke Milkę na szczęscie, balsam
        do ciała, kwiatka no i nóż. A co jakis czas przynosze coś słodkiego, czasami
        mocniejszego, zdarzyło się też że nagotowałam tyle chinszczyzny, że cała firma
        miała obiad :)), mała firma 8 osób :)).
      • Gość: WojtekG Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 212.244.77.* 16.10.03, 11:39
        Swego czasu przyniosłem 64 MB RAM i dzięki temu potroiłem zasoby pamięci rzęcha
        na którym pracowałem.
        Kiedy zmieniałem komputer, pamięć oczywiście wydłubałem z powrotem.
      • Gość: ismael Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 10:28
        Pozdrawiam wszystkich.:)
        Ja zamontowałem na słuzbowym kompie karte telewizyjną(wydatek 150 zł, na która
        zrzucilismy sie w 8 osób) dzieki temu mozemy spokojnie ogladać mecze na
        popołudniowej zmianie , szef jest takim lamerem że nie ma pojecia jak włączyć
        faks ,wiec sie nigdy nie zorientuje:)))))))
      • Gość: gg Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.legionowo.eu.org 19.10.03, 19:09
        czajnik elektryczny
        taśma klejąca
        nożyczki
        zeszyt
        papier do drukarki (ryz kilka)
        markery
        długopisy
        ołówki
        dyskietki

a dlaczego? bo pracuję w bibliotece, a na w/w kasy niet
        pozdrv
        • Gość: Natka Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 09:34
          kubek , łyżeczka , kawa , herbata , śpiwór bo praca na nocki też , kosmetyki (
          pasta do zębów , szczoteczka , krem do rąk i do buźki ,chusteczki do
          demakijażu ) , moczydło do paluszków , słownik ang. - pol. i pol.-ang. , obuwie
          sportowe - jest zaplecze rekreacyjne i można poużywać , kostium kąpielowy - to
          na basen, też jest... mmm to chyba wszystko. :))).
          • Gość: Natka Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 09:37
            jeszcze dodam karmę dla kotów, pastę do butów.
            • Gość: elf Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.blt.pl / *.blt.pl 24.10.03, 23:50
              komputer
              • Gość: Anthony Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 13:55
                kubek do kawy
                kawa,herbata, śmietanka,łyżeczka
                ładowarka do komorki
                wieszak, mata pod wieszak
                spray do czyszczenia biurka
                odświeżacz powietrza
                mapa miasta
                mapa Polski
                klucz musiałem sobie dorobić

Duży bank.....
          • Gość: priskaczu Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 22:44
            jej! gdzie pracujesz?
            tez tak chce:)
      • pieter20 Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 13.03.04, 22:53
        Nauczyłem się przynosić do pracy komplet potrzebnych rzeczy, jak komputer,
        skaner, (notebook), telefon komórkowy, wszystkie przedmioty biurowe, jak
        długopis, zszywacz, dziurkacz, kubek do kawy, grzałka, kawa, herbata,
        śmietanka, cukier (materiały "kawowe" są w firmie dostępne) Z "firmowej" kawy
        korzystam tylko na służbowych spotkaniach z klientami. W pracy wymagam jedynie
        krzesła, kawałka biurka, dostępu do sieci komputerowej, internetu, telefonu,
        drukarki, papieru, kopert, elektryczności i ekspresu do kawy i wieszaka na
        kurtkę, przed pracą miejsca na bezpłatnym parkingu (płaci firma). Wszystko
        zawsze mam ze sobą, nic nigdy nie zostawiam, bo ginie. Telefony komórkowe mam
        dwa, służbowy, włączony tylko w godzinach pracy (służbowa tylko karta) i
        prywatny, którego przenigdy nie podaję w kontaktach służbowych. W pracy nie mam
        żadnych segregatorów, archiwum, wszelkie dokumenty mam na dysku swojego
        komputera. W służbowych sprawach z zasady nie jeżdżę prywatnym samochodem, albo
        firmowy, albo taksówka. Nie zgadzam się na żadne kilometrowe, każdy kompromis z
        pracodawcą na dłuższą metę przynosi straty. Z pracodawcą jestem jednym z
        nielicznych pracowników na Pan, większość jest po imieniu, zwłaszcza tych w
        naszym (moim i pracodawcy) wieku. Nie przyjmuję żadnych bonusów, ekwiwalentów i
        świadczeń rzeczowych. Pracuję w firmie handlowej w centrum Warszawy.
        Efekt? Jako jeden z nielicznych mam darmowe miejsce na parkingu i zarabiam
        zdecydowanie najwięcej w pieniądzach, uważam, że mało prawdopodobne jest
        zwolnienie mnie z pracy, bowiem starannie pilnuję, żeby na moim "poletku" nikt
        nie mógł mnie zastąpić, a przy rozmowie o podwyżce nikt nie może mówić o
        generowanych przeze mnie kosztach. W pracy jestem zawsze kilka minut przed
        dziewiątą, natomiast wychodzę punkt 17:00, choćby właśnie odbywało się zebranie
        z Szefowstwem. Kiedyś szef protestował, bowiem miał zwyczaj urządzania
        nasiadówek. Kiedy mu kilka razy powiedziałem, że ja właśnie muszę wyjść, ważne
        informacje mogę przeczytać wieczorem w poczcie elektronicznej, przestał się
        czepiać i przestał urządzać przewlekłe zebrania. I to właśnie skrajna
        pryncypialność w pracy, sprzeczna z mentalnością warszawiaków, powoduje, że ja
        mogę sobie na to pozwolić. Zwłaszcza z początku musiałem trochę "nadrabiać" w
        domu, ale obecnie, wyrabiam się w pracy, nikt mi nie "dorzuca" spraw niemoich.

Postawa może Wam się wyda sztuczna, ale w poprzednim miejscu pracy byłem
        skrajnie wykorzystywany.
      • Gość: betinka Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.lodz.msk.pl / *.zgierz.msk.pl 24.03.04, 17:35
        -karta graficzna, CDROM i pamięć do firmowego komputera ( Płatnik nawet nie
        chciał się zainstalować na kompie )
        -dyskietki i płyty CD ( swoją nagrywarkę tylko wypożyczam, bo wiem, że jak
        zostawię na dłużej, to się z nią już pożegnam )
        -fotel do komputera ( poprzedni nie chciał jeździć- nic dziwnego- nie miał
        kółka i jakoś dziwnie skrzypiał jak się za mocno oparłam )
        -zegar na ścianę
        -wyposażenie apteczki ( efekt kontroli PIP-u; nie doczekałam się zwrotu
        pieniążków )
        -karteczki do notatek, zszywki, markery i korektor ( długopisy mam- jeden
        klient zbankrutował- zamiast kasy wzieliśmy właśnie długopisy BIC- 400 szt. i
        papier toaletowy- 3440 rolek. Na jakiś czas wystarczy ;-D )
        -kwiatki w doniczkach
      • Gość: betinka Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.lodz.msk.pl / *.zgierz.msk.pl 24.03.04, 17:38
        no i zapomiałam o radiu!!!
        • Gość: oko_na_maroko Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:46
          pasta do zębów, szczotka do zębów, otwieracz do butelek, klapki, żel do mycia
          twarzy, krem do rąk, miniaturowa zabawka a'la koło fortuny pozwalająca na
          szybkie podjęcie trudnych decyzji zdając sie na los.
      • misiek71wawa Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 06.04.04, 21:13
        Grilla! I gitare... to byly czasy :)))
        Pozdrawiam Misiek
        • Gość: ula Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 10:45
          Pracuje w firmie spedycyjnej. Ostatnio kuchenke gazowa (firmowa nas trula)i
          kolo do samochodu sluzbowego :))))
      • marczew Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 27.06.04, 17:02
        Spiwór, poduszka, koc, przybory sanitarne i toaletowe, dwa ręczniki i jeden
        duży kąpielowy, zapasowa bielizna, 2 pary skarpet, koszula.
        Obiecałem sobie że żadnych przedmiotów potrzebnych do pracy nie przyniosę. Daje
        to ciekawe efekty - gdy w pracy zabraknie długopisów, papieru do pisania lub
        drukowania robi się naprawdę wesoło. Rozpoczyna sie teatrzyk " oj skonczyło
        się, szukajmy może cos jeszcze znajdziemy, oj jaki kłopot". I wszyscy biegają i
        szukają wiedząc że niczego i tak nie znajdą. Ale przy tym świetnie się bawią.
      • Gość: mika_p Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.c151.petrotel.pl 09.07.04, 23:41
        A ja przynoszę szklaneczki po nutelli - jako kubki.

Dawno, dawno temu, za poprzedniego szefa, mieliśmy mnóstwo mnóstwo kubków (i
        każdy miał swoją historię) i panią sprzątaczkę - i ona co wieczór myła nam te
        kilkanaście kubków. Nowa szefowa w ramach racjonalizacji wydatków pozbawiła nas
        sprzątaczki. Kubki myjemy same.
        Ale nasi koledzy z magazynu taką pracą się nie zhańbią, czyste kubki wybierają
        z biura i jak nie zapomna, to oddają, brudne oczywiście. A jak zapomną, to fusy
        z kawy zarastają pleśnią i koledzy wyrzucają kubek do śmieci. Tym sposobem
        populacja naczyń do kawy maleje sukcesywnie.
        Porządnych kubków tam nie zaniosę, ale szklaneczek od nutelli i tak mam za
        dużo, wiec wyprowadzam je z domu do pracy, ku obopólnej korzyści - w domu jest
        więcej miejsca,w pracy jest z czego pić.
        • gagunia Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 10.07.04, 10:40

moj maz przyniosl komputer wraz z monitorem :) mial dosc przynoszenia papierow
          do domu, a recznie nijak nie nadazal z robota. dodam, ze chodzi o komisariat
          policji w duzym miescie.
      • Gość: chlasta Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.pool.mediaWays.net 10.07.04, 13:51
        -biurko
        -krzeslo
        -stolik
        -lodowka
        -korkociag
        -spiwor
        -budzik
        -wino kilka butelek tygodniowo
        -szklanki
        -kieliszki
        -dmuchana babe
      • Gość: Strawberry Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:55
        expres do kawy
        kwiaty doniczkowe
        aniołka na szczęście
        dwa koty ( nie naraz, urzędowały cały dzień w wysuwanej szufladzie)
        kadzidełka
        wahadełko ( aby ustalic ,czy biurko nie stoi na żyle wodnej )

• madzia773 Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 17.11.04, 14:56
        w mojej pierwszej pracy (służba cywilna) przynosiłam:
        1.papier toaletowy
        2.mydło
        3.brise
        4.koszulki,długopisy,gumka,spinacze,taśma klejąca, radio,
        5.składka na papier ksero
        6.kubek,herbata,kawa,talerzyki,łyżeczki,serwetki,kwiatki,
        7.podkładka pod mysz

w kolejnej pracy (też urząd:)) nie musiałam nic taskać z domu
      • yasmina83 Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 19.11.04, 22:14
        woda na kawę:P no i kawa oczywiście
      • minerwamcg Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 19.11.04, 22:38
        Wniosłam w posagu:
        - śrubokręt do rozkręcania ramek (prowadzę galerię)
        - kubek na herbatę (nie musiałam, ale w domu mam za dużo a ten był taki śliczny
        w słoniki)
        - nóż do papieru i kartonu
        - parę dysków CD
        - parę dyskietek
        - kubeczek na długopisy z pływającymi w sztucznej wodzie plastikowymi
        delfinkami (kicz, ale zabawny)
        - przedłużacz do słuchawek komputerowych
        - słuchawki (te co mamy są połamane i sto razy klejone plastrem)
        - ebonitowe pudełko po gilzach do papierosów firmy Morvitan (przedwojenne)
        - medalik ze świętym Benedyktem (żeby strzegł od wszystkich diabłów)
        - klej super glue do klejenia słuchawek (nie przydał się do tego, ale został)
        - zegar stojący na baterie za cztery złote (nabyty w czterozłotowym sklepie)
        - chińskie pióro, nie wiem po jaką cholerę, bo zawsze zapominam je napełnić.

Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie uprzejmie dziękuję - poza
        dyskietkami, dyskami CD i śrubokrętem żadnej z tych rzeczy nie musiałam
        przynosić, nawet nóż by mi w końcu kupili, ale mi się nie chciało wykłócać o
        taką pierdółę.
        • minerwamcg Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 19.11.04, 22:40
          Aha, przepraszam, byłabym zapomniała - przyniosłam do pracy jeszcze kąpielowy
          ręcznik, szampon, szczoteczkę do zębów, grzebień i suszarkę do włosów. Wszystko
          się przydaje!
          • Gość: mmm Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 57.67.141.* 12.01.05, 21:36
            szef jest aż tak wymagający (ręcznik kapielowy, suszarka..)
      • Gość: holdenka Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 19:54
        wentylator (dmuchawa) do podgrzewania pomieszczenia, w którym pracowaliśmy
        zimą. Było tak cholernie zimno, że siedziałam w rękawiczkach, bo moje paluszki
        drętwiały z zimna. Szefowa równa babka dodawała nam rumu do herbaty (który
        kupowałyśmy od zaprzyjaźnionej mrówki), żeby nas rozgrzac hehehehe.
      • Gość: Tomeczek Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 08:35
        = wata do uszczelniania okien, bo bez niej już dawno przeciągi by nas wyssały
        (szpary takie, że uszczelki na nic)
        = płytki CD do robienia kopii zapasowych (komentarz szefa: Panie Tomku, po co te
        kopie, przecież komputery działają?)
        W poprzedniej firmie:
        = przedpotopowa pamięć do komputera, załatwiona przez zaprzyjaźnionego
        komputerowca (komputer też przedpotopowy i firmowy admin orzekł, że takich
        pamięci nie ma już nawet w muzeach, cienias jeden)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka