Gość: arnold Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 16:35 Ja zawsze pszynoszę dwie prezerwatywy ( mamy dwie koleżanki w pracy ).Trzeba byc przygotowanym bo może się zdarzyć jakaś mała imprezka.A jedna z naszych koleżanek ma w szufladzie biurka wibrator rozmiar 22cm !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.kim.pl / *.kim.pl 10.10.03, 20:09 Ja systematycznie i w strasznych ilościach wynoszę do pracy książki dla dzieci i zabawki, trochę fachowej literatury, korektor, nożyczki (wszystkie służbowe są tępe), koszulki do segregatora,płyty, długopisy i kolorowe pisaki. No i oczywiście kawę, herbatę i kubek ale to raz na czas. Kubek mam tam ciągle i nie chce się potłuc a już mi się znudził. A ponieważ i tak wydaję kupę kasy na "pomoce dydaktyczne i biurowe" że szkoda mi na nowy kubek:) Na szczęście mamy w pracy papier toaletowy i ręczniki papierowe. Jest też odświeżacz powietrza:) Odpowiedz Link Zgłoś
szokokasia Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 10.10.03, 20:42 ostatnio przyniosłam: glośniki do kompa słownik kodeksy jemiołę odżywkę do kwiatów buty(zimą na zmianę) mapę samochodową Polski skompletowaną z Gazety wyborczej ponieważ pokój zmieniałam dwukrotniew ciagu półtora roku- dwukrotnie dorabiałam klucze-o zgrozo- za trzy tygodnie znów przeprowadzka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny m. Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 10.10.03, 21:03 a ja nic nie przynosze. lepiej wynosic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nightmare Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 14:54 pluskwy C-4 zapalnik "mały chemik" generator fali elektromagnetycznej (do niszczenia urządzeń elektronicznych) gaz bojowy Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 12.10.03, 10:28 - glosniki do komputera, - jeden kubek przecietenie co dwa lata bo zdarza im sie znikac (trudno, bywa, potem sie odnajduja w innej kuchni), - kawe bezkofeinowa, - mysze do komputera - przynioslem ja wtedy kiedy wszyscy pracowali na myszach bez rolki, a ja mialem kaprys. Potem dali nam sluzbowe z rolka. - obrazki na sciane :) bo lubie ladne widoczki, nie koniecznie "sztuke korporacyjna" :) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 13.10.03, 08:59 papier do drukarki długopisy (służbowy raz w roku), ołówek, markery, flamastry. programy komputerowe książki fachowe płytki kompaktowe, dyskietki pinezki radio kawa, herbata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 10:24 radio, piecyk elektryczny do podgrzewania się, bo jest zimno, kawa, herbata, filizanki itp. przedłużacz, kwiaty, doniczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: princessa Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 62.233.177.* 14.10.03, 12:33 W obecnej firmie: sztućce kalendarz ścienny radiomagnetofon kwiaty doniczkowe dyskietki długopisy kawa, herbata W poprzedniej drukarka. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 15.10.03, 23:44 Ja tez jeszcze : kalendarz ścienny kwiatki wazon szklanki, kubki, talerzyki, sztućce ściereczka (ręcznik i mydło są służbowe) na razie jeszcze nie każą przynosić biurka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irlandia Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 193.120.138.* 14.10.03, 16:40 wlasne i zaobserwowane dzisiaj w biurze: - paczka ściereczek do mycia i dezynfekcji otoczenia - sciereczka do kurzu - butelka plynu do czyszczenia mebli - odswiezacz powietrza stojacy, w zelu - odswiezacz powietrza w spraju - dezodorant osobisty (postawiony na srodku biurka) - szaliki, swetry zimowe, 1 czapka - kubki, miski, talerze, 1 dzbanek do parzenia herbaty - kilka opakowan mrozonych gotowych obiadow - kilka zestawow ksiazek do kursow akademickich - 2 plastikowe torby francuskich kasztanow jadalnych - 1 Gameboy - 1 plastikowy wieniec - kilka ladowarek do telefonow komorkowych - pluszowa (chyba) owca (czarno-biala) - pilka nozna - peruka afro, czarna Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 15.10.03, 00:59 Polski duzy, bogaty i b. znany koncern: -radio -czajnik elektryczny -naczynia -lustro (zrzutkowe) -kawa, herbata, cukier Niemcy, sredniej wielkosci firma IT: -kubek -radio -wieszak na kurtki!!! powaga! wszyscy zima wieszali na oparciach krzesel! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: botti Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 15.10.03, 09:53 Sól i pieprz ! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 15.10.03, 11:02 kwiatek w doniczce, rozowa swinka na biurko, zapachowe kulki...kubki do kawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 18:31 W międzynarodowej agencji reklamowej: ołówki, gumkę do mazania, nożyczki, cyrkiel (zazwyczaj projektanci używają do odrysowywania okrągłych przedmiotów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 195.217.52.* 13.08.05, 22:08 > gumkę do mazania ... a Kolega to oryginalnie z Krakowa ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 195.217.52.* 13.08.05, 22:16 aha, w ramach przynoszenia - tabasco + czarny pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 11:16 A ja przyniosłam do pracy,ramkę ze zdjeciem, krówke Milkę na szczęscie, balsam do ciała, kwiatka no i nóż. A co jakis czas przynosze coś słodkiego, czasami mocniejszego, zdarzyło się też że nagotowałam tyle chinszczyzny, że cała firma miała obiad :)), mała firma 8 osób :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekG Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 212.244.77.* 16.10.03, 11:39 Swego czasu przyniosłem 64 MB RAM i dzięki temu potroiłem zasoby pamięci rzęcha na którym pracowałem. Kiedy zmieniałem komputer, pamięć oczywiście wydłubałem z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ismael Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 10:28 Pozdrawiam wszystkich.:) Ja zamontowałem na słuzbowym kompie karte telewizyjną(wydatek 150 zł, na która zrzucilismy sie w 8 osób) dzieki temu mozemy spokojnie ogladać mecze na popołudniowej zmianie , szef jest takim lamerem że nie ma pojecia jak włączyć faks ,wiec sie nigdy nie zorientuje:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.legionowo.eu.org 19.10.03, 19:09 czajnik elektryczny taśma klejąca nożyczki zeszyt papier do drukarki (ryz kilka) markery długopisy ołówki dyskietki a dlaczego? bo pracuję w bibliotece, a na w/w kasy niet pozdrv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 09:34 kubek , łyżeczka , kawa , herbata , śpiwór bo praca na nocki też , kosmetyki ( pasta do zębów , szczoteczka , krem do rąk i do buźki ,chusteczki do demakijażu ) , moczydło do paluszków , słownik ang. - pol. i pol.-ang. , obuwie sportowe - jest zaplecze rekreacyjne i można poużywać , kostium kąpielowy - to na basen, też jest... mmm to chyba wszystko. :))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 09:37 jeszcze dodam karmę dla kotów, pastę do butów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.blt.pl / *.blt.pl 24.10.03, 23:50 komputer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anthony Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 13:55 kubek do kawy kawa,herbata, śmietanka,łyżeczka ładowarka do komorki wieszak, mata pod wieszak spray do czyszczenia biurka odświeżacz powietrza mapa miasta mapa Polski klucz musiałem sobie dorobić Duży bank..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: priskaczu Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 22:44 jej! gdzie pracujesz? tez tak chce:) Odpowiedz Link Zgłoś
pieter20 Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 13.03.04, 22:53 Nauczyłem się przynosić do pracy komplet potrzebnych rzeczy, jak komputer, skaner, (notebook), telefon komórkowy, wszystkie przedmioty biurowe, jak długopis, zszywacz, dziurkacz, kubek do kawy, grzałka, kawa, herbata, śmietanka, cukier (materiały "kawowe" są w firmie dostępne) Z "firmowej" kawy korzystam tylko na służbowych spotkaniach z klientami. W pracy wymagam jedynie krzesła, kawałka biurka, dostępu do sieci komputerowej, internetu, telefonu, drukarki, papieru, kopert, elektryczności i ekspresu do kawy i wieszaka na kurtkę, przed pracą miejsca na bezpłatnym parkingu (płaci firma). Wszystko zawsze mam ze sobą, nic nigdy nie zostawiam, bo ginie. Telefony komórkowe mam dwa, służbowy, włączony tylko w godzinach pracy (służbowa tylko karta) i prywatny, którego przenigdy nie podaję w kontaktach służbowych. W pracy nie mam żadnych segregatorów, archiwum, wszelkie dokumenty mam na dysku swojego komputera. W służbowych sprawach z zasady nie jeżdżę prywatnym samochodem, albo firmowy, albo taksówka. Nie zgadzam się na żadne kilometrowe, każdy kompromis z pracodawcą na dłuższą metę przynosi straty. Z pracodawcą jestem jednym z nielicznych pracowników na Pan, większość jest po imieniu, zwłaszcza tych w naszym (moim i pracodawcy) wieku. Nie przyjmuję żadnych bonusów, ekwiwalentów i świadczeń rzeczowych. Pracuję w firmie handlowej w centrum Warszawy. Efekt? Jako jeden z nielicznych mam darmowe miejsce na parkingu i zarabiam zdecydowanie najwięcej w pieniądzach, uważam, że mało prawdopodobne jest zwolnienie mnie z pracy, bowiem starannie pilnuję, żeby na moim "poletku" nikt nie mógł mnie zastąpić, a przy rozmowie o podwyżce nikt nie może mówić o generowanych przeze mnie kosztach. W pracy jestem zawsze kilka minut przed dziewiątą, natomiast wychodzę punkt 17:00, choćby właśnie odbywało się zebranie z Szefowstwem. Kiedyś szef protestował, bowiem miał zwyczaj urządzania nasiadówek. Kiedy mu kilka razy powiedziałem, że ja właśnie muszę wyjść, ważne informacje mogę przeczytać wieczorem w poczcie elektronicznej, przestał się czepiać i przestał urządzać przewlekłe zebrania. I to właśnie skrajna pryncypialność w pracy, sprzeczna z mentalnością warszawiaków, powoduje, że ja mogę sobie na to pozwolić. Zwłaszcza z początku musiałem trochę "nadrabiać" w domu, ale obecnie, wyrabiam się w pracy, nikt mi nie "dorzuca" spraw niemoich. Postawa może Wam się wyda sztuczna, ale w poprzednim miejscu pracy byłem skrajnie wykorzystywany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betinka Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.lodz.msk.pl / *.zgierz.msk.pl 24.03.04, 17:35 -karta graficzna, CDROM i pamięć do firmowego komputera ( Płatnik nawet nie chciał się zainstalować na kompie ) -dyskietki i płyty CD ( swoją nagrywarkę tylko wypożyczam, bo wiem, że jak zostawię na dłużej, to się z nią już pożegnam ) -fotel do komputera ( poprzedni nie chciał jeździć- nic dziwnego- nie miał kółka i jakoś dziwnie skrzypiał jak się za mocno oparłam ) -zegar na ścianę -wyposażenie apteczki ( efekt kontroli PIP-u; nie doczekałam się zwrotu pieniążków ) -karteczki do notatek, zszywki, markery i korektor ( długopisy mam- jeden klient zbankrutował- zamiast kasy wzieliśmy właśnie długopisy BIC- 400 szt. i papier toaletowy- 3440 rolek. Na jakiś czas wystarczy ;-D ) -kwiatki w doniczkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betinka Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.lodz.msk.pl / *.zgierz.msk.pl 24.03.04, 17:38 no i zapomiałam o radiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko_na_maroko Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:46 pasta do zębów, szczotka do zębów, otwieracz do butelek, klapki, żel do mycia twarzy, krem do rąk, miniaturowa zabawka a'la koło fortuny pozwalająca na szybkie podjęcie trudnych decyzji zdając sie na los. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek71wawa Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 06.04.04, 21:13 Grilla! I gitare... to byly czasy :))) Pozdrawiam Misiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 10:45 Pracuje w firmie spedycyjnej. Ostatnio kuchenke gazowa (firmowa nas trula)i kolo do samochodu sluzbowego :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marczew Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 27.06.04, 17:02 Spiwór, poduszka, koc, przybory sanitarne i toaletowe, dwa ręczniki i jeden duży kąpielowy, zapasowa bielizna, 2 pary skarpet, koszula. Obiecałem sobie że żadnych przedmiotów potrzebnych do pracy nie przyniosę. Daje to ciekawe efekty - gdy w pracy zabraknie długopisów, papieru do pisania lub drukowania robi się naprawdę wesoło. Rozpoczyna sie teatrzyk " oj skonczyło się, szukajmy może cos jeszcze znajdziemy, oj jaki kłopot". I wszyscy biegają i szukają wiedząc że niczego i tak nie znajdą. Ale przy tym świetnie się bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika_p Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.c151.petrotel.pl 09.07.04, 23:41 A ja przynoszę szklaneczki po nutelli - jako kubki. Dawno, dawno temu, za poprzedniego szefa, mieliśmy mnóstwo mnóstwo kubków (i każdy miał swoją historię) i panią sprzątaczkę - i ona co wieczór myła nam te kilkanaście kubków. Nowa szefowa w ramach racjonalizacji wydatków pozbawiła nas sprzątaczki. Kubki myjemy same. Ale nasi koledzy z magazynu taką pracą się nie zhańbią, czyste kubki wybierają z biura i jak nie zapomna, to oddają, brudne oczywiście. A jak zapomną, to fusy z kawy zarastają pleśnią i koledzy wyrzucają kubek do śmieci. Tym sposobem populacja naczyń do kawy maleje sukcesywnie. Porządnych kubków tam nie zaniosę, ale szklaneczek od nutelli i tak mam za dużo, wiec wyprowadzam je z domu do pracy, ku obopólnej korzyści - w domu jest więcej miejsca,w pracy jest z czego pić. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 10.07.04, 10:40 moj maz przyniosl komputer wraz z monitorem :) mial dosc przynoszenia papierow do domu, a recznie nijak nie nadazal z robota. dodam, ze chodzi o komisariat policji w duzym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlasta Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.pool.mediaWays.net 10.07.04, 13:51 -biurko -krzeslo -stolik -lodowka -korkociag -spiwor -budzik -wino kilka butelek tygodniowo -szklanki -kieliszki -dmuchana babe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strawberry Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:55 expres do kawy kwiaty doniczkowe aniołka na szczęście dwa koty ( nie naraz, urzędowały cały dzień w wysuwanej szufladzie) kadzidełka wahadełko ( aby ustalic ,czy biurko nie stoi na żyle wodnej ) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 17.11.04, 14:56 w mojej pierwszej pracy (służba cywilna) przynosiłam: 1.papier toaletowy 2.mydło 3.brise 4.koszulki,długopisy,gumka,spinacze,taśma klejąca, radio, 5.składka na papier ksero 6.kubek,herbata,kawa,talerzyki,łyżeczki,serwetki,kwiatki, 7.podkładka pod mysz w kolejnej pracy (też urząd:)) nie musiałam nic taskać z domu Odpowiedz Link Zgłoś
yasmina83 Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 19.11.04, 22:14 woda na kawę:P no i kawa oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 19.11.04, 22:38 Wniosłam w posagu: - śrubokręt do rozkręcania ramek (prowadzę galerię) - kubek na herbatę (nie musiałam, ale w domu mam za dużo a ten był taki śliczny w słoniki) - nóż do papieru i kartonu - parę dysków CD - parę dyskietek - kubeczek na długopisy z pływającymi w sztucznej wodzie plastikowymi delfinkami (kicz, ale zabawny) - przedłużacz do słuchawek komputerowych - słuchawki (te co mamy są połamane i sto razy klejone plastrem) - ebonitowe pudełko po gilzach do papierosów firmy Morvitan (przedwojenne) - medalik ze świętym Benedyktem (żeby strzegł od wszystkich diabłów) - klej super glue do klejenia słuchawek (nie przydał się do tego, ale został) - zegar stojący na baterie za cztery złote (nabyty w czterozłotowym sklepie) - chińskie pióro, nie wiem po jaką cholerę, bo zawsze zapominam je napełnić. Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie uprzejmie dziękuję - poza dyskietkami, dyskami CD i śrubokrętem żadnej z tych rzeczy nie musiałam przynosić, nawet nóż by mi w końcu kupili, ale mi się nie chciało wykłócać o taką pierdółę. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! 19.11.04, 22:40 Aha, przepraszam, byłabym zapomniała - przyniosłam do pracy jeszcze kąpielowy ręcznik, szampon, szczoteczkę do zębów, grzebień i suszarkę do włosów. Wszystko się przydaje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: 57.67.141.* 12.01.05, 21:36 szef jest aż tak wymagający (ręcznik kapielowy, suszarka..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holdenka Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 19:54 wentylator (dmuchawa) do podgrzewania pomieszczenia, w którym pracowaliśmy zimą. Było tak cholernie zimno, że siedziałam w rękawiczkach, bo moje paluszki drętwiały z zimna. Szefowa równa babka dodawała nam rumu do herbaty (który kupowałyśmy od zaprzyjaźnionej mrówki), żeby nas rozgrzac hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomeczek Re: Przedmioty przynoszone do pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 08:35 = wata do uszczelniania okien, bo bez niej już dawno przeciągi by nas wyssały (szpary takie, że uszczelki na nic) = płytki CD do robienia kopii zapasowych (komentarz szefa: Panie Tomku, po co te kopie, przecież komputery działają?) W poprzedniej firmie: = przedpotopowa pamięć do komputera, załatwiona przez zaprzyjaźnionego komputerowca (komputer też przedpotopowy i firmowy admin orzekł, że takich pamięci nie ma już nawet w muzeach, cienias jeden) Odpowiedz Link Zgłoś