zz-top Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja 01.11.10, 13:24 AC do audytu. AC całkiem przyjemne. zorganizowane dość profesjonalnie. 4 rzeczy są: interwiu po Pl(40'-60') raczej bez pytań merytorycznych a jak już to bardzo łatwe np. co zawiera i czym jest sprawozdanie finansowe, praca w grupie nad jakimś problemem (45')- oceniają to jak się komunikujesz z grupą itd, rozmowa ok 10min po ang. na jakieś luźne tematy typu studia, pierwsza praca, zainteresowania. i jeszcze jest indywidualne ćwiczenie, na podstawie tekstu sporządzić prezentację jakiegoś problemu, dostajesz kartkę a2 lub nawet może większą i tam robisz jakieś punkty prezentacji lub cokolwiek, bo potem przedstawiasz to 1 os. oceniającej, której zadaniem jest prawdopodobnie ocena sposobu prezentacji, komunikacji itp. Generalnie miło było na AC, bez stresu. W międzyczasie odwiedzali nas pracownicy i opowiadali o pracy. Czyli rzeczywiście jest dużo pracy i pare miesięcy wypada z życia, jeżeli ktoś jest typu dom + rodzina, a potem kariera to z pewnością pwc nie będzie dobrym wyborem na najbliższe 5-8 lat. Tak ja to widzę. ;) Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do opisania własnych przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firefrog Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.finemedia.pl 01.11.10, 17:43 Hmm uznałem że jako póki co robię sobie przerwę od nauki to napiszę wam o moich wrażeniach w Pwc. ;) Ogólnie praktyki oceniam bardzo pozytywnie, ludzie z którymi pracowałem zawsze byli pomocni nawet jeśli mieli swoje zadania to można było się o wszystko dopytać. Atmosfera w biurze jest świetna, oczywiście z jednymi dogadujesz się lepiej niż z innymi ale ogólnie naprawdę na nikogo nie można narzekać. Pracy jest dużo ale to tym chyba każdy wie wybierając się na rekrutacje. Żeby nie było że praktykanci odwalają najwięcej roboty powiedziałbym że im wyższy stopień tym więcej pracy i odpowiedzialności. Po 3.5 miesiącach w Pwc jestem zadowolny ze swojego wyboru i jestem bardzo zadowolony z faktu iż zdecydowałem się na praktyki. Największm plusem praktyt są ludzie z którymi się pracuję. Hmm ale mi laurka wyszła. ;p Wyjdzie że pisałem to pod nadzorem. xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firefrog Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.finemedia.pl 01.11.10, 17:47 hmmm jakbym pisał pod nadzorem to na pewno bym bardziej "składnie" napisał końcówkę. :p Z drugiej strony może to być specjalnie zmyłkowy zabieg. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomir Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.ksi-system.net 11.11.10, 20:58 Witaj, czy mógłbyś mi powiedzieć jak wygląda sprawa czasu pracy na praktykach? Czy godziny są sztywne, czy elastyczne i można pogodzić praktyki ze studiami, przynajmniej z egzaminami? Jest jakaś określona liczba godzin, którą trzeba wyrobić, czy pracuje się od np. 8 do 16 i nie da się nic z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firefrog Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.finemedia.pl 12.11.10, 23:47 Zależy jakie studia, ale ogólnie żeby pogodzić studia + PWC to albo studia zaocznie albo stacjonarne gdzie za często nie musisz się pokazywać. Oczywiście zależy to od biura i u mnie np jest kilka osob które godzą studia stacjonarne na 5 roku z praktykami. Co do elastyczności to nie ma pełnej sztywności, ale raczej od 8-8.30-17-17.30 się pracuje (bo jest też przerwa), a jak masz projekt wyjazdowy to albo dochodzi dojazd albo hotel. Co do egzaminów to raczej idzie się dogada, ale to też jest zawsze rozpatrywane indywidualnie z czego jeśli wcześniej o tym kogoś poinformujesz to raczej pójdą Ci na rękę. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Cały proces rekurtacji - opis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 18:38 Przygotowując się do procesu rekrutacyjnego w PwC w dziale audytu, który przeszedłem w 2010 roku, przeglądałem m.in. to forum w poszukiwaniu niezbędnych informacji o samej firmie jak i o testach i AC. Trochę wiadomości okazało się przydatnych, dlatego teraz sam chcę pomóc kolejnym kandydatom starającym się o praktykę w firmie Big4 :) Po 1-2 tyg dostałem zaproszenie na testy. Najpierw test numeryczny. 20-25 pytań (?), około 1 minuty na każde pytanie. 4 odpowiedzi, jedna poprawna. Dużo wykresów, tabel. Trzeba wyciągać szybko wnioski. Samego rachowania nie jest dużo. Jeśli rozwiązanie zadania zajmuje Ci zbyt dużo czasu, znaczy że nie idziesz do celu ;) Test kończy się odłożeniem ołówków, więc jeśli chcesz strzelać, rób to wcześniej. Za to nie ma pkt ujemnych więc raczej warto. Zaraz później test werbalny. Trochę więcej pytań, też 3-4 odpowiedzi, jedna poprawna. Czasu jeszcze mniej (ok 40 sek?) na każde pytanie. Każde pytanie to zdanie na kilka linijek i później masz odpowiedzieć szybko na pytanie typu: stwierdzenie "ble, ble, ble" jest: a) prawdziwe, b) fałszywe, c) nie ma odpowiedzi w tekście. Było to dla mnie bardzo zagmatwane i działałem intuicyjnie. Ale okazało się efektywne więc może o to chodzi...? ;) 20 minut przerwy, w tym czasie prace są sprawdzane. Jeśli z obu części ma się min 50% to przechodzi się do części angielskiej składającej się z trzech części. Pierwsza to tekst, który trzeba streścić. Drugie zadanie to 3 tematy i trzeba na jeden z nich napisać krótkie wypracowanie. Trzecia część to test i masz do tego pytania. Całość ma formę podobną do egzaminów FCE, CAE. Tutaj z czasem było trochę luźniej ale oczywiście trzeba pisać od razu na czysto. Poziom powiedzmy LCCI III. Trochę wyższy niż FCE, tematyka biznesowa, ekonomiczna... Bardzo szybko dostałem wiadomość, że dostałem się do Wawy na AC. Nocleg w hotelu i do boju. Rozmowa po angielsku (10 min). Krótko, o wszystkim i o niczym. Czasem jakieś extra zadania jak np udzielenie pierwszej pomocy. Bardzo przyjemnie. Później zadanie grupowe. 5 osób wchodzi do sali, w której siedzą oceniający (5-7 osób). Każdy dostaje informacje z jakiego jest działu i co ma "wywalczyć" na spotkaniu. Następuje zwolnienie blokady i zaczynamy. Trzeba pokazać, że potrafimy zachować się w grupie. Ale co dokładnie jest oceniane, tego najstarsi górale nie wiedzą... Następnym etapem jest rozmowa z managerem. Tutaj rozmawiamy głównie o naszych doświadczeniach, powodzeniach, porażkach, dlaczego tutaj aplikujemy itd. Czasem padają proste pytania o bilans ale podobno nie jest to oceniane. Liczy się to kim jesteśmy i co rokujemy na przyszłość, a nie to jaką mamy wiedzę merytoryczną w danym momencie. Ostatnim etapem jest przygotowanie prezentacji. Dostajemy plik materiałów i mamy 30 min na przygotowanie się. Później następuje 15 minutowa prezentacja przed jednym z managerów. Może zadać kilka pytań ale nie musi. Tutaj też jest sporo materiałów i nie ma szans na przeczytanie wszystkiego więc trzeba wybrać te najważniejsze sprawy i je zaprezentować. Cały proces rekrutacyjny przebiegał sprawnie i w miłej atmosferze. Także pracownicy którzy przez chwilę towarzyszą przy AC starają się rozładować niepotrzebne napięcie. Na pocieszenie powiem to co usłyszałem podczas AC od jednego z managerów. Proces rekrutacji jest na tyle szczegółowy, że z dużym prawdopodobieństwem można powiedzieć, że jeśli ktoś go nie przejdzie to najzwyczajniej to nie jest praca dla niego. Choć oczywiście od każdej reguły są wyjątki.. ;) Tak czy siak, powodzenia życzę i mam nadzieję, że moje uwagi trochę Wam pomogły Jeśli będziecie mieli jeszcze jakieś pytania, piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Cały proces rekurtacji - opis IP: *.devs.futuro.pl 02.11.10, 21:03 Eeee nie wiedziałem, że wystarczy 50% z testów :) Ucieszyłem się, bo przeważnie miałem wyniki koło 90%, ale zdarzało się też gorzej koło 60-70% i myślałem, że na prawdziwych testach trzeba mieć naprawdę wysokie :-> Mam pytanie - ile osób nas "przepytuje" w rozmowie po polsku i angielsku? Bo przy prezentacji rozumiem jest tylko jedna? Mam zamiar za jakiś czas aplikować na praktyki i w sumie prezentacja budzi największe obawy... Orientujesz się jakie tematy dominują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Cały proces rekurtacji - opis IP: 109.129.167.* 02.11.10, 23:28 Uczestniczyłam w AC i z tego co pamiętam nikt nic nie mówił o progu 50% w testach.... Pani prowadząca nie chciała powiedzieć ile % trzeba zdobyć na testach żeby przejść do drugiego etapu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Cały proces rekurtacji - opis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 10:24 Jest to informacja, którą dostałem podczas rozmowy z managerem. Oczywiście się o to pytałem, sami nic Ci nie powiedzą ;) Nie wiem czy każdy kto ma min 50% przechodzi, czy jest to minimalny próg ale nie musi dawać kwalifikacji do kolejnego etapu. Zresztą nie jest to istotne. Trzeba po prostu jak najlepiej testy napisać, ot co :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdqwe Re: Cały proces rekurtacji - opis IP: *.net.autocom.pl 12.11.10, 21:01 "Jeśli z obu części ma się min 50% to przechodzi się do części angielskiej składającej się z trzech części." Z obu części w sumie, czy z każdej osobno min. 50%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy :) Aktualne wynagrodzenie w PwC wg stanowisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 15:55 Znacie może aktualne wynagrodzenie w PwC w dziale audytu? Gdzieś znalazłem szczątkowe informacje, ale obawiam się że są one nieaktualne więc nawet ich nie podaję, żeby ludzi w błąd nie wprowadzać. Z tego co wiem, na praktykach w 2010 roku zarabia się 15 zł/godz brutto, co daje 2 400 zł brutto. Praktyka trwa najczęściej koło 3 miesięcy. Jak płace wyglądają na dalszej ścieżce kariery: a) konsultant b) st. konsultant c) menedżer d) st. menedżer Awanse na kolejne stanowiska odbywają się najczęściej co roku czy nie jest normą? Po jakim okresie pracy (nie licząc praktyk) dochodzi się średnio do poszczególnych stanowisk? Bardzo proszę o sprawdzone informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firefrog Re: Aktualne wynagrodzenie w PwC wg stanowisk IP: *.finemedia.pl 05.11.10, 20:41 hehe 2400brutto coś średnio u Ciebie z rachunkami. :P Co do długości praktyk to też nie trafiłeś. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
blablablablablaa Re: Aktualne wynagrodzenie w PwC wg stanowisk 05.11.10, 21:49 Na pwc.pl jest napisane czarno na białym ile może trwać zdobywanie kolejnych stanowisk (bo to kwestia indywidualna więc nie jest to sztywne, normalne up or out więc może być szybciej jak jesteś dobry), możesz też sprawdzić dowolną osobę na goldenline albo linked i zobaczyć ile to jej zajęło. Wynagrodzenia nikt Ci nie poda, bo: - są w pewnych widełkach indywidualne - są szeroko znane "mniej więcej" - takie info się daje znajomym, a nie nieznajomym w Internecie - osoby z branży nie tracą czasu na gazecie, a jak już tracą, to nie na odpowiadanie komuś, kto wyliczył, że na praktykach się zarabia 2400. W skrócie - jak zadajesz pytania na które można znaleźć odpowiedzi w google (i w tym temacie) to raczej się nie nadajesz (-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firefrog Re: Aktualne wynagrodzenie w PwC wg stanowisk IP: *.finemedia.pl 05.11.10, 23:14 Bardzo trafny komentarz. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
lahm17 Szkolenie w audycie 06.11.10, 23:42 Mam pytanie do osób, które odbywają lub odbyły praktyki w audycie w pwc. Czy mieliście kurs rachunkowości finansowej i zarządczej w języku angielskim, o którym jest mowa na stronie pwc? Odpowiedz Link Zgłoś
zz-top out of the game 07.11.10, 16:24 demyt, nie dostałem sie na audytowe praktyki :/ uważacie że warto próbować ponownie za rok? bede miał 27 lat wtedy, nie wiem czy pwc patrzy na takie kwestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firefrog Re: out of the game IP: *.finemedia.pl 07.11.10, 20:51 Jeśli nie odpadleś na testach bądź AC to możesz próbować, 27 lat to nie tak dużo. Liczy się raczej osoba a nie to ile ma lat. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
zz-top Re: out of the game 08.11.10, 16:52 hehe.. no a na czym innym można było zginąć :D ? ja na ac zginałem. nic to. teraz popracuję gdzieś i spróbuje za rok. Tymczasem! yo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firefrog Re: out of the game IP: *.finemedia.pl 12.11.10, 23:49 Można na angielskim. Wiem że jak odpadniesz na testach to już nie ma szans idąc standardową rekrutacją. A jak byłem na AC to usłyszałem że jak się polegnie na nim to też nie można poprawiać ale takiej informacji nie ma na stronie więc sam dokładnie nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.10, 14:01 A formularz aplikacyjny należy uzupełnić w języku angielskim, czy można po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.home.aster.pl 14.11.10, 23:25 można po polsku. przynajmniej ja uzupełniłam po polsku i nie przeszkodziło to w pozytywnym przejściu rekrutacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiri Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.chello.pl 15.11.10, 22:29 ja jestem po testach, dostalam dzis maila z info ze zdalam ang i mam czekac na ostateczne potwierdzenie i date AC - czytam wasze wypowiedzi i wynika ze to moze trwac z miesiac.. czy ktos wie kiedy ogolnie te praktyki startuja? chodzi o dzial doradztwa podatkowego poza tym, ile osob na nie przyjmuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pg Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.wroclaw.mm.pl 16.11.10, 13:02 Ja jestem przed testami. Odbędą się one jutro o 10 w PwC Wrocław. Czy ktoś z forowiczów będzie również tam jutro? Dołączam do pytania o termin rozpoczęcia praktyk. Kiedy rozpoczynają się zimowe praktyki w dziale audytu sokoro już połowa listopada, a odbywa się dopiero 2 etapy rekrutacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.gfkk.pl / 10.10.11.* 16.11.10, 13:20 jestem w identycznej sytuacji i też jestem ciekawa, kiedy mogłoby się to wszystko zacząć. na testach mowa było o tym, że spieszą się z audytem, miało być w ten poniedziałek AC, a co z podatkami? ;) dostałam propozycję tymczasowej pracy i się zastanawiam, czy czekać na PwC, żeby być od razu dyspozycyjną, czy zdążę sobie popracować 1-2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 23:05 A jak generalnie oceniacie trudność języka angielskiego na testach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.gfkk.pl / 10.10.11.* 17.11.10, 13:14 uważam, że nie było trudne. mam zdane CAE i nie miałam problemu, ale myślę, że można sobie dać radę na niższym poziomie. może FCE? tematy nie były jakieś skomplikowane, nie była potrzebna wiedza biznesowa ani takież słownictwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firefrog Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.finemedia.pl 17.11.10, 22:14 pozdrawiam wszystkie osoby które dzisiaj były we Wrocławiu na testach, miałem z wami pogadać ale się spieszyłem mam nadzieje że moke cheer up wam pomogło. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.chello.pl 18.11.10, 23:14 ja po AC. po tygodniu czekania moga mi dac negatywna odpowiedz czy racej takie cos robia od razu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: 109.129.153.* 18.11.10, 23:30 ahh dziwne jest to ze rekrutacja nadal trwa a 5-miesięczne staże osób które dostały się już w maju skracają do 5 tygodni z powodu braku projektów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.chello.pl 19.11.10, 00:39 zalezy w ktorym miescie, z tego co mowili to rekrutacja do polowy miast jest juz zamknieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: 89.77.92.* 01.12.10, 10:11 Po 16 dniach czekania odpowiedzieli ze sie nie dostalem. Wniosuje z tego ze klamstwem jest to co mowia na AC, ze jak sie przekroczy pewien poziom punktow to dostaje sie oferte. Jakbym dostal za malo to by raczej od razu poinformowali, tak jak innych ludzi, ktorzy byli ze mna na AC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiri Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.bredband.comhem.se 19.11.10, 11:32 a co sadzicie o tym zeby podczas czekania na AC do jednego z dzialow zlozyc aplikacje do innego dzialu? czy to nie bedzie ocenione negatywnie, ze nie mamy jasno okreslonych celow czy cos w tym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizard Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.koba.pl / 192.168.2.* 30.11.10, 20:15 8 grudnia - AC - Warszawa wybiera sie ktos w tym terminie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiri Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.10, 21:11 do jakiego dzialu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 12:19 audyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 13:46 a co z podatkami? dziś minął miesiąc od testów w Warszawie. czy ktoś dostał informację o AC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.222.244.109.spray.net.pl 12.12.10, 00:57 Nadal cisza, moze wypadaloby napisac mejla do hr'u z zapytaniem czy nie znaja chociazby przyblizonej daty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiri Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 21:34 w krakowie tez juz mija miesiac od testow i nadal sie nie odzywaja co do AC, juz sie balam ze to tylko do mnie, chodzi o dzial podatkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.11, 19:54 nadal cisza ? moze jakis mejl trzeba napisac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blade Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.jmdi.pl 11.01.11, 15:01 tuż przed świętami skorzystałem z propozycji Pani z działu rekruatacji, aby dopytywać się telefonicznie bądź mailowo o swoją sytuację i napisałem maila. W odpowiedzi dostałem informację, że moje dokumenty zostały przekazane do menadzerow dzialu podatkowego i trzeba czekac na zorganizowanie kolejnego AC. Niemniej od tamtego czasu nadal nic. A testy przeszedłem na początku grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.matras.pl 20.01.11, 11:10 do mnie sie wreszcie odezwali ale nie przeszedlem. Pisalismy testy 20 grudnia juz po czesci werbalnej, Ci ktorzy przeszli byli zakwalifikowani do pisania testu z ang. test numeryczny pisalismy ale nie byl priorytetowy z tego co nam mowili. Po analizie dokladniej moich testow jednak mnie odrzucili. Szkoda, ze nie pisza szczegolowo ile punktow za co, jak sie wypadlo na tle grupy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaa Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.11, 17:03 Dzis dostales odpowiedz ? dzwonili, pisali ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.matras.pl 02.02.11, 13:58 pisali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: PricewaterhouseCoopers rekrutacja IP: *.spray.net.pl 12.03.11, 20:08 Polecam film metoda ( a propos AC), co prawda jest to ekstremalne podejscie do tematu ale mysle, ze otwiera nieco oczy. www.iplex.pl/filmy/metoda,46 Odpowiedz Link Zgłoś
axawarszawa Re:welacja w AXA 08.12.10, 19:24 zapraszam do odwiedzenia www.ofeonline.pl.tl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Wynagrodzenie w PwC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 00:18 Mam pytanie dotyczące warunków zatrudnienia osób na stanowiskach A1 w dziale audytu w PwC w Warszawie. Pewnie wszyscy mniej więcej wiedzą jakie jest samo wynagrodzenie. Moje pytanie dotyczy natomiast innych premii i bonusów. Można liczyć na: - opiekę medyczną (w jakiej klinice?) - są jakieś bonusy finansowe roczne/kwartalne czy nie ma żadnej możliwości otrzymania premii? - możliwe jest finansowanie lub współfinansowanie kursu językowego (inny niż ang) czy tylko darmowe e-learningi PwC oferuje? - czy jeśli chciałbym zdawać egzaminy językowe (CAE, LCCI) to firma może pokryć koszt kursu przygotowawczego lub samego egzaminu? - jest możliwość negocjowania samego wynagrodzenia na A1 czy wszyscy dostają te same warunki finansowe? - może ktoś podzieli się informacją o wynagrodzeniu brutto na kolejnych szczeblach kariery w PwC - A2, S1, S2. Pewnie im wyższe stanowisko tym większe widełki ale mimo wszystko może uda się do czegoś dojść Odpowiedz Link Zgłoś
artur-1985 Re: Wynagrodzenie w PwC 22.02.11, 23:04 Wiecie może czy trwa teraz rekrutacja do PwC?Był ktoś już w tym roku? Jak angielski? Odpowiedz Link Zgłoś
artur-1985 Rekrutacja do PwC 22.02.11, 23:05 Wiecie może czy trwa teraz rekrutacja do PwC?Był ktoś już w tym roku? Jak angielski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rekrutacja do PwC IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.11, 17:39 hej. czy ktoś może mi powiedzieć czy mogę pisać testy w warszawie jeśli startuję do audytu we wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wynagrodzenie w PwC IP: *.play-internet.pl 15.03.11, 20:42 - opiekę medyczną (w jakiej klinice?) LIM, LUXMED, centrum Damiana > - są jakieś bonusy finansowe roczne/kwartalne czy nie ma żadnej możliwości otrz > ymania premii? uznaniowe od menago w postaci "bonu" do wydania w knajpie, roczne od seniora, uznaniowe przy ocenach - ogólnie dla asystentów A1 i A2 rzadkość na prawdę trzeba zrobić coś ekstra > - możliwe jest finansowanie lub współfinansowanie kursu językowego (inny niż an > g) czy tylko darmowe e-learningi PwC oferuje? > - czy jeśli chciałbym zdawać egzaminy językowe (CAE, LCCI) to firma może pokryć > koszt kursu przygotowawczego lub samego egzaminu? > - jest możliwość negocjowania samego wynagrodzenia na A1 czy wszyscy dostają te > same warunki finansowe? 3 razy nie. choć e-lerningi i szkolenia firmowe są na naprawdę wysokim poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Wynagrodzenie w PwC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 21:18 A wiecie może jak się sytuacja ma z zatrudnieniami w assurance w tym roku, po praktykach zimowych? Ile osób zatrudniają do CIPS, FS, TISE? W ubiegłym roku podobno sporo A1 zatrudnili więc podobno mniej osób będą zatrudniać teraz. Prawda to? Do kiedy można się decyzji w tej sprawie spodziewać? Kontaktują się ze wszystkim praktykantami, którzy wyrazili chęć pracy czy tylko w przypadku pojawienia się propozycji dla danego kandydata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Wynagrodzenie w PwC IP: *.acn.waw.pl 17.03.11, 19:20 spotkanie, na którym wybierano praktykantów, którym zaproponują umowy o pracę już się odbyło. dziś otrzymałam telefon w związku z tym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Wynagrodzenie w PwC IP: *.2-129-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.03.11, 19:55 i ja otrzymałam telefon ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrmntrx Re: Wynagrodzenie w PwC 29.09.15, 12:43 Witam, proszę o informację jak kształtują się zarobki brutto w PwC na stanowisku Starszego Analityka w dziale Advisory? Czy 6k brutto to standardowa stawka czy negocjować więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: 213.156.122.* 31.03.11, 16:14 Zastanawiam się jak wygląda "odsiew" kandydatów w PwC, może ktoś z Was się orientuje. Załóżmy, że 1000 osób rozwiązuje poprawnie testy online. Czy wszyscy zostają zaproszeni do powtórzenia testów w biurze, czy może już na tym etapie jest jakaś selekcja? To samo tyczy się kolejnego etapu. Zdanie testów w biurze i testu z angielskiego to pewność zaproszenia na Assessment Centre, czy może ten ostatni etap przeznaczony jest już dla bardzo wąskiej grupy kandydatów? Zastanawiam się nad tym, ponieważ wydaje mi się, że testy poprawnie rozwiązać może bardzo dużo ludzi i ciekawy jestem, na którym etapie odbywa się główna selekcja. Jeszcze kwestia związana z AC, a konkretnie z dyskusją w grupie. Domyślam się co mniej więcej jest punktowane (ogólnie aktywność etc.). Przeważnie w tej części AC każdy reprezentuje inny dział w firmie, czy odgrywa rolę specjalisty w danej dziedzinie. Czy przekonanie reszty grupy do swojego pomysłu ma tu jakieś znaczenie? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: *.acn.waw.pl 01.04.11, 20:14 na moich testach było 13 ok. osób, ponad połowa odpadła na analitycznym i werbalnym. nie wiem ile odpadło później na angielskim. na AC było 9 osób - na praktyki dostały się dwie. na moim AC w zadaniu grupowym każda osoba była dyrektorem innego działu firmy i dyskutowaliśmy na temat podziału budżetu. każdy dział miał jakieś potrzeby, które wymagały środków pieniężnych - budżet był mniejszy niż potrzebne pieniądze. odnośnie aktywności to nie mam pewności, czy jest to najważniejszy czynnik. w mojej grupie było 5 osób i dwie najbardziej aktywne nie dostały się na praktyki (i ta najmniej aktywna też). myślę, że bardziej liczyło się zaproponowanie ciekawego pomysłu lub chęć pójścia na kompromis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: 213.156.122.* 01.04.11, 22:18 Dzięki za ciekawe spostrzeżenia ;-) To widzę, że z samego zaproszenia na AC nie ma co się jeszcze cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: *.56.classcom.pl 06.04.11, 19:28 czy zawsze po AC jest jeszcze rozmowa z partnerem? mam wrażenie, że w starszych postach, z 2008-2009 roku była o tym mowa, a później już nie za bardzo. możliwe, że teraz wszystko jest załatwiane tylko w ramach AC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: *.toya.net.pl 09.04.11, 23:15 Czy ktoś się orientuje czy można odbyć praktyki również w Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finansista W Łodzi nie ma biura PwC IP: 213.156.122.* 09.04.11, 23:50 więc raczej nie :-) Chyba, że jest jakieś centrum outsourcingowe, o którym nie wiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y. Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 14:09 Najpóźniej po jakim czasie od AC dostaje się pozytywną odpowiedź? Jak to było u Was? U mnie minął już ponad tydzień i cisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: 77.236.26.* 14.04.11, 21:39 Witam, na drugi dzień po testach otrzymałam maila, że zaliczyłam angielski i że w późniejszym terminie dostanę ostateczną decyzję o zakwalifikowaniu do AC i jego terminie. Mam rozumieć, że samo zdanie testów nie gwarantuje mi jeszcze przejścia dalej? Jak to u Was było? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: *.dsl.krak.bdi.inetia.pl 14.04.11, 22:08 Ja miałam testy w biurze PWC w Wawie 6 kwietnia, 8 kwietnia dostałam maila że zaliczyłam angielski a dwie godziny później tego samego dnia dostałam maila z zaproszeniem na AC. Nie wiem czy są tam w ogóle jakieś reguły co do terminów, bo nam powiedzieli że wyniki będą najwcześniej za tydzień, dwa a tymczasem odezwali się po dwóch dniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 22:57 i kiedy mialas AS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: *.dsl.krak.bdi.inetia.pl 15.04.11, 08:09 jeszcze nie miałam, mam w przyszłym tyg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y. Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 14:10 Najpóźniej po jakim czasie od AC dostaje się pozytywną odpowiedź? Jak to było u Was? U mnie minął już ponad tydzień i cisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: *.acn.waw.pl 15.04.11, 21:15 u mnie 11 dni po AC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: *.dsl.krak.bdi.inetia.pl 17.04.11, 13:45 A startowałeś/-aś na praktyki czy do pracy? I po tych 11 dniach od AC złożyli Ci konkretną ofertę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: *.acn.waw.pl 18.04.11, 21:26 na praktyki. zadzwonili i zaprosili mnie na Monthly Induction, czyli comiesięczne szkolenie dla praktykantów. zaraz po nim zaczęłam praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyk Re: Pytanie o selekcję i Assessment Centre IP: *.welnowiec.net 19.04.11, 00:13 a ja mam nietypowe pytanie :) jak ludzie ubierają się na testy i AC? bo zastanawiam się czy jakoś bardzo elegancko trzeba czy tylko trochę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha rekrutacja - nie staż IP: 170.252.72.* 19.04.11, 09:33 Ponieważ głównie mówi się tu o rekrutacji na staż czy poz. A - chciałabym zapytać czy ktoś ma doświadczenie z rekrutacją na wyższe stanowiska, nie mówię o poziomie menedżerskim ale choćby senior. Jak wygląda taka rekrutacja w praktyce? Czy polecenie dużo ułatwia - mam możliwość bycia poleconą przez "znajomego znajomego" i zastanawiam się czy ułatwia to na tyle, aby skorzystać z takiej oferty od osoby mało mi właściwie znanej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ManiaQ AC w Warszawie 12 maja IP: *.aster.pl 07.05.11, 21:10 Czy zagląda tu ktoś z osób zaproszonych na AC w Warszawie na 12 maja? Najlepiej z osób, które startują do pracy w Krakowie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu PwC - Testy 7 czerwca 2011 w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 15:31 Hej :) wiem, że jutro jest test w Wawie, ja chciałam iść na testy w środę w Katowicach, miałabym prośbę do osób, które będą rozwiązywać testy w Warszawie, aby udzieliły mi odpowiedzi na pytania: 1. Czy test numeryczny i logiczny były bardzo zbliżone do testów on-line? 2. Jakie były wypracowania w teście z angielskiego? Z góry dziekuję i zerdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: PwC - Testy 7 czerwca 2011 w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 10:55 no właśnie, czy ktoś mógłby się podzielić informacją odnośnie testów? pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekam na testy Re: PwC - Testy 7 czerwca 2011 w Warszawie IP: *.opera-mini.net 17.07.11, 23:42 hej może mógły sie ktoś podzielić tematmi z ang.? plisssssss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emyk Re: PwC - Testy 7 czerwca 2011 w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 14:17 Hej! Macie już może odpowiedź odnośnie wyników ac w pwc w tym roku? Szczególnie chodzi mi o grupy z 21 i 28 maja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: PwC - Testy 7 czerwca 2011 w Warszawie IP: *.ists.pl 07.06.13, 10:58 A w tych terminach był AC na praktykantów czy Asystentów? Odpowiedz Link Zgłoś