Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nie lubię swojej pracy

IP: *.chello.pl 25.05.08, 16:50
    Jutro poniedziałek, trzeba iść do roboty, a ja już mam zły humor... Mam niby
    fajną pracę, dobrze płatną, dużo osób gratuluje mi dobrej posady, a ja każdego
    dnia chodzę do pracy jak skazaniec. Wydaje mi się, że to przez atmosferę w
    firmie, brak współpracy między działami, wrogość... Chciałabym zmienić pracę,
    ale boję się, że wszędzie po jakimś czasie będzie to samo.
    Obserwuj wątek
      • Gość: trauma Re: nie lubię swojej pracy IP: *.telprojekt.pl 25.05.08, 20:48
        Wyobraz sobie ze mam to samo. A najlepsze jest to ze udalo mi sie i mam prace o ktorej marzylam zawsze i pewnie nie tylko ja. Co z tego skoro "kolezanka" bruzdzi przeciw mnie, zrzuca na mnie swoje obowiazki i pieprzy jak to sie zle czuje. A ja jako nowy pacownik nie mam nawet jak sie temu sprzeciwic. Do dupy! ale nie martw sie, wiele osob tak ma ;]
      • Gość: Insp Re: nie lubię swojej pracy IP: 83.168.106.* 25.05.08, 21:24
        Ja po zmianie pracy z akwizytora medycznego (przedstawiciela medycznego)
        dostrzegam teraz różnicę jak może wyglądać fajna praca. I w niedzielę już nie
        stresuję się że znów cały tydzień będę musiał się uśmiechać do osób które w
        ogóle mnie nie obchodzą. Szkoda tylko że kasy z tej pracy mało.
        • Gość: anonim Re: nie lubię swojej pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:58
          a jak ci się udało zmienić pracę z pm na inną? lepszą, choć może gorzej płatną?
        • Gość: kowianeczka nareszcie jakaś mądra wypowiedź IP: *.lodz.msk.pl 26.05.08, 02:20
          Gość portalu: Insp napisał(a):

> Ja po zmianie pracy z akwizytora medycznego (przedstawiciela medycznego)
          > dostrzegam teraz różnicę jak może wyglądać fajna praca. I w niedzielę już nie
          > stresuję się że znów cały tydzień będę musiał się uśmiechać do osób które w
          > ogóle mnie nie obchodzą.

Bez owijania w bawełnę zdefiniowałaś tragizm akwizycji. Co prawda wszyscy dawno o tym wiedzą, ale co jakiś czas pojawiają się na tym odszczepieńcy chwalący ten "prestiżowy" zawód tylko dlatego, że sami mają pecha go wykonywać.
          • Gość: anna do kowianeczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 08:46
            Lepiej mieć "pecha" i pracować jako przedstawiciel handlowy niż tak
            jak ty być zdesperowanym pasożytem żerującym na rodzicach, starą
            bezrobotną panną, dla której jedyną rozrywką w nocy jest poniżanie
            przedstawicieli handlowych i matek z małymi dziećmi.
            • mijo81 nareszcie jakaś mądra wypowiedź :) 20.08.08, 21:52
      • Gość: rebel Re: nie lubię swojej pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:28
        Jedyne na co nie mogę narzekać to atmosfera w pracy...ale odnośnie
        pozostałych aspektów...;/

niestety na samym początku zrobiłem z siebie ofiarę i popychadło,
        takiej etykietki w obecnym miejscu pracy nie zdołam już zmienić...

czas szukać czegoś innego...nawet nie lepszego...byle czegoś innego,
        nie wyłączając pracy fizycznej...
      • Gość: mxx_rs Re: nie lubię swojej pracy IP: *.aster.pl 26.05.08, 01:37
        Nie Ty pierwszy i nie ostatni.
        W sumie nie tylko w kwestii pracy ale również w wielu innych aspektach zarówno
        ja jak i moi znajomi dochodzimy do wniosku, że każdy by się z każdym zamienił -
        a to na pracę, a to na samochód, który się psuje, a to na obowiązki itd...
        Tyle tylko, że po 1 po tygodniu by się wszyscy zamieniali z powrotem a po 2
        skoro coś Ci nie pasuje staraj się to zmienić. Wiem dobrze, że pracy nie zmienia
        się jak przysłowiowych rękawiczek ale też można.
        Chyba, że wzorując sie na punkcie 1-wszym uda Ci się znaleźć jakieś pozytywne
        aspekty Twojej pracy, które będą Cię wprawiać w dobry nastrój.
      • Gość: kowianeczka a wiesz chociaż co lubisz? IP: *.lodz.msk.pl 26.05.08, 02:23
        Gość portalu: badi777 napisał(a):
        > Mam niby
        > fajną pracę, dobrze płatną, dużo osób gratuluje mi dobrej posady, a ja każdego
        > dnia chodzę do pracy jak skazaniec.

Polska przypadłość - narzekać nawet jak jest dobrze.
        • Gość: trauma Re: a wiesz chociaż co lubisz? IP: *.telprojekt.pl 26.05.08, 15:36
          Jak nie chcesz czytać narzekań to nie wchodz na takie wątki. Temat sugeruje zawartość.
          Lepiej zatem udawać, że jest dobrze kiedy nie jest? to chyba powoduje większe stresy i niechęć. Przynajmniej u mnie.
      • Gość: nevermind Re: nie lubię swojej pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 23:17
        Ja też nie wiem jak to jest z tymi pracami, zmieniłem ostatnio pracę, mniej
        roboty więcej kasy. I co z tego? Ludzie w Firmie zamuleni i straszliwie
        wstrzemięźliwi. Nie wspomnę juz o tych, którzy udają, że jest im źle a jest
        ch******. Po sytuacjach związanych ze starą Firmą myślałem, że potrzebuje czegoś
        wolniejszego, spokojniejszego... chyba się myliłem. Teraz przychodzę do pracy i
        się nudzę, całe 8 godzin po prostu się nudzę. I nie, nie robie wcale mało, wręcz
        przeciwnie, ale robię nudy. Ja chyba jednak wole konstruktywny pęd, gdzie z
        chwili na chwile wszystko się zmienia, ale pod koniec jest dobry finish. a
        tutaj? praca niemal biurowa, az momentami chce mi się płakać. Kasa bardzo w
        porządku, ale strasznie frustruje mnie ten marazm i jak każdy patrzy
        skoncentrowany w swój monitor non stop. Jednak atmosfera to podstawa, tutaj
        starają się ją stworzyć, ale im bardziej się starają tymbardziej szlag mnie
        trafia :) Pozdrawiam i mam nadzieję, że kiedyś polubimy swoją pracę :)
        • Gość: hello Re: nie lubię swojej pracy IP: *.eranet.pl 20.08.08, 22:14
          eh zmień prace koniecznie. mi szef groził zwolnieniem, wogóle sie
          tym nie przejałem lecz znalazłem nowa prace juz, teraz tylko czekam
          az mi da wypowiedzenie, to z rozbrajaca mina mu powiem że bardzo sie
          ciesze z tego wypowiedzenia, tylko prosze o jak najkrótsze
          wypowiedzenie bo mam juz podpisana umowe z nowa firma!!!!!!!!!!!!
          Grunt to sie nie załamywac, jest ci gdzies zle, po prostu zmien prace

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka