GoĹÄ: andrzej IP: *.chello.pl 23.06.08, 13:37 czesc. dostalem propozycje pracy w firmie data group. Jest to podobno partner trpsy. Czy ktos moze wie cos na temat warunkow w tej firmi tzn na czym to dokladnie polega i jakie sa zarobki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: karolina Re: praca w data group IP: *.lukman.pl 08.07.08, 14:12 Pracowalam w tej firmie przez 3 miesiace. Wspolpraca z tp to koszmar... Ta firma to jeden wielki balagan a za ich bledy i problemy odpowiada przedstwiciel - czyli ja. Nasluchalam sie troche przez te 3 m-ce i naprwade mi wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek Re: praca w data group IP: *.chello.pl 15.07.08, 19:41 Nie polecam!!!!!!!!!!!!! Tragadia. Na rozmowie kwalifikacyjnej mówią o warunkach, które w ogóle nie odpowiadają rzeczywistości. Średnie wynagrodzenie podawane przez nich to 2000zł, a tak naprawdę to ok 1000-1200zł minus koszty dojazdu do klienta, których nie zwracają czyli realnie jakieś 900zł miesięcznie. Jedyny plus to nauka pracy w sprzedaży bezpośredniej. Ale za takie pieniądze nie warto. DAJCIE SOBIE SPOKÓJ z Data Group. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ..BUAHAHAHAHHAAAA Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 22:50 "Jesteśmy specjalistami w outsourcingu sił sprzedaży. Nasi pracownicy to ludzie ambitni, kreatywni nie bojący się podejmować nowych wyzwań w swoim życiu. Wielopoziomowa struktura awansu w naszej firmie daje naprawdę duże możliwości rozwoju. Przedstawiciel Handlowy, Certyfikowany Przedstawiciel Handlowy TP S.A., Trener to najważniejsza kadra z pierwszej linii frontu. Posiadamy również wykwalifikowaną kadrę managersko-szkoleniową czyli Koordynatora (szef biura-oddziału), Kierownika Projektu (odpowiedzialny za dany region) oraz Dyrektora Sprzedaży. Nasza Karda Zarządzająca sukcesywnie podnosi swoje kwalifikacje na cokwartalnych sesjach i warsztatach szkoleniowych, dla tego właśnie osoby pracujące z nami to najlepsi Handlowcy w Polsce. To z naszej firmy najczęściej są pozyskiwani pracownicy TP S.A. Sam pokieruj swoim, życiem i swoja karierą. Jeśli uważasz, że firma telekomunikacyjna to dobry kierunek kariery zadzwoń do najbliższego oddziału naszej firmy. " WYCINEK POBRANY ZE STRONY DG.... reasumujac: ambitny jestes do pierwszej wypłaty, wyzwanie.. no fakt jeden kordynator mnie wyzywał. Awans - oczywiście, z miejsca stojącego dostaniesz krzesełko, niestety tylko z 3ma nogami. Z kolejnym zdaniem zgadzam się w 100% - linia frontu, jak pod Stalingradem tylko szkoda ze Twój szef strzela do swoich jak NKWD. Wykwalifikowana kadra kierownicza... hmmm... jescze niedawno w tele 2 :))) - klasa nad klasami, prawie jak nasza klasa ;). Picie w koninie to te piekne szkolenia podnoszace... cisnienie bo na bank nie umiejętności. Pozysk pracowników przez tp... skoro jestes dobry to czemu firma cie nie zatrzymuje...... to tp wysyła Cie na grajdoł zwany datagroup abys zapoznal sie przez miesiac z oferta a potem wracasz do tp.... nie było przypadku pozysku w gore.... a co do magicznych 5000zł i laptopa... jakos nigdzie nam nie mowili o takim specjaliscie... bzdura hehhehehe, ale zabawna - usmiałem sie i to ostro :))) .....a wiec polecam :)... znaczy polecam leczenie na nogi bo na głowe juz za późno Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nicki Re: praca w data group IP: 80.51.37.* 21.09.09, 14:53 Ludzie trzymajcie sie z dala od tej firmy jesli chcecie zostac przy zdrowych zmysłach i zatrzymac swoje poczucie człowieczenstwa ta firma to wielkie bagno wiem pracowałam i to były moje zmarnowane miesice Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 20:49 Hej na załączone pytanie odpowiem ci tak...Najgorszym moim błędem życiowym była i jest współpraca z tą firma!! Zmieniają pracowników jak skarpetki wynagrodzenie wzięte z kosmosu w realiach wogóle sie nie urzeczywistnia poprostu jedno wielkie dno!!! Lepiej składaj długopisy bedziesz miał 3 razy wieksze piniądze Przestrzegam wszystkich a jeśli chcecie pracowac dobroczynnie to zapraszam do CARITASU lub Do DG !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kowianeczka Re: praca w data group IP: *.lodz.msk.pl 07.08.08, 13:05 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Lepiej składaj > długopisy bedziesz miał 3 razy wieksze piniądze Nie ma czegoś takiego jak praca przy składaniu długopisów, to robią maszyny... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ankar Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 22:54 Gośc portalu Kowianeczka.... chyba nie wie o wszystkich dziedzinach zarobkowania ja sama osobiście składam długopisy w domu i ma 1380 na reke a maszyny to ty chyba w telewizji na tv4 widziałeś....Mój chłopak pracował w DG powiem jedno... wypłaty do domu nigdy nie przyniósł! był taki naiwny...Ale tą firma sie niedługo ktoś zajmie juz ja sie postaram....i bedzie the End. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: barney Re: praca w data group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 13:38 mozesz podać jakieś namiary na te skladanie dlugopisów?? ile czasu dziennie poświęcasz na to? jestem poważnie zainteresowany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: praca w data group IP: *.as.kn.pl 23.08.08, 21:06 ta firma to jeden wielki syf i na tym określeniu poprzestane. robią wodę z mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vikidajło Re: praca w data group IP: *.chello.pl 26.08.08, 09:34 Pracowałem w datagroup przez ponad rok...nabawiłem się nerwicy !!!! Warunki są takie... w teorii robią ci wode z mózgu , obiecują 5 tysięcy...a w praktyce dostajesz niespełna tysiąc!. Praca w datagroup to praca dla ludzi którzy mają dużo kasy(nie potrzebują zarabiać)..mają żelazne nerwy . Tak serio to lepiej Andrzeju to wyjdziesz na zbiorach złomu z ulicy ...niż na pracy w tej firmie lol Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: *megi* Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 16:02 Odradzam wszystkim jak najdalej od tej firmy...!! Ta firma nie powinna istniec! Przestrzegam papa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: muminka Re: praca w data group IP: *.chello.pl 05.10.08, 10:12 Witam,pracowałam tam prawie 3 m-ce szefowa nie dała mi możliwość dopracowania kilku dni do ich upływu,tym sposobem urywają ludziom 200zł za tzw.koszty szkolenia,które polegają na tym,ze sam bierzesz ulotki i się z nich uczysz,nie przedłużenie mi umowy uzasadniła,tym,ze się nie staram,jakoś przez prawie 3 m-ce nie usłyszałam z jej ust krytyki,a tu raptem się nie staram,na dodatek wykorzystano mnie przez ostatni okres pracy do podpisywania umów,tzn.jeżdżenia po ludziach,użerania się z nimi,wydawania kasy na dojazdy,po czym okazało się,ze podpisane przeze mnie umowy miały się stać po moim odejściu jej własnością!Po zwolnieniu zaległe pieniądze mam zobaczyć podobno za 3 miesiące!To jakaś paranoja!To tak jakbym ich już nigdy nie miała zobaczyć!A co do wypłat,to nigdy się nie dowiecie za co dostajecie kase!Szefem firmy jest starszy,gruby,nadziany gość,który ma swoich pracowników głęboko w poważaniu.Żałuję,ze straciłam całe wakacje na tyranie w tej firmie,ile nerwów i stresu mnie tam spotkało,nie da się opisać.Pracując tam jesteś odpowiedzialny totalnie za wszystko,nawet za to co nie należy do Twoich obowiązków,np. zawiezienie szefowej do sklepu po papier toaletowy,w tej firmie brakuje wszystkiego.Odradzam wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosciu Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 12:58 Pracowałem w tej firmie kilka miesiecy i jezeli ktos chce do niej przyjsc do pracy to nie pozostaje nic innego jak tylko odradzic. Zarobkow ktore sa obiecywane na rozmowie nie da sie osiagnac,byl okres kiedy np ludzie dostawali 50% prowizji pozniej 30% a pozniej bylo ,,niby " wyrownanie ale nikt nie wiedzial co i za co.Pracuje sie na koszyki ktore to sa nieraz zmieniane co miesiac. Handlowcow wogole sie tam nie szanuje, na kazde zastrzezenie handlowca kierownictwo znajdzie 100 wymowek albo zrzuci wine na tp. Kiedy trzeba cos wyjasnic prezes(od jego oceny sie powstrzymam bo ktos juz jej udzielil kilka postow wczesniej) zapada sie pod ziemie. Do tego trzeba jeszcze uzerac sie z koordynatoramiz tp-sy a ci generalnie tez maja swoich podopiecznych wiadomo gdzie. Po odejsciu do dzis kazdego ranka ciesze sie ze juz tam nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michael Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 21:43 Witam co tu duzo pisac... Pracowałem w tej firmie troche czasu Szkoda tylko czasu obiecuja niewiadomo jakie wynagrodzenie a w realicach 900 zl do tego wydawaj na dojazdy na rozwozenie umów..itd itp...Cała ta firma to jedna wielka pajęczyna która próbuje sie rozrastac poprzez pracowników czyli pH lecz jej sie nie udaje gdyz to oszusci i kłamcy! zmiana pracowników jest na tle dziennym..rotacja jakich mało cała sieć Tesko w Polsce ma mniejszą O szefostwie o KBH nic nie powiem bo to jedna wielka szajka brak na ich określenie!!! Odradzam te opinie nie są wyssane z palca zastanówcie sie dobrze..hej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: praca w data group IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 15:36 Również niestety miałem przyjemność tam pracować, i nie mam dobrych wspomnień, oszukują ludzi na wypłacie. Zawsze za coś musieli odciągnąć i z 2000 zł robiło sie 900 zl:/ Ciągle jakieś kontrole, zebrania, testy-nie do wytrzymania. Odradzam szczerze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: humanistka Re: praca w data group IP: *.gprs.plus.pl 23.10.08, 20:56 Hej. Pracowałam w Data Group i prawdę powiedziawszy gorszego rozgardiaszu nie widziałam nawet na "śmietniku". Początek zapowaidał sie całkiem sympatycznie. Wiadomo, każdy z nas przechodził przez to samo. Szkolenie, które wyglądało jak mówienie wierszyka w przedszkolu z nauczycielką po zaledwie skończonej pedagogice i to dwuletniej: ulotka w rękę a za to skasowane 200 zł z wypłaty przy ewentualnym odejściu przed upływem 3 miesięcy pracy w tej wyimaginowanej firmie. Łatwo zamydlić ludziom oczy. Praca wydawałoby sie całkiem przyjemna: słuchawka w rękę a potem ewentualnie przejażdżka do klienta. Nie wygląda to jednak tak pięknie. Wszelkie obelgi i pretensje zbierasz na własny kark. Najzabawniejsza była jednak niekompetencja szefowej, która nie zapewniała minimum bhp - papier toaletowy raz w miesiącu a potem turystycznie jak masz potrzebę. Nie wytrzymałam 3 miesięcy i mój facet również. Nasze wypłaty wynosiły 370 zł. Łaskawie wypłacono mi prowizję, ale mój chłopak czaka nadal.Pozdrawiam i szczerze odradzam przychylając sie to treści wyrażonych o Caritasie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracowity Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 14:28 Wy jestescie wszyscy pojeba ni jak wam sie robic nie chce to nie zarabiacie ja pracuje juz ponad 3 lata i ponizej 2000 mialem moze 3 razy czyli srednio raz na rok przez jakies systemy kazdy przychodzi do pracy i mowi ze jest kreatywny a potem sie okazuje ze trzeba wam wszystkim podac pod nos albo za was zrobic jak sie nie chce robic to do łopaty za 10 na godzine i rowy kopac nieroby i nieuki jestescie matoły pisac nawet nie umiecie a co dopiero byc pracowitynm przedstawicielem handlowym miłego narzekania NIEROBY Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 17:00 popieram "pracowitego". Jak czytam te wypowiedzi to pękam ze śmiechu. Pracuje ponad rok czasu. Faktycznie pierwsze dwa miesiące były ciężkie ale potem, kurcze przecież to super robota człowiek się nie narobi a naprawdę zarobi. No chyba,że zamiast pracować siedzi na pudelku albo naszej klasie. Sam nieraz w ciągu jednego dnia zrobiłem tyle, że następny robiłem sobie wolny. Powiem tak: w życiu nie chciałbym pracować gdzie indziej. A wy możecie robić co chcecie. Jak ktoś przestraszy się waszego narzekania to faktycznie nie nadaje się do tej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czesiek Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 22:40 a co wy tak długo chlopaki siedzicie w tej firmie jako handlowcy?nie dali wam awansu,chociaz na KPOS-ów skoro jestescie takimi super pracowniakami czy to moze pan prezes sie wypisuje tutaj?a moze do CSA was nie chca chlopaki? hę? chyba ze wasze ambicie siegaja tak nisko(chociaz nie wiem czy zeby osiagnac poziom bruku musza gdziekolwiek siegac:D ze jest to dla was jedyna praca jaka dostaliscie:P a w czasach jak sytemy nie dzialaly to tez wam sie tak dobrze pracowalo? jak dostawaliscie 50% prowizji i rozne wyrownania to tez tacy radzi byliscie?:D nie osmieszajcie sie lepiej:P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czesiek Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 22:45 a i jeszcze do pracowitego bo dopiero dojrzalem: jak jestes takim pracowitym przedstawicielem handlowym i zdjalbys rozowe okulary z dopiskiem Data Group i spojrzal na warunki na rynku to moze bys dostrzegl ze mowienie iż jako ,,pracowity przedstawiciel handlowy" nie schodzisz ponizej 2tys jest żalosne i lepiej sie nie osmieszaj i nie wystawiaj na drwiny gdyz przedstawiciele handlowi w normalnych firmach raczej martwia sie czy dostana 5 czy 6 tys zlotych albo lepiej niż myslec o 2tys:P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 14:25 no to pracuj sobie w takich firmach co tyle płacą. dla mnie to nieudacznik jesteś i w życiu nie zarobisz więcej nie 2tys. Zalić każdy się potrafi.Smieszny gościu z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czesiek Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 14:53 co do chamstwa to wcale sie nie dziwie temu biednem panu- tez bylem nerwowy gdy tam pracowalem(ale fakt faktem prymitywizm mi sie nie zdarzal).co do zarabkow to kiepski bolek z ciebie skoro tylko 2tys wyciagasz bo miale miesiace duzo dorodniejsze, co nie zmienia faktu ze w zyciu nie widziale wiekszego burdelu niz w tej smiesznej firemce i traktowania pracownikow jak smieci.co zas do pracy w takich firmach to spytaj sie kolegow chociazby z synergisa albo cursora ile zarabiaja:)natamist chcialem cie pozdrowic i zyczyc ci powodzenia na dalszej drodze zycia:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oliwka Re: praca w data group IP: *.kalisz.mm.pl 26.10.08, 08:27 A ja nie narzekam. Nie jest tu ani lepiej ani gorzej niż gdzie indziej. zarabiam nieżle ale i dużo pracuje.Wam też radze Do roboty się wziąć bo inni też was wyrzucą.papa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: micho Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 11:50 przygladajac sie dyskusji zauwazylem ze wiekszosc osob z tutaj wypowiadajacych sie odeszla ze swojej woli a nie z woli firemki,a wszyscy obroncy jakos nie potrafia odpowiedz na argumenty przeciwnikow tylko pisza nieroby i pracujcie bo was zwolnią.troche fanatyczne i zarazem bardzo zalosne sa takie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomasz Re: praca w data group IP: *.centertel.pl 25.10.08, 12:40 Może pracujesz ponad 3 lata i zarabiasz te 2000 zł, ale hama zrobili z Ciebie niezłego... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 27.10.08, 23:25 Kol. Tomek ma racje!! Firma Data Group to najwieksza sciema wszechczasow!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 27.10.08, 23:29 Pozdrowienia dla Ciebie Tomku!! Razem bylismy na zenujacej rekrutacji! To byla farsa!! Pamietasz jak wyszlismy z tej rekrutacji i czulismy niesmak do tego goscia!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wikidajło Re: praca w data group IP: *.chello.pl 28.10.08, 00:48 Ubawiłem sie po pachy...czytając "w życiu nie chciałbym pracować gdzie indziej"..nie będe z tobą polemizował...bo jaki pracodawca powie że w jego firmie kiepsko sie pracuje :-).A obiektywnie opowiem wam moja historie w tej firmie : Pracowałem już w kilku firmach o podobnej branży(czyli przedstawiciel handlowy)..najmilej wspominam prace w "żywcu" sam.służbowy,tel komórkowy i godziwą postawe +spoko prowizje...najgorzej wspominam prace w datagroup..hmm może dlatego że jedyne narzędzie pracy to telefon stacjonarny...to mnie nie zraziło..pełen optymizmu zaczołem wgryzać sie w temat..i powiem wam że był taki miesiąc (bodajże styczeń) że wyciągnołem 3700 brutto(czy to dużo? )..na ręke jakieś 2.8 tysia..(mój rekord w tej firmie)..jak zrobiłem bilans to mi wyszło że koło 700 zetka poszło w paliwo na dojazdy do klienta..czyli koło 2 tysiące byłem do przodu...ale żone to ja w niedziele na śniadaniu widywałem !!!! :)....a potem sie zaczeło..jakieś popierd... koszyki...regulaminy ..i wygimisie...i od marca do maja (zakończyłem prace z końcem maja) to więcej niż 1200 na ręke nie wyciągnołem..ci co pracowali lub pracują to wiedzą co sie działo w tych miesiącach (jeden wielki bałagan)...przez ponad rok w naszym oddziale przewineło sie wieleeee osób...zamawiali dużo usług...dostawali mało kasy ..na pytanie o co chodzi ...nasza pani kordynator odpowiadała "jak sie coś nie podoba to dowidzenia"..i taka osoba odchodziła... Reasumując czy w tej firmie można zarobić? ..odpowiedz sobie kolego,koleżanko sama ..co sprzedajesz?dla kogo?jakie masz narzędzia do pracy?i jak jesteś rozliczana?...i odpowiesz sobie sama...albo przyjdz na 2 miesiące i przekonaj sie na własnej skórze...tylko uważaj.. byś nie popadł/dła w długi... LOL P.S panie i panowie "KBH" zainspirowani przez waszych przełożonych nie wypisujcie tu skrajnie wypaczonych pozytywów..wy macie swoje 5 minut na rekrutacjach!!!!!!!!!!!! Pozdro cała Łódz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 01:38 Pamiętam żenada, chciałem nadmienić że nikt mnie z tej firmy nie zwolnił sam się wyniosłem i się ciesze. znalazłem sobie normalna prace!!! z zadowalającymi zarobkami, gdzie szefostwo cię szanuje biuro jest porządnie wyposażone a nie jak w DG, wypłata jest terminowo na koncie i mam pakiet socjalny, nie nabijam kieszeni chamskiemu prezesowi z pod Łodzi:P Pozdrawiam i jeszcze raz odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oliwka Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 14:48 Problem takiego forum polega na tym, że można pisać co się chce i oczerniać kogo się chce. Mnie tu jest dobrze ale jest sporo osób, które nie nadają się do tej pracy a swoje niepowodzenie przeżucają na innych. Życzę im jak najlepiej, ale obrzucanie kogoś błotem bo komuś się nie udało no no trzeba mieć tupet. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JOHN Re: praca w data group IP: *.mobile.playmobile.pl 12.11.08, 16:30 koleżanko ja w tej firmie przeżyłem swoje i zobaczysz, że za niedługi czas dołączysz do wypowiedzi swoich kolegów koleżanek, skoro znosisz tzw. złote jaja dla firmy to ok. zobaczysz, co się stanie jak przestaniesz... Jeśli twierdzisz, że jesteś bardzo dobra w sprzedaży to zapewniam Cię, że w innej firmie za ten sam wkład w pracę zarobisz krocie więcej... życzę powodzenia i obyś się nie rozczarowała jak i większość osób, które tam pracowały, bądź ostatkami sił pracują... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pracowita Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 11:10 Zgodze się zdecydowanie z przedmówcą. najprościej jest zarzekać, nie widzieć problemu po swojej stonie tylko po stronie firmy.Osoby które to piszą są najzwyklejszymi nierobami. Pieprzone nieroby. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzybiarz Re: praca w data group IP: 195.114.160.* 29.10.08, 18:17 wspolczuje osoba ktore pracuja jeszcze w tej firmie bo widze ze sa niesamowicie zdenerowowani ze ktos odszedl i na wolnosci wiedzie mu sie lepiej niz w tej firmie.powiedz mi pracowita:czy nie wstyd ci obrazac ludzi ktorych nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JOHN Re: praca w data group IP: *.mobile.playmobile.pl 12.11.08, 17:01 Pracowity ta wypowiedź to chyba samego szefa co z jednego pracownika ma 2tyś... tylko szefa M. bolą takie wypowiedzi jakie są na tym Forum, a przecież to prawda co piszą. Jeżeli jeszcze się nie przekonałeś to wszystko przed Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oliwka Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 17:28 Hmm.. może jestem głupia ale mnie tu naprawdę dobrze i atmosfera super a zarabiam dobrze więcej niż moi starzy.Kurcze przecież nie wyciągne nigdzie pow. 3tys bez doświadczenia. A tu tyle na ogół mam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LENiuch Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 21:58 Czytajac wypowiedzi co poniektórych a szczególnie tych "Pracowitych" stwierdzic moge tylko jedno ludzie chyba nikt was nie kocha! "Pracowita, Pracowity" nie wiem jak juz jestescie uwikłani w ta cała firemke ale prosiłbym nie wypisujcie takich Farmazonów!! Na waszym miejscu to bym wogóle nie spał o 01.10 w nocy dymajcie D2D do klientów ile tam jest pieniędzy i napewno ktos bedzie w domu:) Pracowałem w tej firmie troche czasu przestrzegam wszystkich ta firma nie ma pozytywnych aspektów ZERO szkoda tylko czasu...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klara Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 18:24 Zgodze sie z wypowiedziami osób które krytykuja tą firme ta Firma nie powinna istnieć!!!! znam jej cel działania rekrutacja jest nieml codziennie jak w Biedronce...tyle że w Biedronce moja znajoma ma chociaż 1800zł pewnego zarobku a w cyrku pod nazwą "DG" nic nie dostaniesz chyba że tylko dołoży sie od siebie z własnego portwela...na dojazdy do klientów!! wiec wypisywane pozytywy nie maja wcale odzwierciedlenia!!Panowie, Panie KBH nie poniżajcie sie... Pozdro Opole Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pogromca Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 11:34 Ja powiem tak, zarabiam jakieś 5tys netto, robotę mam lajtową i bezstresową i do tego nienormowany czas pracy.Jedyne czego tu wymagają to odrobina zaangazowania i chociaż minimalny poziom inteligencji. Ja pracuję 3 lata i sam przyprowadziłem kilku znajomych.Widziałem sporo postaw ludzkich i jednostki zarabiające 2 razy więcej niż ja i takich którzy rzeczywiście brali po 300zł. Wszystko zależy od umiejętności, potencjału własnego, kreatywności i zaangażowania człowieka, i to właśnie od tego zależy czy i ile zarobisz. Śmieszą mnie wasze komentarze. Ludzie! Jak ktoś nie wie nawet kto jest właścicielem firmy!Zacznijcie od siebie i tam poszukajcie najpierw winy, ile sami jesteście warci dla potencjalnego pracodawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maro Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 22:45 ,,zarabiam 5tys netto(..)a znam osoby ktore zarabiaja 2raz wiecej niz ja" buhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhaaaaaaaa aaaaaaaaaa dawno sie tak nie usmialem buhahahahahahaha poprawiles mi stary humor:D:D:D:D:D:D:D a kto jest prezesem mysle ze kazdy zna ta prosta i smieszna persone:P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: off-1 Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 16:41 gowno prawda.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ChuckNorris Re: praca w data group IP: *.chello.pl 31.10.08, 01:13 Powiem tak : Pracowity,Tom i Pogromca to jedna i ta sama osoba która pisze na polecenie pana Prezesa.. To Fakt !! "zarabiam 5 tys netto a znam takich co zarabiają 2 razy tyle"..człowieku przestań pisać takie głupoty!!!!!!!!!!!!!! Każdy Przedstawiciel handlowy w firmach pośrednich (partnerskich dla TPsa)..marzy by trafić do CSA, czyli w miare normalnej pracy jako PH bezpośrednio w TPsa.normalnej bo tam przynajmniej dostanie jakies ok. 2-2.5 tysiące na ręke za przepracowany miesiąc...oraz troszke szacunku , czego brakuje w firmach pośrednich a najlepszym przykładem jest DG!!! Pracowałem w DG , mam koleżanke która "jeszcze" pracuje i poznałem kilka osób z konkurencyjnych firm pośrednich pozyskujących klientów dla TPsa!!! Każdy mówi to samo, żeby zarobić 2 tysiące w tych firmach to sie trzeba napieprzyć po szyje!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 31.10.08, 15:12 sranie na bani!! DG to skrot....dostaniesz gowno!!!Tak wiec ci co to sa zachwyceni praca w tej smiesznej firemce niech pomysla tymi swoimi ptasimi mozdzkami!! Idalej robia te zwariowane koszyczki, ale czy nalapia do nich odpowiednia ilosc grzybkow???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k i Re: praca w data group IP: *.wroclaw.mm.pl 25.06.09, 12:58 chcesz pracować w CSA? sam dam ci wizytówkę z numerem z dziewięćdziesięcioprocentową szansą na przyjęcie ;). co do tych 5 tys. to jestem w stanie w to uwierzyć. zgadzam się co do tego, że do tej pracy potrzebne są predyspozycje, ale nie koniecznie inteligencja ;), bo znam ludzi którzy żenują otoczenie swoimi przemyśleniami a zarabiają dość pokaźnie. ludzie zamiast pisać farmazony na tym forum to poszukajcie se pracy bo coś się pewnie dla was znajdzie ;]. zawsze jest konkurencja:D, tam jest lepiej... a jak macie wątpliwości co do kwestii prawnej to możecie postąpić na kilka przewidzianych prawem sposobów. jedno jest pewne na tym forum niczego nie załatwicie i ono niczego nie zmieni oprócz tego że poznacie ludzi tak samo wielce skrzywdzonych jak wy opuszczonych i pogrążonych w bezdennej rozpaczy(buhahahaha). ...ja pie... jaki patos:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sajgon Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 21:29 czytajac ta dyskusje pofatygowałem się na strone rzeczonej firemki i chciałem swoją opinie o niej porownac do tego co pisza na swojej stronie internetowej (wszystkich zainteresowanych zachecam do lektury naprawde niezla zabawa:D a wiec zaczynajac: ,,Jesteśmy specjalistami w outsourcingu sił sprzedaży." - to napewno bo zeby przekonac kogos do pracy w tej smiesznej firmie zachecic trzeba nie lada zdolności i talentu co najmniej braci Grimm.Dalej ,,Nasi pracownicy to ludzie ambitni, kreatywni nie bojący się podejmować nowych wyzwań w swoim życiu." - tutaj tez bym sie zgodzil bo wiekszoc ludzi to ludzie ambitni i kreatywani ktorzy szybko widzac co ich czeka uciekaja stamtad;) a jak zostana to rzeczywiscie musza nie bac sie nowych wyzwan np.jak tu przezyc miesiac za 800PLN ale nawet bym doradzil panu m. zmiane tego wyrazenia(i tu prsoba do pogromcy,toma,jerrego koziolka,matołka itp. zeby swojemu darczyncy mocodawcy moze szepneli słówko bo ja mam taka propozycje np. ,,to ludzie niesamowici,pracuja za marne grosze a i tak sie staraja!";)Kolejne zdanie(to jest niezle, Monty Phyton i Beny Hill nic lepszego by nie wymyslili): ,,Wielopoziomowa struktura awansu w naszej firmie daje naprawdę duże możliwości rozwoju. Przedstawiciel Handlowy, Certyfikowany Przedstawiciel Handlowy TP S.A., Trener to najważniejsza kadra z pierwszej linii frontu." Pierwsza linia forntu jaka jest kazdy wie: mięso armatnie: Przedstawiciel zarabia tyle co Certyfikowany a Trener 5% wiecej tylko biedak nie może dziwnym trafem pracowac kiedy szkoli innych pracownikow. ,,Posiadamy również wykwalifikowaną kadrę managersko-szkoleniową czyli Koordynatora (szef biura-oddziału), Kierownika Projektu (odpowiedzialny za dany region) oraz Dyrektora Sprzedaży." Ten punkt i ta kadre pomine milczeniem, bardzo bym prosil o podpowiedz na czym polega ich rola oprocz bycia rzecznikami prasowymi prezesa firmy, jezdzenia po biurach, przesiedzenia w nich kilku godzin i powrotu do domu.Bo ja innych funkcji przez swoj kilku miesieczny staz pracy nie zauwazylem. ,,Nasza Karda Zarządzająca sukcesywnie podnosi swoje kwalifikacje na cokwartalnych sesjach i warsztatach szkoleniowych, dla tego właśnie osoby pracujące z nami to najlepsi Handlowcy w Polsce." pomijaca juz fakt ze ,,dlatego" pisze sie łącznie, i cokwratalne sesje to troche rzadko jak na firme szkolącą taka dobra kadre, to nie ma końca moja radość z okreslenia ,,najlepsi handlowcy w Polsce" a wiec musza to być geniusze bo profesjonalnych szkolen handlowych nie pamietam. I konczące cały tekst o firmie zdanie:,, To z naszej firmy najczęściej są pozyskiwani pracownicy TP S.A. Sam pokieruj swoim, życiem i swoja karierą. Jeśli uważasz, że firma telekomunikacyjna to dobry kierunek kariery zadzwoń do najbliższego oddziału naszej firmy. " A podobno wiatr szumi ze TP SA nie chce ludzi z DG a nawet jezlei chce to DG ich nie chce puscic :D(sam bylem swiatkiem kilku takich sytuacji :P Co zas do ostatniego zdania to proponowałbym je tak:,,Sam pokieruj swoim, życiem i swoja karierą. Jeśli uważasz, że firma telekomunikacyjna to dobry kierunek nigdy w życiu nie idz do DG." Sam byłem glupi i naiwny ze dałem sie w to wkrecic i siedzialem tam 4 miesiace, naszczescie była to moja pierwsza praca wiec moge to ewentualnie zrzucic na bledy młodosci. Czekam jeszcze az posiedze troche czasu w obecnej firmie i bede mogl DG wymazac ze swojego CV bo jakos nie chce mi sie chwalic ze pracowalem w firmie zatrudniającej,,Najlepszych handlowców w Polsce".Powtarzam najlepszych!!!<lol> buhahaha;)dobrancoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: keyo Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 04.11.08, 22:17 Ludzie!!!! Jak mozecie to rwijcie z tej firmy!! Te tzw koszyki sa stworzone po to tylko abyscie odbierali tylko podstawe bo tych koszykow nigdy nie zrobicie a to co na gorke wam przyjdzie zrobic to niestety ale nie do waszej kieszonki trafi a do wlasciciela firmy!! TROSZKE POMYSLCIE WASZYMI MALPIMI MOZDZKAMI O CO W TYM CALYM UKLADZIE CHODZI!!PRACUJ PRACUJ A GARB SAM TOBIE WYROSNIE!! Na bezrobociu otrzymasz tyle samo co ta zasrana podstawa!! ZENADA!! Pozdrowienia dla PH z Konina!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Milli! Re: praca w data group IP: 194.242.39.* 05.11.08, 12:28 Witam, naczytałam się trochę tych waszych opinii na temat tej firmy, a to dlatego, że dostałam propozycję pracy od Data Group, ale nie ma stanowisku Przedstawiciela Handlowego, ale na stanowisku Administratora! Co na temat tego stanowiska możecie napisać? Warto jest próbować, Czy szukać dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lala Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 16:54 Nie rób tego MiLLi nie warto zostaniesz oszukana tak ja ci wszyscy którzy tu sie wypowiedzieli radziłabym ci szukac dalej a napewno znajdziesz cos normalnego ta Firma Jest warta równe 0..a ich obietnice na temat zarobków itd. to stek bzdur!!Ja swoje tam popracowałam z każdym dniem dziekuje Bogu że stamtąd odeszłam to koszmar takie firmy powinny nie istnieć i napewno tak i sie z ta firma stanie zobaczysz ja w ''Ekspresie Reporterów" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: warszawianka Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 06.11.08, 09:43 Popieram Lale i innych na forum!! Expres reporterow to malo....tam powinien wejsc do tej firmy ktos z policji pracy!! I to powienien zatrudnic sie jako handlowiec!! Pracowalam jakis okres w tej firmie w pewnym miescie P....zenujace doswiadczenie jak dla osoby ktora pierwszy raz w zyciu podjela prace!!Ludzie robia tam totalna scieme aby walnac podstawe przez 2-3 miesiace ,a potem uciekaja bo koszykow i tak sie nie da wyrobic!!Dziwie sie ze jeszcze nikt nie zapoczatkowal buntu mimo ze ta "wielka i prezna firma" ma tyle oddzialow w Polsce!! Czego wy sie ludzie boicie? Gdybyscie sie postawili jak jeden maz to.....spasowali by z tymi smiesznymi koszykami.Tak wiec handlowcy na barykady!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zbyszek Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 14:57 Witam wszystkich zakładam oczywiście, że każdy z Was był znaczącym elementem jeśli chodzi o prace w tej firmie, robiliście wszystko by zarobić tam pieniądze a to ci źli ludzie robili wszystko by było inaczej. Ja też pracowałem w firmie DG teraz już nie zmieniłem miejsce zamieszkania po ślubie i pieniądze jakie zarabiałem były satysfakcjonujące a luzu jaki miałem robiąc "swoje" w nowej robocie już nie zaznałem. Żadne z was lenie śmierdzące nawet nie ma świadomości, iż koszyki jakie trzeba tam realizować nie są wymysłem tej firmy a są wymogiem narzucanym przez TP. Proponuje wyjazd za granice i zbieranie psich odchodów, i jeszcze dobra rada jak już tam będziecie zawsze możecie sfotografować się na tle cudzego samochodu i wysłac kumplom z Polski jak to dobrze wam się powodzi jak potrafiliście pokierować swoją karierą acha i na koniec jak to dobrze, że już nie pracujecie w Data Group. To na tyle bando NIEUDACZNIKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klon Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 17:13 Jakie szczeście a moze nawet nieszczescie ze znalazłem tą stronke na temat tej firmy. Nieszczęscie dla tego iz zrobiłem to za póżno:( tez zostałem przez tą firme oszukany, ale na szczeście mam możliwość przestrzec wszystkich którzy mają sie z zamiarem pójscia tam do Pracy. Poczytałem wszystkie opinie są w 100% autentyczne oczywiscie oprocz tych z palca wzietych pozytywow gdyz Pozytywów nie ma w tej Szajce oszukujacej ludzi a co do wypowiedzi ostatniej mogę tylko stwierdzić ze" Posługa Pana Prezesa" zna sie tez na komputerze WOW! hehe proponowałbym abyscie weszli na strone 5-10-15 i tam popisali sobie bzdury a nie bronicie Bombarowanej fortecy o nazwie DG a i jeszcze jedno troche szacunku dla Ludzi Kłamstwo ma krótkie nogi!! Jeśli te opinie na tej stronie ustrzegły kogoś przed pójsciem do "DG" to znaczy ze warta była ona założenia. przestrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michu Re: praca w data group IP: 195.114.160.* 06.11.08, 17:35 zgadzam sie z poprzednikiem,co do slugusow pana prezesa to chcialem tylko dodac iz swoim stylem wypowiedzi ,,nieudaczniki,nieroby" itp. wpisuja sie w nurt zalosnego poziomu kultury szefostwa firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: londynczyk Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 06.11.08, 17:57 Jak dobrze poczytacie sobie te opinie to zwrocicie uwage ze pozytywow jest tam tyle co palcow u reki!! Jak myslicie kto nam zwymysla od nieudacznikow i kaze nam jechac za granice zbierac odpady?? No jak myslicie?? Wole z pewnoscia zbierac odpady i wiem ze nie bede oszukany na kasie!! Wole przebywac ze smieciami w Londynie niz byc handlowcem w DG!! a CI CO ZOSTALI NIECH NADAL LADUJA PREZESOWI ZLOTOWKI DO KIESZENI!! POWODZENIA!! PA W CZOLKO!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:59 Witam wszystkich poczytałem troche na temat tej firmy i nie czuje zaskoczenia każdy z nas tu piszących te opinie został ewidentnie oszukany powiedziałbym OBRABOWANY!!! Pracowałem w tej firmie 2 miesiące Koszmar, Hamstwo, Prostactwo wśród całego zarządu tej firemki ulepki a takze wśród podległych KBH...Kilka pozytywów na tym forum które w realiach sie nie sprawdzają są napisane chyba przez ludzi którzy w tej firmie dorabiali na boku u szefa pod biurkiem... Odradzam i przestrzegam wszystkich jeśli pracować to godnie, z szacunkiem ale napewno nie w DG- (Dla Głupich). pozdro Łodz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Czestochowa Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 16:22 czytamy wasze wypowiedzi co jakiś czas zaglądając na to forum i powiem szczerze że niektóre są przesadzone w obie strony. fakt bywa roznie ale bez przesady u nas są co prwda osoby narzekajace na wypłaty ale z reguły to świeżonki. mamy propozycje koze ktoś ma na tyle odwagi by podac gdzie i kiedy pracował może jest ktoś z częstochowy sprawdzimy bo wiemy kto się przewijał z kim mamy do czynienia i jakie bylo zaangazowanie. fakt czasami nie chce sie wstać do roboty ale nie jest aż tak źle robota jak każda inna i jeszcze jedno fakt koszyki sa do DUPY i powinni to zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prezes Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 18:13 widze ze prezesa ciekawosc zzera kto smie w sposob tak perfidny pisac zle o jego firemce a nuz moze ktos ma dostac jeszcze zalegle pieniadze to mu nie wyplacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obecny Re: praca w data group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 22:50 Szef to wieśniak, burak i prostak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kandydatka Re: praca w data group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 23:10 Byłam kiedyś na rozmowie w firmie w Częstochowie.Rozmawiałam z miłą panią która powiedziała mi że pierwsza wypłata będzie za dwa miesiące i coś mówiła o jakichś koszykach.A pracownicy na korytarzu kłócili o samochód.Nie podjęłam pracy zniechęciła mnie wypłata za dwa miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rzeszów Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 11:42 Przeczytałem wszystkie komentarze i tak jak kolega napisał wszystkie są przesadzone i pozytywne i negatywne pracuje w tej firmie i narzekam tak jak każdy na koszyki, bo musze je robić na to, że usługi nie realizują się na czas na to, że klienci narzekają tylko, że to wszystko nie jest zależne od DG tylko od TP i jeśli byście popracowali trochę to wiedzielibyście o tym a przy okazji, dlaczego obrażacie wszystkich z całej polski jak pracowaliście tylko w jednym oddziale. Jak czytałem to widziałem tylko negatywne komentarze z łodzi ja pracuje w oddziale w Rzeszowie i pracuje mi się dobrze nie Bendę pisał ile zarabiam, bo i tak nie będziecie mi wierzyć pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ortograf Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 12:54 "bendę pisał".... o matko hahahahahhhhhaaaaaaaa ... uffff... hahahhahaaaa... trzymajcie mnie ... hahahahaaaaa... umieram.... hahhahahahaaaaa.... poziom kierownika biura.... hahhahaaaaaa.... znikam, ale jeszcze "bendę" się śmiał ...hihiihiihiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kania Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 13:39 UHAHAHAHAHAHAaa:D Kierownicy biur czyli KBH nadają sie do programu "ZAŁOŚNI W TYM CO ROBIĄ":D Niedługo na antenie TVN:) A w rolach głównych dwie postacie z Lublina Pani Serek i z Warszawy pan Piejak oboje mają niepoukładanie w główkach to są idealni kandydaci!! Wypowiadaja sie na forum które nie jest wcale dla nich!! ale głód psychiczny,Rzadza, ich choroba, każe im wejść na tą strone i oszukując bronić imienia tej pseudo Firmy!! ale pomyślcie jakie uznanie od Szefa póżniej bedą mieć:) Oj podwyżki dla Takich Pracowników hehehehehe:D Bronią jego Królestwa:) w dodatku uważam że KBH powinni dostać OSCARA za role Pierwszoplanowe jak i również za role za które na tym forum sie potrzywaja zmieniajac tylko nick :) godne najlepszych aktorów hollywood haha. popieram wszystkich na nie i ostrzegam wszyskich którzy chcieliby pojść tam do Pracy. Pozdrawiam wszystkich których oszukano. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ANITA Re: praca w data group IP: *.ujscie.net 05.03.12, 19:40 Moje nieszczęście, że czytam to zbyt późno. To wszystko prawda z tym oszukiwaniem ludzi. Na początku rozmowy kwalifikacyjnej jest stawka godzinowa + prowizja. Po jakimś czasie już wiesz, że wchodzi w grę tylko stawka godzinowa. Po kolejnym przepracowanym czasie jest już tylko prowizja, która trąci o wolontariat. Jak widzę wszytko jest tak skonstruowane aby pracownik przepracował w firmie DATA GROUP co najwyżej kilka miesięcy. Albo go zwolnią albo sam się zwolni bo na 100% obiecanych zarobków nie będzie. Pozdrawiam kadrę kierowniczą, dobrze to wszytko zostało przez was rozegrane Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ona Re: praca w data group IP: *.pila.vectranet.pl 19.03.12, 18:32 Witam ,chciałam przestrzec przed pracą w tej firmie wszystkich mieszkanców Piły.Ta firma to jedno wielkie oszustwo,nie płacą ludziom wszystkich pieniedzy a o zapłacie za zrobioną umowe zapomnijcie,zawsze trafia do kieszeni Marty T menagera biura.Ludzie są traktowani jak niewolnicy najlepiej jak jesteś istotą niemyślącą tylko posłusznie wykonującą czarną robotę.Pani Menager przyjdzie pogłaszcze po główce zapyta co tam robaczku jak ci idzie bo już zaciera ręce że dostanie kase za twoje umowy .I nie waż się pytać gdzie kasa bo jutro cię już w tej firmie nie będzie.A jeśli już tam pracujesz to uwazaj co mówisz na sali bo za drzwiami bocznymi podsłuchuje zawsze Pani Menager i wie wszystko :(( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mietek cudak Re: praca w data group IP: *.wroclaw.mm.pl 25.06.09, 13:01 nie ośmieszaj się dziewczyno;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miki-kiki Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 12:36 dopóki jesteś "dojną krową" to utrzymasz się w tej firmie, ale jak zdarzy Ci się jakis kryzys, mniej pozyskanych zamówień, realizacja.. odpadasz z tej gry! najważniejsze jest żeby jak najwięcej wpadało do kieszeni pana prezesa! pozdro dla PH w koninie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ekonomista Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 27.11.08, 19:12 Szanowne Forum!!! Ja tez pracowalem w tym obozie pracy!! Zenada z tymi koszykami!! Ludzie wokol sie dziwia co jest grane w tej firmie ze popieprzasz po ludziach niby zarabiasz kase ....ale jej nie widzisz bo nie masz koszyka!! Cos tu jest chyba nie tak!! dostajesz podstawe 900zl i finito!! Zal mi nowych ludzi co to przyjda po raz pierwszy do pracy w swoim zyciu i beda mieli przy pierwszej wyplacie ....kosmos!!Aliczyc moi kochani potrafie oj potrafie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pogromca Re: Data Group To SYF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 20:22 Witam wszystkich a w szczególności tych którzy są po raz pierwszy na tym forum.Również pracowałem w tej zjebanej firmie i przestrzegam Przed pójściem do pracy do tej pseudo "FIRMY". PRZESTRZEGAM!! Chyba że praca za darmo wam odpowiada to idzcie i dorabiajcie Oszustów!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jurek Ogórek Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 00:02 Na rozmowi mi powiedzieli ze zarobie od min 1500zl do 4000zl a ile mialem pierwszej wyplaty? niecale 500zł niech sie walą na łeb, potem weszly koszyki i tzw podstawy, niewiem co bylo gorsze, prezes szkoda gadac , tylko węszy kase a sam takowej na utszymanie firmy i ludzi nie daje, pracuje sie na komputerach przedwojennych, pentium 133mhz gdzie przeglądarka internetowa muli jak niewiem. Kasy nie zarobisz, a tylko prezesowi kieszen wypchasz Pozdr oddział skierniewice Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 17:05 Ludzie wiejcie z tej firmy!!!! Szkoda czasu i nerwów pieniedzy tam nie zarobicie 800 miesiecznie...załosne pracowałem miesiąc...starczy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G Re: praca w data group IP: *.timplus.net 03.12.08, 23:12 Ludzie ,czytam wasze wypowiedzi i aż mnie poprostu skręca ,wypowiadają się osoby które przepracowały miesiąc w DG ,co wy tak naprawdę możecie wiedzieć o pieniądzach jakie można zarobić w tej Firmie .Uciekacie z podkulonymi ogonami BOICIE SIę "KOSZYKóW "Za duże wymagania???? No właśnie ta praca jest dla ambitnych i lubiących tą pracę jak również dla tych co chcą zarobić kasę !!!! Uwierzcie wiem coś na ten temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: awokado Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 04.12.08, 18:06 Gosciu G. Odpowiadam tobie na twoje dziwactwa ktore wypisujesz!! Po prostu maslisz prezesowi tej firmy i nie pierd.... wiecej takich glupot bo wejdz sobie i poczytaj po kolei co ludziska pisza!! Nie spotkalem sie dotad z firma ktora by miala tyle negatywow!! Opamietaj sie co ty piszesz!! Juz nic nie uratuje tej smiesznej firmy, handlowcy beda odchodzic wczesniej czy pozniej to logiczne!! KOSZYKI!! Szukanie idiotow!! Wnormalnej firmie przedstawiciel ma placone...podstawa+prowizja i o zadnych koszykach nie ma mowy!! Znajomi przedstawiciele sa w szoku jak im opowiadam co jest tutaj!! Nie wyrobisz to prowizje diabli wzieli (oczywiscie wyladowala ona w kieszeni prezesa)trzeba byc debilem aby tego nie pojac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G Re: praca w data group IP: *.timplus.net 04.12.08, 23:23 myśl co chcesz ,maślić nie muszę ,jak to nazwałeś !!! Mnie nie interesują opinie innych PH z INNYCH firm.Tylko zastanawiam się ,czemu jest tak wielu ludzi szukających pracy i to właśnie z tych cudownych Uczciwych FIRM ,gdzie jest tak świetnie ,nie no bułeczka z masełkiem ,czyli wielka podstawa +prowizja hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: X-man Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 10:46 Poczytałem troche te opinie i dziekuje wszystkim za to że piszą pozytywy i negatywy pracy w danych "firmach" od kogo mamy my Nowy Narybek na rynku wiedzieć czy warto czy nie warto. od razu widać ze ta firma to wielki przekręt, chamstwo i złodziejstwo, pare pozytywów które sa na tym forum nie są w stanie przekonać nikogo by poszedł do DG do pracy. Prawda jest taka że firma ta wyszukuje osoby które zaczynają swoją karierę zawodową-Najlepsi bo takich najlepiej omotać, 5000-7000zł WOW...a taki naiwniaczek myśli że złapał Boga za Nogi. Póżniej niestety Płacz i zgrzytanie zębów a zarobiona kaska do kieszeni Judasza wiadomo kogo.. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kiki-Miki Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 20:07 każdy dobrze wie ze konkurencja jest wielka i ma korzystniejszą ofertę od TP więc nie wmówisz mi strachu przed koszkami, bo one są po prostu nie do wyrobienia! mało kto bierze neostarde za tak dużą kase a tak powolną..pozdrawiam wsyzstkich którzy jeszcze liżą du** panu M. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nuno Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 15:05 > Ludzie ,czytam wasze wypowiedzi i aż mnie poprostu skręca ,wypowiadają się osob > y które przepracowały miesiąc w DG ,co wy tak naprawdę możecie wiedzieć o pieni > ądzach jakie można zarobić w tej Firmie .Uciekacie z podkulonymi ogonami BOICIE > SIę "KOSZYKóW "Za duże wymagania???? No właśnie ta praca jest dla ambitnych i > lubiących tą pracę jak również dla tych co chcą zarobić kasę !!!! Uwierzcie wie > m coś na ten temat :) no tak, kbh pruszków się udziela. faktycznie, tyyyyyle kasy można zarobić....;/ ile by się nie pracowało to i tak ma się z tego gó.... a poza tym szacunek do pracowników. w ogóle dg zna takie pojęcie??? hmm... chyba nie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: buehehe Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 19:58 popieram wszystkich co sa na 'nie', pracowalem dwa miesiace, jedna kase dostalem, za jeden miech, a za drugie jakos nie, na mejle i telefony nie odpowiadaja, uczciwosc jakich malo, koszyki stworzone niby po to zeby motywowac i miec cel jako PHPH, a w rzeczywistosci zeby wspomoc finansowo pana prezesa, warunki pomieszczen prosza sie same o remont, komputery nowiusienkie, systemy oczywiscie na wszystkich stanowiskach legalne, jak pojdziesz do pracy to Ci prawdy nie powiedza, chyba ze od pracownikow sie dowiesz, jezeli po cos tam warto wogole pojsc to po to, zeby sie przekonac ze takie patologie naprawde istnieja i na przyszlosc ich unikac, pozdrawiam wszystkich PHPH :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malutka Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 06.12.08, 23:20 Pracuję w tej firmie juz jakis czas, zarobki miała różne. Ale wiem jedno, jak sie pracuje (a nie opie... sie i nie siedz na naszej klasie i pudelku) to sie zarobi i to całkiem fajne pieniadze, nie jest to sama podstawa jak inni piszą. Szefowa mam fajna z którą mozna się dogadać, a prezez tej firmy tez jest niczego sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bingo Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 23:35 ,,Malutka napsiala: a prezes firmy jest niczego sobie",powiedzialbym wiecej prezes tej firmy jest niesamowity.... prostak jakich malo. i zycze Ci pospiewac lubu dubu lubu dubu i poprosic zeby postawili Ci w gablocie magnetofon.:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prezes(nie DG) Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 09:39 Chyba mp3 jełopie ponieważ magnetofony sa juz tylko w muzeum techniki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marian Re: praca w data group IP: *.chello.pl 09.12.08, 20:42 koordynator w Opolu to Michał S.(na forum: pogromca, tom, pracowity), nad nim siedzi Paweł W. z Częstochowy, a "Prezesem" jest Mirosław W. spod Łodzi, Trójca Buraków próbujących robić ludziom wodę z mózgu. Lepiej są chyba traktowani pracownicy w Korei Północnej niż w Data Group. Za tą firmę powinna się wziąć Państwowa Inspekcja Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bingo Re: praca w data group IP: 195.114.160.* 10.12.08, 14:23 chyba niezroumiales ironii jelopie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bingo Re: praca w data group IP: 195.114.160.* 10.12.08, 14:25 * nie zrozumiales Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maciek Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 13:58 witam byłem na rozmowie kurde uśmiałem sie po pachy co za oszuści, kretacze, manipulatorzy zarobki z kosmosu jak można zarabiać 5000zł jak wyposażenie biura(komputery przedwojenne, 2 telefony itd.) warte są maxymalnie 2000zł. Odradzam Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obecny pracownik Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 10:43 Moi Drodzy ja nie odradzam pracy dla DG wręcz przeciwnie, ale nie Bendę nikogo przekonywał no, bo i po co jeśli się komuś nie chce pracować to niech nie pracuje a że przy okazji chce na kogoś napluć, bo ma taką ochotę to już jego sprawa żyjemy w wolnym kraju i na dodatek demokratycznym. Tak na marginesie to bardzo się dziwie, że nawet nie raczycie napisać, z jakiego jesteście miasta, bo firma DG ma swoje oddziały w 16 lokalizacjach i jak znam życie w każdej firmie bywa tak ze jakiś oddział nie jest dobry, ale dlaczego szufladkujecie wszystkich, dlaczego mierzycie wszystkich jedna miara macie jakieś uwagi, co do jakiegoś oddziału to napiszcie przynajmniej miasto, z jakiego piszecie by było wiadomo gdzie i co trzeba tępić. PS: Pozdrawiam wszystkich tu piszących, bo właśnie dzięki Wam stajemy się lepsi i eliminujemy błędne praktyki i życzę wszystkiego najlepszego w nowym 2009 roku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kiki-Miki Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 20:14 Prezes jak i koordynatorzy od siedmiu boleści to tylko na młode du** lecą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: buehehe Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 10:29 pisalem tu wczesniej ze za jeden miesiac dostalem kase za drugi nie, musze sprostowac ze po mejlowej interwencji u KBH po 4 miechach od rozwiazania umowy dostalem zalegla kase, takze zeby nie bylo ze cos, nie mniej jednak pozostale rzeczy ktore tu pisalem o firmie jak najbardziej podtrzymuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Buakav Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 12:20 Odradzam wszystkim byłem na rozmowie same bzdury...... a progi premiowe do dupy i nie do zrealizowania. pOzdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hahaha Re: praca w data group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 15:07 Przyjechał do nas gruby "dyrektor" i zamiast złożyć życzenie noworoczne To czepiał się nas że za mało pracujemy.Ale czego można się spodziewać po prostaku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Prawda-Opole Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 21:36 Te negatywy maja potwierdzenie nie sa wyssane z Palca!!! a ci którzy wypisuja te pozytywy to chyba wszyscy KBH bez ambicji uczepili sie tej pracy dostali z 2000zł podstawy by manipulowac i werbowac nowych naiwniaków pozgłaszaja na siebie usług zrealizuja plan biura procent dostana i kur... zadowoleni na własnej działalności gospodarczej!!! Chamstwo w tej firmie jest tak sie składa że pracowałem w niej bardzo długo gorszego pieprznika nie ma nigdzie!! Wiec KBH, Posłancy Prezesa, Prezes nie wypisujcie bzdur bo kto jest normalny, ambitny i inteligenty ucieka z tej firemki!! A skoro tak sie dobrze wszystkim pracuje to po co te rekrutacje sa ciągle NON STOP Niech wam języki uschna może los sie odwróci i takim jak wy sie noga kiedyś podwinie wtedy pogadamy. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pppppppppp Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 15:31 wszystko co mowia i proponuja to bzdury, a przynajmniej tak twierdza pracownicy!3000 tys zl, tyle proponuja na rozmowie skoro tak dlaczego nikt nie chce tam pracowac(ciagle widze nowe ogloszenia)?? Widzialem tam 2 stare komputery i kilka telefonow w jakims prl- owskim biurze.Nikt na szczescie nikogo do niczego nie zmusza, wiec DZIEKI!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 12:19 po 1 miej odwage napisać z jakiego miasta piszesz po 2 nie wszystkie biura DG są żle zarządzane i wygladaja jak pozostalośc po PRL hehe po 3 znam handlowców zarabiajacych tu więcej niż te opisane 3000 zl to kwestia zaangażowania i tego co się chce osiągac na te 3000 a nawet i wiecej nawet nie trzeba jakoś bardzo sie wysilac pozdrawiam wszystkich niedowiarkow udanego nowego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Prawda Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 14:16 Po 1wsze to ty cwaniaczku napisz jak sie nazywasz skoro takie kokosy zarabiasz hehe puknij sie w głowe a twój zarobek 3000zł mówisz chyba jak weżmiesz koszyk i na grzyby pójdziesz moze i jest to realne ale raz w roku..a reszta 800zł na reke, umowa zlecenie oby jak najmniejszym kosztem...a PRL to ja widziałem w 8 Placówkach tej firemki wiec może jesteś z innego miasta hehe może dołożyłeś do komputerów itd.. nie wciskaj kitów kto jest ogarniety od razu bedzie wiedział po co ta firma istnieje...BY OSZUKIWAC PRACOWNIKÓW!! Gnij w niej ja mam teraz robote za 4300 Brutto co miesiac POWTORZE CO... MIESIAC>>!!!a nie 800zł heh nara Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 14:36 przykro mi że tacy jak Ty są i nie potrafia prowadzić dyskusji z argumentami tylko muszą posuwać się do obrazy innych ale coż tacy jak Ty tez muszą być dla kontrastu hehe a skoro bywaleś w 8 oddzialach tej firmy to musialeś być szychą tylko dziwne że juz nie pracujesz i jeszcze pewnie sam odszedleś to bardzo ciekawe co napisales ;) a odnośnie zarobków to nie napisałem ze zarabiam 3000 zł bo ja nie mam zamiaru sie przechwalać tak jak Ty. zresztą na nic te dysputy z Toba powodzenia w nowej pracy obys zarabial jak najwięcej i nie musiał sie martwić firmą DG która to pewnie i bez Ciebie jakoś sobie poradzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kerad Re: praca w data group IP: 94.254.135.* 01.01.09, 23:26 Po pierwsze, firma DG ma swoje biura w budynkach TP (przeważnie są to centrale telefoniczne gdzie nikt nie miał miejsca wcześniej wejścia, a zmieniło to się po upadku PRL...). Plusem tego są telefony, gdzie każdy pracownik może korzystać tak prawdę powiedziawszy do woli. Sprawa biura - nie musi być kryształowych okien i luster wraz kompami-laptopami by mieć dostęp do stron www. Koszyk, to wymysł TP a nie DG. Albo ktoś tego nie rozumie albo pisze na forum bzdury do potęgi n! Zresztą, sprzedaż 1 produktu dzienie (minimializm przez minimalizm), to potrafi fajtułapa każda. Czy warto pracować? Jeżeli znasz swoją wartość, jesteś ambitny, polegasz na swoim KBH, to tak. Jak jesteś leniem, nie wierzysz w siebie, lepiej daj sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kerad Re: praca w data group IP: 94.254.135.* 02.01.09, 00:49 Własnie przeczytałem wszystkie opinie na forum i chciałbym odnieść się do niektórych zawartych tam stwierdzeń: I. Praca w sprzedaży. Kto pracował kiedyś to wie co to za praca i z czym się to je! 1) Praca w zespole ludzi, gdzie istotną sprawą jest... rywalizacja! Podniesienie jej jest przez... REKRUTACJE I TO PERMANENTNĄ! Jest taka niepisana zasada "ostatni gasi światło" 2)Praca na "obcych systemach" gdzie firma Partnerska nie ma nic do powiedzenia - patrz wyłączenie systemów w kwiecień-czerwiec. Każdy stracił ale co miało wspólnego z tym DG???? II. Biura Handlowe. Jest ich 16-ście (jak przychodziłem dwa lata temu do pracy było 8). To już samo mówi za rozwój tej firmy. Dla kogoś może Pryncypał był i zły ale z drugiej strony, kogo wspominamy ze szkoły po latach w miłych i ciepłych barwach? Tych nauczycieli którzy za nic dawali 5 czy tych wymagających??? Biura (te moje jest z PRL-u) są tylko miejscem wykonywania obowiązków codziennego stawiania sie do pracy a nie wchodzenia na grono czy nasza-klasa. III. Koordynatorzy. Są dobrzy, średni i źli. Ci którzy są wymieniani tutaj są najlepsi w DG!!! Dlaczego? Może są wymagający i wywalają nieudaczników którzy później swoje krokodyle łzy wylewają na forum??? IV. Telekomunikacja Polska. Zawsze można na nią jechać. Zawsze. To ona dyktuje warunki i czy komuś się podpba czy nie.... niech sam sobie dokończy V. PHPH Ktoś powiedział tak: "świat to cyrk, ludzie to artyści". W moim BH mógłbym wymienić ludzi którzy zarabali po 5000zł by później wieszać psy. Dlaczego? Bo im sie nie powiodło( a raczej nie byli już głodni sukcesu - przyszli nowi i pokazali co potrafią).Pnownie kłania się rekrutacja!!! VI. Prawda. Prawda jest taka iż ta firma jest KAPITALISTYCZNA PO WSKROŚ!!! Tutaj liczy sie osoba przynosząca firmie zysk! Zysk poprzez wyrabianie 3-go koszyka! Osoba która zarobiła 600zł, to jest NIEPOROZUMIENIE! Nie dla kwoty jaką osiągnęła ale dla osoby. Bo przedłużenie umowy z Neo z ASP to ok. 100zł a dziennie można jedną na godz, by następnego dnia rozwieźć te umowy. I kto tu mówi o 800zł?? Prawda jest taka iż Przedstawiciel Handlowy firmy farmaceutycznej zarabia 20.000zł. To prawda. W DG takich zarobków nie ma bo to nie te progi i nie ma łapówek!!! VII. Czy warto pracować w sprzedaży? Warto, ale trzeba mieć po prostu jaja ze spirzu a nie wydmuszki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 15:28 kerad zgadzam sie z Toba ale jak bys sie przedstawil albo przynajmniej napisal z jakiego miasta jesteś to bylo by latwiej i wiarygodniej chyba ze wolisz się ukrywać bo nie masz tych jaj o ktorych wspominasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: korzeń Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 15:30 witam pierwszy raz jestem na tej stronce przeczytałem wszystkie opinie i z doświadczenia wiem ze prawde to ci powie tylko pracownik wiec wypisywanie pozytywów jest tu nie na miejscu jedno jest pewne Pozytywy To KBH, trenerzy, ITD.. napewno nie ma pozytywu od pracownika....Farmazony tak jak ten ostatni jak broni firemki z kosmosu DEBIL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kerad Re: praca w data group IP: 94.254.157.* 02.01.09, 17:47 korzeń: Słuchaj gość(choć ksywkę masz taką dołującą - korzeń) ale na sprzedaży d2d gościu nie masz pojącia. Nie wiesz co to jest sprzedaż do klienta indywidualnego i nie masz pojęcia jak powinno prowadzić firmę lub zespół sprzedażowy. Proponuje zajrzyj do netu i obejrzyj sobie: Glangary Glenn Roos. Gdy już obejrzysz sobie ten filmik, to sprawdz czy jesteś odpowiednią osobą by wchodzić na forum i wypowiadać się w taki czy inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Korzeń Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:15 Kerad: 100 lica 4 domy i ulica D2D to ty widziałeś hehe lataj dalej po domach traf na ogarnietego gościa to ci bużke zmasakruje jak mu zaczniesz farmazonić takich jak ty to pod cela w tyłek... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: korzeń Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:17 A co do Ksywek (Kerad) to chyba jakas nazwa z Bravo Girl żałosny jesteś lecz sie hehe i zarabiaj mamone...w Stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 21:09 No i teraz ladnie wychodzi po przypadku kerada ze pozytywy sa pisane przez koordyantorow, prosze jaka ladna wpadka.W wawie nigdy nie bylo takiego plodnego handlowca (jezlei chodzi o pieniadze) byl i jest za to koordynator ktory zamiast dawac grupie namiary pracuje tez dla siebie. Otoz drogi Panie koordynatorze z Wa-wy 100zl z ASP jest tylko za przedluzenie wiekszych predkosci i platne w 2 przypadkach: a) jezeli ktos zrobi 3 koszyk(takze musi robic kupe innych uslug anie tylko te przyjemne przedluzenia) b)jezeli ktos nie jest na umowie o prace tylko pracuje dorywczo w DG i nie obejmuja go ani koszyki ani placa za etat c)punkt ktory nas najbardziej interesuje: 100% stawki dostaja koordynatorzy jezeli zrobia jakas usluge. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 21:13 a i jeszcze do tych matołków ktorzy zrzucaja wine na TP, takie pytanie na inteligencje (wiem,byc moze trudne dla was): dlaczego jak zrobicie usluge poza waszym rejonem dostajecie tylko 30% prowizji? czy nadal myslicie ze to wina TP, zapytajcie prezesa:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 22:11 zasada rejonizacji została ustalona bo tacy jak Ty kradli na calej polsce co sie tylko dalo i 30 % stawki jest wypłacane zgodnie z decyzja Dyrektora Muszyńskiego decyzja nr 69 przeczytaj a potem sam zapytaj prezesa. wiec i w tym przypadku wina jest po stronie tp a ciekaw jestem jak tam z ta twoja inteligencja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 10:37 to ty mnie nie rosmieszaj takimi glupotami, a 69 to ci sie chyba cos pomylilo z czyms innym. a co do mojej inteligencji- skoro nie pracuje juz w tej firemce to nie najgorzej.co zas do twojej to jest bardzo kiepsko: co kradli jak nie bylo rejonizacji? mozesz mi powiedziec? robienie zamowien to jest kradziez?! to o co chodzi w pracy w tej smiesznej firmie? czlowiek nie robie zamowien to zle (to akurat wiadomo)czlowiek robi zamowienie to jeszcze gorzej?! (to akurat jakas nowosc:D panie prezesie lub panie koordynatorze(bo tylko osoba blisko wladzy mogla cos takiego napisac, z jakims numerem decyzji do ktorej dostep maja tylko osoby postronne i wtajemniczone) - prosze sie nie osmieszac, naprawde. a co zapytania nikogo juz nie trzeba pytac jak sam prezes juz sie wypowiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 11:19 kurcze bal sylwestrowy juz dawno się skończył a Ty ciągle na bani hehe kolego przeczytaj to co napisałeś i zastanów się gdzie w tym jest sens i czy doszukasz się logiki zresztą jak się napijesz to moze i znajdziesz pozdrawiam Cię i stwierdzam że nie ma sensu prowadzić dyskusji z kimś kto sie do tego nie nadaje a więc baw się dobrze cale szczęście że już nie w DG. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ABC Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 12:24 Popieram wszystkich którzy są na nie...A tych którzy piszą pozytywy jest mi szkoda jesteście żałośni!!! "Pracownik" , "Kerad" to ewidentnie sługuski DG wypisują tutaj pozytywy by bronić tej Chlewni w której pozostali tylko naiwni...hehe Mam pytanie do Pracownika i Kerada....Nie ma osób do Pracy?? Dobrze że jest taka stronka takie forum dzieki temu wiele osób przejżało na oczy!!!! Jesteście żałośni popieram xyz wole pić niż pracować w DG a Kerad to jak sie nie myle to pan KBH Dariusz Piejak jak wynika z głównej strony DG... Prosze pana opanuj sie Pan z tymi głupotami!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: praca w data group IP: 193.0.116.* 03.01.09, 14:24 ,,...najlepsza odpowiedzią na trudne pytania i niezadawalające odpowiedzi jest odwrucenie od nich uwagi czytelnika i zrzucenie torów dyskusji na zupełnie inny temat." zastanów się nad swoją glupotą ,,pracowniku". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacek- Placek Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 17:13 Witam wszystkich ja również padłem ofiarą tej złudnej firmy lecz po 3 miesiącach pracy byłem na skraju załamania nerwowego, koszyki, mobing w pracy,SMP- wtajemniczeni wiedza o co chodzi,utrzymywała mnie żona i nie prawdą jest co tu poniektórzy piszą że my ambitni jesteśmy leniami!!! zapieprzałem od świtu do nocy i co dostałem?? 800zł, póżniej 1168zł, a trzecia wypłata 1899zł. To osoby takie jak Pracowity,kerad itd...są warte 0 !!!!!. są to osoby zakłamane zdolne do kazdego oszustwa by poprzez kogoś sie wzbogacać jest na nich określenie---ODBYTNICZE PASOŻYTY, bo tylko Pasożyt żeruje na kimś. Reasumując jeśli ktokolwiek ma odrobine rozumu i wejdzie na te forum ja niestety za póżno:( niech nawet nie próbuje angażować sie w ta Firme bo z tego co tu nawet pisza POZYTYWNI teraz to już tylko 3000zł proponuja Kłamcy mi powiedziano że zarobie 6000zł Hehe mniejmy tylko nadzieje że tą firma sie ktoś zajmie bo to jest POLSKA i nie można sie dawać wykorzystywać i dorabiać Analfabetów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mimo chodem Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 12:24 Jacku - Placku... z Twojej wypowiedzi wywnioskowałam iż parcowałeś w okresie gdy TP wyłączło swoje systemy informatyczne i nic nie mogło się logować poprawnie (nie tylko Ty straciłeś nerwów ale cała Polska). Co to ma wspólnego DG? Dla mnie nic. Nula. Zero. To tak jakbyś dziś obwiniał mnie, kolegów swoich że nie ma plus 20 st. C. Druga sprawa, to wyrażenia wulgarne jakie przytaczas(prosze napisz gdzie Cię oszukali, zgłoś to do odpowiednich instytucji i będzie po sprawie).... Nikt tu na nikim nie pasożytuje, bo formą wyboru wynagrodzenia jest PROWIZJA W: A) 100% B) w formie koszyków (ilościowo dyktowanych przez TP). Wybór zależy od pracownika z tego co się nie mylę... Nawiasem mówiąc, 800zł za pracę od świtu do nocy, to sorry ale fajtułapa by w DG zarobił w pierwszych dniach pracy... Byc może nigdy w życiu nie pracowałeś w sprzedaży, gdzie tak naprawdę liczy się wynik a nie napis w CV "jestem kreatywny". Jasne, trzeba być kreatywnym ale trzeba mieć w sobie coś ze "fajtera" Inną sprawą jest ponoszona juz nie przez Ciebie informacja osoby z Lublina o instalacjach usług. Nasuwa mi się pytanie, co ten gościu robił wogóle w DG. Chyba nie widział tabeli prowizji? Udana instalacja oferty Multipakietu, jest wtedy, gdy wpiszemy kody rejestracyjne z pozycji telewizora u klienta!!!!!!!!!!!!! Wtedy mamy za to zapłacone. Nie ma mozliwości udanej instalacji i brak w wynagrodzeniu! Facet nie wie co pisze. Chyba że tylko dowoził sprzęt do klienta, podpisywał umowę i.... myślał że zgarnie kaskę. To trzeba jeszcze popracować u klienta, proszę pana! (a nie wypisywać na forum). Reasumując - na forum piszą osoby które odeszły z firmy (najprawdopodobniej nie powiodło im się). Firma DG ma kilkanascie oddziałów i sądzę żę ponad 150 pracowników aktywnych (pracują w Chlewni??? - nie, oni wiedzą co to za praca, jak są wynagradzani). Moim zdaniem, pisanie bzdur nie ma sensu, bo w każdej owczarni znajdzie się czarna owca. Zawsze. W każdej pracy, na każdym podwórku są osoby "inne". Do każdych następnych wpisujących się na te forum. Piszcie co chcecie (takie jest Wasze prawo), ale nie obrażajcie siebie nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Figa z Makiem Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 13:15 Przeczytałem wszystkie opinie co do jednej na tym forum i nie ukrywam nie jestem zszokowany Negatywy mówią mówią same za siebie...Sam pracowałem w tej firemce ale dorywczo od razu wiedziałem że cos jest tam nie tak...biuro jak za czasów Komuny, koordynator z zaburzeniami osobowości itd itd...cała ta firma jest jednym wielkim oszustwem cała jej kadra również KBH, Trenerzy itd.. Osoby takie jak tu zacytuje ostatnie( Kerad, Pracowity, Mimochodem...itd) to ewidentnie sługuski Prezesa Jestem pewien ze to Koordynatorzy...bo Prezes Raczej nie wie o tym forum...JESZCZE...Prosiłbym tylko te wszystkie osoby o zaprzestanie pisania błednych i fałszywych wypowiedzi które niby maja odwrócić kota ogonem i zachwalać tą firemke!!! To Forum jest po to by uchronić kolejne osoby (ofiary) DG- Dla Głupich przed praca w tej firmie a pisanie wyuzdanych pozytywów nic tu nie pomoże bo jeśli nawet ktos tu nie zajrzy od razu zajrzy póżniej i przejży na oczy...A i jeszcze jedno do Kerada, Pracowitego i całej reszty...To wy jesteście nieudacznikami, popieram stwierdzenie PASOŻYTAMI!!! ale i na was przyjdzie czas i jeszcze przeprosicie za to wszystko.. Pozdro dla wszyskich oszukanych... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BzdurA Re: praca w data group IP: *.gprs.plus.pl 21.01.09, 22:03 bzdura, bzdura i bzdura! wypowiedzi na owym forum to jedna wielka bzdura. jak się nie podoba to szukać innej, lepszej, bardziej fair i w demokratycznych wrunkach pracy!! szkoda czasu na biadolenie i szarganie czyjegoś (i jednocześnie własnego) dobrego mienia. te przepychanki to istna parodia. czy istnieje firma, która dla wszystkich pracowników jest tak samo lojalna, fajna, i zapewnia nieskazitelne warunki pracy? nie nieistnieje!!! a jednak jej pracownicy, bądź ex-pracownicy nie tracą czasu, ani energii na marudzenie tylko się biorą za szukanie nowej, lepszej pracy! co Wam z tego narzekania? czy to poprawi warunki pracy w DG, czy zwróci koszty paliwa, czy rozpatrzy reklamacje?! inteligentni ludzie wyciągają wnioski z porażki dla siebie i obracją owe w siłe, dla lepszego dalszego życia. a Wy co? siedzicie przed monitorem, śledzicie kolejne posty na forum DG, czerpiecie z tego błahą radość, satysfakcjonujecie się obrażaniem innych, niekoniecznie winnych ludzi.. a Wasi teraźniejsi przełożeni mniemają, że dobrze pracujecie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrew Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 16:13 "Gościu mimo chodem" Nawet nie masz odwagi się przedstawić a masz takie ładne nietuzinkowe nazwisko. Na temat instalacji to chyba nie masz wiele do powiedzenia bo technicznie to nawet nie dorastasz mi do pięt. Piszesz tak ( cytat ) " Udana instalacja oferty Multipakietu, jest wtedy, gdy wpiszemy kody rejestracyjne z pozycji telewizora u klienta!!!!!!!!!!!!! Wtedy mamy za to zapłacone." Kody wpisuje się w dekoder a nie w telewizor i można je wpisać tylko wtedy gdy jest synchronizacja i jest odpowiednia przepustowość górnego pasma. Otrzymując zlecenie od DG na instalację powinienem mieć zapewnione parametry łącza przygotowane do uruchomienia usługi. Tabela prowizji jest ale DG płaci jakby wszystko było wykonane po terminie. czyli 3x mniej. Koszyki to wymysł DG a nie TPSA, telekomunikacja płaci DG za wszystkie usługi i ich nie interesuje kto to wypracował. Proszę pokaż mi którą instalację nieprawidłowo wykonałem, ja nie podpisałem żadnej umowy bez wykonania instalacji, sama widzisz że ja mam odwagę się przedstawić a Ty nie. Z jednym się z Tobą zgadzam nie wiem po co pracowałem w DG bo to było wielkie nieporozumienie. pozdrawiam Andrzej Moraczewski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mimo chodem Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 16:54 Czy dorastam czy nie - nie będę się spierać(bo i po co???) Co do wpisania kodów logujących usługę MPK, to nadal twierdzę że wpisujemy je z pozycji TV a nie dekodera, gdyż jeżeli by tak było, to przepraszam, ale po co byłby TV??? Właśnie na monitorze (kineskopie) TV wpisujemy kody rejestrujące. Gdy ich nie wpiszesz, to nie ma udanej instalacji! (usułga cyfrowa która sama w sobie posiada dekoder) Proste, aczkolwiek nie dla wszystkich. Co do warunków technicznych, to ustala to TP poprzez... wizytę PH u klineta. Wtedy masz 100% pewości czy usługa u klienta "pójdzie czy nie". W swojej karierze mam takich przykładów dziesiątki, gdzie mimo CHECK, PS - miałam warunki, a u klienta nie ma. I co, mam żądać od DG kasy za brak instalacji, więcej, żądać od DG stworzenia warunków technicznych do przeprowadzenia udanej instalacji???? Facet, o czym Ty piszesz??? Twoje stwierdzenie, cyt: "Otrzymując zlecenie od DG na instalację powinienem mieć zapewnione parametry > łącza przygotowane do uruchomienia usługi...." , to już nie przesada ale jak widać brak stażu pracy dla TP. Chociaż kiedyś TP płaciło swoim PH za zamawianie usług PSTN i co się okazało? 80% było na BMT.... FACET? OCZYM TY PISZESZ???!!! Co do tabeli prowizji za wykonanie usługi i płacenie 3xmniej, to proponuje sprawdzić statusy w PS i porównanie z tabelą wynagradzana. Jeżeli nadal jest błąd - zareklamuj go u KBH. Proste. Koszyki to wymysł DG... Jasne, a zza krzaka świstak zawija papierki... Popytaj się u kolegów z Cursora, Synergisa czy innego zespółu sprzedażowego czy mają koszyki. Taka prosta rzecz - spytać się u innego źródła by później wylewać swoje krokodyle łzy na forum. Jeżeli nadal oni także mają koszyki, to firma DG jest KOZAK! Ma wpływy u konkurencji i dyktuje im warunki pracy dla TP. Co do płatności TP dla DG, to TP płaci DG za wszystkie swoje usługi a PH ma taką a nie inną umowę i śmiem twierdzić iż przeczytał ją zanim podpisał i zacząl pracować. Chyba że nie czytał... Ale to jego sprawa. Psim obowiązkiem każdego z Nas, zatrudnionych dla DG jest wykonywać koszyki. Jeżeli nie, to.... można zmienić umowę na 100% prowizji bez podstawy, nie? Widzę żal w Twoich słowach, a wiesz dlaczego? Bo Ci się nie powiodło. Mam znajomego (20-latka) który po roku pracy kupił sobie A3. Wystarczy chcieć. Ot tyle i może aż tyle...! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrew Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 17:57 Re do mimo chodem Technicznie to nie masz racji ale dyskusja z Tobą na ten temat jest bezcelowa, pojedz kiedyś na instalację to zobaczysz jak to jest. w poprzednim poscie napisałaś wyraźnie: wynagrodzenia jest PROWIZJA W: A) 100% B) w formie koszyków (ilościowo dyktowanych przez TP). teraz piszesz: TP płaci DG za wszystkie swoje usługi a PH ma taką a nie inną umowę. Sama widzisz że kłamiesz. Dlaczego nie napiszesz że z całej zgranej ekipy pozostało tylko 4 osoby, które już też też szukają pracy.?????? Dlaczego nie ma nowych chętnych do pracy w DG. ???????? Myślisz że Ci co piszą posty to ( sami lenie i nieroby??????) piszesz tak " Widzę żal w Twoich słowach, a wiesz dlaczego? Bo Ci się nie > powiodło. Mam znajomego (20-latka) który po roku pracy kupił sobie > A3. Wystarczy chcieć. Ot tyle i może aż tyle...! Więc dlaczego po tylu latach nie kupiłaś nawet kaszlaka ????? widocznie Ty nie chcesz he he ) Ja mam dobrą pracę, jestem cenionym informatykiem i nie potrzebuję pracować w takim bałaganie jak DG. Nawet nie masz odwagi podpisać się nazwiskiem a chcesz kierować ludźmi Andrzej Moraczewski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mimo chodem Re: praca w data group IP: 94.254.175.* 05.01.09, 20:21 Oj, jednym słowem ciągnie wilka do lasu, oj ciągnie... Bo jak wytłumaczyć Twoje wpisy na forum (pracodawcy u którego już nikt nie pracuje, chlewika i innych tam określeń...)??? Technicznie to mam w 100% rację, kolego sympatyczny, w 100% rację. Powiedz gdzie nie mam racji? W którym a raczej na którym etapie instalacji usługi nie mam racji? Gdzie? Idę o głowę że nie masz tyle instalacji co ja! (wnioskuje po stwierdzeniu Twoim iż DG powinno zagwarantować Tobie warunki techniczne do instalacji usługi). Sorka, ale takie przykłady podają mi nowe osoby z pytaniem jak to jest z usługami do zainstalowania i dopiero sama im mówie co i jak. Pomagam koleżeńsko, tak jak TRN czy KBH. Wiesz, akurat ja liczę sie ze słowami i wiem co piszę w odróżnieniu od co po niektórych wpisach. Co do prowizji, i przykładu jaki podałem, to gdzie jest tutaj kłamstwo? Każdy z PH ma do wyboru dwie fomy zatrudnienia. 100% prowizji lub koszyk ze stałą podstawą. TP płaci za swoje usługi Partnerowi a On swoim pracownikom zgodnie z umową podpisaną między nimi. Gdzie tutaj widzisz oszustwo? W którym miejscu?? Z drugiej strony My się musimy znać. Znasz ile mam koleżanek i kolegów w pracy, ile osób przychodzi na rekrutacje.... No po prostu stary dobry kumpel. Tylko zastanawia mnie dlaczego Ty KŁAMIESZ w tym momencie!? Co do auta jakim jeżdzę sama, to także WIERUTNE KŁASTWO - skąd wiesz czy mam wogóle prawo jazdy, a jak mam to czym jeżdzę (może czerwonym autobusem???). I zastanawia mnie fakt, jak to jest że w Polsce zatrudniamy informatyków z Indii a tu się marnował informatyk z lubelskiego... Jak to możliwe (ukryty talent, czy co?) Facet, moja rada - DAJ SOBIE SPOKÓJ. NIE PRACOWAŁEŚ W DG WIECEJ NIŻ 3 MIESIĄCE, TO ODPUŚĆ SOBIE KOLEŚ. NIE WIESZ CO TO SPRZEDAŻ BEZPOŚREDNIA - ZERO ZNAJOMOŚCI, ZERO. Pzdr dla kumatych! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrew Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 03:41 Jeśli tak się na tym znasz to trzeba było zrobić instalację multipakietu przy ul. Gdańskiej a nie wysyłać PH którzy się na tym nie muszą znać. Twoje przykłady to tylko puste słowa i nie przekonują nikogo, bo jak można wierzyć komuś kto skrzętnie ukrywa swoje nazwisko ( widać się go bardzo wstydzi ). Więc moja propozycja jest taka: podaj oficjalnie swoje nazwisko na forum ( przecież forum czytają też byli i obecni pracownicy którzy nas znają ) a wtedy uznam że jesteś godnym zaufania uczciwym partnerem i będziemy mogli otwarcie porozmawiać. A co do moich kwalifikacji chętnie porozmawiam, ja nie mam się czego wstydzić. Pozdrawiam wszystkich PH z Lublina Andrzej Moraczewski 507479043 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mimo chodem Re: praca w data group IP: 94.254.191.* 06.01.09, 08:02 Witaj - no bo jak mam się zwracać do starego kumpla? Serwus! Co do instalacji MPK, to jaka jest różnica instalacji na Gdańkiej czy Bielańskiej??? Jaka? Żadna, tu i tam PH zamówił usługę z własnym dostarczeniem, w PS pojawił się status oczekiwanie na aktywność klienta i trzeba jechać. Sprawdzić i próbować instalacji. Pójdzie nie pójdzie, oto jest pytanie!? Nikt Tobie nie daje 100% pewności że usługa będzie zainstalowana. Raz warunki techniczne, dwa wola klienta. Jak zobaczy kable, czy inne tam dla niego ważne sprawy i bańka prysła... Co do podawania imienia i nazwiska, to nie chiała bym zrobić takiego błędu jak KBH z W-wy. Po co mu słuchać wyzwisk? Sam powiedz. Po co? Wystarczające dane podałam prawdziwe by mógłbyś sam stwierdzić że muszę być w firmie i znam się na robocie. Co do wstydu, ja się nie wstydze gdzie pracuje, a wręcz odwrotnie. Wstyd to kraść, pić i z gołą d... chodzić! Ot, moja maksyma. Drogi panie Andrzeju, nie twierdzę że pan się nie zna, ale moim zdaniem pan za mało pracował i ciut technicznie nie wiedział jak jest z logowaniem usług. Co wiecej, taki Synergis, rok temu właśnie na brakach technicznych zbijał kapitał na Neostradach. Archiwizował namiary z BMT i wprowadzał mniejsze prędkości patrząc na systemy TP. Mieli po 200 -300 Neo w miesiącu! Oczywiście nie pracowali na BMT tylko by wszystko było jasne. Raz jeszcz uważam, że tutaj wpisują osoby które odeszły po krótkim stażu. Na rekrutacji podjęli wyzwania, ale niestety nie każdy może się odnaleźć w tak specyficznej pracy jaką my odwalamy. Wtedy daje upust i pisze że go okradli, że kupował znaczki pocztowe, czy papier ksero nie pisząc już o stawianych obiadkach KBH. Sam pan przyzna że to już jest niesmaczne... Take życie jak się mówi. Ponoć w nas, ludziach tak jest że nie pamiętamy co dobre ale co złe. Mogę dawać na pęczki przykłady osób które zarabiają godziwe pieniądze. Naprawde godziwe. Ale na te pieniądze "zapylają" a nie czekają aż im KBH wciśnie coś by nie mieli zero. Raz jeszcze pozdrawiam i także widzę że mam do czynienia z osobą kulturalną, która nie pisze "farmazonów". Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrew Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 10:12 Przykro mi że nie chcesz się przedstawić, ja widzisz się nie boję bo nie widzę podstawy żeby ktoś chciał mnie wyzywać. A może ktoś z PH z Lublina kto mnie zna i wie jak pracowałem wypowie się. Co do logowania usług: pytanie mam takie ( już o tym pisałem ) po co jest koordynator z ramienia TPSA ???? skoro za ich błędy odpowiada ( głównie finansowo ) przedstawiciel. Na 7 zleceń na MPK jednego dnia zlogowały się dwa a ja przejechałem ponad 300 kilometrów. Co to za wypowiedz koordynatora TPSA że na to nic się nie da zrobić ?????. Jak przedstawiciel ma zarabiać pieniądze skoro koszty dojazdu do klienta pokrywa z własnej kieszeni ( zwrot 15 gr. za kilometr to śmieszne ) a 70% usług nie loguje się. KBH z Lublina nic nie robi z tym żeby zmienić tą sytuację a w końcu przedstawiciel jest zatrudniony w DG i to DG powinno dbać o to żeby usługi były właściwie logowane. Napisałaś tak: " Mogę dawać na pęczki przykłady osób które zarabiają godziwe pieniądze. Naprawde godziwe. Ale na te pieniądze "zapylają" a nie czekają aż im KBH wciśnie coś by nie mieli zero." Pewnie znów dasz anonimowe przykłady tych " godziwych pieniędzy " KBH razem z koordynatorem TPSA powinni zająć się załatwieniem spraw gotowości logowania dostępu do dobrych baz, i dostępu do systemu TPSA a nie poganianiem ludzi do pracy, bo jak będą warunki to ludzie sami chwycą się za pracę, bo każdemu potrzebne pieniądze. W Lublinie było ponad 10 osób 4 telefony i dwa zdezolowane komputery z pirackm oprogramowaniem, a służbowy pojazd był tylko w marzeniach. Jak się dołoży do tego że tabela prowizji może się dowolnie zmieniać nawet pod koniec miesiąca to mamy cały obraz pracy w DG. z szacunkiem Andrzej Moraczewski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 08:28 Andrzeju czytam od początku z niedowierzaniem twoje wypowiedzi i aż mi się włosy jeżą. Nie ma podstaw żeby ci nie wierzyć skoro przedstawiasz się a nawet podajesz numer telefonu, ale jak to jest możliwe żeby wypłacić bezzasadnie P.H. taką kwotę ???????? , to poważne uchybienie ze strony kierownika biura, ale skoro w Lublinie brakuje ludzi a tak płacą to może przeniosę się do tego oddziału na miesiąc. Mi naobiecywali 4000 tysiące a dostaję gołą podstawę bo usługi przetrzymuje TPSA i nie mogę uzbierać tego durnego koszyka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Natalia Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 11:46 1) Do mimo chodem:"Psie obowiązki to Ty masz, a nie pracownik PH!!! Uważasz siebie za psa (tudzież suke)??? To tak,o sobie pisz,ale nie obrażaj w ten sposób innych, bo zaprzeczasz tym swojej rzekomej inteligencji. 2) KOSZYKI-to śmieszne!!! Dobrze wiemy, że nasza koleżanka z DG wypracowała usługi na 3 koszyk, ale co??? DUPA!! TP chyba właśnie wtedy "wyłączyła swoje systemy informatyczne i nic nie mogło logować się normalnie" 3) INSTALACJE -Wyprzedzam Twoje stwierdzenie, żebym nie wypowiadała się na ten temat, bo nie przepracowałam 3 miesięcy - i nie musiałam, żeby zorientować się jaki to burdel.Otóż powiem wam tak: zaczęłam pracować w połowie października i wtedy obok biurka KBH stał sprzęt z multipakietami podpisane nazwiskami klientów-gdy odchodziłam 11 grudnia, te pudła nadal tam stały. Dlaczego? Bo p. Andrzej M. nie zainstalował, bo jest leniem i nierobem??? NIE, bo p. KBH nawet zlecenia na to nie dała p. Andrzejowi, a kto na tym stracił?? Pracownik PH oczywiście, bo któż by inny. 4) BHP-czy w DG ktokolwiek z kadry wie co ten skrót oznacza? Bo odnoszę wrażenie,że niestety nie. Brak papieru toaletowego zastępować chusteczkami higienicznym,kiedy sklep jest na przeciwko... Czekanie miesiąc na gąbkę do zmywania naczyń? Kontakty i gniazdka telefoniczne zwisające ze ściany lub przyklejone na taśmę klejącą.. 5)Szkoda mi,że odeszłam z DG. Naprawdę żaluję,ale dlatego,że zespół,który gnieździł się w tym pomieszczeniu był niepowtarzalny. Wiem,że śledzicie teraz to,co dzieje się na forum,więc korzystam z okazji: Pozdrowienia dla was wszystkich!! i życzę wam takich ekip jak ta w DG w innych pracach:) 6) Do MARTA: To właśnie ja dostałam bezpodstawnie tyle prowizji, więc to jednak możliwe, ale nie radzę się tu przenosić:) pozdrawiam:) 7) Tak na sam koniec mi się przypomniało: podsuwanie namiarów pod neo , żeby leniwy PH nie wyszedł na zero...Wszyscy znamy te bazy...Nie chce mi się komentować... Pozdrawiam, Natalia Drozd z Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mimo chodem Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 12:24 DO Natalia: Odniosę się do Twojej wypowiedzi tak: Ad1) Psie obowiązki się ma lub nie ma. Jeżeli ja coś podpisuje, to staram się je wykonywać. Nikt nie mówił tu o "suce" tudzież "burej suce" (uprzedazam Twoje kolejne sugestie). Tak się mówi potocznie. Ad2) Pisałam już o koszykach i realizacji w stosunku do systemów TP. Twoja skarga nie powinna być na DG, tylko na TP. Bo to nie tylko Ty panienko straciłaś ale i ja i każdy PH w Polsce. Swoje żale kieruj do KSA - jego opierdziel aż mu w piety poójdzie!!!! Ad3)Instalacje - czyli to co lubię najbardziej/moze znam się na nich???/ Od kiedy to KBH daje zlecenie na instalacje? Jeżel ja coś zamówiłam to; - mam prowizje za czas realizacji usługi (tak zwana asysta) - pilnuje swoich zamówień jak oka w głowie bym wiedziała kiedy mogę instalować a raczej czy juz mogę! - gdyby mi KBH wstrzymał instalację a ja bym wtedy straciła na braku realizacji koszyka to: - dostałby w mordę - zapłacił za asytsę ze swoich funduszy - dowiedział by się RKS Ad4) BHP - tutaj nie bedę się wypowiadała, aczkolwiek husteczek, paieru toaletowego czy długopisów u mnie nie brakuje. Nie kupuje za swoje. Tutaj KBH powinien zadbać o to. Co do wypłaty prowizji dla innego PH, to błąd osoby z DG - tak mi się wydaje. Gość ma co miesiąc do wypłty ponad 150 osób i ten nie robi błędów, co nic nie robi...... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kwik kwik Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 12:56 Do Mimochodem: Po co siedzisz na tym forum?? Coś cie boli? Zeby cie póżniej Pupa nie bolała!! Weż sie leniu za robote!!!!Zbijaj kase w DG:) a nie za pisanie sie wziełaś lub wziołeś bo czytajac Pozytywy na tym forum można mieć skojarzenie jakby to jedna maxymalnie dwie osoby pisały te bzdury zmieniając tylko Pseudonimy jesteście żałośni!!Pracolwałem w tej firmie troche odradzam wszystkim jeśli każdy kto czyta te wypowiedzi ma odrobine rozumu napewno DG sobie daruje a i co to za nazwa? Data Group? dla nie wtajemniczonych dawniej ta firma nazywała sie DORADZTWO GOSPODARCZE niżle nie:) Ta nazwa uważam była lepsza jakiś chlew, obora, stodoła i niech tam zarzadzaja "spasione świnie" (Bez obrazy dla świn:)hehe Pozdrawiam wszystkich oszukanych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiedys Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 13:28 Krotko odniosę się do tych waszych komentarzy tutaj, ale przedstawiał się nie Bendę gdyż moje dane osobowe są moją prywatną własnością nie jestem osoba publiczną, więc nie muszę ich publikować natomiast osoby, które je podadzą tak jak ktoś podał dane osób z Warszawy i Lublina mogę śmiało podać do Sądu i mam sprawę wygrana zlokalizowanie komputera osoby piszącej jest obecnie banalnie proste. Moi Drodzy byli pracownicy firmy DG solidaryzuje się z wami, ponieważ sam jestem byłym pracownikiem tej firmy natomiast ja tam nie pracuje, ponieważ musiałem przeprowadzić się do miasta gdzie jeszcze nie ma DG i jak tylko tam się pojawi a mam nadzieje, że tak się stanie to ja Bendę 1 pracownikiem tego oddziału a pomimo tego ze obecnie pracuje i dobrze wydaje mi się, że dobrze zarabiam. Pracowało się w tej firmie na pewno nie łatwo, bo praca jest ciężka często jak się chce dobrze zarabiać, ale jak się pilnuje zamówień i współpracuje z KBH to zawsze zarabia się super kasę ja zarobiłem tam na to by się ustawić w życiu, ale naprawdę zapieram, ale i tak stwierdzicie ze to nie jest prawda hehe trudno to już wasz problem ja wiem, co pisze a Wy chyba nie bardzo ….. Zresztą w oddziale, w którym pracowałem osoby się same nie zwalniały, więc czy wy faktycznie się zwolniliście czy zostaliście zwolnieni? I teraz się mścicie tak czy inaczej odpuście sobie, bo ta firma i tak będzie się tylko rozwijać. Pozdrawiam wszystkich obecnych pracowników DG z całej polski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 14:51 Do Kiedyś Nie rób z siebie idiotki bo na odległość wyczuwa się kim jesteś. Myślisz, że każdy jest taki jak Ty czyli głupi. Nawet nie nie chce mi się z Tobą rozmawiać bo to wszystko co piszesz to bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury. Sama nie wierzysz w to co piszesz. Jeszcze jedno jak już piszesz to pisz pod jednym pseudonimem a nie używasz kilku. Widocznie masz coś na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 15:25 Widzisz jaki jesteś skrzywdzony, tak mi przykro że w twojej miejscowości nie ma DG. Ale nie martw się niedługo Patrycja Serek z Lublina rozwali biuro będzie szukać pracy to możecie razem otworzyć oddział. Patrycja ma dobrze opracowany bajer przy rekrutacji a na pewno przyda jej się taki Lowelas jak ty. Razem na pewno zarobicie dużą kasę i rozwiniecie DG na cały kraj a może i całą Europę a może i Świat. A do sądu to można podać DG choćby za nielegalne oprogramowanie w zabytkowych komputerach, a i Urząd Skarbowy i Inspekcja Pracy też by tam miała co robić. Teraz wiem dlaczego szefowie DG trzymają takich ludzi jak wy bo oni potrzebują takich debili po praniu mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ..BUAHAHAHAHHAAAA Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 12:41 ... samo imie i nazwisko nie jest obszarem ochrony danych osobowych. Uprzejmie prosze o zapoznane sie z wyrokami sądów na które sie powołuje.. "chocby wyrok z kilku miesiecy wstecz zwiazany z naszą klasą" ;p Choć mam wrażenie, że te wpisy to właśnie jeden człowiek z wawy... zwracajcie uwage na praktycznie identyczny styl pisania.. lubi uzywać KBH + znane chyba praconikom groźby i formy zastraszeń.. byli pracownicy: znacie tego pana ?? Co do sadu to jednak prosze sie opanować, gdyz na dniach wejdzie w zycie rozporzadzenie o pozwach zbiorowych... bedzie wystarczyło sie dopisac do listy, a ja widzę, ze kilku sie i na Pana dopisze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ortograf Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 15:41 Znowu ten sam polonista :), a niby podpis inny a błąd dość charakterystyczny, żeby nie nazwać - prostacki. "bendę 1".... o matko hahahahahhhhhaaaaaaaa ... uffff... hahahhahaaaa... trzymajcie mnie ... hahahahaaaaa... umieram.... hahhahahahaaaaa.... poziom kierownika biura.... hahhahaaaaaa.... znikam, ale jeszcze "bendę" się śmiał ...hihiihiihiiiii Drogi Panie, nie trzeba Wam (przynajmniej części) wiecej szkoleń z zakresu sprzed. aktywnej.... Wam słownik i 3 klasa szkoły podstawowej się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 16:19 Poziom wykształcenia kadry zarzadzającej w tej firmie jest na poziomie klasy 2, a pisownia to naprawde HEHEHEE:D Prostaki ze wsi komputer pierwszy raz na oczy zobaczyli:D Do liczydeł Prostaki kierowniczki hehe od 7 boleści. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agent Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 16.01.09, 16:46 BRAWO!!!!! BRAVO,bravosimo....popieram!!! Wejdzcie na forum pierwszej lepszej firmy. Nie ma nigdzie tylu negatywow co tutaj!! Z tego co wiem to 4 osoby zglosily sie do Ewy Drzyzgi!! Ale bedzie wesolo!! Ktos pisal doskonale wiemy kto ze firma sie rozwija....uhahahahaha.Boki mnie bola od smiechu!!Taki przelot ludzi jak w Data Group to....jak na lotnisku we Frankfurcie!! Co 2 min. odlatuje samolot, przylatuje nastepny itd,itd. Wazne ze jest ruch w interesie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: natalia Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 15:38 Widzę, że forum teraz bardzo zaprząta Ci głowę. Nie określiłam Cię suką-ani burą suką nie mam zamiaru Cię określać, bo to nie w moim guście. Po za tym sama to robisz, skoro uważa się, że ma się psie obowiązki, to musi czuć się psem (a żeńska forma psa to właśnie suka) i pracuje w budzie (a co określa się takim mianem?). Potoczny język jest dla..... Owszem chusteczki były, bo papieru nie było. A o Gniadkach elektrycznych zwisających i zagrażających pracownikom, też nie masz nic do powiedzenia? A to, że nie dostałaś w "mordę" (chociaż uważam, że człowiek ma twarz, bądź lico) to chyba tylko dlatego, że albo ktoś nie miał odwagi tego zrobić, albo ten ktoś jest mężczyzną. Co do prowizji to było do Marty, bo nie dowierzała temu, a to czyj to był błąd jakoś nie bardzo mnie interesuje. Pozdrawiam, Natalia Drozd z Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gerwazy Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 00:23 800 zł?? nie wiem jak to policzyłeś, bo jeśli zakładamy, że mamy do czynienia z nominalnym, który dostaje do ręki 1126 zł minus podatek i tutaj jeśli mówimy nie o studencie tylko normalnym pracowniku bez statusu studenta to po pomniejszeniu podstawowego wynagrodzenia o podatek na rękę dostaje ledwo ponad 700 zł no i jeśli przez pierwsze dwa,trzy miesiące nie będzie miał min pierwszego koszyka (bo tak zawsze jest) to gdzie te 800 zł i więcej za 8 h pracy od poniedziałku do piątku? a od tego odliczmy jeszcze koszty dojazdów, bo nie wszyscy mogą korzystać jednocześnie z jednego samochodu w jednym czasie. Inna sprawa która mnie rozśmieszyła to 150 pracowników aktywnych, co z tego, jak w dg jest wieczna rekrutacja i szukanie baranów którzy złapią haczyk i dadzą się nabrać na zrobienie "kokosów" i na historie handlowców, którzy w opolu miesięcznie robią po 130 WLRów i mają z tego ponad 10000 tysięcy prowizji miesięcznie, takie bajki wyssane z palca to możecie opowiadać małym dzieciom na dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś