Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę innym

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 17:37
    Fajny pomysl w mojej firmie tez by sie przydala taka osoba
    pracodawca powinien sobie to policzyc kazdy pracownik zarabia
    srednio 25 zlotych brutto na godzine wyskok na pol godziny czy na
    godzine do sklepu, na miasto, na poczte to strata kilkuset zlotych
    miesiecznie na jednej osobie, a osob zatrudnionych w biurze ponad
    20. Pozniej trzeba zostawac a szef musi placic za nadgodziny 50
    procent stawki wiecej a nie lepiej pania lub pana do pomocy
    narecepcji i inne firmy tez by z takiej pomocy skorzystaly a
    bezrobotni by sobie mogli zarobic
    Obserwuj wątek
      • kabja Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę innym 04.07.08, 08:59
        coś mi się wydaje,że ten artykuł już był...
      • Gość: henia Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę innym IP: 79.97.241.* 04.07.08, 09:05
        "Daję mu rachunki do zapłacenia, bo nie lubię stać w długich kolejkach w banku
        - mówi Paweł, pracownik Procter & Gamble."

Panie Pawle a może by tak czas najwyższy założyć sobie konto internetowe?
        • Gość: madry otoz to IP: *.telprojekt.pl 04.07.08, 17:15
          otoz to, od razu widac jakich firma ma niezorganizowanych pracownikow

nawet jak jeszcze nie bylo dostepu do konta przez Internet to przeciez byly zlecenia stale

ludzie nie zdaja sobie czesto sprawy jak wiele czasu marnuja przez wlasna glupote. Pol godziny w jednej kolejce, pol w drugiej ... i tygodniowo sie robi ladne pare godzin, ktore by mozna spedzic np z kochanka w lozku ...
      • Gość: ska Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę innym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 09:35
        Rachunki w banku - błagam, teraz każde konto praktycznie ma opcje
        zlecania przelewów przez telefon lub Internet, naprawde nie trzeba
        wychodzić z domu żeby uregulowac rachunki... co za bzdura no.
      • semisiu Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę innym 04.07.08, 09:39
        To przykre, że wyścig szczurów dotarł właśnie do takiego etapu: niania zastępuje
        nas w zabawie z naszym dzieckiem, catering nas żywi "domowymi" obiadami ze
        styropianowego pudełka, sprzątaczka zbiera z podłogi nasze skarpetki i bieliznę,
        a taki concierge zajmuje się naszymi [prywatnymi] sprawami.

Żeby nie mieć nawet czasu kupić biletu do teatru?!

Obrzydliwe.
        • Gość: Piotr Re: Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę inn IP: *.teoc.pl 04.07.08, 09:56
          Też to trochę mi się dziwne wydaje z jednej strony fajny pomysł z drugiej trochę przegięcie Ja wole jednak sam dokonać wyboru miejsca w kinie.

Zresztą większość komercyjnych kin ma opcje rezerwacji via internet, chyba że pan Jewgienij odbiera tylko już zarezerwowane bilety.

Swoją droga podziw dla człowieka że mu się to wszystko nie pokićka ;-)

Piotr
          • Gość: Kogut Re: Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę inn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 14:13
            Ja załatwiam potrzeby tych pracujących debili w sypialni, żony są
            zadowolone i nie grymaszą jak pacan wraca z roboty i opowiada jaki
            miał ciężki i konstruktywny dzień oraz jak by się firma bez niego
            zawaliła - poprostu słuchają, uśmiechają się sennie i wszyscy są
            zadowoleni (dzieci tylko jakieś takie nie podobne do władcy).
        • Gość: pracownik Re: Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę inn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 15:59

> To przykre, że wyścig szczurów dotarł właśnie do takiego etapu: niania zastępuje
          > nas w zabawie z naszym dzieckiem, catering nas żywi "domowymi" obiadami ze
          > styropianowego pudełka, sprzątaczka zbiera z podłogi nasze skarpetki i bieliznę,
          > a taki concierge zajmuje się naszymi [prywatnymi] sprawami.
          >
          > Żeby nie mieć nawet czasu kupić biletu do teatru?!
          > Obrzydliwe.

Mieszasz tu zupełnie różne rzeczy:
          Niania - tu owszem, jest ryzyko, że dziecko będzie miało gorszy kontakt z
          rodzicami jeśli zrzucą odpowiedzialność na nianię.
          Catering - nie każdemu smakuje, ale obiad zrobiony przez dobrze gotującą
          gosposię - czemu nie, jeśli kogoś na to stać?
          Sprzątaczka - sam nie lubię gdy mi ktoś grzebie w prywatnych rzeczach, ale
          gdybym miał 200 metrów do sprzątania to przynajmniej część oddałbym we władanie
          sprzątaczce. Co bym w ten sposób stracił? Mistyczny kontakt z odkurzaczem i mopem?

Pradziadom pewnie wydawałoby się obrzydliwe, że nie palimy sami w piecu, nie
          umiemy oprawić świniaka, upiec chleba ani zahartować i naostrzyć gęsiego pióra
          do pisania.
        • Gość: Jacek Re: Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę inn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.09, 23:35
          A może by czas który poświęcam na kupowaniu biletów i staniu w kolejce
          poświęcić na życie rodzinne? I dzięki tem jest więcej miejsc pracy? Bo
          drogi interlokutorze, bogacto nie bierze się z przechowywania pieniędzy
          ale z ich nieustannego krążenia w gospodarce. Im szybciej pieniądz
          krąży tym lepiej...
      • Gość: yupikayey Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę innym IP: *.uznam.net.pl 04.07.08, 17:25
        Ciekawa sprawa, że pracownicy przykładowej firmy tak
        bardzo "poświęcają się pracy". Przez 8h ryją i ryją a sprawy
        prywatne załatwia za nich ktoś. Chyba na liczydłach pracują skoro
        nie potrafią założyć i obsługiwać kont bankowych via internet. Nie
        potrafię sobie wyobrazić człowieka, zwłaszcza biurwę, która tyra 8h
        dla firmy. Kiepska organizacja pracy, mało wydajni pracownicy - to
        jest jedyne usprawiedliwienie dla opcji zatrudnienia dodatkowego
        człowieka do ganiania.
      • sselrats Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę innym 04.07.08, 23:57
        A dlaczego nie zalatwic po prostu po pracy? W czym problem?
        • Gość: Gekon Re: Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę inn IP: *.telkonet.pl 05.07.08, 06:28
          sselrats napisał:
          > A dlaczego nie zalatwic po prostu po pracy? W czym problem?

W tym, że życie jest tylko jedno.
        • Gość: Piotr Re: Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę inn IP: *.pabianice.msk.pl 10.07.08, 01:46
          Spróbuj załatwić coś po pracy jeśli robisz w godzinach np. 8-16 i masz kawałek
          drogi z domu do firmy. Przykład: rejestracja samochodu czy wymiana dowodu,
          urzędasy oczywiście tylko raz w tygodniu mogą popracować do 17, w soboty już
          nigdy i załatwienie takiej sprawy bez wzięcia urlopu jest niemożliwe.
          • Gość: www Re: Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę inn IP: *.chello.pl 10.07.08, 23:06
            Marny przykład. Wymiana dokumentów tylko osobiście, rejestracja samochodu też.
            • Gość: Tomazzo Re: Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę inn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 16:26
              Ok - ale przygotowanie dokumentów i ścieżki w urzędzie , żeby się nie miotać -
              jak np. robią w MorrisCooke - można
      • Gość: Marcin Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 15:28
        My korzystamy z usług firmy - MorrisCooke. Chłopaki mają ciekawą wizję - a
        korzysta się szybko i łatwo - w ogóle nie zawracasz sobie głowy
      • Gość: Wojtek Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 16:50
        Nie załatwia się takich rzeczy po pracy , bo wtedy masz czas dla rodziny. To
        zwiększa efektywność. Mi osobiście podoba się wyjaśnienie jest na morriscooke
        - wartość dodana dla Klienta i asystenta.
        To chyba właśnie na tym polega
      • Gość: lordz Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę innym IP: *.subscribers.sferia.net 16.03.10, 13:19
        Muszę przyznać, że początkowo sceptycznie obnosiłem się do tego typu usług.
        Jestem dość zapracowanym człowiekiem i mimo to zawsze starałem się sam
        załatwiać sprawy związane z domem. Jednak ostatnio miałem okazje skorzystać z
        pomocy cocierge przy załatwianiu solidnej ekipy remontowej. Ta firma to
        Intercomfort ( dla zainteresowanych link:
        www.intercomfort.pl/Asystent-intercomfort.html) i przyznaję, że
        zostałem fachowo i kulturalnie obsłużony.
        • Gość: ka-mi-la789 Re: Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę inn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 13:59
          A załatwiają może pozwolenia potrzebne do budowy domu? Poważnie
          pytam.
      • Gość: mar!ka Concierge IP: *.tkk.pl 18.03.10, 22:33
        Ja bardziej o etymologii słowa "concierge", być może mało wiem, ale nie słyszałam o tłumaczeniu: dyskrecja, cierpliwość, kurtuazja, jedynie: odźwierny, dozorca, portier.
      • Gość: natka_i Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę innym IP: *.itma.pwr.wroc.pl 22.04.10, 15:13
        Taką "osobą" jak najbardziej może być firma z zewnątrz! Ja korzystałam
        z www.morricooke.com i jestem naprawdę zadowolona z rezultatów.
        Czytałąm też tu podobny wątek, zgadzam się z obydwoma. Moim zdaniem to
        przyszłość i prędzej czy później, wszyscy będą korzystali z takich
        usług! Nawet Ci, którzy dzisiaj uważają takie stanowisko za
        bezsensowne i zbędne.

Pozdrawiam!
        • Gość: Janusz Re: Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę inn IP: 94.75.119.* 27.04.10, 20:12
          Trzeba być naprawdę leniwym aby korzystać. Tak myślałem do puki nie znalazłem się w sytuacji gdy żona miała urodziny a ja przypomniałem sobie tego samego dnia! Nie wiem czy to reklama ale Time Profit Concierge załatwiło co trzeba w godzinę! Z tego co wiem już nie działają dla osób prywatnych... szkoda.
        • Gość: Marta Re: Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę inn IP: 213.251.189.* 27.04.10, 20:14
          Słyszałam o Time Profit! znalazłam ulotkę. Drogie są usługi Concierge?
          • Gość: Fendi Re: Concierge - on pracuje, aby ułatwić pracę inn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 17:57
            Byłem sceptyczny do takich usług ale ostatnio brak czasu sprawił, że doceniłem
            rynkowe nowinki :-)
            Zleciłem przez gości z concierge.com.pl kilka spraw (począwszy od banału jak
            zakup i dostawa prezentu do Klientki a na zakupie biletu na koncert Stinga w
            Poznaniu skończywszy - nie ma ich już nawet w empikach) i jestem b. zadowolony.
            Naturalnie nie bedę korzystał z usług takiego asystenta codziennie ale w
            nietypowych sprawach warto pamiętać, że są takie firmy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka