Gość: rex Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 18:10 A Wyborcza dalej swoje. Myśli, że jak da tytuł o 100 tysiącach dla każdej firmy i ogromnych zarobkach Polaków, to ktoś uwierzy w cud. A to nie tak. Ludzie czytają też inne media. Nawet Onet, tradycyjnie przychylny PO, nie boi się pisać o horrendalnych podwyżkach, nowych utrudnieniach dla podatników i braku perspektyw dla przedsiębiorców. Nie mówiąc o tym, że emigranci mają w Polsce rodziny i bywają tu od czasu do czasu. Jeśli ktoś wraca, to dlatego, że tęskni za krajem, nie - państwem. Nie wszyscy są zdolni do adaptacji w obcym kraju. Obawiam się jednak, że gdy wrócą tu i trochę posiedzą, to zatęsknią za normalnością. Jak nie w Anglii, to w Szwecji czy Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.mia.three.co.uk 03.07.08, 18:24 Czekam na poważne oferty z Polski. Jak na razie otrzymuje same niepoważne (1200 zł + premia do 300 zł / miesiąc). Jeśli kiedys dostanę poważną to wrócę. Pozdrowienia z Oxfordu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.k272.webspeed.dk 03.07.08, 19:01 no patrz, a j dostałem ofertę 8 tyś plus premia, moja żona prawie 4 tyś i wracamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olita23 Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.oxfd.cable.ntl.com 04.07.08, 02:36 ja dostalam tez niepowarzna oferte....wiec poczekam jeszcze pare lat az cos sie ruszy w moim sektorze:) i pozdrawiam rozwniez z oxfordu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.k272.webspeed.dk 03.07.08, 18:59 Normalność w Szwecji!?? gratuluję! chyba że masz na myśli rozbite rodziny, wszechwładzę urzędasów odbierających rodzicom dzieci pod byle pretekstem albo ludzi ukradkiem kupujących alkohol lub palących w domu tak aby sąsiad nie zobaczył nie doniósł! CZerwona komuchowska NORMALNOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Przywieźcie dużo funcików :) IP: *.e-wro.net.pl 03.07.08, 18:54 Wtedy na pewno stanieją mieszkania, hahahahahaa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczo i boso Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju ? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 03.07.08, 19:17 A ja sadze, iz wiekszosc z tych, ktorzy wyjechali bedzie wracalo do Polski... tylko na wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20 lat minęło ,jak Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: 74.86.92.* 03.07.08, 19:44 Na wakacje wybiorą jakiś tańszy i milszy kraj niż Polske Wszystko tu drogie bo sprzedawcy wysokie marże nakładają Wokół bieda wiec człowiekowi smutno sie robi , a do biedy dochodzą kradzieże wszystkiego bo polacy ukradną dosłownie wszystko. Niech zmienią wreszcie te komunistyczne przepisy i hieny urzędnicze na wysokich szczeblach to może wrócę , chociaż tutaj praca na czarno to norma przecież a ja chcę uczciwie pracować , płacić podatki i godnie żyć. Za 20 lat wracam może coś drgnie...gdy mafijne układy zmniejszą się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.k272.webspeed.dk 03.07.08, 20:03 no tak bo na zachodzie to nie ma mafijnych układów! śmieszne, ludzie gdyby dobrze znali język zorientowaliby się, że tam też są układy a politycy pieprzą takie same głupoty jak w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
simon77.pl Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju 03.07.08, 21:21 ale nigdzie nie ma takiego zlodziejstwa, zamulania rzeczywistosci, bandytyzmu (mowa o instytucjach panstwowych), ... itd !!! a porownaniu z Polska to na zachodzie to MARGINES !!! w PL to NORMALKA !!! wiec nikomu normalnemu nie chce sie zyc w takim kraju !!! ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
simon77.pl Znowu durna propaganda.. jak za PRLu :) haha 03.07.08, 21:18 PO CO mieliby wracac ?? no pytam sie PO CO ?? :) tesknota? haha.. rodzine mozna zabrac do siebie za granice lub odwiedzac przynajmniej raz w miesiacu ;) Niech ktos wkoncu otworzy oczy i powie wprost uczciwie ze NIE MA DO CZEGO WRACAC !!! a nie wypisywac takie pierdoly !!! - ceny WYZSZE niz w innych krajach - nawet juz paliwo i zywnosc !!! - z pensji nadal zabieraja 70% haraczow !!! - nadal absurdalne i antyspoleczne prawo !!! - ... itp itd ... JEDNYM SLOWEM: SZAMBO !!! Mozna poczytac na forum: forum.wracajdopolski.pl czy ktos chce wracac i po co ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Znowu durna propaganda.. jak za PRLu :) haha IP: 67.130.145.* 03.07.08, 21:29 i tak sporo ludzi jest rozdartych, ci co tam sa i ci co wrocili , a nastepni dolacza. Dla nie Polska to puste slowo, dlatego ze wiekszosc Polakow to glupi i zawistni narod, Polak utopi w lyzce wody drugiego Polaka,przy tym sa zarozumiali jakby byli nadludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andro Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 22:09 Ja bym wrócił ale nie ma do czego. Jadę dalej ... może kiedyś wrócę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insect -chce wrócić do kraju-po rodziny i resztę narzędzi IP: *.mobileonline.telia.com 03.07.08, 22:34 bardzo się mylę..?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bet Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 23:21 jak zawsze emigranci zly ferment wprowadzaja. a gdzie znajdziecie tyle kosciolow co w polsce? w polsce kazdy ma ponizej 500m do najblizszego kosciola. za takie luksusy trzeba placic(to do tych wszystkich piszacych ze w polsce jest drogo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelob3 Dwa razy więcej bzdur o "powracajacych" Polakach IP: *.chello.pl 03.07.08, 23:30 jak na razie to znajomi nadal emigruja i nie znam nikogo kto chcialby do Cudolandii Tuska wrocic,nawet 3 dni temu odwiedzilem znajoma ktora wybiera sie na socjal doAnglii jej maz i brat juz tam sa i nie maja zamiaru wracac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olita23 Re: Dwa razy więcej bzdur o "powracajacych" Polak IP: *.oxfd.cable.ntl.com 04.07.08, 02:37 na scojal do anglii.....i rece mi opadly....;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.range86-162.btcentralplus.com 03.07.08, 23:52 co wy za bzdury wypisujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: 137.204.223.* 03.07.08, 23:58 NO dobrze pisza. Chcialo wracac 6%, a teraz 12.... 88procent zostanie tam gdzie jest i dojada do nich nowi. Znaczy sie emigraca w pelni... Ale lepiej napisac teraz, ze dwa!!! razy wiecej chce wrocic, niz: wyjechalo 3 mln obywateli., z czego wrocilo 60000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blood Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 04.07.08, 00:47 Ja też pewnie jestem w tych 12% bo chciałbym wrócić... ale na chceniu się kończy bo już nie wrócę. Po pięciu latach w UK nie mam ochoty znów emigrować. Nie warto poza tym wracać do kraju chamów i prostaków gdzie z każdym trzeba się szarpać o byle gó.. i gdzie na festynie rodzinnym baba sprzedająca piwo w plastikowych kubkach będzie po zmroku starała się mnie orżnąć na wydawaniu reszty. Przyzwyczaiłem się do spokojnego życia jakie mamy w cywilizowanym kraju zwanym Anglią. Do rodziny nie tęsknię, mam ją prawie całą tutaj. A na pieniądze nie narzekam mimo że jestem prostym robolem pracującym 30 godzin w tygodniu. na wszystko starcza, oszczędności regularnie rosną, mam swój ogródek który z roku na rok coraz lepiej wygląda, jeżdżę z rodziną na wycieczki. Czasem tęsknie za przyrodą jaką oglądałem w kraju. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
klonpvv uwarunkowania w kryzysie i kryzysie 04.07.08, 01:15 W razie niestabilnosci finansowej lub mozliwosci zapewnienia sobie bytu na obczyznie, wiadomo - wiecej ludzi rozwazy powrót. W tej chwili na swiecie kryzys, w UK tez pracowników sie zwalnia garsciami. Tak wiec ci co sa w miare swiezo upieczonymi emigranatami bez dobrej pracy i z mniejsza mozliwoscia na dalszy planowany rozwój, lub nigdy nie znalezli pracy na stale w tej chwili przezywaja wahania gospodarki bardzo mocno. Wiadomo tez ze jesli cos na Wyspie nie wyjdzie, nie mozna wprowadzic sie do rodziców i w razie utraty pracy miec ja za baze wypadowa. Dla wielu rodaków praca to byc, albo nie byc wogóle. Nawet jesli mozna sie przekimac przez kilka tygodni u znajomych lub mieszkac po kilkunastu w mieszkaniu to nie jest to rozwiazanie dla wszystkich lub dlugodystansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Zdrajcy, zabrać im obywatelstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.07.08, 04:33 Just joking ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wpiwnicznejizbie Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju 04.07.08, 05:11 Emigracja zapobiega rewolucji.Meksykanscy neoliberalowie utrzymuja sie przy wladzy tylko dlatego,ze najwiekszym zrodlem dochodow kraju jest legalna i nielegalna praca obywateli za granica.Miliardy dolarow przysylane do rodzin w kraju przewyzszaja nawet dochody z ropy naftowej.Najlepsze szanse maja technicy,wiec Tusek powinien rozbudowac siec darmowych szkol zawodowych dla kazdego polaczonych z intensywna nauka podstaw popularnych jezykow-kazdy Holender naprzyklad zna niemiecki,francuski albo angielski.Bogatsze panstwa zapewniaja polskim obywatelom prace i mieszkanie,czego polscy wasale Wielkiego Brata zza oceanu nie sa w stanie w najblizszej przyszlosci osiagnac. Namawianie ludzi do powrotu spowoduje wzrost niezadowolenia,ktore doprowadzi do destabilizacji.Skorumpowany rezym meksykanski nie musi robic nic poza wysylaniem ludzi za granice.Trzymaja sie u wladzy w ten sposob juz 70 lat,wiec Tusek i jego mocodawcy niczego nowego juz wymyslac nie musza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.08, 05:45 Wracajcie, będziecie pomagać Lepperowi blokować drogi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robur1978 Dlaczego nie zamierzam wracac - Irlandia 04.07.08, 06:11 1. Pogodni ludzie nie ziejacy nienawiscia. Nikogo tu nie obchodzi czym jezdzisz, ile zarabiasz jak sie ubierasz... Jednoczesnie spoleczenswo nie majace wszystkiego w d***, co dowodzi wysoka frekwencja wyborcza w maju 2007. 2. Przyjazdne urzedy (poza nielicznymi wyjatkami). Tu skarbowka sama przysle Ci ulotke co sobie mozna odliczyc, a nie wydyma Cie po swojemu interpretujac prawo. 3. Mozliowsc nauki jezyka, poznania kultury dla ktorej fanatyzm polityczny i religijny jest obcym. Mozliwosc pracy w zawodzie w renomowanej firmie oraz podnoszenia kwalifikacji 4. Zycie w kraju, z ktorego mozna byc dumnym (wg Programu Narodów Zjednoczonych jeden z najlepszych krajow do zycia na swiecie - czwarty a Polska 37, wg Forbesa Irlandia jest pierwsza). Kraj w ktorym nie brakuje pieniedzy na sluzbe zdrowia (mimo wszystko dziala nienajelepiej), benzyne do radiowozow i wiele innych rzeczy. Kraj, w ktorym jak jest jakis problem to rzad wczesniej czy pozniej go rozwiaze. 5. Ceny towarow, paliwa podobne do cen polskich - nie musze na wszystkim oszczdzac jak w PL, jak chce kupic buty czy jedzenie - nie zastanawiam sie czy mnie na to stac. 6. Relatywnie duza ilosc Polakow z ktorymi mozna sie spotkac, pogadac (nie tylko w celu wspolnego wypicia) 7. Mozliwosc mieszkania (na razie wynajmowania) domu z ogrodkiem, w spokojnej dzielnicy w przeciwienstwie do polskiego blokowiska. 8. Klimat - temperatura nawet zima na poziomie 7-10 stopni na plusie (mrzawki nigdy mi nie dokuczaly). Nie ma problemow, ze zima zasypie droge, a latem slonce wypali wszystko co rosnie 9. Relatywna bliskosc Polski i doskonale polaczenia lotnicze pozwalajace mi odwiedzac rodzicow/bliskich tak czesto jak chce. 10. Koniecznosc zaczecia w Polsce wszystkiego od nowa, co nie jest takie proste, chociazby jesli sie ma dzieci w wieku szkolnym. 11. Polozenie geograficzne - niezaleznosc od Rosji, Niemcow, Bialorusi i innych typowo europejskich problemow mogacych powodowac 'kociol' Irlandia to nie kraj dla ludzi chcacych zarobic i odlozyc, no chyba ze chcesz zapierniczac i wszystkiego sobie odmawiac, ale wtedy nie wypowiadaj sie jak to tu zle skoro tylko pracujesz, spisz i ewentualnie pijesz. Jesli jednak jestes zdecydowany pracowac i ZYC w tym kraju, to zle tu nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Dlaczego nie zamierzam wracac - Irlandia IP: *.toya.net.pl 04.07.08, 11:31 Masz rację Robur1978- ja choc jestem 50+++++++popieram twoja wypowiedz. Reszte doczytaj nizej pod Pogodą. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: Dlaczego nie zamierzam wracac - Irlandia 04.07.08, 14:12 robur1978 napisał: > Irlandia to nie kraj dla ludzi chcacych zarobic i odlozyc, no chyba ze chcesz > zapierniczac i wszystkiego sobie odmawiac, ale wtedy nie wypowiadaj sie jak to > tu zle skoro tylko pracujesz, spisz i ewentualnie pijesz. > Jesli jednak jestes zdecydowany pracowac i ZYC w tym kraju, to zle tu nie jest. Jest tylko jeden mały minus- możesz zostać zamordowanym przez bandę małolatów-rasistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydos Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 07:20 Dwa razy więcej niż wyjechało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: 195.7.30.* 04.07.08, 08:21 Taaa, wczesniej byl 1, teraz jest dwoch, wiec faktycznie sie podwoilo. Zenujacy poziom artykulu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan pogoda IP: *.ntlworld.ie 04.07.08, 08:27 To przeciez bzdury o samorealizacji i tesknocie. Nie przyszlo wam do glowy ze tej paskudnej pogody nie sposob po prostu wytrzymac dluzej niz przez pare lat? Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: pogoda 04.07.08, 10:32 pogoda na wyspach nie jest paskudna. dlaczego morski klimat miałby być paskudny? niektorzy wolą wilgotne orzeźwiające powietrze latem od suchego i gorącego np w Poznaniu. do tego pięknie rosną kwiaty w ogrodzie, nie trzeba podlewać trawnika i w ogóle jest zielono:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: pogoda IP: *.ucc.ie 04.07.08, 11:09 Wiem ze jest pewna liczba dewiantow ktorzy lubia tutejsze klimaty ale mysle ze zdecydowana wiekszosc ludzi woli widziec co jakis czas slonce i miec cztery pory roku a nie jedna (deszczowa). Widze ze nauczyles(-as) sie irlandzkiego podejscia do zycia. Ja ciagle nie moge zrozumiec skad u nich ten optymizm pomimo tego jak wyglada ich kraj i jaka jest w nim pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
tombra7 pogoda! 19.07.08, 00:59 pogoda tu fajna,rześko,słonecznie tu można pooglądać: fotoforum.gazeta.pl/72,2,888,57796943,82336284.htmlpozdrawiam tom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: pogoda IP: *.toya.net.pl 04.07.08, 10:52 Tak, to prawda z tą pogodą. Mnie chybaby wpędzila w depresję - bez słońca nie ma życia. Ale patrząc i żyjąc w tym naszym "piekiełku polskim" nie wiem co gorsze. Własciwie to żałuje, że nie mam choć ze 20 lat mniej -bo tez bym wyjechala.Nawet pracując na zmywaku - jak wielu naszych obecnych bossów politycznych to kiedys robiło- lepsze to niż wegetacja za pare groszy z budżetówki.Nikt nie jest w stanie nic zmienić w Polsce- cwniactwo, korupcja,walka o stołki, mohery - ma teraz zielone swiatełko. I dlatego zwracam sie do młodych - uczcie się języków i wyjeżdzajcie - nabierajcie doswiadzczenia, podpatrujcie - a jak kiedys wrócicie to moze zrobicie porzadek w Polsce- moze wasze dzieci i wnuki będą miały lepszy start. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty debil Re: pogoda IP: *.mia.three.co.uk 05.07.08, 02:03 Na pogode narzekaja tylko chyba nieroby!!!Jedyne co w UK mi sie podoba to wlasnie pogoda!!!!Nienawidze upalow-sproboj popracowac jako kierowca autobusu miejskiego lub taxi w upal-w kabinie 50- 60stopni-na taxi na 16h pracy 15 stoisz i sie gotujesz.Deszcz to zbawienie i ukojenie.Dla darmozjadow,glupich tlukow biurkowych-czyli kompletnych debili,idiotow co tluka bezmyslnie w klawisze pogoda jest problemem.Ja niemam czasu patrzec na durna pogode-ps.w srodkowej UK deszczu jest malo,slonca sporo,temp w lato ok20stopni- jedyne co tu super to wlasnie pogoda.7miesiecy bylem a Maroku i Algierii oraz 2 miesiace w Sudanie-myslalem ze tam zdechne.Ale w Sudanie piwo ok.50groszy i to dobre piwo-lepsze od angielskich/niemieckich szczochow.Wiec chlodzilem sie czesto:)W Pl to jedyne co przeraza to mega wysokie ceny i mega hiper niskie zarobki-w Sudanie jest duzo lepiej wszystko tanie a pensje niewiele nizsze niz w PL.Maroko podobne do PL tylko za ogrzewanie nieplacai sie i owoce/warzywa tansze a reszta tak samo-nawet paliwo tak samo drogie i pensje tez takie same!Znajomy jest teraz w Chinach na komtrakcie-ryj ma ciagle rozdziawiony jak wiejski glupek z Pierdziszewa Dolnego na wycieczce do Nowego Jorku w 1967r-pensje juz wyzsze niz w PL,-propaganda o 1-2$ w PL to juz 20lat nieaktualna.A warWSZAWSZA wyglada jak kurnik przy przecietnym POWIATOWYM miasteczku w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
caragena Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju 04.07.08, 11:04 Bohaterowie Kiedy było ciężko polecieli sobie za granicę - bo tam lepiej, łatwiej, ciekawiej. Teraz wracamy. Bo jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella. Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.toya.net.pl 04.07.08, 11:20 Głupi komentarz_ polecieli bo bylo im cięzko. Normalny , ludzki odruch. A czy jest ok? Ja uyawazam,że Nie. I długo nie bedzie dopoki, dopoty rzadzic nami będa nabzdyczone kaczory i caly ten kabaret. Moze tam nie jest lepiej, łatwiej i ciekawiej ale NORMALNIEJ pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: 85.222.86.* 04.07.08, 11:41 a po co maja wracac bo co juz im sie nie oplaca pracowac za granica, nie ten przelicznik co kiedys....niech zostana tam gdzie sa, dla mnie oni nie sa prawdziwymi Polakami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.40.202.224.sub.mbb.three.co.uk 04.07.08, 15:44 Polacy dziela się na: 1. Prawdziwych Polaków - Giertych, Kobylański czy Rydzyk 2. Wielcy Polacy to Marie Curie, Adamus Mickievicius, Nicoleus Coppernicus i Frederic Chopin. 3. Zwykli Polacy. Mnie proszę zaliczyć do zwykłych, chociaż nie wszyscy moi dziadkowie mieli Polską narodowość. Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontolalala Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju 04.07.08, 15:52 ja wiem, a są też trzy wielkie prawdy: - prowda, - tyż prowda, - guvno prowda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.ucc.ie 04.07.08, 12:47 Niestety ella, musisz sie przyzwyczaic do faktu ze komentarze na forum sa czesto malo rozgarniete i podsycaja wzajemna zawisc. nota bene Nie widze nic zlego w tym ze ktos wyjezdza bo gdzies indziej jest lepiej czy bardziej interesujaco. Nie widze tez zadnego bohaterstwa w zostawaniu w miejscu ktore nie takie nie jest w imie jakichs dziwnych idei. Ktos sie naczytal lektur typu "Placowka" czy "Doktor Judym". Faktem jest ze kazdy kto jest przy zdrowych zmyslach i ma mozliwosc wyboru wybiera to co jest dla niego lepsze... Za ideami najczesciej nic prawdziwego nie stoi -ludzie maja inne motywacje typu dobre znajomosci i uklady w Polsce, bogatych rodzicow, czegos sie boja, czegos im zal, lub tez zwyczajnie sie im powiodlo ale oficjalnie deklaruja ze sa patriotami i bohatersko zostaja w kraju pracowac dla dobra ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurs spekulacyjny Re: Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: 85.222.86.* 04.07.08, 17:10 Polska jest jedynie "dzielnicą" UE .Granic przecież nie ma . Niedługo i tak wejdzie Euro więc po co zarabiać w złotówkach ? Jak wejdzie Euro ceny wzrosną znowu a pensje przeliczą na Euro po spekulacyjnym kursie. Nic tylko emigrować do Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 12:21 aa wracajcie sobie lepiej dla tych ktorzy zostaja ;P tylko pamietajcie ostatni gasi światło! ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BogatyOjciec.info Nie szukajcie pracy na etacie, bo to głupota. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 15:58 Pracując na etacie stajesz się niewolnikiem, Twój szef mówi Ci co, jak, i kiedy masz robić. To straszne ale to prawda. wstajesz każdego dnia do pracy, by przywitać swojego szefa słowami w stylu: Dzień Dobry Szefie, co mógłbym dziś dla Ciebie zrobić? :) a zanim w ogóle pójdziesz do pracy to musisz się o nią prosić, wysyłać jakieś CV, łazić na rozmowy z jakimś pajacem w krawacie.. nie to jest upokarzające, że ktoś decyduje o Twoim życiu. Ja też tak pracowałem przez ponad 6 lat, ale w czas się opamiętałem i zacząłem powoli sam myśleć o swoim malutkim biznesie, który teraz pozwala mi żyć bez wykonywania żadnej pracy. Do swojej firmy tez nie chodzę bo jej nie mam, ale mam przychody pasywne, czyli takie które pojawiają się regularnie pomimo tego że nic nie robię (lub prawie nic). Zajmuje się wynajmem nieruchomości (kupionych na kredyty). Zmobilizowałem się po przeczytaniu pierwszej z książek Roberta Kiyosaki - Bogaty Ojciec, Biedny Ojciec. Nie chcę Was na siłę namawiać żebyście je czytali, chociaż mi bardzo pomogły i tak naprawdę zmieniły one moje życie finansowe a także osobiste. Darmowe fragmenty znajdziecie na polskiej stronie Roberta Kiyosaki --> www.BogatyOjciec.info Aby stać się bogatym, nie musisz posiadać specjalnego wykształcenia ani wyszukanych umiejętności. Tak naprawdę wielu ludziom wykształcenie przeszkadza w dojściu do prawdziwego majątku, bo szkoła czy uczelnia wpoiła im mentalność etatowego pracownika, który ma być posłuszny i ma wykonywać zadania powierzone mu przez kogoś, a to blokuje jego samodzielność. Taki pracownik, potem nigdy nie da sobie sam rady jeśli zostanie zwolniony, i musi szukać kolejnej pracy i płaszczyć się przed kolejnym szefem.. Książka Bogaty Ojciec ( tu jest fragment - www.bogatyojciec.info/bogaty-ojciec-biedny-ojciec.htm ) nauczy Cię, jak rozwinąć skrzydła swojej niezależności i jak się wydostać z wyścigu szczurów - czyli pracy na etacie, w której bogacisz innych, zamiast siebie. życzę wytrwałości w dążeniu do osiągnięcia wolności finansowej :) i jeszcze raz powtarzam NIE SZUKAJCIE PRACY – bo będziecie pracowali na czyjąś przyszłość sami dostając tylko jakieś ochłapy z tego co wypracujecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toni Dwa razy więcej Polaków chce wrócić do kraju IP: 88.141.15.* 22.07.08, 15:08 Jezeli juz opusciliscie Polske to juz nie wracajcie. Przeciez bez Was Polska istnieje i bedzie istniec. Was juz nie potrzeba w Polsce. Zostancie tam gdzie jestescie. Kiedy Polska was potrzebowala , Was nie bylo. Pieniadze byly wazniejsze niz wszystko inne. Zostancie tam. Odpowiedz Link Zgłoś