Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ochroniarze wyjdą na ulice?

IP: *.netstrefa.pl 21.07.08, 11:28
    Znaczna część z tych pseudo ochroniarzy to wg prawa inwalidzi(renciści), a
    znaczna część firm ochroniarskich to zakłady pracy chronionej do których
    dopłacamy my, podatnicy za pośrednictwem państwowego PFRONu. Jak to jest, że
    człowiek niby nie nadaje się do pracy i pobiera rentę, a firmie ochroniarskiej
    wyrabia nierzadko 240h w miesiącu ma na to siłę...
    Obserwuj wątek
      • Gość: marecki Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.sferanet.pl 21.07.08, 11:31
        Skoro Solid czy Impel wygrywają w przetargach podając śmiesznie
        niskie stawki za godzinę, to może sami właściciele tych firm będą
        musieli sami pracować jako ochrona po godzinach? Zacznijcie ściągać
        od klientów normalne kwoty, to i będzie czym zapłacić pracownikom.
        Proste?
        • mis22 Prawo popytu i podaży 22.07.08, 06:02
          Jeśli są chętni do "pracy" jako ochroniarze to oznacza, że zarobki
          są dobre. Rzecz w tym, że ten zawód zwykle wymaga aby być, a nie aby
          coś robić. Jeśli zdarza się rzeczywiste zagrożenie to rola
          ochroniarza sprowadza się do zatelfonowania po policję.

Każdy chciałby mieć wyższe zarobki. Każdy mówi o swoim prawie
          do "godnych" zarobków - slogan skopiowany z Trybuny Ludu.
      • Gość: MIKA Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: 77.223.214.* 21.07.08, 11:34
        ZGADZA SIĘ , MAM KOLEGĘ, OCHRONIARZ W BANKU, ZAROBKI KAYGODNE,
        • Gość: Gość 175 Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.streamnet.pl 15.09.08, 16:21
          Witam wszystkich i bardzo prosze o radę.Jestem kobietą,aktualnie
          ucze się na dwuletnim studium policealnym na technika ochrony.Po tej
          szkole bedę miała technika ochrony i licencje II stopnia.Powiem tak
          w szkole mamy bardzo duzo przedmiotów zwiazanych z prawem....także
          mysle ze zwykłym cieciem nie będę jak niektórzy z was opisują
          pr.ochrony.Egzamin na technika podobno jest bardzo trudny i na 100%
          zdaje 30%Ale jak przeczytałam te Wasze wypowiedzi to ciężko sie
          zastanawiam czy kontynuowac nadal nauke w tej szkole,a jestem juz na
          3sem.Prosze o rade.Pozdrawiam
      • Gość: y W ochronie pracują guptoki - a guptoków u nas dużo IP: *.grunwald.pl 21.07.08, 11:49
        :P
        • Gość: tomar 21 Re: W ochronie pracują guptoki - a guptoków u nas IP: *.wil.waw.pl 22.07.08, 14:41
          A kto to jest guptok penisie?
        • Gość: lecho65 Re: W ochronie pracują guptoki - a guptoków u nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 12:49
          jesteś ostatni dupek do kwadratu , niech do twojej twardej i zakutej pały dotrze
          że los ludzki różnie ludzi , jestem zwykłym ochroniarzem ,ale mój szef podobnie
          jak i Ty jest zwykłym nawet nie guptokiem ale głuptakiem/nie obrażając tego
          szlachetnego ptaka/
        • Gość: JoannaJ Re: W ochronie pracują guptoki - a guptoków u nas IP: 77.88.185.* 11.08.08, 21:03
          Ty chamie nie umiesz nawet pisć po polsku a obrażasz ludzi debilu
      • Gość: profes79 Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 11:57
        Mylisz dwie rzeczy - co innego "ochroniarz" z renta ktory siedzi na obiekcie za
        grosze - sam tak pracowalem w okresie studiow i jakos zylem, chociaz rodziny bym
        z tego nie utrzymal.

Problemem jest jednak sytuacja, gdzie pracownik konwoju bankowego, mlody sprawny
        facet (z II grupa ochrony) jezdzi:
        a) po 12 godzin dziennie ( z bronia ostra ) - pod koniec tygodnia juz ledwo na
        oczy patrzy
        b) w dwuosobowych skladach gdzie zgodnie z prawem powinno byc trzech konwojentow
        c) na trasie gdzie gdyby kierowca jechal zgodnie z przepisami to moze by sie
        wyrobili z jedna trasa w ciagu tygodnia.

I tak dzien w dzien. Najlepsze jest to, ze pracownik w firmie ktory ma
        doswiadczenie i odbywane szkolenia dotyczace pracy z bankomatami etc dostaje
        nizsza kwote niz facet ktory swiezo przyszedl do pracy i robi przez trzy
        miesiace za slupa na tylnym siedzeniu bo niema wszystkich koniecznych uprawnien.
      • Gość: aninimek Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.welnowiec.net 21.07.08, 12:08
        5?6?ZLOTYCH ZA GODZINE?TO I TAK DOBRZE JA MAM 4.15!!!A W FIRMIRE MOWIA NA TWOJE
        MIEJSCE JEST 100 INNYCH
        • Gość: swoboda_t Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 22:00
          Gość portalu: aninimek napisał(a):

> 5?6?ZLOTYCH ZA GODZINE?TO I TAK DOBRZE JA MAM 4.15!!!A W FIRMIRE
          MOWIA NA TWOJE
          > MIEJSCE JEST 100 INNYCH

Nie obraź się, ale w Katowicach (widzę IP z Wełnowca) tylko osoby
          wyjątkowo niezaradne pacują za takie stawki. Ja za rozdawanie ulotek
          płacę 7zł brutto i poza wakacjami/feriami, gdy garną się nastolatki,
          trudno o kogoś kumatego. Co do ochroniarzy - istotnie, praca
          konwojenta czy strażnika w wyeksponowanej lokalizacji powinna być
          odpowiednio wynagradzana. Ale większość pracowników to
          najzwyklejsi "ciecie" albo stacze. Nie trzeba do tego nic umieć (no,
          umiejętność czytania i pisania jest przydatna) i trudno oczekiwać za
          to zarobków choćby zbliżonych do średniej - wszędzie na świecie ta
          grupa zarabia grosze, zbyt łatwo można zastąpić pracownika dosłownie
          byle kim. Ale 3mam kciuki, jak coś wywalczycie bedzie to z korzyścią
          dla rynku pracy ;)
      • Gość: Atomek Ochroniarze czy dozorcy/renciści? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.08, 12:14
        Przede wszystkim należy odróżnić ochroniarza od rencisty i pożądną
        agencje ochrony od zakładu pracy chronionej.
        To rzeczywiście jest skandal, że tak mało zarabiają, ale to jest
        wina durnego prawa, które pozwala żerować zakładom pracy chronionej
        na rencistach. Oferują oni niskiej jakości usługi, za czasem
        śmieszne pieniądze. A jaka to jest ochrona gdy jako ochroniarz
        zatrudniony jest rencista? Teraz ZUS nie daje renty byle komu....
        60 letni alkoholik po udarze i zawale stoi jak ochroniarz ?
        Na zdjęciu w artykule pokazujecie faceta z bronią, ile z tych
        podobno 200 tyś ma pozowolenie na broń (badania)?

Przyzwoite agencje - nie zakłady pracy chronionej mają ogromny
        problem z zatrudnieniem. Nawet mała agencja musi zatrudnić
        kilkadziesiąt osób ze właśnie ze względu na nadgodziny. Musi im
        zapłacić, a ceny na rynku dyktują agencje - ZPCH.

I to jest wszystko smutne, bo dozorcy renciści nie wykonują roboty
        należycie - nie mają możliwości interweniować - odwracają głowę
        zazwyczaj. Płaci im się jakąś śmieszną pensję (600zł/mies), za to
        oni przynoszą drugie tyle zysku.

Zlikwidować ZPCH!
        IMPEL SOLID ASCO i co tam jeszcze zaczną działać na rynkowych
        zasadach. Tylko gdzie pójdą renciści.....Przecież nie sprzątać, bo
        do tego trzeba mieć kondycję
        • Gość: gnago Re: Ochroniarze czy dozorcy/renciści? IP: *.cust.tele2.pl 21.07.08, 21:34
          Za żywą ochronę ubezpieczenie daje zniżkę a firma ma darmową, zazwyczaj, pomoc do wszystkiego.
        • Gość: fałek Re: Ochroniarze czy dozorcy/renciści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:01
          to co mówisz jest ciekawe , ale SOLID to durna firma , jestem byłym wojskowym
          po 13 latach służby ,ciągle mi obiecują że zorganizują kurs wzamian za
          zobowiązanie pracy na określoną ilość lat , mam bogate doświadczenie z
          obchodzeniem się z bronią a jedyna ich aktywnośc w pozyskaniu nowego
          wykwalifikowanego pracownika ogranicza się do cotygodniowego anonsu w rubryce
          zatrudnie
      • Gość: Wałek Ja też mam dość niskich zarobków i chce więcej. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.08, 12:59
        Nawet dużo więcej. Kto ze mną wyjdzie na ulicę?
      • Gość: depeche Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.domainunused.net 21.07.08, 13:06
        10 zł/h netto ochroniarze zobaczą jak świnia niebo.
        Taka stawka to odległe marzenie pracowników Poczty, TPSA, gastronomii czy
        supermarkeciarzy, a co dopiero ochroniarzy.
        • Gość: gnago Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.cust.tele2.pl 21.07.08, 21:31
          W '99 jako strażnik i konwojent w banku zarabiałem 2 średnie. "Genialny" sejm unormował sytuację licencją, sk... wielskie firmy typu Impel opanowały rynek wygryzając uczciwe i profesjonalne z rynku. W pracy miałem kamizelkę wytrzymującą strzał z kałacha , dziś szpanują w koszulkach co wytrzymują ostrzał z TT-ki. A co było to wróci wystarczy wymagać od firmy św. usługi konwojowe rzeczywistych strzelań (200 naboi na głowę miesiecznie minimum)rgorystycznie przestrzegać wymagań zdrowotnych w ustawie i stawka wzrośnie nie do 14 brutto lecz netto dla człowieka z licencją
          • Gość: swoboda_t Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 22:05
            Sejm nie był "genialny", tylko usłużny. Prawie wszystkie duże firmy
            ochroniarskie wyrosły na układach policyjno-wojskowych. Pracowałem
            wtedy w takowej jako pionek i to było niesamowite jaką kasę trzepała
            góra tylko za koneksje. Zepsuli rynek i tak jest do dziś.
      • gieroy_asfalta Ochroniarze mają dość niskich zarobków 21.07.08, 13:49
        to niech idą do lepiej płatnej roboty i tyle. Nikt im nie każe byc
        cieciami.
        • Gość: Adam Re: Ochroniarze mają dość niskich zarobków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 14:36
          Np. do jakiej innej lepiej płatnej?? he?
        • Gość: TT Re: Ochroniarze mają dość niskich zarobków IP: *.pools.arcor-ip.net 21.07.08, 15:57
          Kto tobie kaze pisac takie debilizmy? Moze znajdziesz se lepsza robote? Moze
          jako ciec? Moze masz szanse, zapytaj.
          • Gość: kutach fuck IP: 83.143.99.* 21.07.08, 21:22
            o czym Ty piszesz? Gosc napisal prawde, co CI goscie robia? taka stawka jest
            adekwatna do pracy jaka wykonuja - stanie czy siedzenie w uniformie, do tego nie
            potrzeba zadnej szkoly, albo jeszcze pol dniowki przespia. Tak naprawde pracuja
            tam tylko lenie ktorzy nie chca wiecej pracowac bo lepiej postac czy posiedziec
            za pare zlotych. Niech sie czegos nauczy, malo to potrzeba pracownikow
            budowlanych, murarzy, spawaczy itp, niech spojrza w gazety kogo potrzeba, tyle
            ze trzeba bedzie troche wiecej pracowac i czegos sie nauczyc - ale oni to wiedza
            i wola strajkowac niz sie czegos nauczyc. Zeby nie bylo mam kontakt z roznymi
            agencjami w zakladach z ktorymi mam stycznosc, schemat sie powtarza, narzekanie
            na swoj los ale brak checi zeby cos zmienic, jak gosc mnie pyta "zatrudnij mnie
            pan", albo "czy sa jakies przyjecia" to nie napisze co sobie wtedy mysle...
            • Gość: ago Re: fuck IP: *.cust.tele2.pl 21.07.08, 21:40
              No to spróbuj posiedzieć bez ruchu bezczynnie te nędzne 12 h. Po tych sześciu raczej sfiksujesz zważając na okazywany tu temperament . A nie pytaj bo z góry znają standardową odpowiedź. Dla ochroniarza ? Nie, nic przecież nie potrafi.
            • Gość: Ropcia Re: fuck IP: 195.187.143.* 25.07.08, 15:24
              O czym ty piszesz? Jakbyś popracował trochę w zawodzie pracownika
              ochrony inaczej byś mówił. Praca ta to nie tylko pilnowanie obiektów
              ale również ochrona ludzi, konwoje. Ci ostatni ryzykują życie za
              parę zł.
              I wyobraź sobie, że trzeba skończyć szkołę lub specialny kurs żeby
              wykonywać tą pracę. Byle komu broni do ręki nie dają.
              • Gość: lolo 29 Re: fuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 22:14
                Jakiej broni? zwykły cieć z ochrony nie może nosić żadnej broni.
                broń mogą nosić tylko służby mundurowe.
            • Gość: Ula Re: fuck IP: *.legnica.vectranet.pl 20.12.13, 11:19
              Z całym szacunkiem dla ludzi pracy po 28 latach pracy zachorowałam na "nowotwór gardła" (3 lata temu) ZUS przyznał mi rentę na 1 rok potem do pracy przekwalifikowałam się na inne zawody i wszędzie chcą z doświadczeniem a ja mam wyższe 2 fakultety i pracuję jako cieć bo nikt nie chce mnie zatrudnić czy jestem leniem? Pomyślcie ludzie czasem co piszecie bo łatwo pisać tym co są zdrowi 100% nie życzę nikomu choroby ale jak by choć na chwilę znaleźli się w takiej sytuacji jak ja, co by wówczas mówili? .... A przede mną jeszcze 20 lat pracy jeśli dożyję.
        • jedyny.resistance Ktoś musi tą robotę wykonywać 21.07.08, 22:55
          wiec niech płacą
      • Gość: keyser soze A jakie kwalifikacje mają mieć ? IP: 194.181.2.* 21.07.08, 13:52
        zapewne ok 10% z ochroniarzy to specjaliści, reszta to postojowo-siedzące
        dziadki. Niech się nie dziwią że tak zarabiają. Prosta praca - małe pieniądze.
      • Gość: depeche Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.domainunused.net 21.07.08, 14:15
        jedzą, śpią i "kupują" w pracy. w wielu firmach są zmiany dobowe, czyli np. 24h
        pracy i 2 dni wolnego, albo 48h pracy i 5 dni wolnego. chodzi oczywiście o
        ochranianie obiektów, a nie łażenie po supermarkecie.
        • jnp4 Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? 21.07.08, 14:22
          Na przykładzie znajomych moge powiedzieć że "ochroniarze " to w
          większości nieroby którym nie chce się iść do normalnej pracy, w
          większości mają zaocznie zrobioną maturę, bo po co iść zapiepszać
          fizycznie przez 8 godzin (nic to że za 2 razy takie pieniądze) skoro
          można przez 12 posiedzieć w ciepłym nierzadko mając do dyspozycji
          internet i tv, całymi dniami nic nie robią i jeszcze mają pretensje
          że zarabiają grosze, a wg. mnie za pożytek z tego co robią to i tak
          za dużo...
          • Gość: Panie jpm3 Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:20
            radzę lepiej dobieradz towarzystwo . z poważaniem stary ochroniarz
          • Gość: adam Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.gdynia.mm.pl 23.07.08, 19:56
            To idź osle i też rób za ochrone jak tak im zazdrościsz
      • zalobanarodowa Ochroniarze wyjdą na ulice? 21.07.08, 14:23
        Co? Teraz się płacze? Ale jak trzeba było się uczyć w szkole to
        lepiej było iść na wagary to się wolało palić papieroski za rogiem?
        Trzeba było się uczyć! Ja się zamiast obijać uczyłem i teraz jestem
        wysoko wykwalifikowanym specjalistą z wysoka pensją, który moze
        przebierać w ofertach jak w ulęgałkach. Nie chciało się nosic teczki
        teraz trzeba dymac za 3 zł za godzine!
        • Gość: :) Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 15:02
          wykształcony to Ty jesteś, ale głupi ........
        • Gość: Katarzyna Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 15:57
          Ale ktoś musi tych Twoich inteligenckich pieniędzy pilnować , ''żałobonarodowa'' prawda? Jakoś nie wierzę, by człowiek z wyższym wykształceniem pisał takie bzdury jakie wypisujesz, tak płasko oceniał rzeczywistość. Ja również jestem osobą wykształconą, ale- w przeciewieństwie do Ciebie- potrafię dostrzec, że oprócz mojej cenne są i inne prace oraz ludzie, którzy je wykonują. Trochę pokory radzę i spojrzenia poza swoje nadmuchane ego. Nie wierzę, że jesteś wykształconą, inteligentną osobą- przez to co piszesz przemawia gorycz.
          • Gość: ANINIMEK Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.welnowiec.net 21.07.08, 17:01
            DOBRZE ZE SA TACY LUDZIE JAK TY TRZEZWO MYSLACY I SZANUJACY INNYCH!!BRAWO!!PZDR
          • kretynofil Gratulacje! 22.07.08, 08:05
            Doskonaly wpis, podpisuje sie pod nim wszystkimi czterema lapami :)

Swoja droga, ciekawi mnie czy jest w ogole jakas szansa na to, zeby w Polsce
            chociaz odrobine zmienila sie mentalnosc ludzi - przeciez ten szybkobiezny
            szczur wyscigowy ma jakichs rodzicow i nie wierze w to ze sa to wyksztalceni,
            majetni ludzie, bo by go nie wychowali na takiego prostaka, prawda?

To co? Pluje na wlasnych starych? Nie dostrzega wokol siebie ludzi, ktorzy malo
            zarabiaja, ale sa potrzebni? Jesli tak, to naprawde czarno widze przyszlosc
            naszego "spoleczenstwa", w ktorym prawo do zycia ma tylko taka jak on "elita", a
            reszta ma zyc za miske ryzu i dziekowac "chlebodawcy" ze ich "utrzymuje"...

----------------------------------------------

Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach
            internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca
            perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej
            lektury :)
          • Gość: eko23 Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:37
            Kasieńka jak to powiedzieć/lejesz miut na moie ohrorniaerskie serce/, precz z
            zadufanymi w sobie byle licencjatami z byle PiPidówka
        • Gość: TT Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.pools.arcor-ip.net 21.07.08, 16:00
          Golas jestes, i nic nie rozumiesz. Jakbys mial cos w glowie zamiast gowna, to
          bys szanowal prace ochroniarzy i sprzataczek.
        • Gość: aninimek Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.welnowiec.net 21.07.08, 16:58
          JAK CI ZAMKNA TWOJA FIRME!!ALBO PODEJMNISZ ZLA DECYZJE!!I FIRMA STRACI I
          BEDZIESZ SKONCZONY NA RYNKU TO CWANIAKU SIE PRZEPROSISZ !!Z OCHRONA !!I TO CIE
          CZEKA ZYCZE CI TEGO!!
        • Gość: enskw Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: 195.139.24.* 22.07.08, 09:50
          widac ile sie nauczyles w tej swojej szkole a ile w domu. cham i prostak.
        • Gość: Bogna Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.59.jawnet.pl 23.07.08, 11:04
          Ciekawe w co byś się ubrał i co byś żarł, wielce wykształcony. Jakby tak wszyscy
          się wyedukowali, tak jak ty. Musiałbys sam sobie wykopać nore w ziemi do
          mieszkania i zywić się korzonkami.
        • Gość: bodo Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:28
          Panie Wysoko Wykwalifikowany, ze znajomością języka polskiego,robisz proste
          błędy ,naucz sie polyskiego,dupku
      • Gość: szulc Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 14:51
        Tacy mądrzy jesteście wieśniaki ? TO spróbujcie oboje zdać licencje pracownika
        ochrony II stopnia na którą trzeba mieć skończoną szkołę średnią.
        • sierzant_nowak Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? 21.07.08, 15:05
          > Tacy mądrzy jesteście wieśniaki ? TO spróbujcie oboje zdać licencje pracownika
          > ochrony II stopnia na którą trzeba mieć skończoną szkołę średnią.

wow - to AŻ SZKOŁĘ ŚREDNIĄ trzeba mieć skończoną? Jestem pod wrażeniem.... :-)

Nie pasuje to idz na kurs murarki i zarabiaj jako murarz 2x tyle.
      • dalton78 Ochroniarze wyjdą na ulice? 21.07.08, 15:08
        za spanie w samochodzie 10 pln na godzinę? No tak nie do końca wygodnie...
        Czasy nie są takie złe. Można zmienić pracę. Ale lepiej żądać wyższej stawki
        za spanie.
        • Gość: dalton Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:43
          ty to jesteś daltonista a nie mmmmmmmmmmmmmyślociel
        • Gość: Ropcia Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: 195.187.143.* 25.07.08, 15:32
          Jak się pracuje po 300 albo więcej godzin w miesiącu to trzeba
          gdzieś spać nie uważasz?
      • Gość: Adam praca u byłych SBków IP: *.autocom.pl 21.07.08, 15:31
        więc nie podskoczą. Niech spróbują. To ich zaraz pracodawcy przywołajądo
        porządku. Dostaną po du+ie i z przodkulonymi ogonami wrócą do swoich Panów
        łasząc sie do nogi.
        • Gość: adaśku Re: praca u byłych SBków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:45
          pie..ij się jełopie
      • Gość: Bawaria Sky Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.pools.arcor-ip.net 21.07.08, 16:06
        Dlugo jeszcze w tym kraju bedzie dziko, ciemno i niebezpiecznie, skoro, koles z
        licencajtem lub matura uwaza sie za lepszego i madrzejszego niz ochroniarz,
        sprzataczka czy kierowca. Brak sztacunku do pracy i drugiego czlowieka, swiadczy
        o waszej zapieklej frustracji i malosci. Macie rodacy jeszcze duzo, duzo do
        nauczenia.
        • Gość: A Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.chello.pl 21.07.08, 16:14
          A nikt nie napisał ,że takie warunki pracy dla swoich byłych kolegów
          alkoholików ze slużb, stworzyli cwani enerytowani gwiazdkowi
          najczęsciej
      • Gość: mk Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.e-wro.net.pl 21.07.08, 16:43
        jaka praca taka płaca ... 5-6 żl za szpanowanie autem z napisem OCHRONA albo
        siedzenie w budce 8 godzin i oglądanie TV zamiast pilnowania
      • sselrats Ochroniarze wyjdą na ulice? 21.07.08, 17:32
        Czas wyjechac za praca ochroniarza na Zachod. Skorzystalo sie z
        okazji, ze w pracy byl czas zeby pouczyc sie jezyka. A moze trzeba
        wrocic do wyuczonego zawodu...
      • sapinek Ochroniarze wyjdą na ulice? 21.07.08, 17:40
        mam znajomego ochroniarza. zeby przezyc robi po 300 h w miesiacu... masakra
        jakas..
      • Gość: Hipo Ochroniarze wyjdą na ulice? IP: *.chello.pl 21.07.08, 17:40
        trzeba odroznic zwyklego ciecia na parkingu lub w markecie od
        prawdziwego ochroniarza np. pracujacego w interwencji. wiadomo,
        koles w markecie dostanie 800 na reke a w interwencji 3tys, prosta
        sprawa.
      • Gość: prawda Oplacanie firm ochroniarskich to kupowanie iluzji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 17:51
        Ludzie i firmy placa duze pieniadze firmom ochroniarskim wlasciwie
        bez sensu. Ludzie jak w tym artykule, zarabiaja grosze, sa
        przemeczeni, czesto sa to ludzie starzy - o jaka wiec ochrone tu
        chodzi? Co taki, za przeproszeniem, ochroniarz moze ochronic? To sa
        pieniadze wyrzucone w bloto. Prezesi tych firm maja sie calkiem
        niezle, zgarniaja kase od naiwnych i smieja sie do rozpuku.
      • sselrats Ochroniarze wyjdą na ulice? 21.07.08, 18:13
        A to nie latwiej zmienic prace na firme ochroniarska, w ktorej
        lepiej placa?
      • jnp4 Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? 21.07.08, 18:27
        Dużo jest tu wypowiedzi odnośnie tego że nie szanuje sie pracy
        ochroniarzy....jak można szanować ciągłe obijanie się i nieróbstwo?
        mi osobiście ani troche nie żal ochroniarzy, trzeba być frajerem
        żeby zapiepszać za 5 zł/h i to jeszcze na zlecenie, taki nie pójdzie
        do normalnej pracy bo musiałby pracować fizycznie, a w ochronie jest
        przecież taki ważny;]
        Ochroniarz=frajer i nierób
        • unhappy Re: Ochroniarze wyjdą na ulice? 21.07.08, 19:27
          jnp4 napisał:

> Dużo jest tu wypowiedzi odnośnie tego że nie szanuje sie pracy
          > ochroniarzy....jak można szanować ciągłe obijanie się i nieróbstwo?

Można MYŚLEĆ i nie generalizować bez sensu.

> mi osobiście ani troche nie żal ochroniarzy, trzeba być frajerem
          > żeby zapiepszać za 5 zł/h i to jeszcze na zlecenie, taki nie pójdzie
          > do normalnej pracy bo musiałby pracować fizycznie, a w ochronie jest
          > przecież taki ważny;]

Otóż to. Te płace kształtuje rynek - dopóki są chętni pracować za 6 zyli na
          godzinę to o co ten krzyk?
      • przyladek.dobrej.nadziei Niech zmienią robotę, hehe nt 21.07.08, 18:52
        • billy.the.kid Re: Niech zmienią robotę, hehe nt 21.07.08, 20:10
          najwięcej "nauki" mają te gamonie z licencjatami po wyższych szkołach gotowania
          na gazie. łojezuniu-jak uny siem uczyli!!!
          • jnp4 Re: Niech zmienią robotę, hehe nt 21.07.08, 20:15
            billy.the.kid napisał:

> najwięcej "nauki" mają te gamonie z licencjatami po wyższych
            szkołach gotowania
            > na gazie. łojezuniu-jak uny siem uczyli!!!

Ale co twój post ma wspólnego z tematem?? baran....
            • plosiak Banda nierobów i tyle 21.07.08, 21:39
              Najlepiej niech ta w większości banda obiboków założy związek zawodowy i
              zastrajkuje. Wówczas się okaże, że nie są do niczego potrzebni. Pozostaną
              jedynie fachowcy, z kwalifikacjami i wyglądem wzbudzającym respekt, a nie
              uśmiech politowania. robię zakupy w markecie, a na przy kasach stoi koleś, 190
              cm wzrostu, ale może z 70 kg waży. Przecież takiego 1 ruchem ręki się zabije. W
              banku emeryt po 60-tce, który nawet nie dowidzi, co się wokół niego dzieje.

Za taką pracę 5 zł/h to nie jest mało.

Wolałbym, żeby prawdziwi ochroniarze zarabiali po 3k zł i za to jestem nawet
              gotowy więcej płacić jak przedsiębiorca. Ale nikt normalny nie zapłaci firmie
              ochroniarskiej większej stawki, skoro 17-latek jest groźniejszy od takiego
              pseudoochroniarza.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka