Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Podatek holenderski! Pomoc

19.08.08, 16:24
    Witam! Pracowałam w 2007 roku sezonowo w Holandii (3 miesiące) i w Polsce.
    Dochód z Holandii został połączony z dochodem Polskim, a później jeszcze raz
    dochód z Holandii. Od tych dochodów zapłaciłam podatek. Czy jest to zgodne z
    prawem? Prosze o jak najszybsza odpowiedź.
    Obserwuj wątek
      • i.podatek Re: Podatek holenderski! Pomoc 21.11.08, 12:13
        Jeśli legalnie pracujesz w Holandii ,możesz się starać o zwrot
        nadpłaconego podatku.
        Dla Ciebie zrobimy to szybko, profesjonalnie , bezpiecznie,
        możliwość rozliczenia korespondencyjnego.
        Kadry Polskie Sp. z o. o
        Oddział Szczecin
        ul. Pocztowa 34/1, 70-360 Szczecin
        tel.091 432-32-30 lub 509-456-908
        www.kadry-polskie.pl
      • Gość: szandur Re: Podatek holenderski! Pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 19:03
        Zapraszam na www.podatekholenderski.pl

Dowiesz się jak uzyskać zwrot podatku.
        Rozłąkowe, zasiłek rodzinny, dodatek do ubezpieczenia, zamykanie konta holenderskiego, wyrabianie numeru SOFI
        • Gość: Marcin1978 Re: Podatek holenderski! Pomoc IP: *.unknown.vectranet.pl 05.03.12, 18:43
          Co do firmy która dokonała swojego wpisu podatekholenderski.pl z Gryfina to nie polecam a raczej omijać z daleka.
          Miałem do czynienie z tą firma a mianowicie chciałem się rozliczyć w tej firmie niska kwota rozliczenia skusiła, zawiozłem wszystkie papiery w lutym 2011 roku oczywiście czekałem na zwrot podatku bo taki miał być. Po upływie 6 miesięcy otrzymałem karę z urzędu skarbowego z holandii za nie rozliczenie się a właściciel zapewniał że dokonał rozliczenia , przesłałem mu wszystkie papiery z holenderskiego urzędu a on kazał mi ignorować pisma co skutkowało kolejnymi karami brak wiedzy tego Pana szandur oraz kłamstwo o rozliczeniu to chyba norma w tej firmie podatekholenderski.pl
          Przestrzegam Przed tą firmą
          Marcin
      • kancelaria.bean Re: Podatek holenderski! Pomoc 19.01.10, 16:31
        IOd dochodow zaplacilas podatek ... Gdzie, w Polsce?
        Jezeli tak, to nalezaloby dokladnie przeliczyc czy faktycznie masz
        zwrocic polskiemu fiskusowi zwrot, mam nadzieje, ze czynnosci
        dokonywalo biuro rachunkowe
      • Gość: ewa =] Re: Podatek holenderski! Pomoc IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.10, 11:19
        Rozliczenie dostalam w terminie. co do tego nie moge sie przyczepic. Jednak po
        jego otrzymaniu mialma pewne wątpliwości co do kwoty ktora otrzymalam. Udałam
        sie do biura z zapytaniem skad taka kwota. Usłyszałam szybkie wyjasnienie. Bez
        zadnych wątpliwosci, nie zerkając na moje papiery że kwota podatku minus
        prowizja to wpasnie suma ktora otrzymalam. Po roku sprawdzilam jeszcze raz
        wszystko na kalkulatorze i bylam pewna ze w rozliczeniu byl blad. Udałam sie do
        biura i rzeczywiscie okazalo sie ze ktos w tax polu popelnil blad. Rzekomo
        wysłano korektę jeszcze tego samego dnia. Po 3 miesiacach wrocilam do biura z
        zapytaniem kiedy moge spodziewac sie wplaty zaleglych pieniedzy. Termin to od 3
        do 6 miesiacy. Problem tkwil w tym, że w siedzibie biura nie było juz moich
        dokumentów. Wracałam tam kolejne 3 razy za kazdym razem ktos zapisywal moje dane
        na świstku papieru i obiecywal kontakt.....oczywiscie sie nie doczekalam. Dzis
        po pól roku od wysłania korekty udałam sie do biura, zadzwoniono do urzędu w
        Holandii i okazało się, że do korkety która została wyslana pół roku temu należy
        dosłać jeszcze odwołanie, czego oczywiście nikt z biura nie zrobił. Właściciel
        jest na urlopie i to najprawdopodobniej on ma w domu moją teczkę. tak więc
        czekam kolejne 2 tygodnie na dalsze działania biura. Wyślą oni odwołanie i
        czekam kolejne kilka miesiacy. Ciekawa jestem za ile dostane zaległe pieniadze,
        których nie otrzymałam przez pomyłkę pracownika tax polu.
        REWELACJA !
        • aldora_podatki Re: Podatek holenderski! Pomoc 09.07.10, 19:45
          Gość portalu: ewa =] napisał(a):

> Rozliczenie dostalam w terminie. co do tego nie moge sie
          przyczepic. Jednak po
          > jego otrzymaniu mialma pewne wątpliwości co do kwoty ktora
          otrzymalam. Udałam
          > sie do biura z zapytaniem skad taka kwota. Usłyszałam szybkie
          wyjasnienie. Bez
          > zadnych wątpliwosci, nie zerkając na moje papiery że kwota podatku
          minus
          > prowizja to wpasnie suma ktora otrzymalam. Po roku sprawdzilam
          jeszcze raz
          > wszystko na kalkulatorze i bylam pewna ze w rozliczeniu byl blad.
          Udałam sie do
          > biura i rzeczywiscie okazalo sie ze ktos w tax polu popelnil blad.
          Rzekomo
          > wysłano korektę jeszcze tego samego dnia. Po 3 miesiacach wrocilam
          do biura z
          > zapytaniem kiedy moge spodziewac sie wplaty zaleglych pieniedzy.
          Termin to od 3
          > do 6 miesiacy. Problem tkwil w tym, że w siedzibie biura nie było
          juz moich
          > dokumentów. Wracałam tam kolejne 3 razy za kazdym razem ktos
          zapisywal moje dan
          > e
          > na świstku papieru i obiecywal kontakt.....oczywiscie sie nie
          doczekalam. Dzis
          > po pól roku od wysłania korekty udałam sie do biura, zadzwoniono
          do urzędu w
          > Holandii i okazało się, że do korkety która została wyslana pół
          roku temu należ
          > y
          > dosłać jeszcze odwołanie, czego oczywiście nikt z biura nie
          zrobił. Właściciel
          > jest na urlopie i to najprawdopodobniej on ma w domu moją teczkę.
          tak więc
          > czekam kolejne 2 tygodnie na dalsze działania biura. Wyślą oni
          odwołanie i
          > czekam kolejne kilka miesiacy. Ciekawa jestem za ile dostane
          zaległe pieniadze,
          > których nie otrzymałam przez pomyłkę pracownika tax polu.
          > REWELACJA !

Dlatego polecam nieduże biuro, dla ktorego każdy Klient jest ważny.
          Pozdrawiam i zapraszamy!!!
          • doradca_euro-tax Re: Podatek holenderski! euro-tax.pl 23.07.10, 15:36
            aldora_podatki napisała:
            > Dlatego polecam nieduże biuro, dla ktorego każdy Klient jest ważny.
            > Pozdrawiam i zapraszamy!!!

Witam,
            a z mojego punktu widzenia uslugi świadczone przez dużą firmę z gronem klientów
            i doświadczeniem, a także kapitałem dającym bezpieczeństwo.

Pozdrawiam
      • Gość: kasia Re: Podatek holenderski! Pomoc IP: 195.82.177.* 30.12.11, 13:56

Witam, chciałabym sie dowiedziec czy użąd skarbowy w holandi może z powrotem żądac kase z rozliczenia z podatku.Mam wielu znajomych w holandi ale nikogo to nie spotkało tylko mnie i mojego męrza a nie byliśmy jeszcze małżeństwem kiedy się rozliczałam.Chciałabym odsyskac tą kase bo to nie mała sumka jeśli ktos zna sposób na odzyskanie tych pieniędzy prosze niech napisz
        • doradca_euro-tax Re: Podatek holenderski! Pomoc 18.03.12, 21:34
          Gość portalu: kasia napisał(a):

>
          > Witam, chciałabym sie dowiedziec czy użąd skarbowy w holandi może z powrotem żą
          > dac kase z rozliczenia z podatku.Mam wielu znajomych w holandi ale nikogo to ni
          > e spotkało tylko mnie i mojego męrza a nie byliśmy jeszcze małżeństwem kiedy si
          > ę rozliczałam.Chciałabym odsyskac tą kase bo to nie mała sumka jeśli ktos zna
          > sposób na odzyskanie tych pieniędzy prosze niech napisz

Witam,

Urząd holenderski to specyficzny urząd. Chętnie dają pieniądze każdemu. tylko kiedy przychodzi do rozliczenia końcowego czasami zdarza się, że należy oddać pieniądze, które urząd nam wstępnie przyznał. Zależy to od ilości przepracowanych miesięcy, czy ktoś stara się o dodatki na dziecko, mieszkaniowy lub zasiłek zdrowotny lub korzysta z tzw rozłąkowego. Jak widać jest szereg dodatków, które zależą od wieli czynników, które należy spełnić, aby pieniądze zostały przyznane.

Jeśli w tej sytuacji urząd zażądał zwrotu pieniędzy to należy je oddać w przeciwnym wypadku doliczy odsetki.

Pozdrawiam,
      • Gość: marcin-78-78 Re: Podatek holenderski! Pomoc IP: *.unknown.vectranet.pl 09.03.12, 07:19
        Witam chciałbym przestrzec przed rozliczaniem się w firmie podatekholenderski.pl z Gryfina.
        Bezczelność, kłamstwa i brak kompetencji właściciela firmy. Jedyne co potrafi ta firma to zgarnąć pieniądze za rozliczenie i nic więcej. Dzięki "szybkiej obsłudze" po 6 miesiącach od złożenia dokumentów w tej firmie zamiast otrzymać zwrot podatku otrzymałem powiadomienie z urzędu holenderskiego o naliczonej karze za nierozliczenie się , zdziwiło mnie to bardzo skoro dokumenty przekazałem firmie podatekholenderski.pl 6 miesięcy wcześniej. Z kontaktowałem się z tym biurem chociaż dzwoniłem do właściciela wcześnie z pytaniem kiedy otrzymam zwrot z podatku i zapewniał mnie że otrzymam tylko trzeba poczekać. Zadzwoniłem do właściciela i poinformował mnie żeby ignorować pisma, po miesiącu została naliczona kolejna kara z urzędu co zaniepokoiło mnie bardziej wysłałem pismo do innego biura i kancelarii prawnej z opinią o pismach, uzyskałem informację że niezwłocznie muszę z kontaktować się z urzędem holenderskim, bo nie rozliczyłem podatku. Oczywiście ciężko było się z kontaktować z firmą która miała tego dokonać bo nie odpowiadają na maile a telefon odbiera jak mu się zechce. Podatek nie został rozliczony a kary nie anulowano.Jeśli ktoś chce stracić ciężko zarobione pieniądze to tylko w tej firmie.
      • euro-punkt.pl Re: Podatek holenderski! Pomoc 14.12.12, 10:18
        Witam,
        Europejskie Centrum Podatkowe (euro-punkt) pobiera opłatę w wysokości 199zł netto + 5%netto od sumy zwrotu- płatność na samym końcu. Przeprowadzimy bezpłatną symulację aby mogła Pani poznać oczekiwany zwrot. W zakres naszych usług wchodzi również wypełnianie wszelkich formalności, takich jak: pomoc w uzupełnianiu i kompletowaniu niezbędnych dokumentów, kontakt z zagranicznymi urzędami oraz monitorowanie przelewu. Dzięki nam zwrot podatku z zagranicy dotrze do Państwa możliwie najszybciej i bezpośrednio przelewem na konto.
        • Gość: syl Re: Podatek holenderski! Pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.13, 15:01
          uwaga na nich, to oszusci i zlodzieje
      • Gość: Doradzca Podatkowy Re: Podatek holenderski! Pomoc IP: *.189.218.66.skyware.pl 16.12.12, 16:06
        Proszę wysłać zapytanie poprzez banki.finansefakty.pl/euro-tax/ ja tak zrobiłem i otrzymałem natychmiastowa pomoc dzięki życzliwej konsultantce, otrzymałem pomoc więc chcę się choć odwdzięczyć choć w taki sposób ,szczerze polecam
        • marcin_doradca Re: Podatek holenderski! Pomoc 25.05.13, 00:41
          Witam,
          zapraszam do skorzystania z usług Euro-tax.pl, jednakże sugeruję kontakt bezpośrednio poprzez naszą stronę internetową albo infolinię.

Pozdrawiam,
      • marcin_doradca Przewodnik migranta i pomocne gadżety dla wyjeżdza 03.06.13, 01:13
        Przewodnik migranta i pomocne gadżety dla wyjeżdzających za granicę.

DARMOWE KARTY SIM DLA OSOB WYJEŻDŻAJĄCYCH ZA GRANICĘ

Pierwsze kroki w pracy za granicą nie należą do najłatwiejszych. Dobrze o tym wiemy, dlatego postaramy się udzielać Wam porad i wskazówek dotyczących pracy i życia w obcym kraju. Dostarczymy Wam przydatnych informacji oraz realia życia i pracy za granicą.

Zapraszamy do odwiedzin naszej strony na Facebooku. www.facebook.com/jadezagranice

Wszystkich, którzy wybierają się do pracy na obczyźnie zapraszamy także po odbiór prezentu – zestawu starterów telefonicznych, które pomogą Wam komunikować się z bliskimi.
        www.euro-tax.pl/kampania/lp/
        Pozdrawiam,
        ------------------
      • Gość: Zoska Re: Podatek holenderski! Pomoc IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.14, 10:46
        Polecam Europejskie Centrum Podatkowe, rozliczam się z nimi od 3 lat i zawsze doradzą;)
        • Gość: Marian Re: Podatek holenderski! Pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 11:13
          Ja polecam Eu Service - ta firma rozliczyła mi solidnie podatek z Anglii, mimo, że nie postawiłem u nich stopy. Jakoś wyszło, że wszystko udało się załatwić telefonicznie i przez pocztę e-mail, więc jestem zadowolony.
          • maslana_23 Re: Podatek holenderski! Pomoc 27.02.14, 12:33
            @Marian

A ja stawiam na... Nie, nie na Tolka Banana ;) Stawiam na Euro-Tax.pl :)
            • Gość: rzyczliwy Re: Podatek holenderski! Pomoc IP: *.kpn.net 06.03.14, 17:17
              Ja na EłroTax postawilem krzyzyk
          • Gość: grubby Re: Podatek holenderski! Pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 12:21
            mam te same doświadczenia :) teraz czekam już tylko na przelew!
        • wies-ia77 Re: Podatek holenderski! Pomoc 11.03.14, 13:59
          Ja również POLECAM ECP!!! Miła obsługa, hajs jest na czas, zawsze mi doradzą:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka